طراحی نما و دکوراسیون داخلی

0
919
طراحی نما و دکوراسیون داخلی
طراحی نما و دکوراسیون داخلی

طراحی نما و دکوراسیون داخلی

من نمی دونم چطور قراره موفق بشم، چیزی که میدونم اینه که به هیچ وجه قرار نیست بازنده باشم!

طراحی نما و دکوراسیون داخلی : شاید شما به تازگی جابجا شده اید یا به دنبال انتخاب خانه هستید.  و یا چیز مهمتری باشد مانند طراحی خانه فعلی تان. ترفندهای معروف طراحی داخلی و طراحی نما وجود دارد که طراحان از آن استفاده می کنند که شما نیز می توانید با کمترین تلاش و هزینه به راحتی آن را انجام دهید. بعضی اوقات کوچکترین کارها بیشترین تاثیر را میگذارد. این می تواند اضافه کردن آینه ، نقاشی ، لامپ یا حتی یک گیاه باشد. شاید شما بخواهید دیوارهای خانه خود را تغییر دهید،  یک اتاق را روشن تر کنید یا گرمای زیادی به فضای زندگی خود اضافه کنید. نگاهی به این نکات طراحی هوشمندانه بیندازید و ببینید چگونه می توانند الهام بخش شما باشند! امروزه طراحی نمای ساختمان نیز هم رده و حتی بالاتر از طراحی نمای داخلی ساختمان قرار گیرد. تاکید بسیار بر روی طراحی درست نمای بیرونی ساختمان مسکونی، تجاری، اداری و ویلا از آنجا نشات می گیرد که نمای هر ساختمان تاثیر بسزایی در تداعی کیفیت و نحوه ساخت بنا در ذهن اشخاص دارد. اهمیتی که کارفرما نسبت به طراحی نمای بیرونی ساختمان مسکونی، تجاری، اداری و ویلا از خود نشان می دهد، باعث شده تا گروه های طراحی و معماری با تفکر و خلاقیت در طراحی نمای ساختمان و استفاده از مصالح ساختمانی متنوع، نماهای متفاوت و زیبایی را خلق و از تکراری شدن نمای بیرونی ساختمان ها جلوگیری کنند. ایجاد بخش بندی و جداکننده ها، عمق در سطح نمای ساختمان و رعایت جزئیات در طراحی های پیچیده، از جمله عواملی هستند که استفاده هوشمندانه و اصولی از آن ها باعث طراح های منحصر به فردی در نمای بیرونی ساختمان می شود. طراحی نمای  برخلاف دکوراسیون داخلی که سبک ها و ایده های زیادی برای طراحی مطرح می کند معمولا در سبک های کلاسیک، مدرن، رومی و با استفاده از مصالح ساختمانی شیشه، ترمووود (چوب)، ورق آلومینیوم کامپوزیت و مهم تر از همه سنگ ساختمانی انجام می شود. در این مقاله ابتدا ایده هایی برای طراحی دکوراسیون داخلی مطرح می شود.

طراحی نما و دکوراسیون داخلی
طراحی نما و دکوراسیون داخلی
طراحی دکوراسیون داخلی

۱- فضای کوچک خانه را با رنگ های روشن تر و سبکتر رنگ آمیزی کنید تا به بزرگتر شدن فضا کمک کند: اولین و مهمترین موضوعی که در بزرگ تر جلوه دادن فضای خانه به شما کمک می کند، رنگ بندی مناسب فضای منزل شماست. استفاده از رنگ های روشن برای کف و دیوارها در بزرگ تر کردن فضا تاثیر بسزایی دارد و بالعکس رنگ های تیره فضای منزل را کوچک می کند. استفاده از کاغذ دیواری به جای رنگ آمیزی، فضای منزل شما را کوچکتر جلوه خواهد داد. افرادی هستند که دوست دارند به جای رنگ آمیزی از کاغذ دیواری استفاده کنند که در این صورت، انتخاب آگاهانه کاغذ دیواری می تواند از کوچک دیده شدن منزلشان جلوگیری کند. رنگ روشن کاغذ دیواری (همانند رنگ آمیزی) منزل شما را بزرگ تر نشان می دهد و بهتر است از رنگ های روشن در کف و دیوارها استفاده شود. همچنین رنگ کاغذ دیواری باید متناسب با رنگ بندی و سبک لوازم منزل شما انتخاب شود.

طراحی نما و دکوراسیون داخلی
طراحی نما و دکوراسیون داخلی

هرچه نقش کاغذ دیواری کوچک تر باشد فضا بزرگتر دیده می شود. کاغذ دیواری گلدار، فضا را کوچک نشان می دهد. برای حل این مسئله بهتر است برای دیوار اصلی (دیواری که بیشتر جلب توجه می کند و در و پنجره روی آن تعبیه نشده است) از کاغذ دیواری طرح دار و برای دیوارهای مجاور، هماهنگ با آن دیوار، از طرح های ساده استفاده کرد. اگر ارتفاع سقف منزل شما کوتاه است، کاغذ دیواری با خطوط عمودی، ارتفاع سقف را بلندتر و در نتیجه منزل را بزرگ تر جلوه می دهد. استفاده از کاغذ دیواری با خطوط افقی برای راهروهایی که طول کمتری نسبت به فضای خانه دارند و بهتر است طویل تر نشان داده شوند، بهتر است و برعکس، اگر راهروی شما طویل است، بهتر است از طرح عمودی استفاده شود. اگر از کف پوش طرح دار استفاده کردید، ترجیحا از کاغذ دیواری ساده و با رنگ های ملایم و گرم استفاده کنید.

طراحی نما و دکوراسیون داخلی
طراحی نما و دکوراسیون داخلی

۲- از آینه های تزئینی برای اضافه کردن نور به فضای زندگی خود استفاده کنید: اهمیت و تاثیر استفاده از آینه در محیط های کوچک بر هیچکس پوشیده نیست. این تاثیر زمانی بیشتر می شود که نور طبیعی به فضای اتاق وارد شود. نصب آینه ها باید در نقطه مقابل پنجره ها صورت گیرد، با انجام این کار، نور منعکس شده و فضای اتاق بیشتر روشن می شود. هرچه اندازه اتاق کوچکتر باشد، آینه ای که مورد استفاده قرار می دهید باید بزرگتر باشد.

۳- الگوهای سنتی الگوهای مدرن را با هم ترکیب کنید: یکی از ایده‎های جذاب برای طراحی نما و دکوراسیون داخلی  ترکیب دکوراسیون سنتی و مدرن  است استفاده از کاشی‎ها در طراحی داخلی خانه و در نمای بیرونی منزل مثلا بالای سردر یا کناره های دیوار ورودی می تواند خانه تان را متفاوت کند. این روزها کاشی‎ها نمی‎توانند در همان قالب گذشته در دکوراسیون فضاهای مدرن بکار برده شوند و شما باید شیوه‌های جدیدتری را در پیش بگیرید. اولین پیشنهاد ما به شما استفاده از کاشی‌های سنتی برای دیوار پشتی کابینت‌ها و سینک ظرفشویی است. این دیوار که در طراحی داخلی با نام بک اسپلش(backsplash) شناخته می‏شود، گزینه‎ی جالبی برای دکوراسیون آشپزخانه با کاشی‎های سنتی می‌باشد. شما می‌توانید با استفاده از کاشی‎ها انواع طرح و نقوش اصیل و سنتی ایرانی را به فضای خانه‎تان بیاورید و آن را با کابینت‌های چوبی مدرن خود ترکیب نمایید. مطمئنا چنین ایده‌ای حس و حال بسیار شگفت‌انگیزی را برای تمامی فضاهای خانه به وجود خواهد آورد.

طراحی نما و دکوراسیون داخلی
طراحی نما و دکوراسیون داخلی

۴- استفاده از وسایل مناسب در اتاق نشیمن: یکی از روش های کاربردی که در زیباسازی اتاق نشیمن کاربرد دارد، استفاده از یک وسیله و المان قدیمی در این اتاق می باشد. برای مثال اگر فضای اتاق نشیمن شما این اجازه را به شما می دهد، به جای مبلمان ال، از مبلمانی که در آن از طراحی کلاسیک استفاده شده است کمک بگیرید. حتی استفاده از یک فرش قدیمی نیز می تواند در تحقق این امر به شما کمک کند. استفاده از چند تصویر بر روی دیوار، به کارگیری یک آینه کلاسیک و قدیمی و قرار دادن یک گلدان زیبا در لبه پنجره نیز تاثیر شگرفی در طراحی خانه می گذارد.

۵- عدم ایجاد هرج و مرج در اتاق: منظور از ایجاد هرج و مرج در این جا خرید وسایل نه چندان ضروری که باعث شلوغی اتاق می شود، می باشد. هم چنین توجه داشته باشید که میز ها و کانتر آشپزخانه همیشه مرتب بوده و همه چیز در جای خود قرار دارد. به یاد داشته باشید که در استفاده از وسایل تزئینی زیاده روی نکنید.

طراحی نما و دکوراسیون داخلی
طراحی نما و دکوراسیون داخلی

۶- استفاده از الگو و بافت و ترکیب آن ها: به جای دور انداختن مبلمان قدیمی، می توانید تنها با تعویض پارچه و پولیش کردن آن ها، مبلمانی جدید و به ظاهر گران قیمت داشته باشید. استفاده از پارچه مناسب برای انجام این کار و الگوهای زیبا و مرتبط با سبک اتاق، باعث ایجاد اتاق نشیمنی زیبا و دلنواز می شود.

طراحی نما و دکوراسیون داخلی
طراحی نما و دکوراسیون داخلی

طراحی نما

نمای رومی: نمای ساختمان رومی یکی از جدیدترین نماها برای طراحی نماهای خارجی ساختمان ها است. اگرچه در اغلب موارد اجرای این نماها هزینه بر است, اما به دلیل زیبایی و تفاوت با دیگر نماها, نمای رومی طرفداران بسیاری دارد. اجرای این نماها از مصالح مختلفی استفاده می شود, برخی از این نماها تمام سنگ هستند و از سنگ هایی مانند مرمر, گرانیت و … در ساخت آن ها استفاده می شود. برخی دیگر از نمای ساختمان رومی با استفاده از سیمان ساخته می شوند. از آنجایی که هزینه سیمان به نسبت سنگ های طبیعی کمتر است, نمای رومی ساخته شده با سیمان هزینه کمتری نسبت به نمای رومی ساخته از سنگ دارد.

نمای کامپوزیت: نمای کامپوزیت از نماهایی است که امروزه بیش از پیش در طراحی و اجرای نماهای مدرن ساختمانی به کار گرفته می شود. یکی از دلایل استفاده از این نوع نما خصوصا در طراحی و اجرای نماهای مجتمع های تجاری و اداری بلند مرتبه به دلیل سهولت و سرعت اجرا و وزن کم آن می باشد. لازم به توضیح است که امروزه با ورود محصولات کامپوزیت آلومینیوم بی کیفیت و اجرای نامناسب نمای کامپوزیت توسط برخی از افراد غیر متخصص، شاهد نمونه نماهای اجرا شده نا مناسب در برخی از ساختمان ها می باشیم، لذا کارفرمایان باید از میزان کیفیت ورق و تخصص تیم اجرا نمای کامپوزیت اطمینان حاصل کرده و اجرای این نمای مدرن را به متخصصین این امر بسپارند.

طراحی نما و دکوراسیون داخلی
طراحی نما و دکوراسیون داخلی

نما آجری: آجر عنصری زیبا است که در طراحی نمای خارجی ساختمان از زمان های گذشته تا به امروزه مورد استفاده قرار می گیرد و باعث خلق نمایی متفاوت و ماندگار می شود. ویژگی های مثبت شیمیایی و فیزیکی آجر و تولید آسان و قیمت مناسب و همخوانی آن با معماری ایرانی و  مقاومت زیاد آجر در برابر ضربه و آتش سوزی باعث شده است که امروزه در طراحی نمای خارجی بسیاری از ساختمان های مسکونی و تجاری از آجر استفاده شود.

نما چوبی: بی شک چیزی به اندازه چوب نمی تواند نمای یک ساختمان را زیبا و جذاب نشان دهد. البته نمای چوبی ساختمان بیشتر در خانه های سبک شیروانی دیده می شود اما در آپارتمان های مدرن و ساختمان های سبک معاصر هم نمای چوبی حضور چشمگیری دارند. مصالح چوبی در نمای هر ساختمانی چهره ایی متمایز و زیبا به آن می دهد.

طراحی نما و دکوراسیون داخلی
طراحی نما و دکوراسیون داخلی

نما شسته: نمای شسته ترکیبی است از سنگدانه های دانه بندی شده که در بسته بندی با رنگ های متنوع قرمز، مشکی، خاکستری، سبز، سفید و غیره که در بازار یافت می شود و پودر سنگ و سیمان سفید ( البته با توجه به رنگ نهایی نمای شسته از سیمان سیاه و رنگ های معدنی هم می توان در این مخلوط استفاده کرد) چون این نما بعد از اجرا و به عنوان مرحله پایانی با آب شسته می شود، به اسم نمای شسته رایج است.

نما سرامیک خشک: در نمای سرامیک خشک ساختمان, ملات وجود ندارد  و از پیچ و قلاب برای نصب سرامیک استفاده می شود. ابتدا گیره های آهنی بر روی ساختمان نصب می شود و بعد سرامیک بر روی نما، به گیره ها متصل می شود. در این روش سرامیک ها با فاصله بسیار کمی از یکدیگر ( چند میلیمتر) نصب می شوند تا در صورت انقباض و انبساط از شکسته شدن آن ها جلوگیری شود. در پشت سرامیک ها نیز توری فلزی و یا پلاستیکی قرار داده می شود تا از در صورت جدا شدن آن ها از ساختمان، از سقوط و شکسته شدنشان جلوگیری شود.

طراحی نما و دکوراسیون داخلی
طراحی نما و دکوراسیون داخلی

هماهنگی نما بیرون ساختمان با دکوراسیون داخلی: قبل از اینکه وارد هر خانه ای شوید اولین چیزی که میبینید نمای بیرونی خانه است که با در نظر گرفتن نمای بیرون انتظار شما این است که نمای داخلی نیز باید به همان زیبای باشد. نکته ای که در اینجا مطرح می شود این است که هنگام طراحی خانه، اصول هماهنگی نمای بیرون با نمای داخلی باید رعایت شود. این اصول یکی از ارکان زیبایی در خانه شما است. بنابراین به یاد داشته باشید هماهنگی نمای بیرون ساختمان با طراحی داخلی هماهنگ باشد.

*** بطور قطع ظاهر خانه ی شما به صورت مستقیم  بر عواطف و ادراکات شما اثر می گذارد. داشتن خانه ای زیبا حس آرامش را در وجودتان بیدار می کند.***

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید