پکیج متناسب با متراژ

3
38141
پکیج متناسب با متراژ
پکیج متناسب با متراژ

بزرگترین ریسک، ریسک نکردن است! در این دنیا که به سرعت تغییر می کند، تنها استراتژی که شکست را تضمین می کند، ریسک نکردن است.

پکیج متناسب با متراژ : در هنگام تهیه و خرید پکیج توجه به ظرفیت آن و قدرت گرمایش از اساسی ترین موارد است، انتخاب سیستم گرمایشی مناسب با توجه به متراژ محیط،نوع کاربری ساختمان (مسکونی یا تجاری) ، دمای معمول شهر، نوع دودکش، میزان هوای گرم لازم و محل نصب دستگاه (در سایه یا رو به آفتاب) باعث افزایش راندمان پکیج شده و در صورت استفاده از پکیج با ظرفیت نامناسب (کم یا زیاد) علاوه بر عدم بازدهی و عدم ایجاد گرمای مطلوب، عمر پکیج نیز کاهش می یابد. منابع انبساط با توجه به قدرت پکیج دارای حجم های مختلف هستند و هر چه ظرفیت و توان پکیج بیشتر باشد، تعداد پره های مشعل بیشتر و همچنین فن با قدرت بیشتری کار کرده و مبدل ها هم بزرگتر هستند.

واحد بار قدرت پکیج بر اساس کیلووات محاسبه می شود و دستگاه به ازای هر یک کیلووات قدرت به یک متر مکعب فضا احتیاج دارد ، پکیج هایی با ظرفیت 24 کیلووات در محیط های مسکونی با متراژ متوسط (150 متر) و در آب و هوای معتدل رایج هستند اما در مساحت های بالا و در صورت نیاز به آب گرم فراوان پکیج های مخزن دار و با ظرفیت بالاتر از 31 کیلووات توصیه می شود، عموما در بیشتر موارد استفاده از پکیج دیواری به دلیل مزایای بالا از جمله کم مصرف بودن و عمر طولانی توصیه می شوند اما در مساحت های بیش از 300 متر بهتر است از پکیج زمینی بهره ببرید.

نرم افزارهایی چون (  Carrier Hap _ Chave _ Rhave):  در محاسبه های تاسیساتی ساختمان و بار گرمایی و سرمایی قابل استفاده هستند و همچنین فرمولی برای محاسبه تقریبی ظرفیت پکیج با توجه به مساحت متراژ و نوع کاربری محل وجود دارد که می توان به صورت دستی ظرفیت مناسب پکیج را حساب کرد اما همانطور که در بالا اشاره شد عوامل دیگر هم در انتخاب پکیج با ظرفیت مناسب موثر هستند.

پکیج متناسب با متراژ
پکیج متناسب با متراژ

مثال: مکان مسکونی 140 متر باشد، با ضرب متراژ در عدد 150 عدد 21000 به دست می آید که واحد ظرفیت پکیج بر اساس کیلو کالری است، سپس با تقسیم آن بر عدد 860 (1 کیلو وات برابر با 860 کیلو کالری است) عدد 24.44 به دست آمده که این مقدار نهایی پکیج متناسب با متراژ  بر اساس کیلووات است، پس در حالت عادی برای یک ساختمان مسکونی 140 متری به پکیجی با ظرفیت 24 احتیاج است.

محاسبه توان پکیج: شرایط آب و هوایی و متراژ محیط در کشور ما سه اقلیم آب و هوایی وجود دارد که این امر موجب می شود نیاز مردم در استفاده از سیستم های گرمایشی متفاوت باشد :

* مرطوب و معتدل( استان های های شمالی)

* مرطوب و گرم(استان های جنوبی)

* خشک و گرم(استان های کوهستانی)

از طرفی دیگر متراژ و معماری ساختمان ها متفاوت است. ساختمان هایی که تمام دیوار و پنجره ها عایق است که انرژی در این نوع بناها کمتر هدر می رود. ساختمان هایی که پنجره و دیوار معمولی دارند. ساختمان هایی که دیوارها و فضاهای پرت زیادی جهت هدر رفتن انرژی دارند که معمولا ساختمان های قدیمی از این دسته می باشند. بنابراین انتخاب یک پکیج متناسب با متراژ برآورد شده، را می توان به این شکل در نظر گرفت :

مرطوب و گرم (استان های جنوبی)

* بناهای نوع یک : به ازای یک متر مربع ۶۰ تا ۸۰ وات

* بناهای نوع دو : به ازای یک متر مربع ۸۰ تا ۱۰۰ وات

* بناهای نوع سه : به ازای یک متر مربع ۱۰۰ تا ۱۲۰ وات

مرطوب و معتدل ( استان های های شمالی)

* بناهای نوع یک : به ازای یک متر مربع ۸۰ تا ۱۰۰ وات

* بناهای نوع دو به ازای یک متر مربع ۱۰۰ تا ۱۲۰ وات

* بناهای نوع سه : به ازای یک متر مربع ۱۲۰ تا ۱۴۰ وات

خشک و گرم (استان های کوهستانی)

* بناهای نوع یک : به ازای یک متر مربع ۱۰۰ تا ۱۲۰ وات

* بناهای نوع دو : به ازای یک متر مربع ۱۲۰ تا ۱۴۰ وات

* بناهای نوع سه : به ازای یک متر مربع ۱۴۰ تا ۱۶۰ وات

یک فرمول ساده برای محاسبه ظرفیت پکیج متناسب با متراژ

برخی از افراد تعیین ظرفیت پکیج مورد نیاز خود را به کلی به عهده کارشناسان می سپارند اما شما می توانید برای محاسبه تقریبی ظرفیت پکیج مورد نیاز خود را با ضرب کردن متراژ واحد مسکونی درعدد ۱۵۰ (کیلو کالری) و یا ضرب متراژ واحدهای اداری را در عدد( ۱۰۰)کیلو کالری محاسبه کنید. برخی از افراد تعیین ظرفیت پکیج مورد نیاز خود را به کلی به عهده کارشناسان می سپارند اما شما می توانید برای محاسبه تقریبی ظرفیت پکیج مورد نیاز خود را با ضرب کردن متراژ واحد مسکونی درعدد ۱۵۰ (کیلو کالری) و یا ضرب متراژ واحدهای اداری را در عدد( ۱۰۰)کیلو کالری محاسبه کنید. باید در نظر داشت که ظرفیت حرارتی پکیج های دیواری و زمینی با قدرتی از ۲۰۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰ وات بر ساعت ساخته می شوند و آنها را مناسب برای واحد های مسکونی از ۶۰ تا ۳۵۰ متر مربع با ظرفیت های ۲۰ تا ۳۵ هزار وات بر ساعت در نظر می گیرند.

انتخاب و محاسبه پکیج با در نظر گرفتن متراژ

دستگاه های پکیج دیواری معمولا در سایزهای ۲۴, ۲۸ ,۳۰, ۳۲ , ۳۶ KW تولید می گردند که شما با توجه به متراژ واحد مسکونی خود می توانید در بین این مدل ها انتخاب کنید.بدین شکل که :

*پکیج های با ظرفیت حرارتی خروجی ۲۴KW  برای آپارتمانهای ۲ الی ۳ خوابه با متراژ ۱۵۰ مترمربع و یا ۸ بلوک رادیاتور

*پکیج های با ظرفیت حرارتی خروجی ۲۸KW  برای آپارتمانهای ۳ الی ۴ خوابه با متراژ از ۱۵۰ تا ۲۲۰ مترمربع و یا ۱۰ یا ۱۱ بلوک

*پکیج های با ظرفیت حرارتی خروجی ۳۰KW  برای آپارتمانهای با متراژ ۲۲۰ تا ۳۰۰ مترمربع

*پکیج های با ظرفیت حرارتی خروجی ۳۲KW برای آپارتمانهای ۳ الی ۴ خوابه بزرگ تا ۱۳ بلوک

*پکیج های با ظرفیت حرارتی خروجی ۳۶KW برای آپارتمانهای با متراژ ۳۰۰ تا ۳۵۰ متر مربع

پکیج متناسب با متراژ
پکیج متناسب با متراژ

جهت جغرافیایی بنا به چه میزان در ظرفیت پکیج تاثیر دارد؟ حقیقت آن است که جهت تابش آفتاب در میزان گرمایش بنا تاثیر مستقیم دارد. به عنوان مثال بنایی که در سمت حیاط جنوبی قرار دارد نور کمتری نسبت به بنایی که در سمت شمالی قرار دارد خواهد داشت و سرد خواهد بود. همچنین طبقه هایی که در طبقه اول و آخر آپارتمان هستند به دلیل تماس با فضای وسیع آزاد پرت دمایی بالاتری نسبت به طبقه های میانی خواهند داشت. بنابراین در هنگام محاسبه ظرفیت پکیج این نکات ریز ممکن است خرید شما را دقیق تر کند.

مواردی که باید قبل از خرید و یا در حین نصب پکیج دیواری به آنها توجه شود. 

فشار آب شهر در محل نصب پکیج دیواری می باید حداقل 1 و حداکثر 3.5 اتمسفر باشد.در صورتیکه بخشی از مسیر دودکش پکیج دیواری، بصورت افقی(بیش از 30 سانتی متر) باشد، استفاده از پکیج های فن دار الزامی است.در صورتیکه محل نصب پکیج دیواری گازسوز در بالکن یا فضای باز می باشد، باید از وزش مستقیم باد یا جریان تند هوا محفوظ شده باشد.با توجه به هد پمپ سیر کولاتور در دستگاههای پکیج گرمایشی، حد اکثر طول لوله کشی افقی آب برای رادیاتور های شوفاژ حدود 35 متر می باشد.ظرفیت حرارتی پکیج های دیواری و زمینی با قدرتی از 20000 تا 50000 وات بر ساعت ساخته میشوند و آنها را مناسب برای واحد های مسکونی از 60 تا 350 متر مربع با ظرفیت های 20 تا 35 هزار وات بر ساعت در نظر میگیرند.در محل هایی که ارتفاع از سطح دریا بیشتر باشد به ازء هر 600 متر ارتفاع اضافی 30% از ظرفیت حرارتی ناشی از احتراق کاسته میشود و در نتیجه کلیه ی دستگاهای احتراقی دارای ظرفیت خروجی کمتری خواهند بود.برای جلوگیری از رسوب گرفتن مبدل ( به خصوص برای شهر هایی که درجه سختی آب آن بالا است ) استفاده از یک رسوب زدای مغناطیسی مناسب در مسیر ورودی آب سرد به دستگاه را باید در زمان نصب پکیج دیواری نصب نمود.

شرایط مورد نیاز جهت استفاده از از پکیج دیواری دودکش دار

* قطر لوله دودکش ساختمان برای استفاده از پکیج دیواری باید 15 سانتیمتر باشد. هر وسیله گاز سوز باید دارای شیر گاز مستقل و یک دودکش مستقل باشد تا مکش دود به درستی انجام شود. هرگز نمی توان پکیج دیواری را به دودکش های مشترک و شیر گاز مشترک وصل نمود.

* چنانچه قسمتی از لوله دودکش در فضای آزاد قرار بگیرد، باید آن قسمت را با عایق پشم شیشه عایق نمود، زیرا اگر بدنه دودکش در اثر تماس با هوای محیط سرد شود، دودی که از آن عبور کرده سرد شده و به سختی تخلیه می شود و موجب می گردد کشش دودکش کم شود و باعث می شود تا دود از دودکش تخلیه نشود و سنسور دود عمل کند و پکیج دیواری خاموش شود. البته این خاموش شدن به خاطر ایمنی مصرف کننده می باشد.

* در تمام پکیج های دیواری فاصله از کلاهک تعدیل دستگاه تا کلاهک تعدیل پشت بام ( ارتفاع عمودی دودکش ساختمان ) باید حداقل حدود 4 متر باشد.طول لوله افقی دودکش نباید از 20 سانتیمتر بیشتر باشد و لوله افقی دودکش باید با شیب مناسب و مثبت به سمت بالا داشته باشد.در صورتی که از پکیج دیواری دودکش دار استفاده شود، باید انتهای لوله دودکش در پشت بام باید اچ شکل باشد.هرگاه هر کدام از شرایط مورد نیاز پکیج دیواری دودکش دار فراهم نباشد، نمی توان از دستگاه دودکش دار استفاده نمود و باید از دستگاه فن دار استفاده شود.دودکش ساختمان باید مستقل و فقط مخصوص همان دستگاه باشد.

خلاصه بحث انتخاب پکیج با توجه به متراژ واحد مسکونی

دستگاه های پکیج دیواری معمولا در سایزهای 35KW,30KW,28KW,24KW تولید می گردند که شما با توجه به متراژ واحد مسکونی خود می توانید در بین این مدل ها پکیج متناسب با متراژ خود را انتخاب کنید.

ظرفیت حرارتی kw                                متراژ مناسب

۲۴                                                    ۱۵٠

۲۸                                                   ۱۵٠تا۲٠٠

۳٠                                                  ۲٠٠تا۳٠٠

۳۵                                                 ۳٠٠تا۳۵٠

فن دار یا بدون فن:  دو حالت وجود دارد، یا دستگاه شما داخل واحد نصب می شود یا دستگاه شما خارج از واحد ( بالکن) نصب می گردد.

در صورتی که پکیج دیواری شما خارج از واحد نصب شود؛ الزاما باید از دستگاه فن دار استفاده نمایید و این به  دلیل این است که دستگاه های فن دار محفظه احتراق بسته است و در نتیجه اگر در معرض باد یا طوفان تاثیری بر عملکرد دستگاه نمی گذارد.

پکیج متناسب با متراژ
پکیج متناسب با متراژ

در صورتی که پکیج دیواری شما در داخل واحد نصب می شود؛ در صورتی که متراژ واحد شما بالای 700 متر باشد و دودکش در نظر گرفته شده برای دستگاه  15 سانتی متر باشد و ارتفاع این دودکش بالاتر از 4 متر باشد شما می توانید از دستگاه های بدون فن استفاده نمایید. در غیر این صورت نیز باید از دستگاه های فن دار استفاده نمایید. البته قابل ذکر است که تعیین دستگاه فن دار یا غیر فن دار بهتر است که از طریق کارشناسان شرکت انجام گیرد.

دو مبدل و تک مبدل:  پکیج های دیواری بدون در نظر گرفتن نوع دودکش و ظرفیت آن به دو نمونه تک مبدل و دو مبدل تقسیم می گردد. پکیج های تک مبدله با توجه به طراحی خود دارای یک مبدل حرارتی بوده که هم وظیفه گرمایش آبگرم مصرفی و هم مدار گرمایشی را دارد. در پکیج های دو مبدله ساختار به این گونه است که یک مبدل وظیفه تولید آبگرم برای مدار گرمایش را دارد و مبدل دیگر( مبدل ثانویه) به تامین آبگرم مصرفی می پردازد.

*** بنابراین محاسبه همه موارد تعیین کننده برای  پکیج ظرفیت این  اینکه نیازمندی شما چه میزان است و محل سکونت و محل جغرافیایی شما نیاز به چه مقدار حرارت دارد هر کدام شاخص هایی است که از آن طریق می توانید ظرفیت مورد نیاز پکیج را اندازه گیری و انتخاب کنید. این محاسبات تان باید دقیق باشد.***

3 نظرات

  1. سلام . طول دودکش دوجداره فن دار حالت افقی 2 متر و 20 سانت است در عملکرد تاثیر دارد .با عث صدای بیشتر میشود؟

  2. سلام و عرض ادب خدمت شما. آیا برای یک دفتر کار که مساحت آن 40 متر است، می توان از پکیج استفاده کرد؟ اگر بله، از بین برندها، کدام را پیشنهاد می کنید؟
    با سپاس

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید