اجرای نمای سیمانی با ابزار

0
7619
اجرای نمای سیمانی با ابزار
اجرای نمای سیمانی با ابزار

اجرای نمای سیمانی با ابزار : همان طور که همه می دانیم نمای ساختمان ها بیش تر از هر قسمت دیگری در معرض دید قرار داشته و به همین دلیل هم دارای اهمیت بالایی هستند. یکی از پرطرفدارترین نماهای مورد استفاده نمای سیمانی است. ارزان تر بودن قیمت سیمان در مقایسه با دیگر نماها در طراحی نما قابل لمس بوده و تمامی افرادی که در اجرای نما تجربه دارند، این نکته ی مهم را می دانند. شاید برای شما جالب باشد که نماهای سیمانی به نام های نمای رومی، نمای شسته، نمای چکشی، نمای کمچه ای، نمای تیشه ای و….. معروف بوده و در هر محله و شهری به یک نام خاصی شناخته می شود. شاید برای شما سوال شده باشد که فرق بین انواع نماهای سیمان در چیست؟ برای پاسخ دهی به این سوال لازم است، بگوییم تفاوت موجود در هر یک از این نماهای سیمانی در سایز ماسه و سنگ دانه ی مصرفی آن ها می باشد.

اجرای نمای سیمانی با ابزار
اجرای نمای سیمانی با ابزار

انواع مختلف روش های سیمانکاری

سیمان کاربردهای مختلفی در پروژه های ساختمانی و عمرانی دارد. بر اساس نوع سیمان بکار رفته، روش ساخت ملات و مرحله های اجرای نمای سیمانی با ابزار هم متفاوت است. از اینرو سیمانکاری به دسته های زیر تقسیم می شود:

  • سیمانکاری با سیمان سیاه
  • سیمانکاری با سیمان تگری
  • سیمانکاری با سیمان سفید
  • سیمانکاری نمای شسته
  • شیب بندی و کف سازی
  • بند کشی با سیمان
  • بتون ریزی فونداسیون

وسایل مورد نیاز برای اجرای نمای سیمانی با ابزار

سیمان‌ کاری در هر مقیاس و هدفی که باشد به یک سری وسایل و تجهیزات نیاز دارد که اصلی‌ ترین آن‌ ها در فهرست زیر ارائه شده‌اند.

  • ابزار عمومی بنایی مانند شاقول، شمشه آهنی و چوبی، ریسمان کار، کمچه و ماله
  • ابزار سیمان کاری مانند ملاقه سیمان کاری، ملات پاش دستی و انواع تخته ماله
  • فرغون
  • استنبلی
  • سرند چشم بلبلی
  • غربال
  • سطل
  • بیل
  • دستکش و عینک شیشه‌ ای

انواع ابزار پیش ساخته

  • ابزار پیش ساخته گچی
  • ابزار پیش ساخته پلی استایرن
  • ابزار پیش ساخته پلی یورتان
  • ایجاد تنوع ، رفاه و آرامش و زیبایی جزو خلق و خو و ضمیرنهان انسان می باشد .

امروزه با توجه به لوکس شدن مدل زندگی مردم و تغییرات شدید نحوه زندگی انسانها شما در ساخت و سازها ترکیبات عجیب نماها و سازه ها را به چشم در تمام جامعه از محل زندگی خود و یا دوستان و اقوام تا محل کار و اداره و فروشگاه ها ، مغازه ها و هرجایی که تردد می نمائید، مشاهده می کنید. ابزار پیش ساخته یکی از جدید ترین سازه های ساخت و ساز است.

در گذشته برای احداث یک نمای داخلی و یا بیرونی ساختمان با صرف زیاد زمان و هزینه به سختی تغیراتی اعمال می شد اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی و با ابزار پیش ساخته چه از نظر هزینه و چه از نظر زمان افراد به سرعت با احداث تغییراتی در نمای داخلی و بیرونی توسط انواع ابزار پیش ساخته بهترین ها و زیباترین حالات ساختمانی را می توان بوجود آورد.

اجرای نمای سیمانی با ابزار
اجرای نمای سیمانی با ابزار

شما می توانید با ابزار پیش ساخته ضمن تسریع در زمان اجرا، سبک سازی سازه ، طراحی مدرن و ایجاد اشکال سخت طراحی های زیبا را بوجود آورد. امروزه ابزار پیش ساخته نه تنها در نما بلکه در گچ بری ها نیز نقش به سزایی دارد. در گچبری ها به دلیل اینکه ماده اصلی این حرفه گچ می باشد لذا با اعمال تغیر به سطوح گچ می توان اشکال متفاوت و زیبایی را بوجود آور.

هرچه از گذشته فاصله می گیریم می بینیم در منازل مان بعد از گچ بری های سنتی ابزار پیش ساخته گچی نیز از خود رو نمایی کرده است.

این حرفه کم کم با ورود به کشور باعث تغییر فرهنگی در نماهای داخلی و بیرونی ساختمانها شد و در اغلب ساختمانهای با بیش از ۲۰ سال قدمت ساخت به وفور ابزار پیش ساخته گچی مشاهده می شود. گچ بری ها ی دکوراتیو با استفاده از رابیتس و یا کناف همواره در تزئینات داخلی ساختمانها مشاهده می شود. کم کم پلی استایرن که یک پلیمر مصنوعی معطر از مونومراستایرن می باشد با سه مدل معمولی، مقاوم و انبساطی دیده می شود.

اجرای نمای سیمانی با ابزار
اجرای نمای سیمانی با ابزار

پلی استایرن معمولی جهت مصارف عمومی بکار گرفته می شود. مقاومت در برابر حرارت و ضربه پذیری از خواص آن است. نوع مقاوم پلی استایرن همانطور که از اسمش پیداست در ساخت بدنه و ظروف لوازم خانگی بکار برده می شود و نوع انبساطی آن که سفید رنگ است که به آنها یک عامل فوم کننده اضافه شده است که آن را یونولیت می شناسیم.

 

صفحات فوم فشرده پلی استایرن را با استحکام بالا، قدرت عایق بندی، جذب آب پایین، قیمت مناسب و پایین، عدم انتشار گاز سمی در هنگام آتش گرفتن سازه را می شناسند.

امروزه ابزار پیش ساخته پلی استایرن را جایگزین گچ کاری سنتی کرده اند و این محصولات نسبت به گچ دارای محاسنی از قبیل مقاومت در برابر رطوبت، نصب سریع و آسان، عدم نیاز به رنگ آمیزی پس از نصب، قابلیت شستشو، هزینه مناسب، سبک بودن سازه، قابلیت جابجایی پس از نصب، تنوع بسیار در طرح و رنگ و ابعاد می باشد.

ابزار پیش ساخته پلی یورتان نوعی دیگر از انواع ابزار پیش ساخته است. این ابزار کاربردهای فراوانی در ساختمان ها و بنا ها چه در داخل و چه در خارج ساختمان ها دارد. این ابزار جایگزین قطعات گچبری داخلی و یا سیمانکاری های تزئینی در نمای ساختمان ها می باشد. این ابزار در انواع ابزار گلویی، ابزار قاب، قرنیزها، قاب های اطراف در و پنجره، گل ها، گنبدهای زیبای سقفی و ستون ها و سرستون ها کاربرد فراوان دارد.

اجرای نمای سیمانی با ابزار
اجرای نمای سیمانی با ابزار

ویژگی های ابزار پیش ساخته

  • سبک سازی
  • رنگ پذیری بالا
  • تنوع پذیری در تغییر دکوراسیون
  • قابلیت نصب برروی کلیه سطوح گچ ، سیمان ، سنگ ، کاشی ، فلز ، چوب ، کابینت ، مبلمان و …
  • برش و نصب سریع و آسان
  • ماندگاری طولانی و دوام بالا و مقاومت در برابر رطوبت و محیط های اسیدی و قلیایی و سازگار با محیط زیست

 

زیرسازی و اجرای طرح اولیه

در اجرای نمای سیمانی با ابزار ، قبل از هرچیز باید سطحی متناسب با طرح مورد نظر ایجاد نمود که این امر معمولا با شاسی کشی های فلزی به همراه توری رابیتس امکان پذیر است. در صورت استفاده از این روش، پس از تکمیل جوشکاری و بستن رابیتس، روی توری ها را با ملات خمیری ساخته شده از سیمان و پودر سنگ می پوشاند تا بستری مناسب برای چسبیدن ملات ماسه سیمان روی آن ایجاد گردد.

پس از اجرای طرح اولیه، جهت ایجاد سطح صاف، کروم بندی های ارتفاعی و طولی را با دقت اجرا می کنند. دقت در ساخت ملات با کیفیت در این مرحله از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا در صورت استفاده از مقدار سیمان کم و یا سیمانهای بی کیفیت و یا حتی بهره گیری از ماسه با دانه بندی نامناسب، احتمال جدا شدن ملات از دیوار بالا خواهد رفت. حدفاصل بین کروم ها با ملات ماسه سیمان پر می شود تا زیرسازی اولیه جهت اجرای اندود سیمانی انجام شده باشد.

برای افزایش میزان چسبندگی ملات سیمانی پیشنهاد میگردد سطح زیرین سیمانکاری قبل از اجرا مقداری مرطوب شود. همچنین پس از پایان سیمانکاری حتما عمل آوری سیمان ( curing) صورت بگیرد یعنی سطح سیمانی را سه تا چهار نوبت در روز و به مدت 4 تا 7 روز آب دهید تا سیمان ترک نخورد و مقاومت آن کامل گردد.

اجرای نمای سیمانی با ابزار
اجرای نمای سیمانی با ابزار

روسازی نما در سیمان کاری

با اجرای سطح زیرین که به آن آستر سیمانی گفته می شود، نوبت به سطح رویی کار می رسد که می تواند دارای رنگ ها و مصالح متنعوی نیز باشد.

نمای سیمان شسته: نمای سیمان شسته به دو روش انجام می شود که به آنها اشاره می کنیم.

الف) پس از انجام کار زیرسازی، ملاتی از ترکیب نمودن پودر سنگ، سنگدانه های رنگی و سیمان ساخته می شود که باید به صورت خمیری آن را درآورد و آن را با ضخامت 1 – 3 سانتی متر روی سطح قرار می دهیم. قبل از خشک شدن و همزمان با پاشیدن آب روی آن به وسیله یک ماله سطح آن را صاف و سیقلی می کنیم و در پایان سطح آن را با اسفنجی که آغشته به آب است، ماساژ می دهیم تا سنگدانه های رنگی آن کاملا پیدا شود.

ب) بعد از اینکه زیرسازی کار تمام شد، ملاتی از پودر سنگ و سیمان به صورت خمیر روانی آماده می کنیم که با توجه به رنگ مورد نیاز روی دیوار قرار می گیرد. و بعد اقدام به پاشیدن سنگدانه های ریز رنگی می کنیم. با فشار بسیار کمی این سنگدانه ها را داخل ملات خمیری فرو می بریم و در پایان با کشیدن اسفنج آغشته به آب سنگدانه ها شسته و تا حدی نمایان می گردد.

نمای سیمانی سفید: رایج ترین روش اجرای نما، استفاده از ملات خمیری سیمان سفید و پودر سنگ است و برای اجرای آن خمیر به دست آنده را با ماله های پلاستیکی به ضخامت 5 – 10 میلی متر روی دیوار می کشیم و قبل از خشک شدن روی آن را به وسیله تخته ماله های نرم و یا اسفنجی مالش می دهیم تا سطحی صیقلی و یکدست به وجود آید. باید دقت کنید تا با پاشیدن آب از ترک خوردن و کنده شدن ملات از دیوار جلوگیری کنیم.

باید یاد آوری کنیم که سیمان سفید را نیز به مدت 3 روز و هر روز 3 – 4 بار آب بدهید تا به مقاومت مناسبی برسد.

اجرای نمای سیمانی با ابزار
اجرای نمای سیمانی با ابزار
ترک در سطح نمای سیمانی

ترک کلا در سیمان اتفاق میافته و اینکه سیمان سفید باشه یا سیمان معمولی هیچ فرفی نمیکند (مقاومت و خاصیت سیمان سفید با سایر سیمانها کاملا مشابه هم هستن) علت ترک ها در اجرا نمای سیمانی هم به عوامل زیادی مربوط میشه مثل ترک ناشی از فشار، گرما و سرما و…. ولی اگر برای نازک کاری ها از سیمان سفید استفاده میکنید برای کم کردن ترکهای نمای سیمانی می توانید سیمان رو با خاک سنگ مخلوط کنید تا مقدار ترک ها پایین بیاد.

هم چنین می توان ترک ها را به راحتی با روش نانو و چسب های زد آب پوشش داد. با ترکیپ چندین چسب با هم مواد را رقیق میکنند و مانند بتونه به درز و بند و ترک ها زده می شود و بعد اینکار روی آن با قلمو مواد دیگری قرار می گیرد تا بند کشی به صورت تضمینی انجام شود.

شیب بندی و کف سازی

همانطور که بعداز اجرای یک دیوار، روی آن نازک کاری انجام می شود، بعد از تسطیح یک کف، یا اجرای یک سقف باید روی آن کف سازی انجام گیرد تا به زیبایی و  دوام آن بیافزاید. کف سازی و شیب بندی (کروم بندی) در ساختمان به منظور ایجاد لایه ای جهت تسطیح یا ایجاد اختلاف ارتفاع بین کاربریهای مختلف صورت میگیرد. شیب بندی بیشتر برای تعین جهت حرکت و هدایت آب  صورت می گیرد. مثلا در پشت بام به گونه ای انجام می شود که به راحتی آب موجود در سطح ایزوگام پشت بام تخلیه شود. در  محوطه سازی، پیاده رو سازی،حیاط سازی، پشت بام، سرویسهای آبریز چون حمام، دستشویی و آشپزخانه از سیمان یا مصالح دیگر برای شیب بندی استفاده می شود.

اجرای نمای سیمانی با ابزار
اجرای نمای سیمانی با ابزار
نماسازی با سیمان تگری

سیمان سفید یا رنگی را با پودر سنگ سفید مخلوط نموده و به هر 3 پیمانه پودر یک پیمانه سیمان و مقداری آب اضافه کرده تا مایعی رقیق تشکیل شود. پس از آماده شدن ملات آن را داخل ماشین سیمان پاش ریخته، دسته ماشین را میچرخانند تا دانه های ریزی روی دیوار پاشیده شود به این نما نماتگری یا گیتی میگویند. پس از خاتمه کار تا 2 روز باید بر روی نما آب پاشی صورت گیرد.

بند کشی

به پر کردن درزهای بین آجرهای دیوار، سنگ، موزاییک، کاشی و سرامیک با استفاده از مصالح مختلف از جمله سیمان سفید و سیاه بند کشی می گویند. متداولترین نوع بندکشی در ایران، بندکشی نماهای آجری و سنگی است که به صورت توپر، تو خالی، فیتیله ای اجرا می‌شود.

اندود کاری چیست؟

اصلاح اندود کاری در صنعت ساختمان به معنای پوشاندن سطح یا نما بوسیله مصالح ساختمانی است. اندود‌کاری عموماً در دو قشر آستر و رویه، اجرا می‌شود:

قشر آستر

به منظور ایجاد سطح صاف و تنظیم شیب‌ ها ساخته می‌شود و برای این کار در ابتدای امر، سطوح مورد نظر، شمشه گیری یا کرم بندی می‌شود.

قشر رویه

که در حقیقت تزئین سطوح است و با استفاده از مصالح مختلفی اجرا می‌شود. انواع گچ بری ها و رنگ آمیزی های نما در قشر رویه انجام می‌شود.

اجرای نمای سیمانی با ابزار
اجرای نمای سیمانی با ابزار

قیمت اجرای نمای سیمانی با ابزار

عوامل مختلفی چون ابعاد و نوع پروژه، شهر و محل پروژه، مهارت، تجربه و دقت استادکار، نوع مصالح بکار رفته، ابزار جانبی مورد نیاز و… در تعیین هزینه سیمانکاری دخیل هستند.

بسیاری از کارهای ساختمان نیاز به زیرسازی با سیمان یا بتون دارند. سیمان یکی از قدیمی‌ ترین و قوی‌ ترین مصالح ساختمانی است که در طول زمان ببهبود کیفیت پیداکرده و بسیاری از خواص آن بهتر شده اند. سیمانکاری در دو دسته عمده کف و دیوار و با کیفیت ها و سطوح مختلفی انجام می‌شود که تاثیر مستقیم بر برآورد هزینه آن دارد. برای اطلاع دقیق از هزینه ها با شماره تماس بالای صفحه تماس بگیرید تا مشاورین ما در مهندسی ساز شما را راهنمایی کنند.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید