طراحی و ساخت ویلا

0
1214
طراحی و ساخت ویلا
طراحی و ساخت ویلا

طراحی و ساخت ویلا : طراحی و ساخت ویلا و خانه های باغی و ویلایی همواره طرفداران خاص خود را دارد. ساخت یک ویلا از ابتدا تا انتها به یک داستان شباهت دارد که در واقع شما نقش اصلی را در آن ایفا می کنید. از ابتدا و شکل گیری فضاهای مختلف در ذهن تان گرفته تا زمانی که کلید در ورودی را می چرخانید و به همراه خانواده واردش می شوید. این داستان فرصتی را برایتان فراهم می آورد تا تمام رویاها و تصوراتتان را به کمک یک همراه، که در واقع همان معمار شماست، به واقعیت تبدیل نمایید.

قدم اول در طراحی ویلا

مراحی که برای طراحی و ساخت ویلا طی می شود هم از جانب شما به عنوان کارفرما و هم از جانب معمار بررسی می شود و نشان می دهد هر یک نسبت به دیگری چه وظایفی برعهده خواهند داشت. اما در مراحل ابتدایی این شما هستید که باید با با پاسخ به یک سری از سوالات مهم، تصویر روشن و دقیقی را از آن چه که می خواهید ترسیم نمایید. فراموش نکنید انتخاب تمامی جزییات از تعداد اتاق ها گرفته تا مدل درب و پنجره مربوط به شماست

سوالاتی که قبل از شروع طراحی و ساخت ویلا باید از خود بپرسید

  • میزان بودجه شما چقدر است؟
  • ابعاد و اندازه ویلا چقدر باشد؟
  • چه سبک معماری ساخته شود؟
  • به چه فضاهایی نیاز دارید؟
  • ویلا شامل چه تعداد اتاق خواب و مستر باشد؟
  • چه مساحتی به محوطه سازی اختصاص داده شود؟
  • آیا ویژگی های خاصی (استخرف سونا و جکوزی، گرمایش از کف و …) برای ویلا در نظر دارید؟
طراحی و ساخت ویلا
طراحی و ساخت ویلا

قدم دوم در طراحی و ساخت ویلا

انتخاب معمار و گروه اجرایی برای طراحی و ساخت ویلا

بعد از جمع بندی و نتیجه گیری که توسط خودتان انجام می پذیرد، لازم است تا یک معمار بنابر بودجه و نیازهایتان انتخاب نمایید. معمار کسی است که در این داستان، از ابتدا تا انتها، شما را همراهی کرده و به عنوان یک فرد متخصص باید تمامی مراحل طبق نظارت او انجام شود. پس از آن که تمامی خواسته ها و نیازهایتان را با معمار درمیان گذاشتید تیم طراحی شروع به کار کرده و پلان ها، طراحی و اجرا نمای ویلا ، مقاطع و 3d کار را آماده می کنند. مسلما انجام هر کدام نیاز از این موارد نیز مراحل خاصی مانند بازدید از سایت، اندازه گری و رلوه و … را شامل می شود که برعهده معمار و تیم اجرایی خواهد بود. اما در همین مرحله باید تا جای ممکن تمام ابهامات و سوالات رابا معمارتان در میان گذاشته و مسیر هرچه بیش تر برایتان روشن و واضح شود.

مواردی که باید با معمار چک کنید:

  • بودجه هر مرحله از طراحی و ساخت ویلا
  • برنامه زمان بندی روند طراحی و ساخت ویلا
  • تعداد طرح ها و رندرها
  • مصالح مورد نیاز
  • تغییر احتمالی قیمت ها و ….

پلان طراحی ویلا

مهمترین نکته در طراحی ویلا رعایت ارتباط مناسب بین فضاهای مختلف یک ویلا یا بحث طراحی پلان ویلا است. یعنی، طراح پس از آن که فضاهای مورد نیاز ویلا را تعیین کرد، ارتباط مناسب و محل مناسب هر فضا را مشخص می‌کند. در ادامه به بررسی هر یک از فضاهای ویلا می ‌پردازیم.

طراحی و ساخت ویلا
طراحی و ساخت ویلا

ورودی ویلا

ورودی ویلا اولین فضایی است که مهمانان با آن مواجه می شوند و معرف ارزش های ساکنان آن می باشد. ورودی ویلا باید ضمن تامین دسترسی مناسب به ویلا، فضای داخلی ویلا را از فضای عمومی جدا نماید. باید دعوت کننده و راحت باشد و در شرایط اقلیمی مختلف مانع نفوذ سرما، گرما و گرد و خاک شود. ورودی باید دسترسی ساده به نشیمن، پذیرایی، پله های طبقات و آشپزخانه را فراهم کند.

اتاق نشیمن ویلا

اتاق نشیمن باید نزدیک در ورودی با حفظ محرمیت قرار گیرد. اگر در ویلا های کوچک تر در ورودی به اتاق نشیمن باز شود، در این صورت باید با چیدمان درست مبلمان از استفاده اتاق نشیمن به عنوان راه عبور و مرور به بخش خواب و قسمت های دیگر ویلا جلوگیری شود.

اتاق غذاخوری ویلا

اتاق غذاخوری باید در مجاورت آشپزخانه و اتاق نشیمن قرار گیرد به نحوی که دید به فضای تهیه غذا در آشپزخانه نداشته باشد.

آشپزخانه ویلا

آشپزخانه قلب پلان ویلا است و چون وظیفه سرویس دادن به کل فضاها را دارد باید آن را نزدیک ورودی قرار داد. دلیل این کار این است که به راحتی بتوان مواد غذایی خریداری شده را به داخل آن حمل کرد و مواد زائد را از آن خارج کرد.

طراحی و ساخت ویلا
طراحی و ساخت ویلا

اتاق خواب در ویلا

اتاق خواب باید در بخش آرام و به دور از فضاهایی با فعالیت های عمومی باشد. برای دسترسی به اتاق خواب نباید از بخش پذیرایی و فضاهای عمومی منزل به آن وارد شد. برای جدا کردن بخش خواب از سایر بخش ها میتوان از یک راهرو و یا یک هال خصوصی بهره گرفت.

انتخاب سبک طراحی ویلا

مرحله بعدی انتخاب سبک طراحی است ، سبک طراحی کاملا وابسته به سلیقه و روحیه شماست. رویای شما زندگی در یک ویلای مدرن است یا یک ویلای کلاسیک و یا یک ویلای سنتی ایرانی را ترجیح می دهید؟

سبک های طراحی ویلا

  • سبک ویلای مدرن
  • سبک ویلای کلاسیک
  • سبک ویلای تلفیقی
  • ویلا سنتی ایرانی
  • سبک روستیک
طراحی و ساخت ویلا
طراحی و ساخت ویلا

قدم سوم در طراحی و ساخت ویلا

طراحی داخلی ویلا

در پرداختن به طراحی داخلی ویلا، همواره باید در کنار زیبایی و راحتی فضا، پیروی از سبک کلی معماری را به خاطر داشت. یکی از مزیت های سپردن صفر تا صد ساخت ویلا به گروه های معماری این است که عملکرد تیم های متخصص همسو با یکدیگر بوده و از یک سبک واحد پیروی می کنند. بعد از بررسی نظرات مشتری ها می توان مسئولیت طراحی داخلی پروژه را به عهده تیم های حرفه ای طراحی داخلی گذاشت. این تیم ها از مرحله کانسپت دیزاین تا انتخاب و سفارش متریال و لوازم مورد نیاز، ضمن ارتباط کامل با کارفرما، پروژه را مطابق با تصمیم اولیه پیش می برند.

قدم چهارم در طراحی و ساخت ویلا

دکوراسیون داخلی ویلا

حال که تمام مراحل اجرایی و فنی کار به پایان رسیده و شما نقشه اصلی ویلا را با معمار خود نهایی کرده اید، می توانید به سراغ جزییات کار بروید. به عبارتی طراحی دکوراسیون داخلی و فضای داخلی ویلا همانند فضای بیرونی آن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. دکوراسیون داخلی ویلا بازتاب دهنده روحیه و سلیقه ساکنین است. از این رو اگر این کار به پشتوانه تجربه و سلیقه متخصصین باتجربه و کارآزموده صورت گیرد، فضایی بی بدیل و یونیک را به ارمغان می آورد. ناگفته نماند که از اصول طراحی داخلی ویلا، می توان به چیدمان بهینه و هماهنگ قسمت پذیرایی، آشپزخانه و اتاق ها اشاره نمود.

یکی از فضاهای کاربردی در یک ویلا، قسمت پذیرایی است. برای زیباسازی این قسمت می توان از وجود شومینه، پلکان دسترسی طبقات، مبلمان مدرن و سایر تجهیزات رفاهی تاثیر گذار کمک گرفت.

طراحی و ساخت ویلا
طراحی و ساخت ویلا

محوطه سازی ویلا

محوطه ویلا جایی است که میتوان به راه های مختلف آن را به شکل دلخواه درآورد. ساخت محوطه ویلا و باغ بحثی تخصصی است که شامل ذوق و هنر زیبایی شناختی و کارکرد عناصر مختلف در زیبایی می شود. بسته به سلیقه و خواسته صاحبان ویلا مواردی که در محوطه سازی ویلا لحاظ میشود به شرح زیر است:

  • نیاز به روشنایی راه ها و باغچه ها و دیواره محوطه
  • می توان برای استراحت از انواع آلاچیق استفاده کرد
  • محلی برای پارک اتومبیل به همراه سایبان
  • ساخت یک باربیکیو در کنار آلاچیق
  • فضایی برای بازی کودکان
  • استخر روباز
  • جوی ها و آبراهه ها
فضای سبز ویلا

طراحی فضاهای اسکان موقت تفریحی نظیر باغ و ویلا باید لوکس، چشم نواز و در عین حال کاربردی باشد تا شرایط برای استراحت و تفریح ساکنان به بهترین نحو مهیا شود. در ایجاد فضای سبزی چشم نواز برای ویلا با استفاده از گل ها، گیاهان، درختان و درختچه ها و ترکیب آنها با سایر گونه های گیاهی می توان فضایی فوق العاده را بوجود آورد. همچنین بکارگیری درست المانهایی چون آبنما، برکه، مبلمان، چمن مصنوعی، راه های سنگ چین شده، ایجاد حصارهای چوبی و دیوار سبز با استفاده از گیاهان بالا رونده و گلدان های گل ، ایجاد حاشیه های زیبا با کاشت گل های رنگارنگ باعث خلق فضایی زیبا و باشکوه می شود و در بوجود آمدن آب و هوایی مطبوع نیز تاثیر گذار خواهد بود.

طراحی و ساخت ویلا
طراحی و ساخت ویلا
تأسیسات ویلا

پس از طراحی پلان معماری مهم ترین قسمت بحث طراحی تاسیسات ویلا است. شما به صورت دقیق می بایست به پیش بینی فصول سال و شرایط دمای هوا توجه کنید. ممکن است شما بخواهید در زمانی غیر عرف به ویلا مراجعه کنید. بنابراین بحث تاسیسات آب و سرمایش و گرمایش یکی از مهم ترین بخش های طراحی ویلا و اجرای ویلا است.

تاسیسات ویلا شامل تاسیسات برق و مکانیک، تاسیسات آب، تاسیسات گاز و همچنین بحث زیر ساخت آبیاری باغچه ها و درختان است. توجه مستقیم و بدون نقص به هر بخش از تاسیسات و طراحی نقشه های تاسیساتی از قبل تعیین کننده است.

اصول طراحی و ساخت ویلا

پس از طراحی فاز یک و پلان معماری و تایید طرح توسط کارفرما و صاحبان ویلا ، نقشه های  فاز دو به منظور مشخص کردن اطلاعات لازم برای اجرای ساختمان ویلا تهیه می شوند. این نقشه ها شامل اطلاعات دقیقی از مصالح و جزئیات  اجرایی، ابعاد ستون، نوع فونداسیون ها، جنس مصالح، کف سازی، محوطه سازی ویلا  و … می باشند. همزمان مهندس محاسبه نقشه فاز دو سازه را تهیه میکند. در این مرحله مواردی همچون جنس سقف ها، تیرها، ستون ها و … مشخص و انتخاب می شود. وضعیت روشنایی ها، پریز ها و … در نقشه ی فاز دو تاسیسات الکتریکی و وضعیت سرمایشی و گرمایشی، لوله ها  و … در نقشه ی فاز دو تاسیسات مکانیکی تعیین می گردند.

طراحی و ساخت ویلا
طراحی و ساخت ویلا

بازسازی ویلا

در بعضی اوقات به جای تخریب کامل یک ویلای قدیمی و فرسوده و ساخت ویلای جدید، به بازسازی و بهبود کیفیات عملکردی و ظاهری آن پرداخته می شود، این امر ممکن است به علت حس نوستالژیک به حفظ بنای اصلی و یا هزینه پایین بازسازی ویلا در مقایسه با ساخت ویلا از ابتدا باشد.

بنا به شرایط ساختمان ویلای قدیمی و تغییرات و اقدامات بازسازی مورد نظر باید به بررسی وضعیت ایستایی و ساختاری آن پرداخته شود و در صورت نیاز، به تقویت عناصر سازه ای پرداخت. در این خصوص باید ابتدا اقدامات امنیتی و احتیاطی صورت گیرد. بیشتر ساختمان های قدیمی دارای دیوار باربر هستند، باید مکان آنها شناسایی شده و در هنگام تخریب، قسمتهای حساس و در معرض خطر، حفاظ بندی شوند.

طراحی و ساخت ویلا
طراحی و ساخت ویلا

قیمت طراحی و ساخت ویلا

برای برآورده هزینه ‌های طراحی و ساخت ویلا باید موارد مهمی از جمله زمین، نقشه ، اخذ مجوزهای لازم، انشعابات آب، برق و گاز، نوع سازه و متریال مورد استفاده، متراژ ویلا، امکانات رفاهی آن و نوع طراحی و اجرا نمای ویلا انتخاب شده و هزینه مراحل مختلف ساخت ‌و ساز را در نظر داشته باشید. برای مثال هزینه طراحی ویلای مدرن کوچک با هزینه طراحی یک باغ ویلا ۱۰۰۰ متری یا طراحی ویلاهای دوبلکس لاکچری بزرگ متفاوت است. برای حصول نتیجه بهتر پس از خرید زمین توصیه می ‌شود تمام آنچه از یک ویلا در ذهن دارید را با یک گروه طراحی در میان بگذارید تا با توجه به ویژگی ‌های زمین طرح مناسب برای شما طراحی شود. با این کار برآورد هزینه‌ ها راحت ‌تر خواهد شد.

در نظر داشته باشید که پروژه ساخت ویلا زمان‌ بر است و ممکن است در طول اجرای آن با توجه به وضع اقتصادی کشور تغییرات گوناگون قیمتی در حوزه‌های مختلف داشته باشید. قیمت ساخت ویلا بر اساس هر مترمربع از سازه تعیین ‌شده و در شهرهای مختلف با توجه به تازه‌ ترین تغییرات در بازار مصالح برآورد می‌ شود.

عوامل تاثیرگذار در هزینه طراحی ویلا
  • مساحت ویلا
  • مساحت محوطه ویلا
  • موارد و خواسته های کارفرما
  • نوع توپوگرافی زمین
  • منطقه ویلا
  • سبک طراحی ویلا

در نتیجه برای اطلاع دقیق از هزینه ها با شماره تماس بالای صفحه تماس حاصل کنید تا کارشناسان تیم مهندسی ساز شما را راهنمایی کنند.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید