پیمانکاری نمای خشک

0
449
پیمانکاری نمای خشک
پیمانکاری نمای خشک

پیمانکاری نمای خشک

پیمانکاری نمای خشک : نمای خشک چیست؟  نمای خشک به نماهایی گفته می شود که برای اجرای آن از ملات استفاده نمی شود .

این سیستم نماسازی با نصب سنگ به روش خشک در دهه هفتاد میلادی برای اولین بار در کشور آمریکا برای برج های بلند طراحی و مورد استفاده قرار گرفت . این روش در دهه هفتاد خورشیدی در ایران اجرا شد که طی سالهای گذشته تا به امروز پیشرفت های چشمگیری در این زمینه ایجاد شده است .

طرح و زیبایی نما ، مصالح مورد استفاده ، مسائل اقتصادی ، دوام و پایداری ، نحوه و زمان اجرا از مسائل مهم و مورد توجه در فرایند طراحی و انتخاب نوع نما می باشد . در دنیای امروز با پیشرفت تکنولوژی و روند مدرن شدن هر روزه بخش های مختلف زندگی ، معماری و صنعت ساختمان از قرون نوزده و بیست تاکنون با شتاب زیادی دچار تغییر شده و به سمت صنعتی شدن پیش می رود. در این میان نمای ساختمان و روش های اجرای آن نیز تاثیراتی پذیرفته است که از آن جمله می توان به رواج روش های اجرای نمای خشک اشاره کرد.

برخی از مصالح که برای نمای خشک می‌توان استفاده کرد عبارتند از: 

صفحات رزین اشباع شده ، پشم معدنی فوق‌العاده فشرده ، الیاف سیلیکات کلسیم ، ورقه‌های آلومینیوم و کاشی‌ها و آجرهایی سفالین که گستره‌ای وسیع از رنگ و بافت را در برمی گیرد. نمای خشک را می‌توان با اتصالات آزاد اجرا کرد . که در این صورت در مقابل باران قابل تنظیم خواهد بود.

پمانکاری نمای خشک
پمانکاری نمای خشک

اجزای سیستم نمای خشک

▪ عایق حرارتی

عایق حرارتی به طور مستقل با اتصال مکانیکی توسط چسب به زیر کار متصل می شود .

▪ چارچوب نگهدارنده

این چهارچوب از مصالح مختلفی همچون چوب اشباع شده ، فولاد یا آلومینیوم ساخته می شود . فواصل و اندازه ها باید به گونه ای طراحی شود که که در برابر عوامل مخرب مثل باد و رطوبت مقاوم باشد .

▪ فضای خالی

به منظور جلوگیری از ورود رطوبت به داخل ساختمان ، فضایی خالی جهت تهویه بین نما و عایق در نظر گرفته می شود .

▪ مصالح نما و اتصالات

از مصالحی که به صورت خشک اجرا می شوند می توان به سنگ ، ورق کامپوزیت ، توموود ، سرامیک خشک ، شیشه ، کاشی ها و آجرهای سفالین و … اشاره کرد

نمای خشک 

نمای خشک یک نمای مدرن امروزی است در این نما از ملات سیمانی و دوغاب استفاده نشده است و با چهار چوب نگهداری می شوند. اجزای تشکیل دهنده نمای خشک عایق حرارتی، چهار چوب نگهدارنده، فضای تهویه و مصالح و اتصالات میباشد .

عایق حرارتی در زیر کار به وسیله ی چسب و یا اتصالات مکانیکی به صورت مستقل، به بنا محکم می شود. چهار چوب های نمای خشک از جنس چوب اشباع شده، فولاد یا آلومینیوم می باشد. یک فضای خالی بین نما و عایق حرارتی در اغلب سیستم های نمای خشک وجود دارد که برای جلوگیری از ورود نم و رطوبت به داخل ساختمان گذاشته می شود .

مصالحی که برای نمای خشک استفاده می شود عبارتند از صفحات رزین اشباع شده، پشم معدنی فوق العاده فشرده، الیاف سلیکات کلسیم، ورق آلومینیوم، کاشی، آجرهای سفالی و … این امر باعث می شود نمای خشک دارای گستردگی تنوع رنگ و بافت زیادی باشد

مزایای نمای خشک

طراحی مهندسی و کاهش پرت مصالح

سازگاری رفتار مصالح در برابر تغییرات دما تولید صنعتی مصالح مصرفی

قابلیت تنظیم و میزان کاری در نمای ساختمان

کاهش هزینه بازسازی و ترمیم

افزایش عمر مفید ساختمان

امکان بازیافت مصالح

کاهش وزن ساختمان

صرفه جویی در زمان

عدم نیاز به سطح زیرین یکپارچه و به هم پیوسته

سازگاری با سیستم های مختلف سازه ای از قبیل اسکلت فلزی و بتنی

لایه هوای موجود ، تبادل حرارتی بین درون و بیرون را کاهش داده و همچنین رطوبت را زهکشی می نماید.

پیمانکاری و اجرای نما

به طور خلاصه، به نمایی که در ساخت و اجرای آن دوغاب و ملات استفاده نشود، نمای خشک می‌گویند. روش اجرای آن چیزی مابین روش مدرن و سنتی است. از طیف مواد و مصالح بسیار بالایی در ساخت نمای خشک می‌توان استفاده کرد. این نوع نما، بسیار زیبا و شیک است و روح اصیلی به ساختمان می‌بخشد. به دلیل تمام این مزایا، این شکل اجرای نما، امروزه بسیار پر طرفدار و همه گیر شده است. نماهای شیشه‌ای، مثلا کرتین وال و تایل‌های سرامیکی از جمله‌ی محبوب‌ترین این نماها هستند. مهمترین اجزای یک سیستم نمای خشک چهارچوب نگهدارنده، فضای خالی تهویه که بین نما و عایق قرار دارد عایق حرارتی، نمای خشک و اتصالات هستند.

پمانکاری نمای خشک
پمانکاری نمای خشک

خرید و نصب نمای خشک

زیرسازی بسیار حائز اهمیت است و نمی‌توان ساده از کنار آن گذشت. در واقع، تمام مقاومت و ایستایی نما بسته به شرایط زیرسازی دارد. اتصال درست چهارچوب ساختمان با نما هم بسیار مهم است و تمام ایمنی نما بر برقراری درست این اتصال استوار است. انتخاب اتصالات درست و مقاوم در برابر سرما، گرما و رطوبت هم نکته‌ی بسیار قابل توجهی است. وزن سازه، توان تحمل بارهای اضافی، مقاومت در برابر پدیده‌های طبیعی، مثل باد و باران و زلزله، هم نباید از قلم بیفتد. آب بندی هم باید دقیق و اصولی باشد. قیمت معقول، سرعت نصب، زیبایی و رعایت استانداردهای الزام آور هم جزو نکات بسیار با اهمیت تلقی می‌شوند. در مجموع، کارتان را به کاردان بسپارید تا از بابت تمامی موارد ذکر شده خیالتان راحت باشد.

سه گروه اصلی در نمای خشک

۱- نما های سنتی

۲-  نما های تهویه شونده

۳-  نماهای دوپوسته شیشه ای

مطالعه فنی

معماری ، هنری عملکردی است. ما به نمایی نیازمندیم که از ما در برابر شرایط سخت آب و هوایی محافظت کند، در حالیکه در مقابل ورود آب نفوذ ناپذیر است ، به عبارتی دیگر ، به نمای پایداری نیاز داریم که هم از لحاظ زیبایی شناسی مورد پسند باشد و هم آسایش ساکنین را فراهم سازد.

به طور خلاصه ، عملکرد مصالح نما شامل موارد زیر می باشد:

▪ حفاظت مناسب از ساختمان در برابر همه عوامل خارجی

▪ تامین آسایش داخلی ساختمان برای ساکنین

▪ تصویر زیبایی از نمای ساختمان

▪ هماهنگی نما با عملکرد ساختمان و محیط

و…

از مصالح متفاوت برای اجرای سنتی نمای ساختمان می توان به: آجر ، ملات تک لایه ، سرامیک ها و… اشاره کرد و همچنین مصالح نمای خشک مانند : سرامیک خشک پرسلانی ، ورق کامپوزیت ، کرتین وال ها و تایل تراکوتا و…

پمانکاری نمای خشک
پمانکاری نمای خشک

چه پارامترهایی بر قیمت اجرای نمای خشک تأثیر می گذارند؟

پارامتر های مختلفی در هزینه تمام شده نمای خشک تاثیر گذار هستند که مهم ترین آنها عبارتند از:

۱-  قیمت مصالح سطح رویه نوع سیستم مورد استفاده جهت نصب

۲- نوع سازه ساختمان

۳- ابعاد مصالح رویه و میزان برشکاری مورد نیاز آنها

۴- شکل معماری و حجم ساختمان و میزان شکستهای موجود در سطح نما

۵- ارتفاع ساختمان

۶-  موقعیت جغرافیایی پروژه

چند نمونه از پیمانکاری نمای خشک

اجرای نمای شیشه

با پیشرفت هایی که در زمینه ساخت شیشه با ماشین آلات ایجاد شده است از اجرای نمای شیشه ای بیش از گذشته در نماهای مدرن ساختمانی استفاده می شود زیرا این شیشه ها کاربرد زیادی در نماهای ساختمانی خواهند داشت.

با پیشرفت هایی که در زمینه ساخت شیشه با ماشین آلات ایجاد شده است از اجرای نمای شیشه ای بیش از گذشته در نماهای مدرن ساختمانی استفاده می شود زیرا این شیشه ها کاربرد زیادی در نماهای ساختمانی خواهند داشت.

پمانکاری نمای خشک
پمانکاری نمای خشک

خواص نمای شیشه ای ساختمان ها

  بالا بردن امنیت و ایمنی ساختمان ها

  کنترل کننده خروج و ورود صدا به ساختمان

زیبایی بخشیدن به نمای ساختمان

جلوگیری از ورود اشعه خورشید به داخل ساختمان

تنوع در رنگ

کاهش هزینه ها

خلاقیت بیشتر در نمای ساختمان

کاهش بار وزنی ساختمان

عایق مناسب حرارتی و برودتی

اجرای نمای شیشه ای

جهت اجرای نمای شیشه ای کارشناسان و طراحان این گونه نماها پس از بررسی سازه ساختمان و اندازه گیری ابعاد نمای ساختمان پروفیل و شیشه های مناسب با ابعاد اندازه گیری شده را طراحی می نمایند و با توجه به نوع سازه و کیفیت آن به طراحی نمای شیشه ای می پردازند و پس از تولید و مونتاژ نما آن را در محل پروژه تکمیل خواهند نمود و قطعات و لوازم نما را با توجه به ابعاد شیشه ها و نوع و اندازه آنها در پروفیل نصب خواهند نمود و عایق حرارتی و صوتی را نیز مابین جداره های شیشه قرار خواهند داد.

اجرای نمای خشک سنگ

تکنیک اجرای نمای خشک سنگ در بازسازی دیوار های شکاف دار موجود و یا در ساخت نما های جدید به کار می رود. روکش های سنگی مدرن جذاب و با دوام هستند و تعمیر و نگهداری به مراتب راحت تری دارند. پوشش های سنگ در داخل و یا خارج ساختمان کاربرد دارد ، اما با توجه به نیاز های ویژه در کاربرد های بیرونی ، مانند داشتن خاصیت ضد آب ، برای استفاده در نمای ساختمان مناسب تر هستند.

مراحل اجرای نمای خشک سنگ

مراحل اجرای نمای خشک سنگ شامل انتخاب وسایل اتصال متناسب با توجه به نوع و ابعاد سنگ و ایجاد شکاف متناسب در سنگ برای قرارگیری آن ها، آماده سازی دیوار زیر نما و نصب قطعه قطعه پنل های سنگی نما است.

معایب نمای خشک سنگ

ضربه های وارد شده به سنگ ، هنگام نصب روی نما ممکن است منجر به ایجاد ترک روی سطح آن شود. هزینه اجرای نمای سنگ خشک زیاد است. اگر شکاف ها به درستی در سنگ ایجاد نشوند ، می توانند منجر به ناکارآمدی و ایجاد ترک و شکستن سنگ شوند ، بنابراین حفاری نیاز به نیروی کار ماهر دارد.

نمای خشک سرامیکی

نصب سرامیک در نمای خشک به دو روش کلی قابل اجرا می باشد .

۱-   نمایان : در این روش قطعات اتصالی قابل رویت می باشد و ویژگی اصلی آن سرعت نصب و سبک تر بودن سازه زیرسازی می باشد .

۲-   غیر نمایان : در این سیستم از انکرها و براکت ها مخصوصی استفاده می گردد که هیچ کدام از قطعات اتصالی قابل روئیت نمی باشد .

سرامیک خشک پرسلانی

نمای سرامیک خشک پرسلانی، جزء به روز ترین نماهای ساختمانی دنیاست که به روش نصب خشک اجرا می گردد و برای کاربری های مختلف تجاری، اداری و مسکونی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

سرامیک خشک پرسلانی تولید شده مخصوص نما به دو شکل کلی در بازار صنعت ساختمان کشور عرضه می گردد که شامل سرامیک مجوف پرسلانی و سرامیک توپر پرسلانی که اصطلاحاً به آن سرامیک فول بادی نیز گفته می شود.

پمانکاری نمای خشک
پمانکاری نمای خشک

پمانکاری نمای خشک و کاهش هزینه ها

در نماسازی خشک و اجرای آن ، از یک سو به علت کاهش وزن و حجم اسکلت نسبت به نمای اجرا شده به روش دوغابی، هزینه های تمام شده کاهش یافته و از سوی دیگر به دلیل نصب آن به روش صنعتی، هر کدام از اجزای نما اعم از فلزات زیرسازی و خود متریال پوششی، در صورت آسیب دیدگی به طور مستقل و جداگانه قابلیت تعویض دارند و نیاز به تخریب واصلاح تمامی نما نیست وهزینه های ترمیم به طور چشمگیری پایین خواهد آمد. ضمن اینکه در روش خشک نماسازی، امکان بازیافت مصالح پس از گذشت عمر مفید نما وجود دارد و اسکوپ های نصب و زیرسازی فلزی نیز قابل بازیافت و استفاده مجدد خواهند بود.

نمونه قرارداد پیمانکاری اجرای نمای ساختمان

۱- مشخصات طرفین قرارداد

۱.۱ مشخصات کارفرما :

آقا/ خانم/ شرکت ……… به مدیریت/ نمایندگی …… به شماره ملّی/ شماره ثبتی …… به نشانی …….. شماره تلفن ثابت ……. و شماره همراه ……. می باشد.

۱.۲ مشخصات پیمانکار :

آقا/ خانم/ شرکت ……… به مدیریت/ نمایندگی …… به شماره ملّی/ شماره ثبتی …… به نشانی …….. شماره تلفن ثابت ……. و شماره همراه ……. می باشد.

۲- موضوع قرارداد و محل انجام آن

موضوع قرارداد عبارت است از اجرای زیباسازی و نماسازی ساختمان که شامل عملیات برش و نصب سنگ های از نوع …………. در نمای بیرونی ساختمان، همچنین اجرای پارکت کف طبقات، و پله ها و دیوارهای داخلی ساختمان به آدرس …….. و دارای پروانه ساختمانی به شماره ثبتی …… به تاریخ …../…../….. می باشد.

۳- محاسبات و مشخصات فنی پروژه

۳.۱ نمای خارجی ساختمان که نیازمند سنگ کاری از نوع تراورتن می باشد به ابعاد …… می باشد.

۳.۲ متراژ هر طبقه از ساختمان ….. متر مربع می باشد.

  1. 3 به طور کلی مشخصات فنی و تکنیکال پروژه بر مبنای نقشه ها و دستورالعمل های صادره از سوی کارفرمای پروژه و مهندس ناظر خواهد بود، که وظیفه اخذ کنترل و تأیید کیفیت مصالح و پیشرفت فیزیکی آن را مطابق با برنامه زمان بندی شده انجام خواهد گرفت.

۴- هزینه قرارداد( به تفکیک و کلی)

۴۰۱  هزینه اجرای کل عملیات موضوع قرارداد در مدت مقرر در ماده ۷ قرارداد حاضر به ارزش ….. ریال تعیین می گردد؛ طرفین می تواند با عنایت به رضایت یکدیگر ….. درصد مبلغ کل قرارداد را افزایش یا کاهش دهند.

۴.۲  جزئیات هزینه ها که می بایست انجام شود به شرح ذیل می باشد:

۴.۲.۱ نصب نمای سنگی خارجی ساختمان با عنایت به پیچیدگی آن، از قرار هر متر مربع به ارزش ……. ریال محاسبه می گردد.

۴.۲.۲ اجرای نمای دیوارهای داخلی از قرار هر متر مربع به ارزش …… ریال محاسبه می گردد.

۴.۲.۳ نصب پارکت کف طبقات براساس طرح  و نقشه هایی که از طرف کارفرما ابلاغ شده از قرار هر متر مربع به ارزش ……. ریال محاسبه می گردد.

۴.۲.۴ نصب سنگ پله ها از قرار هر متر مربع کف و پیشانی پله به ارزش …… ریال محاسبه می گردد.

۴.۲.۵ دوبله کردن سنگ های پله ها از قرار هر متر به ارزش …… ریال محاسبه می گردد.

۵- شرایط پرداخت

۵.۱ مبلغ …… ریال معادل ….. درصد از کل ارزش قرارداد در هنگام عقد قرارداد پرداخت می گردد( در ازای دریافت چک تضمین به ارزش ……. ریال به شماره ….. ).

۵۰۲ مبلغ …… ریال معادل …… درصد از کل ارزش قرارداد پس از انجام 50% کار با تأیید سرپرست کارگاه.

۵.۳ مبلغ …… ریال معادل …… درصد از کل ارزش قرارداد پس از تکمیل کامل پروژه با تأیید (نهاد منتخب نظارتی) .

۵.۴ مبلغ …… معادل …… درصد از کل ارزش قرارداد پس از اتمام دوره گارانتی و رفع نواقص احتمالی( دوره گارانتی …. می باشد).

۶- اسناد و مدارک پیمان

این قرارداد در برگیرنده اسناد و مدارک ذیل می باشد :

الف- سند قرارداد(پیمان پیش رو)

ب- نقشه های کلی، تفصیلی و اجرایی که مطابق با صلاحدید مستقیم کارفرما و مهندس ناظر می بایست موضوع قرارداد اجرا گردد.

۷- مدت انجام موضوع قرارداد

مدت کامل انجام پروژه ……….. روز کاری بوده و تاریخ شروع قرارداد ………… و تاریخ خاتمه قرارداد …………… می‌باشد.

۸- دیرکرد طرفین در انجام پروژه

چنانچه پیمانکار، بدون مجوز تمدید تاریخ قرارداد از سوی کارفرما، مبادرت به تأخیر اجراء کار نماید برای هر روز تأخیر پس از اتمام تاریخ قرارداد روزانه ………….. ریال به عنوان جریمه تأخیر از مطالبات پیمانکار کسر می گردد.

در مقابل هرگاه کارفرما به نحوی موجب تأخیر عملیات اجرایی پروژه شود با تأیید سرپرست کارگاه به همان نسبت به مدت اجرای قرارداد افزوده خواهد شد.

 

۹- نظارت

نظارت در اجرای تعهداتی که پیمانکار بر طبق مفاد این قرارداد و اسناد و مدارک پیوست آن تقبل نموده است، به عهده کارفرما/ یا نماینده وی و یا دستگاه نظارت معرفی شده از سوی کارفرما، خواهد بود. پیمانکار موظف است کارها را طبق قرارداد، اصول فنی و دستورات کارفرما/ یا نماینده ایشان/ یا دستگاه نظارت، طبق مشخصات، اسناد و مدارک پیوست این قرارداد اجرا نماید.

۱۰- تجهیز و برچیدن کارگاه محل پروژه

هزینه های مربوط به تجهیز و برچیدن کارگاه با توافق طرفین به عهده …. است.  ایشان می بایست کارگاه را به نحوی مناسب تجهیز نماید که شروع و ادامه کار تا تحویل موقت، بدون وقفه و با کیفیت لازم انجام پذیرد. در پایان کار، ایشان باید نسبت به تخریب و خارج نمودن مواد حاصل از تخریب، اقدام نماید، مصالح بازیافتی از تخریب متعلق به ….. است .

۱۱- نگهداری از درصد پیشرفت پروژه و مصالح کار

ظف است از درصد پیشرفت پروژه و همچنین مصالحی که در صورت وضعیت منظور می شود اعم از آنچه که در کارگاه و یا در خارج از آن در انبارها و غیره باشد متعلق به کارفرما بوده به نحو مقتضی نگهداری نماید و در صورت فقدان خسارت وارده را جبران نماید .

۱۲- تعهدات پیمانکار

۱۲.۱ پیمانکار ملزم است بلادرنگ پس از انعقاد قرارداد و تأیید کارفرما یا مهندس ناظر از وضعیت محل اجرای موضوع قرارداد، نسبت به تجهیز و شروع عملیات نما سازی اقدام نماید.

۱۲.۲مطابق با توافق فی مابین کارفرما و پیمانکار، اجرای قرارداد قائم به شخص ایشان می باشد، و حق انتقال موضوع قرارداد را به غیر ندارد.

۱۲.۳ پیمانکار ملزم است کلیه ابزار و وسایل مربوط به نماسازی و نصب سنگ نما از جمله شمشه، تراز، شاقول، ریسمان، دستکش، ماله، کمچه، چکش لاستیکی، دستگاه فرز و …… را فراهم بیند و مسئولیت حفظ و حراست از آن ها در محل نصب پنجره ها بر عهده ایشان می باشد و کارفرما از این بابت هیچ گونه مسئولیتی ندارد.

۱۲.۴پیمانکار موظف است پس از پایان عملیات اجرای موضوع قرارداد، مصالح و مواد باقی مانده را دسته بندی نموده و صورتجلسه از آن ها تهیه و در اختیار کارفرما یا مهندس ناظر قرار دهد؛ پیش از تحویل آن ها به کارفرما یا مهندس ناظر، مسئولیت حفظ و حراستشان بر عهده پیمانکار می باشد.

۱۲.۵ پیمانکار ملزم است نسبت به حمل مصالح از جمله ماسه، سیمان، پودرسنگ، سنگ ها، پارکت و …. به داخل طبقات می باشد.

۱۲.۶ پیمانکار ملزم است حتی المقدور از هدر رفت مواد و مصالح به جد پرهیز نماید و هر گونه هدر رفت آن ها در حد معقول پذیرفتنی و در غیر اینصورت جبران هزینه های آن ها بر عهده پیمانکار می باشد.

۱۲.۷ پیمانکار متعهد می گردد که تمامی اسناد و مدارک مرتبط با اجرای موضوع قرارداد را مطالعه نموده و هیچ گونه ابهامی نسبت به مطالب مندرج در آن ها ندارد.

۱۲.۸ پیمانکار ملزم است در پایان هر روز کاری، محیط کارگاه نصب پنجره ها را تمیز نماید و با نظارت مهندس ناظر یا کافرما اقدام به جابه جایی نخاله های ساختمانی از طبقات به خارج از ساختمان مبادرت ورزد.

۱۲.۹پیمانکار موظف به رعایت موارد حفاظتی و ایمنی کار و به طور کلی رعایت موارد مبحث ۱۲ مقررات ملّی ساختمانی ایران در کارگاه می باشد و نسبت به اجباری بودن استفاده از وسایل ایمنی آگاه است. هر گونه عملی خلاف مقتضای عبارت مقرر شده در این بند، در وهله نخست پیمانکار مسئول و در صورت قصور از جانب پرسنل ایشان، پیمانکار به همراه کارکنانش مسئول می باشد و کلیه عواقب مالی، حقوقی و جزایی بعهده پیمانکار می باشد و کارفرما هیچگونه مسئولیتی در این رابطه نخواهد داشت. وسایل ایمنی مندرج در مبحث ۱۲، شامل کلاه چانه دار، کفش ایمنی، کمربند ایمنی، لباس ضخیم کار، دستکش مناسب، ماسک و عینک و …. می باشد.

۱۲.۱۱ پیمانکار موظف است تحت صلاحیت و نظارت مستقیم کارفرما و مهندس ناظر اقدام به صورت وضعیت پروژه به طور ادواری در طول مدت اجرای عملیات عمرانی موضوع قرارداد نسبت به متراژ و درصد حجم انجام شده بگیرد.

۱۲.۱۲ در مواقعی که دمای محیط کارگاه ساختمانی به کمتر از 5 درجه سانتیگراد رسید، پیمانکار ملزم به توقف عملیات اجرای موضوع قرارداد می باشد.

۱۲.۱۲ پیمانکار از بابت حوادث ناشیه در کارگاه از بابت سنگ بری و نصب آن ها در ارتفاع و همچنین سهل انگاری در نصب آن ها مسئولیت مطلق دارد.

۱۲.۱۳ ساعات کار و فعال بودن عملیات اجرائی مطابق با نظر کارفرما تعیین می گردد و در صورت ضرورت پیمانکار موظف است تا زمان مشخص شده از سوی کارفرما در به فعالیت مشغول باشند و نسبت به اتمام پروژه اقدام نمایند.

۱۲.۱۴ پیمانکار متعهد می گردد که تدابیر لازم را به منظور پیشگیری از ورود خسارت به املاک و اموال مجاورین یا رهگذران را اتخاذ نماید؛ در غیر اینصورت و وجود سهل انگاری در کار و ورود خسارت و آسیب به غیر، پیمانکار مسئول جبران آن خواهد بود.

۱۲.۱۵ پیمانکار مسئولیت مطلق ناشی از منع قانونی کار کردن افراد غیر مجاز از جمله افراد مشمول نظام وظیفه، اتباع بیگانه بدون مجوز کار یا افرادی که به هر نحوی از کار کردن محروم می باشند، را دارد و کارفرما اصل را بر برائت افراد مشغول در محل کارگاه قرار می دهد.

۱۲.۱۶ پیمانکار در برابر حقوق و سنوات، پاداش و عیدی کارگران خویش متعهد می باشد و از این بابت هیچ مسئولیتی بر عهده کارفرما نمی باشد.

۱۲.۱۷ پیمانکار ملزم به رعایت قوانین کار و تأمین اجتماعی در ارتباط با پرسنل و کارگران خود می باشد و هر گونه دعوای مطروحه از جانب ایشان متوجه مستقیم پیمانکار می باشد.

۱۲.۱۸در صورت بروز رفتار خلاف شأن و عفت و یا حتی احراز عدم صلاحیت فنی پرسنل، پیمانکار ملزم است پس از اطلاع به کارفرما یا مهندس ناظر، نسبت به تعویض فرد خاطی و تسویه حساب با ایشان اقدام نماید.

۱۳- تعهدات کارفرما

۱۳.۱ کارفرما نسبت به تأمین آب، برق و در صورت وجود گاز محل کارگاه و نسبت به هر طبقه به طور مجزا ملزم می باشد.

۱۳.۲ کارفرما از بابت مصالح و ابزارآلاتی که در اختیار پیمانکار قرار می دهد، مجاز به اخذ وجه نمی باشد.

۱۳.۳ کارفرما موظف است در محل کارگاه، مکانی را به منظور استراحت، غذاخوری پرسنل پیمانکار را تهویه نماید.

۱۳.۴ کارفرما می بایست سرویس بهداشتی مناسب در محل کارگاه پیش بینی ببیند.

۱۳.۵ کارفرما ملزم است کارگاه را در برابر حوادث ناشیه از فعالیت های ساختمانی بیمه نماید.

۱۳.۶ کارفرما ملزم به تأمین و خریداری مصالح و مواد از جمله سنگ، پارکت و …. می باشد.

۱۳.۷ هزینه حمل مصالح از مصالح فروشی تا محل کارگاه بر عهده کارفرما می باشد.

۱۴- ضمانت حسن اجرای تعهدات از سوی پیمانکار

پیمانکار متعهد می گردد موقع امضاء و مبادله قرارداد اقدام به ارائه ضمانت نامه حسن اجرای تعهدات که به صورت، تضمین نامه بانکی/ یا سفته به امضای مجاز شرکت که معادل ۵% مبلغ کل موضوع قرارداد می باشد را تسلیم کارفرما نماید و در صورتی که پیمانکار از اجرای هر یک از تعهدات خود تخلف نماید کارفرما مخیر است در چارچوب قرارداد، اسناد تضمینی را تا میزان خسارت وارده به نفع خود ضبط و وصول نماید .

۱۵- دستگاه نظارت

نظارت بر اجرای تعهداتی که پیمانکار طبق مفاد قرارداد تقبل نموده است به عهده ………. که دستگاه نظارت نامیده می شود خواهد بود.

۱۶- مالیات پروژه

هر گونه مالیات و کسورات قانونی متعلق به این قرارداد بر عهده …….. است، که بر اساس قوانین و مقررات تعیین و همراه سایر کسورات قانونی از صورت وضعیت های ارائه شده کسر خواهد شد.

۱۷- موارد فسخ قرارداد

۱۷۰۱انتقال قرارداد یا واگذاری عملیات به اشخاص حقیقی یا حقوقی دیگر از طرف پیمانکار.

۱۷.۲عدم اجراء تمام یا قسمتی از موارد قرارداد در موعد پیش بینی شده.

۱۷۰۳ تأخیر در شروع بکار پروژه بیش از …………… روز از تاریخ ابلاغ قرارداد.

۱۷.۴تأخیر در اجرای کار به طوری که دلالت بر عدم صلاحیت مالی و فنی و با سوء نیت پیمانکار باشد.

۱۷.۵ غیبت بدون اجازه پیمانکار و یا تعطیل کردن کار بدون کسب اجازه کتبی از کارفرما.

۱۸- اختلافات ناشی از قرارداد

اختلافات ناشی از این قرارداد ابتدا از طریق سازش بین طرفین و در صورت عدم سازش، با مراجعه به مرجع داوری حل و فصل خواهد شد. طرفین قرارداد بدواً ………… را به عنوان داوری مرضی الطرفین برگزیدند.

۱۹- موارد متفرقه

۱.۱۹ موارد اضطراری از قبیل جنگ، زلزله، عدم وجود مواد اولیه و امثالهم برای طرفین قرارداد محفوظ است .

۲.۱۹ در صورت بروز هرگونه اختلاف بین طرفین این قرارداد موضوع از طریق حکمیت حل و فصل می گردد و آخرین حکم مرضی الطرفین در این قرارداد مراجع ذیصلاح قانونی می باشد .

۳.۱۹موارد پیش بینی نشده در این قرارداد با توافق طرفین براساس اصل آزادی اراده خواهد بود .

۲۰- نُسخ قرارداد

قرارداد حاضر در …….. ماده و ……. نسخه تهیه و به  امضاء طرفین رسیده است و هر نسخه حکم واحد و یکسان دارد.

امضاء و اثرانگشت کارفرما/ یا نماینده قانونی ایشان       امضاء و اثرانگشت پیمانکار/ یا نماینده قانونی ایشان

در آخر

با توجه به روند رو به رشد صنعت ، استفاده از نمای خشک در ساختمان سازی علاوه بر صرفه جویی در هزینه و زمان ، می تواند تاثیرت مناسبی در راستای صرفه جویی انرژِی، افزایش ایمنی و عمر ساختمان و … داشته باشد که مسلما نتایجی مثبت در سلامت انسان و حفظ محیط زیست خواهد داشت .

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید