پیمانکاری نمای کرتین وال

1
709
پیمانکاری نمای کرتین وال
پیمانکاری نمای کرتین وال
پیمانکاری نمای کرتین وال

پیمانکاری نمای کرتین وال : نمای کرتین وال چیست؟ در یک بیان ساده نمای کرتین وال یک محصورکننده در جهت قائم ساختمان است که هیچ نوع باری را غیر از وزن خودش و فشارهای محیطی تحمل نمی کند. این نمای شیشه ای به منظور کمک به اسکلت و سازه ساختمان در تحمل بارهای وارده طراحی نشده اند و هیچ دخالتی در انتقال بارهای مرده و زنده به شالوده ساختمان ندارند.

سیستم های اجرای نمای کرتین وال در انواع بسیار متنوعی عرضه می شوند . سیستم های از قبل طراحی شده (off-the-peg) اغلب به عنوان سیستم های اختصاصی هر شرکت که با جزئیات استاندارد و صنعتی تولید می شوند مطرح می باشند. سیستم های سفارشی (bespoke) کرتین وال معمولا برای طرحی خاص و یا یک طرح هدف دار برای هر پروژه به صورت ویژه طراحی و تولید می شوند.

پیمانکاری و اجرا

اجرای نمای کرتین وال به تازگی در بین مهندسان و پیمانکاران باب شده و نزد مردم نیز از محبوبیت بالایی برخوردار هستند که در ادامه به بررسی چگونگی این موضوع خواهیم پرداخت. قیمت اجرای این نمای شیک و زیبای شیشه ای نسبت به نوع کارایی فوق العاده ای که شامل می گردد خوب و ارزان در نظر گرفته شده است. اکثریت مردم جهان دوست دارند که در ساختمانی زندگی کنند که از زیبایی ظاهری و نمای منحصر به فردی برخوردار باشد و در کنار آن از سیستم های امنیتی مناسبی هم بهره مند باشد.

این موضوع در کشور ما نیز کم و بیش به چشم می خورد و به دنبال آن هستند که در درجه اول امنیت یک ساختمان را فراهم آورند و سپس به فکر زیباسازی آن بر خواهند آمد. حتما با خود خواهید گفت که ساختمان هایی که از جنس و قالب شیشه ای برخوردارند علاوه بر زیبایی از امنیت مناسب هم برخوردار خواهند بود یا خیر؟! پاسخ به این پرسش بسیار ساده خواهد بود و آن که اگر از سیستم های پیشرفته و مدرن در طراحی و ساختمان سازی بهره گیری شود به طور قطع جواب مثبت خواهد بود.

یکی از سیستم هایی که از مدتی قبل در ساختمان سازی مورد کاربرد قرار گرفته و توانسته بازار داغی را از آن خود نماید، اجرای کرتین وال هستند. اجری نمای کرتین وال بدون شک یکی از زیباترین نمونه هایی است که در بازار وجود دارد و توسط مردم و مهندسان مورد کاربرد قرار می گیرد. قیمت اجرای این سیستم در ساختمان سازی نسبت به میزان صرفه جویی که به همراه خواهد داشت، مناسب و ارزان در نظر گرفته شده است.

پیمانکاری نمای کرتین وال

قیمت انواع سیستم کرتین وال

قیمت اجرای نمای کرتین وال از متری ۸۵۰/۰۰۰ تا ۱۹۰۰/۰۰۰ و در ابعاد بزرگتر تا ۳۵۰۰/۰۰۰ ریال هم میرسد نسبت به متریال وطرح محاسبه میگردد. نمای کرتین وال یکی از انواع نماهای مدرن با ترکیب پروفیل های آلومینیومی بعنوان استراکچر و یک متریال پوشش دهنده مانند شیشه، ورق و یا اسپندریل ساخته می شود واصطلاحا به نوعی نمای شیشه ای وسبک با استراکچر تمام آلومینیومی اطلاق میگردد. که در خصوص نماهای فریم لس ابعاد سطح شیشه جوابگو نمی باشد برای استفاده از سطح شیشه بزرگتر از نمای کرتین وال استفاده می کنند و تا سطح ۱۰متر مربع قابل افزایش است.

نمای کرتین وال شیشه ای در انواع گوناگونی تولید میشود که میتوان به دو گروه اصلی آن یعنی سیستم یونیتایز و سیستم لامل اشاره کرد. قابل ذکر است که در اکثر نقاط دنیا سیستم لامل را به نام سیستم استیک (Stick) میشناسند. در ادامه ما به توضیح سیستم نمای کرتین وال شیشه ای لامل یا همان سیستم استیک میپردازیم.

این نوع نما بصورت صنعتی ساخته میشود و جزئیات آن طوری طراحی شده است که استراکچر تمام آلومینیومی آن در مواجه با انواع تنشهای وارده از جابجایی سازه اصلی ساختمان در زلزله، نیروی مستقیم زلزله و باد ، نشست های احتمالی و وزن خود نما کاملا منعطف عمل کرده که بخاطر همین قابلیت به آن self-support یا خود ایستا اطلاق میگردد.

در نمای کرتین وال شیشه ای انواع ضخامت های شیشه دوجداره از ۱۰ تا ۴۰ میلیمتر قابل نصب است. از مزیات نمای کرتین وال شیشه ای لامل می توان به عدم مشاهده هرگونه پیچ یا پرچ، عدم محدودیت انتخاب رنگ و امکان نصب بازشو مخفی و بازشو لولایی به داخل بازشو یا دوجهته اشاره نمود.

نمای کرتین وال شیشه ای لامل را میتوان از لحاظ دیتایل ظاهری فریمینگ شیشه به دو دسته فریم لس و فیس کپ طبقه بندی کرد. سبستم فریم لس دارای فریمی است که از پشت شیشه را قاب کرده و روی لامل بواسطه لقمه های آلومینیومی مخصوص متحرک نگه داشته میشود و از خارج ساختمان تنها ژوئن هایی مابین شیشه ها دیده خواهد شد.

در سیستم فیس کپ، قاب آلومینیومی دور شیشه وجود ندارد و شیشه مستقیما بر روی استراکچر آلومینیومی کرتین وال(لامل) قرار میگیرد و یک پروفیل نگهدارنده یا زهوار که بر روی پایه لامل پیچ میگردد شیشه را نگه داشته و مانع واژگونی آن میشود و نما را هم کاملا آب بند و هوا بند میکند. روی این نگهدارنده هم درپوش های متنوعی با عرض ۵ سانت و طول ها و فرم های متفاوت نصب میگردد.

پیمانکاری نمای کرتین وال
پیمانکاری نمای کرتین وال

اجرای نمای کرتین وال درجه یک

اجرای نمای کرتین وال درجه یک توسط مهندسان و پیمانکارانی در داخل و خارج از کشور انجام می گیرد که به خوبی با مزایا و ویژگی های آن آشنایی کافی دارند. برخی از مزایای استفاده از نمای کرتین وال در صنعت ساختمان سازی عبارت است از:

▪ چسبندگی عالی به شیشه

▪ خاصیت ارتجاعی و انعطاف پذیری عالی

▪ کمک به زیباسازی بهتر ساختمان

▪ کمک به مقاوم سازی شیشه و پنجره ها

▪ استحکام عالی در برابر تغییرات دمایی

▪ مقاومت خوب در برابر کشش

▪ مقاوم در برابر اشعه ماوراءبنفش نور خورشید

▪ عمر طولانی

▪ سازگاری با هر نوع شرایط آب و هوایی

▪ ابدا پایه اسیدی ندارد و مضراتی را متوجه سلامتی نخواهد کرد

نمای کرتین وال (فیس کپ ، یوچنل u-channel ، فول فریم لس ، استپ یونیت Step unit ، رین فورس )

انتخاب‌ نوع نمای کرتین وال به عنوان یکی از انواع نماهای شیشه ای ساختمان

انتخاب سیستم اجرایی در نماهای کرتین وال شیشه ای به عنوان بهترین نمای شیشه ای ساختمان به لحاظ مسائل استاتیکی  وابسته به دوعامل اصلی می باشد که شامل در نظر داشتن استحکام سازه ای نما و خطوط نمایان یا غیر نمایان ( سطح تمام شیشه ) پیش بینی شده توسط آرشیتکت پروژه می باشد.

روش استیک (یک نوع نمای کرتین وال کارگاهی): در این روش بخش عمده کار در محل پروژه و کارگاه انجام گرفته و تمامی اتصالات از جمله اتصال پروفیل های عمودی آلومینیومی به استراکچر توسط براکت های گالوانیزه و یا استنلس استیل و نصب پروفیل های افقی بر روی آن جهت تشکیل مدول های در نظر گرفته شده در طرح نمای کرتین وال ، که در این روش می بایست به صورت همسان و همردیف در نظر گرفته شوند ، به صورت متناوب انجام گرفته و نیازمند زمان بیشتر جهت اجرا می باشند.

نمای شیشه ای

همانطور که اشاره شد انتخاب سیستم های اجرای نمای شیشه ای به دو عامل استحکام و خطوط نمایان نما وابسته می باشد که در نماهای فریملس (بدون خطوط نمایان ) با استفاده از دو سیستم u-channel و فریم دار انجام می گیرد

پیمانکاری نمای کرتین وال
پیمانکاری نمای کرتین وال

کرتین وال عموما به عنوان یکی از سیستم های سبک و مقرون به صرفه شناخته شده که به لحاظ فنی ، اجرای آن در ساختمان های با ارتفاع بالا توصیه نمی شود ولی در خصوص پروژه های ویژه با دفترچه محاسبات با نرم افزار ارگا دیتا و با توجه به نوع اتصال شیشه و میزان تحمل بار در این سیتم ابعاد مدول ها می بایست به صورت سیستمی طراحی و محاسبه گردند . و سیستم مورد نیاز پروژه و شیشه پروژه و اندازه های سطح شیشه در آن سیستم برآورد شود .

سیستم فریم دار

این سیستم در انواع نمای فریم لس کرتن وال به عنوان یکی از روش های با استحکام بالا و مورد اطمینان شناخته شده و با توجه این که در این سیستم شیشه ها در کارخانه تولید شیشه بر روی فریم های آلومینیومی آماده شده متصل و به صورت پنل های آماده در محل پروژه بر روی مدول های تشکیل شده توسط لامل های افقی و عمودی نصب می شود، به لحاظ تسریع در اجرای نما نیز نقش بسزایی دارد. شایان ذکر است در طراحی برخی شرکت های تولید کننده پروفیل های آلومینیومی امکان تبدیل هر یک از مدول ها به بازشوی مخفی تنها با اضافه کردن یراق آلات لازم امکان پذیر بوده و نیازی به تولید مجدد این بازشو ها نیست.

سیستم درپوش دار

در اجرای نمای شیشه ای کرتین وال که خطوط آن ها به صورت نمایان طراحی شده از سیستم درپوش دار استفاده می شود که خود به دو بخش نیمه درپوش دار (افقی یا عمودی) و درپوش دار کامل (افقی و عمودی) تقسیم می شود. در این سیستم لامل ها به صورت مذکور در روش ها قبلی نصب شده و پس از نصب شیشه ها توسط زهوارهای مخصوص در نما جهت حفظ زیبایی و نظم نما این زهوارها با درپوش های همرنگ پروفیل ها پوشانده می شود. در سیستم های نیمه درپوش دار اجرای نمای کرتین وال تنها یکی از خطوط عمودی و یا افقی با درپوش آلومینیومی پوشانده می شود و در جهت باقیمانده پوشش توسط لاستیک های درزگیری آب بندی و هوابندی می شود.

این نوع نمای کرتین وال روش نسبت به روش استیک نوپاتر بوده و با توجه به پیشرفت روزافزون دانش این صنعت و مزایای اجرایی آن روز به روز به تعداد طرفداران این روش اضافه می شود.

یکی از مهم ترین مزیت های این روش اجرایی در وحله اول امکان اجرای نمای شیشه ای با مدول های غیرمتناوب و یا نامساوی در کنار هم به لحاظ معماری بوده و همچنین کوتاه بودن مدت زمان پروسه نصب در محل کارگاه نیز از این روش را به لحاظ اجرایی به دیگر روش های اجرای نمای کرتین وال  ارجح می سازد . لازم به ذکر است سیستم های متعددی در این روش وجود دارد که معمولا با توجه به نوع پروژه و گستردگی سطح ساختمان امکان طراحی نمای جدید و مختص هر پروژه وجود دارد که البته در تمامی سیستم های اجرای نمای کرتین وال  از یک اصل واحد پیروی می گردد.

در این روش با توجه به محاسبات لازم جهت اجرای نمای کرتین وال چند مدول در کنار هم و به صورت یک پنل آماده در کارخانه تولید و پس از نصب شیشه به محل کارگاه منتقل می گردد.

براکت های مخصوص اتصال این سیستم در کف و سقف پیش بینی و نصب می گردد و با اتصال پانل ها به این براکت ها در محل کارگاه و اطمینان از هوابندی و آب بندی کامل آن پروسه اجرای نما به اتمام می رسد. در خصوص اجرای نمای شیشه ای کرتین وال به مواردی به شرح ذیل می توان اشاره نمود که می بایست در انتخاب این روش ها مد نظر قرار گیرد.

با توجه به این که در روش استیک اجرای نمای کرتن وال برش کاری و انجام سوراخ کاری های لازم در  جهت اتصالات مربوطه در کارخانه و با استفاده از دستگاه های مدرن برش کاری و cnc نسبت به انجام این عملیات در محل کارگاه از دقت بالاتری برخوردار است و عموما از طرف شرکت های تولید کننده پروفیل های آلومینیومی که خود طراح سیستم های اجرایی می باشند به عنوان روش استاندارد معرفی می گردد توصیه می شود مراحل اولیه کار در شرایط مذکور و در کارخانه انجام پذیرد. همچنین این شکل عملکرد در تسریع عملیات اجرایی در محل پروژه نیز موثر خواهد بود .

یکی دیگر از عوامل موثر در انتخاب روش های اجرایی و نوع نمای کرتین وال  میزان تبادل انرژی (UW ) مورد نظر در یک ساختمان با توجه به سیستم گرمایش و سرمایش و تهویه هوا و همچنین موقعیت بنا به لحاظ ارتفاع قرارگیری و باز یا بسته بودن محوطه اطراف ان می باشد . تمامی عوامل مذکور با درنظر داشتن UW  شیشه تعیین کننده این آیتم در سیستم اجرایی ساختار آلومینیوم نما با توجه به محاسبات استاتیکی می باشد.

پیمانکاری نمای کرتین وال
پیمانکاری نمای کرتین وال

محبوبیت نمای کرتین وال

در سال های اخیر تقاضا برای سیستم های سفارشی بسیار بیشتر شده است، این موضوع به دلیل قابلیت بالای این نوع سیستم برای حل یک چالش خاص در هر پروژه متفاوت می باشد که محبوبیت این نوع سیستم را در پنج سال گذشته بسیار بیشتر نموده است. از جمله در تعداد زیادی از پروژه های بریتانیا مانند پروژه توسعه ساختمان پنجم بریندلی در بیرمنگام.

امروزه سیستم های اجرای نمای شیشه ای به سه نوع متفاوت با ویژگی های ساختاری و فرمی تولید و اجرا می شوند. اولی به صورت یک فریم است مربوط به ساپورت اجزای اسمبل شدنی (سرهم شونده) که در محل کارگاه ساختمانی سرهم می شوند، البته تولید این اجزا قبل از ورود به کارگاه به شکلی صورت می گیرد که در محل کارگاه فقط آماده برای اسمبل و نصب باشند. اغلب این سیستم را با نام سیستم  دومین سیستم پروفیل ها و مقاطعی مربوط به دیوارهای پیش ساخته است که به صورت فریم های اصطلاحا یونیتایز به محل پروژه انتقال می یابند و نهایتا سیستم سوم فریم هاییونیتایز از پیش ساخته شده است که شیشه نیز در آن ها به صورت کارخانه ای نصب شده باشد و به صورت کاملا آماده در محل کارگاه ساختمانی فقط بر روی یک فریم سازه ای انتقال دهنده بار نصب می شوند .

انتخاب بین سیستم اجرای نمای کرتین وال استیک و یونیتایز به تعداد زیادی فاکتور بستگی دارد که شامل هزینه تمام شده – نوع دسترسی به کارگاه – برنامه زمان بندی پروژه – طراحی کلی ومعماری و ضرورت های سازه ای می گردد.

در آخر

طراحی و ساخت سازه های شیشه ای آمیزه ای از هنر و تکنولوژی روز دنیا می باشد که در معماری نوین امروزی با دیدگاهها و روشهای متفاوتی انجام می گیرد. فروش ، نصب و اجرای نمای شیشه ای  کرتین وال و نمای اسپایدر از لحاظ ساختارهای مسطح و هندسی که متحمل بار هستند و شیوه های برخورد با این سازه ها مورد بررسی قرار گرفته است . در سازه های شیشه ای ساختار شبکه های مسطح و هندسی ، رفتارهای متفاوت در سازه ساختمان را دارد. انتخاب ساختار و هندسه خاص برای سازه های شیشه ای ، منوط به نحوه انتقال بار بین عناصر متحمل بار است.

1 نظر

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید