انواع چراغ های ساختمان مسکونی

0
1962
انواع چراغ های ساختمان مسکونی
انواع چراغ های ساختمان مسکونی

انواع چراغ های ساختمان مسکونی

مهم نیست که چفدر در جاده اشتباه پیش رفته ای، همین الان دور بزن.

انواع چراغ های ساختمان مسکونی : روشنایی از عوامل مهم در دکوراسیون منزل والمانی شیک و کاربردی در منزل محسوب می شود نورپردازی نقش اساسی در ایجاد احساس تمایز در فضا داشته و حتی در زمانی که روشن نیست می تواند مانند اشیاء دکوری و مجسمه ای، فضا را به زیبایی آراسته و در هنگام روشنایی احساسی متفاوت از ترکیب رنگ ها و نورهای ایجاد شده در دکوراسیون پدید آورد. لازم به ذکر است نور بر قسمت های مختلف دکوراسیون مانند رنگ سطوح و بافت متریال ها اثر گذاشته و می تواند نقش موثری بر تیرگی و روشنی فضا و همینطور بزرگی و کوچکی فضا داشته باشد به همین سبب، انتخاب رنگ مناسب برای دیوارها و متناسب با آنها  انتخاب رنگ نور متناسب می تواند تعادل را در فضا بیشتر و احساس بهتری از فضا در مخاطبین ایجاد کند. کلید تفسیر اولیه یک ساختمان مدرن و شیک در نورپردازی نمای ساختمان شکل می گیرد. در حقیقت ، طراحی نورپردازی ساختمان  برای ایجاد یک محیط جذاب و مثبت اهمیت دارد و برای برجسته سازی و معماری خانه و ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.

نورپردازی نمای ساختمان : نمای ساختمان اولین چیزی هست که ساختمان شما را نشان می دهد و هر فردی که عبور می کند از روی طراحی روشنایی نمای  ساختمان متوجه سطح ساختمان و زیبایی آن می شود. نورپردازی هوشمند نمای ساختمان می تواند زیبایی و شخصیت فوق العاده ای را به خانه شما اضافه کند و همچنین بهترین راه برای خوش آمد گویی مهمانان را ایجاد می کند. طراحی دقیق نورپردازی فضاهای باز و بیرون ساختمان مانند حیاط جلو یا پشتی و چمنزار ها ، علاوه بر افزایش ظاهر خانه ، امنیت را نیز بالا میبرد زیرا مناطق تاریک را پوشش می دهد. نورپردازی نما ساختمان روز به روز در حال پیشرفت است و در ابتدا فقط برای روشنایی و نورپردازی آثار تاریخی و بناهای قدیمی استفاده می شده است. طراحان روشنایی و نورپردازی این روش باشکوه را برای تعریف و بهبود شکل ظاهری ساختمان استفاده می کنند.

انواع چراغ های ساختمان مسکونی
انواع چراغ های ساختمان مسکونی

تاثیر نورپردازی نمای ساختمان بر مصرف انرژی

یکی از مهمترین مسائل در نمای ساختمان در شب استفاده از رنگ های مناسب متریال است. اگر چه این رنگ ها می توانند در طول روز جلوه زیبایی به ساختمان ببخشند اما در شب مشکلات زیادی به وجود می آورند و می توانند حتی باعث از بین رفتن زیبایی نمای ساختمان در شب شوند. از این جهت توجه به نمای ساختمان در شب تاثیر بسیار زیادی بر نورپردازی نمای ساختمان دارد. رنگ نامناسب متریال باعث می شود تا از نورپردازی های قوی تر برای نما در شب استفاده شود که این مصرف انرژی را به میزان زیادی بالا می برد. برای مثال استفاده از سنگ ساختمانی با رنگ های قرمز , سیاه , طوسی و فیلی می تواند نورپردازی در شب را با مشکل مواجه نماید و امکان ترکیب نورهای مختلف در نورپردازی نمای ساختمان وجود ندارد از این رو طراح ناچار است از نورپردازی قوی تری استفاده نماید.که باعث افزایش مصرف برق و انرژی و کاهش چشم اندازهای زیبا در نمای ساختمان می شود. امروز بخش زیادی از هنر و سلیقه طراحان صرف نورپردازی نمای ساختمان در شب می شود و معمولا این کار  توسط تیم ترکیبی , طراحان , معماران , متخصصین نورپردازی و مهندسین نقشه کشی انجام می شود.تا زیبایی ساختمان صد چندان شده و در طول شب همچون نگینی بدرخشد.

نورپردازی داخلی ساختمان : لازم است که نورپردازی با دیگر المان های طراحی داخلی منزل همخوانی داشته باشد، زیرا بدون نورپردازی شما قادر نخواهی بود نتیجه زحماتی را که برای طراحی داخلی کشیده شده است را ببینید. بنابراین، برای خلق محیطی جدید لازم است با دقت زیادی به بحث نورپردازی پرداخته شود. در طراحی داخلی‌ آپارتمان‌‌، استفاده از نور در سقف و دیوار، بسیار چشمگیر است. در فضای نشمین،‌ استفاده از لامپ با شکل هندسی در سقف و استفاده از نورهای مخفی پشت تلویزیون باعث ایجاد تفاوت با سایر فضاها شده است. نورپردازی علاوه بر اینکه سبب روشنایی فضا می‌شود و آن را از تاریکی خارج می‌کند، از عناصر مهم دکوراسیونی است که می‌تواند آرامش و راحتی را برای فضا به همراه داشته باشد.

انواع چراغ های ساختمان مسکونی
انواع چراغ های ساختمان مسکونی

انواع چراغ های ساختمان مسکونی

+ چراغ های هالوژن : هالوژن ها چراغ هایی هستند با رنگ نور سفید و روشن، که بسیار کم مصرفند. شاید بتوان گفت که تنها معایب آنها گران بودن و تولید گرمای بالای است.

+ چراغ های فلورسنت : از فلورسنت در نورپردازی منازل بسیار استفاده می شود. این چراغ ها کم مصرف بوده و نوع امروزی آنها نسبت به نسل قدیمی بهتر و با رنگ نور روشن تری کار می کنند. از معایب این چراغها فلوروسنت این است که هر چه کمتر مورد استفاده قرار بگیرند، عمر آن ها کوتاه تر خواهد شد. بنابراین برای فضاهایی که به نورپردازی در ساعات کمتری نیاز دارند مناسب نخواند بود.

+ فیبر های نوری : سیستم فیبر نوری از لامپی پر قدرت و پر نور تشکیل شده است که نور را به چند رشته فیبر منتشر می کند و برای نور پردازی های تاکیدی بسیار مناسبند.

+ چراغ های سیمابی : این لامپ ها رنگ صورت را زیبا تر و بشاش تر نشان می دهندو طیف پیوسته ای از نور را منتشر می کنند. معایب این لامپ ها پر مصرف بودن، تولید گرمای فراوان و عمر کوتاه است. این لامپ ها برای مکان هایی که استفاده کمتری از آن ها می شوند مناسب تر هستند.

+ چراغهای ال ای دی : لامپ های LED بسیار کم مصرف هستند و در واقع مجموعه ای از چند ال ای دی هستند که در فضای خانه به کار برده می شوند. طول عمر آنها بسیار زیاد و همراه با بازده نوری بسیار بالایی هستند که می توان نور این چراغها را در زاویه های دلخواه تنظیم کرد و به عنوان لامپ های دکوراتیو از آن استفاده نمود.

+ ریسه شلنگی و نوار ال ای : دی نوار LED یک مدار مدور است که تراشه‌های LED به  آن متصل شده است و می‌توان آن را از هر جایی برید. تراشه‌ها نقاط نوری هستند که در فاصله‌ای ۱.۵ سانتی‌متری از هم قرار می‌گیرند. این نوع چراغ‌ها در سطوح نوردهی مختلفی تولید می‌شوند. این نوارها دارای یک ماده چسبنده در پشت خود هستند که نصب آن‌ها را ساده و راحت می‌کند. نوارهای منعطف با روشنایی زیاد بسیار مناسب قسمت‌های زیرین کابینت‌ها هستند و استفاده از آن‌ها در شرکت‌ها و دیگر فضاهایی که نیازمند نور زیادی هستند توصیه می‌شود.  نوارهای با روشنایی کم مناسب فضاهایی هستند که به نور خیلی زیادی احتیاج ندارند. نوارهای با روشنایی نرمال مناسب نورپردازی تزئینی، مانند روی کابینت‌ها، درون کابینت‌ها، نوارهای پایینی کابینت‌ها، و نورپردازی هنری، هستند. اگر می‌خواهید از نوارهای LED در آشپزخانه و حمام  خانه خود استفاده کنید حتما نوع روکش‌دار آن را انتخاب کنید. در این نوع فضاها تراشه‌ها در معرض گرما، رطوبت، و غذاها هستند و به همین دلیل نوع روکش‌دار آن‌ها ماندگاری بیش‌تری دارد. نوارهای بدون روکش مناسب فضاهایی مانند درون کابینت‌ها هستند که تراشه‌های آن‌ها در معرض هیچ نوع عنصر آسیب‌ زننده‌ای نیستند.

انواع چراغ های ساختمان مسکونی
انواع چراغ های ساختمان مسکونی

+ انواع پنل های ال ای دی : پنل‌های LED دارای روکش هستند و به همین دلیل  در برابر رطوبت مقاومند و بسیار مناسب استفاده در آینه حمام‌ها و دستشویی‌ها هستند. با کمک چراغ های  LEDمی توان سرویس بهداشتی با نورپردازی خیره کننده داشت.

پنل‌ها دارای تراشه‌های LED چندگانه هستند که در  درون یک محفظه فلزی با یک محافظ پلاستیکی قرار گرفته‌اند.

پنل‌های LED تراشه‌های بیش‌تری نسبت به نوارهای LED دارند و به همین دلیل نور بیش‌تری تولید می‌کنند. این پنل LED بیش از ۳۶۰۰ لومن (واحد  تابش) در فوت تولید می‌کند و نور آن قابلیت کم و زیاد شدن دارد.

پنل‌های LED در اندازه‌های ۲۵، ۵۰، ۱۰۰۰ سانتی‌متری  تولید می‌شوند و قیمتی آنها بستگی به اندازه و کیفیت آن‌ها دارد.

+ ال ای دی های تغییر دهنده رنگ : نوارهای تغییر دهنده رنگ با یک کنترل از راه دور کار می‌کنند. شما می‌توانید به این نوارها  برنامه دهید و به این طریق رنگ‌های مختلفی را در فضای خانه خود ایجاد کنید.

+ ریسمان های ال ای دی : ریسمان‌های LED در پشت دیوار ها و سقف های کاذب به صورت نور مخفی به کار میروند.ریسمان یک لوله لاستیکی است که تراشه‌های LED در آن قرار می‌گیرند و معمولا قطر آن‌ها حدود ۱.۵ تا  ۲.۵ سانتی‌متر است. ریسمان‌ها به روشنی نوارها و پنل‌ها نیستند و نور آن‌ها کمی متمایل به رنگ آبی است.ریسمان‌های LED بسیار مناسب نورپردازی در فضای بیرونی خانه هستند، زیرا در درون یک لوله  پلاستیکی محصور شده و دوام زیادی دارند. این ریسمان‌ها کاربردهای بسیار خوبی در پاسیو، مسیرهای ورودی، پله‌ها، و غیره دارند.

+ چراغ های ال ای دی سقفی : این نوع LED ها دارای یک جعبه هستند که چراغ‌ها در درون این جعبه‌ها ساخته می‌شوند. در درون این جعبه‌ها یک موتور تعبیه شده که از گرم شدن چراغ آن جلوگیری می‌کند و به همین دلیل این نوع چراغ‌ها از دیگر چراغ‌های LED کیفیت نوری بهتر و دوام بیش‌تری دارند.

انواع چراغ های ساختمان مسکونی
انواع چراغ های ساختمان مسکونی

+ چراغ های ال ای دی هوشمند : آخرین نوع چراغ LED که به بازار آمده است با نام  لامپ هوشمند شناخته می‌شود، زیرا می‌توان آن را از طریق تلفن همراه هوشمند، تبلت، و یا شبکه Wi-Fi کنترل کرد. با نصب اپلیکیشن‌هایی می‌توان این چراغ‌ها را کنترل کرده و نور و روشنی آن‌ها را تغییر داد. هوشمند سازی ساختمان فواید و امکانات زیادی دارد که این مورد یکی از آنهاست.

از آن‌جایی که چراغ‌های LED در انواع رنگ‌ها و  شکل‌ها تولید می‌شوند می‌توانند سلیقه هر فردی را تامین کنند.

+ چراغ های مشعلی : چراغ مشعلی با پایه صاف مجسمه مانند و بالای پهن مشعل مانند، نور بسیاری را به سقف می‌تاباند و با درخششی نرم و ملایم به فضا پخش می شود. باریک بودن میلۀ  این چراغ ، آن را برای  محوطه‌های کوچک ، مناسب و قابل توجه کرده است ، همچنین گزینه مناسبی  برای روشن کردن گوشه‌های تاریک به شمار می آید. این نوه لامپ، سقف های  کوتاه را بلندتر نشان می‌دهد.

+ چراغ استوانه‌ای (Cylinder Light) : این چراغ، بر دیوار ، سقف و حتی محوطه بیرون خانه نیز  قابل نصب است. این لامپ در دکوراسیون ، نور را به سمت پایین می‌تاباند و این گونه، چند منظور را برآورده می‌کند. از از این نوع لامپ ها برای تکمیل کردن چراغانی نیز استفاده می کنند، همچنین برای برجسته کردن و تمرکز بر آثار هنری، اشیا ارزشمند کلکسیونی، یا گیاهان نیز از آن استفاده می شود.

+ چلچراغ (Chandelier) : این چراغ‌ها که روشنایی کلی و ویژه‌ای تامین می‌کنند ، از زمان ها و مدت‌ها قبل،  برای قرار دادن شمع و پیشگیری از خطر آتش‌سوزی اختراع  شدند. از انواع تقلید شده از چلچراغ‌های قدیمی تا انواع مدرن و جدید، این نوع روشنایی برای هر نوع دکوراسیون و طراحی  مناسب است و نقش و اثرگذاری قابل توجهی بر اتاق ناهارخوری، انتظار یا اتاق نشیمن دارد.

+ چراغ دیواری محیطی (Ambient wall Light) : این طرح از چراغ‌های بالای بدنه کشتی‌ها الهام گرفته است. این روشنایی یک روشنایی شیک با کاربرد کلی در دکوراسیون داخلی به شمار می آید. انواع این روشنایی در  رنگ‌ها و ظواهر مختلفی  وجود دارد و برای دکوراسیون تمام محیط‌ها، از اتاق نشیمن گرفته تا محوطه بیرون ساختمان، مناسب است.

+ چراغهای اسکونس دیوار : این چراغ‌ها به قسمتی خاصی از خانه تعلق ندارد . این روشنایی ، نور را به بالا، پایین، یا هر دو طرف می تاباند. این روشنایی در انواع مدل‌های هالوژنی، گداخته سفید و فلورسنت وجود دارد و از آنها برای تقویت نور در یک اتاق بزرگ (با تاکید بر هنر و معماری) یا روشن‌تر کردن اتاق انتظار، یا روشنایی اتاق خواب یا حمام میتوان استفاده کرد اسکونس دیوار

این چراغ‌ها به قسمتی خاصی از خانه تعلق ندارد . این روشنایی ، نور را به بالا، پایین، یا هر دو طرف می تاباند. این روشنایی در انواع مدل‌های هالوژنی، گداخته سفید و فلورسنت وجود دارد و از آنها برای تقویت نور در یک اتاق بزرگ (با تاکید بر هنر و معماری) یا روشن‌تر کردن اتاق انتظار، یا روشنایی اتاق خواب یا حمام می توان استفاده کرد.

+ استوانه‌ای (Cylinder) : این نوع لامپ ها بسیار سودمند و مفید ند و تابشی به سمت بالا دارند  و دامنه‌ای از رنگ‌ها و پرداخت‌ها را دربر می گیرند. این ویژگی ها چراغ استوانه‌ای را به یک ستون تزئینی تبدیل کرده است. این نوع روشنایی با سایه‌ای زبانه کش و نوری گسترده، روشنایی ای کلی و ویژه ایجاد می‌کند و پایه آن طوری است که در استفاده از سطح میز، صرفه‌جویی می‌شود.

+ چراغ‌های ردیفی : هر چراغ ردیفی که از دیوار آویزان یا بر سقف نصب می شود،  با سیم بسته می‌شود تا شیء واحدی را روشن کند. بسته به نوع لامپ مورد استفاده، سیستم ردیفی، نور فراوانی پخش می کند و گاها به شکل نورافکن قابل استفاده اند.

انواع چراغ های ساختمان مسکونی
انواع چراغ های ساختمان مسکونی

چراغ توکار

این چراغ ها چراغ‌های متنوعی دارند که در سقف فرو رفته و  نور داخلی ملایم و آرامش بخشی را تولید می‌کند. این چراغ‌ها بسته به نوع لامپ مورد استفاده، در محوطه‌های زندگی و کار روشنایی کلی تامین می‌کنند. این چراغ ها،  انواع جهت‌داری نیز  برای نورافکنی و روشنایی دادن به دیوارها دارند که قابل تنظیم هستند.

قطعا اگر بخواهیم انواع چراغ های ساختمان مسکونی را تک تک نام ببریم بسیار گسترده خواهد بود، اما ما در این مقاله سعی کرده ایم که چراغها و لامپ های پر کاربرد تر را نام ببریم.

٭٭٭ در پایان مطلب لازم است بدانیم، نور ماهیتی تفکیک ناپذیر از معماری داخلی و بیرونی است، البته مدیریت صحیح نور همگام با طراحی و معماری می‌تواند از بهترین و اقتصادی‌ترین روش‌ها برای افزایش شادابی و سرزندگی در محیط، آرامش، کارایی و حالات عاطفی افراد باشد، همچنین نورپردازی مناسب می‌تواند بر ویژگی‌های خاص معماری، تأثیرات قابل ملاحظه‌ای بگذارد. ٭٭٭

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید