نما شیشه و آهن : استفاده از شیشه به عنوان یک متریال، جزء لاینفک هر ساختمان محسوب می گردد؛ که علاوه بر زیبایی، امکان استفاده از حداکثر روشنایی خورشید را فراهم میکند. امروزه با ظهور شیشه های دو یا سه جداره، نما شیشه و آهن از عایق صوتی و حرارتی بسیار مناسب نیز بهره برده است. استفاده از این نماهای مدرن سبب گردیده که جزییات نصب متفاوت نیز طراحی گردد که از آن جمله شيشه های فريم لس و نماهای لامل (Face Cap ) می باشد. در نماهای فریم لس شیشه ای، قابهای آلومینیومی نگهدارنده شیشه (شیشه ها می توانند تک جداره و یا دوجداره باشند) بر روی یک فریم فولادی که از پروفیل هایی با سایزهای متفاوت ساخته شده نصب و فیکس می گردند. فواصل شیشه ها با یکدیگر چنان نزدیک بوده که فریم فولادی حائل قابهای آلومینیومی از نمای روبرو دیده نخواهد شد.
تاریخچه استفاده از شیشه در صنعت ساختمان
پیش از آنکه در مورد نمای شیشه فریم لس صحبت کنیم، بهتر است کمی به عقب برگردیم و به تاریخچه استفاده از شیشه در دنیا و استفاده از شیشه در نمای ساختمان نگاهی بیندازیم. در دوران پیش از تاریخ، شیشههایی که به طور طبیعی در مناطق آتشفشانی یافت میشدند، به طور گسترده به عنوان سلاحهای دستی مورد استفاده مردمان قرار میگرفتند. کم کم شیشه دست ساز به عنوان یک ماده لوکس در ساخت لوازم تزئینی، جواهرات و ظروف مختلف مورد استفاده قرار گرفت. در قرن اول میلادی در اروپا تکنیک دمیدن در شیشه کشف شد و به سرعت در قلمرو امپراتوری روم گسترش یافت. با تولید شیشههای شفاف در طول 1000 سال گذشته، این ماده در اروپا و خاورمیانه به عنوان جزء اصلی در ساخت پنجرههای خانهها، مساجد و کلیساها بدل شد.
البته وجود سابقه 1000 ساله باعث نشد که از گیرایی و جذابیت شیشه کم شود و این ماده همچنان در قرن بیستم نیز به عنوان یک کالای لوکس فروخته میشد. چرا که تأمین مواد اولیه و فرآیند ساخت شیشه همچنان یک امر دشوار و هزینهبر محسوب میشد. در سال 1958، یک روند انقلابی در ساخت شیشهها ایجاد شد. در این زمان تولیدکنندگان شیشههایی تولید کردند که با سطوح صاف و درخشان و ضخامت بالا، از استحکام قابل قبولی برخوردار بودند و میتوانستند به عنوان نمای اصلی ساختمان استفاده شوند. همچنین استفاده از لعابهای مختلف باعث شد که این شیشهها بتوانند در مقابله ضربه، انفجار، آتشسوزی و تابشهای غیرمفید نور آفتاب، از ساختمان های محافظت کنند.
نمای شیشه ای ساختمان
از ابتدای قرن بیستم معماری مدرن در تولید انبوه ساختمان های بتونی، شیشهای و فولادی، پیشرفت های قابل توجهی داشته است. هدف اصلی تولید کنندگان و طراحان این بوده است که طبقه متوسط جامعه نیز بتوانند منازل و ساختمان های خود را با رشد عمومی ساختمان های معروف و پرهزینه مطابقت دهند؛ بنابراین جای تعجب نیست که امروزه در بسیاری از کشورها، ساختمان ها و سازه های شیشه ای و فولادی به سمبل توسعه و پیشرفت تبدیل شدهاند. حتی نما شیشه و آهن این روزها نماد ثروت و تجمل نیز هست.
چرا نما شیشه و آهن
از آنجایی که شیشه دارای ویژگی های منحصر به فردی است، میتوان تکنیک های مختلفی برای انجام نما شیشه و آهن ساختمان استفاده کرد. یکی از ساده ترین روش های استفاده از شیشه در نمای ساختمان ، استفاده از قابهای فولادی یا آلومینیومی است. البته این روش کمی قدیمی شده است اما همچنان میتواند به عنوان یک روش نسبتاً ساده و ارزان قیمت، یک نمای شیشهای و البته مدرن به ساختمان شما ببخشد.
نمای آلومینیومی فریم لس
نمای فریم لس از خانواده نماهای آلومینیومی و نما شیشه و آهن می باشد که به خاطر کمتر دیده شدن فریم آن به فریم لس frameless مشهور است.
این نما از سه قسمت اصلی تشکیل شده است :
- زیرسازی فلزی که از پروقیل های آهنی 40*40 ساخته می شود
- قاب های آلومینیومی
- شیشه های دو جداره
زیرسازی فلزی
برای نماهای فریم لس برای قاب های ثابت از پروفیل آهنی 40*40 و برای قاب های بازشو از پروفیل آهنی 40*20 استفاده می شود. هر قاب از زیرسازی کامل خود برخوردار می باشد و این اجازه را می دهد تا هر زمان هر فریم دچار شکستگی یا مشکل شد جداگانه ترمیم و تعمیر گردد. معمولا پس از انجام زیرسازی فلزی برای جلوگیری از زنگ زدگی و خوردگی پروفیل های آهنی آن را با ضد زنگ و سپس با رنگ دلخواه پوشش می دهند .
قاب های آلومینیومی
قاب های آلومینیومی را بر اساس اندازه هر فریم فلزی زیرسازی خود می سازند و پس از برش با رنگ الکترواستاتیک پوشش می دهند. معمولا تمامی کد های رنگ RAL را می توان بر روی پروفیل های قاب ها رنگ آمیزی نمود. همچنین پروفیل نماهای فریم لس قابلیت رنگ آمیزی با سیستم رنگ آنادایز را دارا می باشند که شامل :
- رنگ آنادایز برنز
- رنگ آنادایز نقره ای
- رنگ آنادایز طلایی می باشد.
پروفیل قاب های نمای فریم لس دارای درپوش کوچکی می باشند که روی پیچ های نصب فریم ها را می پوشاند و به خاطر این است که پیچ های نصب این قاب ها دیده نمی شوند. قاب های نماهای فریم لس هم برای شیشه های دوجداره و هم برای شیشه های تکجداره طراحی شده اند.
پنجره های بازشو نمای فریم لس
این پنجره ها بصورت کلنگی یا آفتاب مهتاب باز می شوند و به سمت بیرون ساختمان با زاویه بازشو محدود باز می شوند .
شیشه های دوجداره
برای قاب های نماهای فریم لس از شیشه های دوجداره استفاده می شود که معمولا از یک لایه شیشه 4 میل و یک لایه شیشه 6 میل سکوریت شده استفاده می شود که در اسپیسر های میانی آن از مواد رطوبت گیر سلیکاژل استفاده می شود و پس از ساکشن هوای میان دو لایه شیشه گاز آرگون را در آن تزریق می نمایند.
ویژگی های نمای شیشه ای فریم لس
برخی از ویژگی هایی که نمای شیشه ای فریم لس دارد عبارت است از:
- سطح یکنواخت شیشه نما
- تنوع در رنگ بندی قاب
- نصب آسان نما
- عایق صوتی و عایق حرارتی در نمونه های Thermal Break
- آب بندی مناسب
- نصب روی قاب تمام آلومینیومی
- جدا بودن سازه نما از سازه اصلی ساختمان
- ظرافت در طراحی
- دارای باز شو مخفی در facade
- تعویض آسان شیشه
- مقاوم در برابر ارتعاشات سازه اصلی
- مقاوم در برابر زلزله
- امکان تحقق انواع طرح هایی خلاقانه
شیشه های نما شیشه و آهن
انواع مختلفی از شیشه فریم لس در بازار موجود هستند که با توجه به نوع کاربری شما میتوانند برای ساخت نمای شیشهای فریم لس استفاده شوند. به عنوان مثال اگر میخواهید این نما را در داخل ساختمان و برای جداسازی فضاها استفاده کنید، نیازی نیست شیشه های عایق تابش فرابنفش خریداری کنید. در مقابل، برای ساخت نمای بیرون ساختمان، شیشه شما باید چندلایه بوده، تابش فرابنفش را دفع کند، عایق صوتی باشد و البته فشار و ضربه را نیز به خوبی بتواند تحمل کند.
با توجه به ابعاد پنل های شیشه ای، نوع شیشه مورد استفاده شما ممکن است تغییر کند. در چنین مواردی لازم است که وزن پنل ها، امنیت مورد انتظار (مانند ضد انفجار یا ضدضربه بودن) به همراه ابعاد کلی ساختمان توسط یک متخصص بررسی شود. سپس نسبت به خرید شیشه اقدام کنید. در زیر به طور خلاصه به انواع مهمی از شیشه ها اشاره میکنیم که می توانند در ساخت دیوار یا نمای شیشه ای فریم لس استفاده شوند:
شیشه چندلایه
این نوع شیشه ها از شیشه معمولی سنگین تر هستند و ممکن است باعث ایجاد شکست نوری شوند. این شیشه بسیار سفت و سخت است و از عبور اشعه ماوراءبنفش خورشید نیز تا 99٪ پشتیبانی می کند و همچنین صدا را تا 50٪ عایق بندی میکند. این شیشه میتواند در نماهای شیشهای فریم لس، آکواریوم ها، پل ها، راه پله ها و غیره نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
شیشه های بیوکلین
این نوع شیشه از متریال آب دوست ساخته شده است؛ یعنی آب بر روی آن حرکت میکند بدون اینکه هیچ ردی به جای بگذارد؛ بنابراین این شیشه ها به طور خودکار تمیز می شوند و نیازی به صرف هزینه های گزاف برای پاک کردن آن ها نیست. این شیشه ها معمولاً در مقابل ضربه مقاومت بالایی ندارند؛ بنابراین توصیه می شود که از آنها در مواردی استفاده شود که خطر سرقت یا وارد آمدن ضربه های سنگین به پنجره ها و دیوارها وجود نداشته باشد.
شیشه های شناور
شیشه شناور با پخت شیشه مذاب تولید میشود و ظاهری شفاف و صاف دارد. ضخامت استاندارد آن نیز بین 2 تا 20 میلیمتر است. شفافیت بیش از حد این شیشه میتواند باعث درخشش آن شود. از این شیشه ها در ساخت پارتیشن های فریم لس در داخل ساختمان ها میتوان استفاده کرد.
شیشههای رنگی
میتوان بدون آنکه استحکام و زیبایی ظاهری شیشه را به خطر انداخت، ترکیباتی به آن اضافه کرد که باعث تغییر رنگ آن شود. به عنوان مثال، اکسید آهن میتواند رنگ شیشه را سبز کند. سولفور نیز با غلظتهای متفاوت میتواند رنگ زرد، قرمز یا سیاه به شیشه ببخشد. سولفات مس نیز رنگ شیشه را آبی میکند. استفاده از پنل های شیشهای رنگی در کنار پنل های شفاف و بدون رنگ، میتواند جلوهای زیبا و البته غیرمنتظره به دفتر اداری شما ببخشد. اگر به فکر ساخت یک دیوار شیشهای فریم لس برای دفتر خود هستید، حتماً گزینههای رنگی را هم در کنار شیشههای بدون رنگ مدنظر داشته باشید.
مزایای نما شیشه و آهن
انعطافپذیری بالا نمای فریم لس
با توجه به اینکه شیشه از انعطافپذیری بالایی برخوردار است، می توان پنل های نما شیشه ای را در ابعاد، اندازه ها و شکل های ظاهری متنوع در کنار یکدیگر قرار داد؛ بنابراین هیچ محدودیتی در ساخت چنین نماهایی وجود ندارد.
قابلیت بازیافت شیشه
مانند سایر نماهای شیشه ای مثل نمای شیشه ای دیوار پرده ای یا Curtain wall و یا نمای اسپایدری شیشه ای می توان نمای شیشه ای فریم لس را به طور 100 درصد بازیافت کرد. اگر به هر دلیلی تصمیم به تعویض نمای ساختمان خود بگیرید، نیازی نیست نگران طبیعت و آلوده شدن آن باشید؛ چرا که ضایعات شیشه های شکسته به عنوان ماده اولیه در ساخت شیشه و همچنین در ساخت بتن استفاده میشوند.
ایجاد نور طبیعی و نمای قابل مشاهده
از آنجایی که تقریباً هیچ مانعی در مقابل دید شما وجود ندارد، از داخل ساختمان های شیشهای میتوانید از تماشای مناظر و هیاهوی بیرون ساختمان لذت ببرید. تصور کنید که در دفتر کار خود نشستهاید و از وجود نور طبیعی خورشید بهرهمند هستید. ماشینها و آدمها در خارج از دفتر شما و پشت این دیوار شیشهای در حال رفت و آمد هستند؛ اما نمای شیشهای فریم لس عایق صدا است و هیچچیز نمیتواند تمرکز و آرامش شما را به هم بزند! کار کردن در چنین دفتری آرزوی شما نیست؟
بهره وری انرژی نمای فریم لس
شیشه هایی که برای ساخت نمای فریم لس استفاده میشوند، معمولاً از لعاب و لایه های اضافی نسبت به شیشه های معمولی برخوردار هستند. برخلاف شیشه های دوجداره قدیمی، شیشههای لعاب دار میتوانند درصد بسیار بالایی از انرژی را داخل ساختمان به دام بیندازند و از اتلاف آن جلوگیری کنند. عدم نفوذ هوا و همچنین عایق صوتی نیز از ویژگی های دیگر این نما است که به آن اشاره کردیم.
قیمت نمای شیشه ای فریم لس
قیمت نمای شیشه ای فریم لس به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله، نوع شیشه به کار رفته در نما، تک جداره یا چند جداره بودن آن، نوع قرار گرفتن شیشه ها در کنار هم، اندازه و ارتفاع شیشه ها، ابزارآلات و تجهیزات به کار رفته، همگی در تعیین قیمت نمای شیشه ای فریم لس تاثیرگذار خواهد بود. البته دستمزد اجرای کار برای شرکت های مختلف می تواند کمی متفاوت باشد. هزینه این شیشه ها نسبت به خیلی از نماها زیاد نیست و راحتی نصب شیشه باعث می شود در کوتاهترین زمان، نمایی زیبا به منازل و سازمان ها بخشید. نصب این نما از داخل بنا بوده و لازم نیست داربست استفاده شود. آب بندی و هوا بندی آن با ترکیبی از سیلیکات انجام می گیرد و در کل نمایی با وزن کم است. برای اطلاع دقیق از هزینه ها مشاورین مهندسی ساز برای راهنمایی شما حاضرند. کافی است تا با شماره تماس بالای صفحه تماس بگیرید.