نما شیشه و سرامیک

0
712
نما شیشه و سرامیک
نما شیشه و سرامیک

نما شیشه و سرامیک : نمای ساختمان یکی از مهمترین بخش های هر ساختمان است. نما همانند لباس ساختمان شما می باشد که در نگاه اول نظر ببینده را جلب می کند در نتیجه استفاده از یک متریال مناسب برای نما بسیار حائز اهمیت می باشد.

در گذشته مهمترین متریال پوشش دهنده ساختمان کاشی بود که با روی کار آمدن سنگ های طبیعی تزیینی جای خود را به آن داد. سنگ های تزیینی که به عنوان ئوشش دهنده های نما شناخته می شدند در ارایه فضاهای کلاسیک و مدرن بسیار موفق بودند اما آنها دارای محدودیت هایی نیز بودند. این محدودیت ها بیشتر شامل رنگ و طرح  آنها بود اما علاوه  بر محدودیت طرح و رنگ دارای معایبی نظیر مقاومت کم در برابر سرما زدگی و از بین رفتن جلا به مرور زمان را نیز شامل می شوند. این از دست دادگی جلا باعث می گردد که زیبایی و جلوه کار افت پیدا کند.

سرامیک نما

با روی کار آمدن سرامیک های مقاوم به خصوص پرسلان ها در رنگ ها و طرح های مختلف استفاده از سرامیک جای استفاده از سنگ را در نمای ساختمان گرفت و امروزه بسیاری از نماها حتی نماهای سنگی ساختمان با استفاده از سرامیک های طرح سنگ اجرا می گردد و نما شیشه و سرامیک زیبا و مدرنی به ساختمان می بخشد.

نما شیشه و سرامیک
نما شیشه و سرامیک

سرامیک های نما از نظر شیوه تولید به دو دسته تقسیم می شود:

سرامیک به دو دسته سنتی و پیشرفته تقسیم میگردد. سرامیک‌های پیشرفته نیز به دو دسته سرامیک پرسلانی خشک(مجوف) و سرامیک پرسلانی خشک نما(مجوف،توپر) تقسیم میشوند.

1) روش اکسترودی: این سرامیک ها یه عنوان گروه A مشخص می شوند که بدنه آن در حالت مومسان به وسیله اکسترودر شکل داده می شود و به صورت یک توده در می آیند. سپس توده بدست آمده به صورت سرامیک هایی با ابعاد تعیین شده برش داده می شود.

2) روش پرس خشک: این سرامیک ها بعنوان گروه B مشخص می شوند و کاشی هایی هستند که از مخلوط بدنه نرم شده در داخل قالب و با فشار بالا شکل داده شده اند.(کاشی های سرامیکی سازمان ملی)

از نظر شکل ظاهری سرامیک ها به دو دسته سرامیک های توپر و سرامیک های مجوف تقسیم می شوند.

سرامیک توپر

این سرامیک ها گونه ای از سرامیک های پرسلانی هستند که جذب آب بسیار پایینی داشته و معمولا در قطعات 60 در 120 برش زده می شوند.

سرامیک مجوف

این نوع سرامیک خشک پرسلانی با داشتن سوراخ هایی در ضخامت خود مزیت های عایق بندی بیشتری دارند . چرا که هوای موجود در حفره های خالی (cavity) از نفوذ هوای سرد یا گرم از طریق بدنه سرامیک جلوگیری می نمایند و نقش عایق را در ضخامت سرامیک خشک پرسلانی بازی می کنند .به دلیل سوراخ های موجود در بدنه سرامیک درصد قابل توجهی از حجم سرامیک خشک پرسلانی شامل هوا خواهد بود که این موضوع باعث کاهش وزن بخش پوشش نمای خشک یا ( cladding ) می گردد.

سرامیک پرسلانی

سرامیک پرسلانی خشک

این نوع سرامیک‌ ها به دلیل وجود تخلخل در سرامیک وزن کمتری دارند و بدلیل وجود همین سوراخ‌ها عایق بهتری برای نما می‌باشند. سرامیک‌های مجوف بصورت شکل خاص اکسترود میگردند. البته این نوع از سرامیک‌ها که برای کنج و فلاشینگ و موارد خاص طراحی میشوند در کشور ما شیوع چندانی ندارند.

نما شیشه و سرامیک
نما شیشه و سرامیک
سرامیک پرسلان خشک نما

این نوع از سرامیک‌ها برای نمای خارجی بسیار مناسب هستند سطح کاملا صافی دارند. قیمت این سرامیک‌ها نسبت به نوع پرسلانی و مجوف کمتر است.

سرامیک های پرسلانی ( porcelain ceramic) تقسیم بندی دیگری نیز دارند. مبنای این تفکیک لعاب روی سرامیک هاست.

سرامیک های لعاب دار

و سرامیک های بدون لعاب: سرامیک های بدون لعای همان سرامیک های فول بادی هستند.

به دلیل دمای پخت بالا و از بین رفتن کلیه تخلخلات سطح یکدستی بر روی سرامیک شاهد هستیم که سرامیک را از داشتن لعاب بی نیاز میکند.

ویژگی های سرامیک پرسلانی خشک مجوف

این نوع سرامیک خشک پرسلانی با داشتن سوراخ هایی در ضخامت خود مزیت های عایق بندی بیشتری دارند . چرا که هوای موجود در حفره های خالی (cavity) از نفوذ هوای سرد یا گرم از طریق بدنه سرامیک جلوگیری می نمایند و نقش عایق را در ضخامت سرامیک خشک پرسلانی بازی می کنند.

به دلیل سوراخ های موجود دربدنه سرامیک درصد قابل توجهی از حجم سرامیک خشک پرسلانی شامل هوا خواهد بود که این موضوع باعث کاهش وزن بخش پوشش نمای خشک یا ( cladding ) می گردد.

این نوع سرامیک با تعبیه حالت کام و زبانه در دو وجه بالا و پایین آن های مسائل مربوط به آب بندی درز افقی نمای سرامیک خشک پرسلانی را به طور 100 درصد حل می کنند به طوری که هوا پشت آن ها می رود ولی آب و رطوبت به هیچ وجه به پشت آن ها نفوذ نمی کند.

این نوع سرامیک خشک پرسلانی دارای قطعات مخصوص برای کنج ها  ، کف پنجره ها و فلاشینگ های ساختمان است که ظرافت زیاد به نمای تمام شده   و قابلیت رگلاژ و آب بندی  بالا را به محصول می دهد.

نما شیشه و سرامیک
نما شیشه و سرامیک

مزایای نما شیشه و سرامیک

نمای سرامیکی ساختمان دارای زیبایی و ویژگی های خاصی است، البته این نکته مهم را نباید فراموش کرد که این جلوه و زیبایی رابطه بسیاری با نحوه نصب و چگونگی نصب و پیاده سازی آن دارد. برای بهره بردن از مزایای نمای سرامیک چگونگی نصب و پیاده سازی آن در نما بسیار حایز اهمیت است.

یکی از مهمترین مزایای سرامیک های نما تنوع طرح و رنگ آن می باشد که باعث ظهور جلوه های زیبا و جذاب در نمای ساختمان گردد. به همین علت استفاده از سرامیک نما روز به روز پرطرفدار تر می گردد.

مزیت مهم دیگر سرامیک نما مقاومت بالای آن در برابر رطوبت، گرما و … می باشد که به نوعی ساختمان را در برابر هر گونه آسیب خارجی ایمن می نماید.

لازم به ذکر است که سرامیکی که در دکوراسیون داخلی منازل مثل سرامیک کف آشپزخانه، پذیرایی، سرویس بهداشتی، حمام و… استفاده می شود با سرامیکی که برای نمای ساختمان به کار می رود، تفاوت بسیاری دارد. سرامیک نما بیشتر از جنس پرسلان بوده که مقاومت و آب گریزی بسیار بالایی دارد.

نما شیشه و سرامیک
نما شیشه و سرامیک

برای نمای خارجی ساختمان ها مخصوصا در مناطق سردسیر بهتر است از سرامیک استفاده شود. زیرا سرامیک باعث می شود که آب کمتری جذب ساختمان شود. همچنین از سرامیک به عنوان یک ضد رطوبت و عایق در مناطقی مثل شمال و یا جنوب که رطوبت هوا در آنها بسیار بالا است مزیت مضاعفی نسبت به سایر مناطق دارد زیرا این سرامیک مانند یک سطح عایق مانع از ورود رطوبت به فضای داخلی ساختمان می گردد.

روش های نصب سرامیک نما

برای نصب سرامیک نمای ساختمان با توجه به نوع سرامیک نما از دو روش متفاوت استفاده می شود.

نصب سرامیک نما با استفاده از ملات

روش نصب سرامیک با استفاده از ملات قدیمی ترین روش است. برای نصب با این روش باید سرامیک قابلیت جذب آب را داشته باشد تا شما بتوانید از ملات های قدیمی مانند دوغاب سیمان استفاده نمایید. به طور کل استفاده از این روش برای ساختمان های مرتفع دردسر ساز است و مشکلاتی را به وجود خواهد آورد علاوه بر آنکه سرامیک ها از مقاومت کمتری برخوردارند. در روش سنتی که یک روش وقت گیر است بایستی دقت کرد تا اتصال بین ملات و سرامیک محکم باشد در غیر این صورت با وارد شدن ضربه کوچکی به ساختمان و یا شوک حرارتی، سرامیک از نما جدا می شود.

نصب سرامیک نما با چسب سرامیک

یکی از روش های مرسوم جدید برای نصب سرامیک نما استفاده از چسب سرامیک است که امروزه جای دوغاب را پر کرده است و به دلیل مقاومت بالا و مزایای بسیاری همچون آب گریزی با استقبال زیادی مواجه شده است. در این روش با استفاده از ملات چسب سرامیک را می چسبانند. این نوع چسب برای چسباندن سرامیک ها و پرسلان هایی که در برابر کاملا نفوذناپذیر هستند مناسب اند.

نما شیشه و سرامیک
نما شیشه و سرامیک

نصب سرامیک نما با روش خشک

جدیدترین روش نصب سرامیک نما روش خشک است که در آن برای نصب سرامیک نمای ساختمان, ملات وجود ندارد و از پیچ و قلاب یا در اصطلاح رولپلاگ برای نصب سرامیک استفاده می شود. در روش نمای خشک سرامیک یا ابتدا گیره های آهنی بر روی ساختمان نصب می شود و بعد سرامیک بر روی نما، به گیره ها متصل می شود یا با استفاده از درل سوراخ هایی در دیوار و سرامیک ایجاد می کنند و آن را به ساختمان پیچ می کنند. در این روش سرامیک ها با فاصله بسیار کمی از یکدیگر ( چند میلیمتر) نصب می شوند تا در صورت انقباض و انبساط از شکسته شدن آن ها جلوگیری شود. در پشت سرامیک ها نیز توری فلزی و یا پلاستیکی قرار داده می شود تا از در صورت جدا شدن آن ها از ساختمان، از سقوط و شکسته شدنشان جلوگیری شود.

نصب سرامیک با چسب‌های طبیعی یا چسب اپوکسی نصب سرامیک

اگرچه چسب‌های طبیعی و چسب‌های اپوکسی به صورت مشابه نصب می‌شوند، اما کارکرد و مشخصات فیزیکی آن‌ها متفاوت است. به عنوان مثال اپوکسی باید مخلوط شود در حالی چسب های طبیعی بدون مخلوط نمودن مستقیماً مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین، برای نصب با استفاده از چسب اپوکسی به مهارت بیشتری نیاز است.

بکارگیری چسب

چسب باید برای برقراری اتصال مکانیکی و پوشش مناسب دندانه دار شود. حداقل ضخامت چسب بین سرامیک و پشت بند، ۱ میلی متر است.

نصب سرامیک بر روي دیوار

نصب سرامیک باید بر روی دیوارهای بنایی یا بتن خشک و هموار صورت پذیرد. در نصب سرامیک با چسب اپوکسی یا چسب طبیعی، ملات بستر باید ۲۴ ساعت یا بیشتر در دمای ۲۱ درجه سانتی گراد عمل آوری شده و پیش از نصب سرامیک باید به طور کامل خشک شده باشد. سرامیک باید بر روی چسب، فشار داده شده تا از اتصال چسب با سرامیک در حالی که فاصله و انطباق درز به صورت دقیق حفظ شده است، اطمینان حاصل شود. حداقل درز برای گروت ریزی باز نگه داشته شود.

نصب سرامیک با ملات سیمان پرتلند خشک یا ملات سیمان پرتلند لاتکس

ملات‌های خشک و ملات‌های سیمان پرتلند لاتکس می‌تواند به صورت یک لایه اتصال با ضخامت ۲ میلی‌متری براي اتصال سرامیک به بستر ملات سیمان پرتلند که هنوز کارا است، به کار برده شود. آن‌ها همچنین می‌توانند بر روی بستر ملات سیمان پرتلند عمل آورده شده یا دیوار های پشتیبان سیمانی مورد استفاده قرار گیرند. در شرایط معمول، عمل آوری ۲۰ ساعته در دمای ۲۱ درجه سانتی گراد کافی است اما عمل آوری بیشتر بستر ملات تا حدود ۱۰ روز مطلوب است.

نصب خشک سرامیک

یک روش نصب سرامیک‌های مورد استفاده در نمای سرامیکی روش نصب خشک است. مشخصات و الزامات سرامیک‌های پورسلان یا سرامیک های تهویه شونده Terra Cotta در روش در استاندارد ملی ۲۵  ISIRI آورده شده است. اجزای یک سیستم نصب خشک سرامیک به شرح زیر است.

ریل‌ های قائم آلومینیومی با درزبند که به دیوار پشتیبان به وسیله براکت‌ها و بست‌های مورد نیاز متصل شده است.

بست‌های آلومینیومی با واشرهای عایق که بست‌ها به ریل‌ها به نحو مناسبی متصل می‌شوند و واشرها مانع ایجاد صدای لرزش حاصل از باد می‌شوند.

پانل‌هاي سرامیکی با ابعاد استاندارد که توسط بست‌ها مهار می‌شوند بست‌های آلومینیومی در حفره‌های قطعات قائم آلومینیومی کار گذاشته می‌شود و از درز بند برای جلوگیری نفوذ هوا به پشت سرامیک‌ها استفاده می‌شود.

نما شیشه و سرامیک
نما شیشه و سرامیک
اجزای سیستم اتصال خشک
دیوار پشتیبان

دیوار پشتیبان نمای سرامیکی که بار سیستم اتصال خشک سرامیکی به آن وارد می‌شود باید از نظر دارا بودن سطحی صاف و شاغولی و در محدوده رواداری های مجاز و شرایط تعیین شده برای نصب سیستم سرامیکی بررسی شود.

زیرسازی

زیرسازی نصب خشک سرامیک، متشکل از پروفیل‌های قائم و براکت‌های اتصال است که این پروفیل‌‌ها و براکت‌ها از آلیاژ آلومینیوم با حداقل ضخامت ۲ میلی متر تشکیل شده است. این پروفیل‌ها و براکت‌ها به نحوی به دیوار پشتیبان متصل می‌شوند که قادر به تحمل انبساط و انقباض حرارتی و همچنین تغییر شکل‌های تکیه گاه باشند به طوری که باعث ایجاد تنش و آسیب در پوشش نمای سرامیکی نشود.

اتصالات

بست‌ها جهت اتصال پروفیل‌ها به یکدیگر و همچنین اتصال براکت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. بست‌ها باید از فولاد ضد زنگ ساخته شوند. ابعاد بست و نوع اتصال دهنده و فواصل نصب بست‌ها به ساختمان با توجه به بارهای وارده بر نمای سرامیکی محاسبه شود. نوع، موقعیت و تعداد مهارهای براکت‌ها به دیوار پشتیبان بستگی به مشخصات مکانیکی اتصال و نیروهای منتقل شده از نمای سرامیکی به دیوار پشتیبان توسط اتصال دارد. از واشرهای پلاستیکی مقاوم در برابر ضربه بین بست و مصالح غیر مشابه (مانند فولاد یا مصالح سیمانی یا ریل‌های آلومینیومی) برای جلوگیری از واکنش‌های گالوانیک و تراز کردن و همسطح کردن بست، استفاده می‌شود. هر ریل قرارگیری پانل سرامیکی با حداقل ۲ بست برای ایجاد مهار کافی به دیوار پشتیبان متصل می‌شود.

 

نصب خشک سرامیک پرسلانی

سیستم نصب نمایان مطمئن ترین روش نصب سرامیک‌های پرسلان به روش خشک در نمای سرامیکی است. در این روش، بست به گونه‌ای نصب می شود که سرامیک در داخل آن قرار گرفته و توسط بست مهار شود. بست به زیرسازی و شبکه آلومینیومی مطابق شکل زیر متصل می‌شود. برای جلوگیری از جلب توجه بست‌ها، می‌توان آنها را با رنگ‌های کوره‌ای متناسب با رنگ سرامیک، رنگ نمود.

قیمت نما شیشه و سرامیک

قیمت نما شیشه و سرامیک بستگی به عوامل مختلفی از جمله نوع سرامیک به کار رفته و متراژ کل نما و همچنین شیشه های به کار رفته در نما و … دارد. برای اطلاع دقیق از هزینه ها با شماره تماس بالای صفحه تماس بگیرید تا مشاورین ما در مهندسی ساز شما را راهنمایی کنند.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید