کناف سقف

0
4269
کناف سقف
کناف سقف

کناف سقف : همانطور که میدانید امروز طراحی داخلی خانه ها به یکی از دغدغه های طراحان و حتی مردم تبدیل شده است که باعث شده در چند سال گذشته تغییرات چشمگیر و بسیار زیادی را در طراحی داخلی و نوع ساخت ساختمان ها داشته باشیم، از این رو در بازسازی منزل و اجرای و نصب شاهد رشد بسیار زیادی در اجرای سقف کاذب مختلف و دیوار های جدا کننده باشیم.

این محصولات نیز یکی از مهم ترین بخش های طراحی و ساخت داخلی خانه های است که اگر به درستی اجرای شود میتواند به زیبایی محیط داخلی کمک بسیار زیادی کند، طراحی و دکوراسیون داخلی منزل یکی از مهم ترین عوامل در زیباسازی فضای داخلی است به همین دلیل عوامل بسیاری دست به دست هم داده اند تا شما بتوانید به راحتی به زیبایی و طراحی زیبا منزل خود، دست پیدا کنید. این محصول یک عنصر مهم در دکوراسیون هر اتاقی شناخته شده است که مصالح اصلی را می پوشاند و همچنین جلوه های دنج تری به اتاق می دهد. استفاده از محصولات مدرن در زیباسازی منزل هم نقش مهمی دارد.

آشنایی کلی با کناف

پیشرفت فناوری های ساختمان در سال های اخیر جایگزینی مصالح نوین را بجای مصالح سنتی سبب شده است. از جمله این موارد سیستم های ساخت و ساز خشک است. این صنعت برای اولین بار توسط شرکت کناف ایران با برند کناف در سال 78 در ایران عرضه شد. به همین دلیل ساخت و ساز خشک با نام کناف شهرت یافته است. استفاده از این تکنولوژی در اغلب کشورهای اروپایی و حتی در ایران در حال گسترش است. تخته های گچی که پنل گچی کناف نام دارد یکی از اصلی ترین مصالح مورد استفاده در ساخت و ساز خشک است.

کناف نوعی صفحه روکش دار گچی (Dry Wall)  است که توسط شرکت کناف تولید می شود. شرکت کناف در آلمان بیش از 8۰ سال است که در صنایع ساختمانی فعالیت دارد. این شرکت توسط برادران آرل کناف و آنفوس کناف در سال ۱۹۳۲ بنیان گزاری شد و در حال حاضر یکی از شرکت های بین المللی در صنایع ساختمان است.

کناف دارای چندین سیستم ساخت و ساز است از جمله می توان به سیستم های سقف کاذب کناف و سیستم های دیوار جداکننده و دیوار پوششی کناف اشاره کرد.

کناف سقف چیست

این محصولات نوعی صفه روکش دار بوده که روی آن گچی می باشد و به صورتی دیگر میتوان گفت که کناف نوعی نصل جدید گچ محسوب میشوند که در کلیه کارهای ساختمانی جدید به کار میروند. اما چه دلیلی دارد که از این نوع گچ استفاده شود؟ بهتر است بدانید که این مدل دارای سرعت اجرای بسیار بالا بوده و نحوه اجرای وسیع تری دارد که به زیباسازی ساختمان ها کمک بسیاری میکند.

کناف سقف
کناف سقف

کناف و تاثیر آن بر ساختمان

کناف باعث می شود که بار ساختمان کمتر شود و همچنین در زمان زلزله احتمال تاثیر گذاشتن زلزله بر ساختمان به حداقل میرسد. و همچنین خطر جانی و آسیب رساندن به افراد کمتر می شود و برای بهتر کردن و مدرن کردن خانه های قدیمی استفاده می شود. با استفاده از کناف و کاغذ دیواری می توان جلوه بسیار لوکسی به ساختمان بخشید.

سقف کاذب کناف

یکی از مهمترین کاربردهای کناف، استفاده از آن برای سقف خانه است. سقف های کناف معمولا به صورت یکپارچه و بدون درز هستند و همین موضوع باعث انعطاف بالای آن برای طراحی های متنوع می شود. به همین دلیل است که کناف کاربرد ویژه ای برای دکوراسیون داخلی منزل دارد و استفاده از آن به کسانی که به دنبال طراحی های متنوع در سقف منزل هستند، توصیه می شود. علاوه بر این کناف سقف دردسرهای کمتری نسبت به سایر مصالح ساختمانی دارد و به شما اجازه می دهد تا کار خود را در زمان کمتر و با صرف هزینه و انرژی کمتری به اتمام برسانید.

جنس و کاربردهای سقف کاذب

سقف کاذب می‌تواند به‌صورت گچی،  چوبی، فلزات رنگین، پی‌وی‌سی، آسمان مجازی، پارچه‌ای، شیشه‌ای، آهنی، ورق‌های فلزی روکش‌دار،  آلومینیومی، کامپوزیت و غیره نصب شود، که هر کدام قابلیت اجرا به‌صورت جداگانه یا ترکیبی را دارند. سقف‌های کاذب در مواردی که ذکر می‌شود قابلیت خود را بروز می‌دهد: پوشش تأسیسات زیر سقف اصلی، آکوستیک کردن فضا، ایجاد حجم‌ها دکوراتیو، هدایت و جلوگیری از اتلاف دما و رطوبت، نورپردازی مناسب با شرایط کار و زندگی. پوشاندن، مهم‌ترین کارکرد این سقف‌های کاذب است، در کنار پوشش، کارکرد دکوراتیو و نورپردازی و صرفه‌جویی انرژی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند.

سقف کاذب دارای ۲ بخش است:

  • پنل‌های سبک
  • شبکه فلزی
کناف سقف
کناف سقف

این شبکه فلزی به سقف موجود متصل شده و پنل‌ها روی آن سوار می‌شوند. حضور سقف کاذب در ساختمان دغدغه‌ پوشش و مخفی نگه‌داشتن عوامل و تاسیسات زیر سقف را از بین می‌برد، که یکی از ویژگی‌های این شیوه ساختمان‌ سازی است.

انواع سقف کاذب کناف

سقف کاذب کناف به دو نوع سقف کاذب کناف یکپارچه و سقف کاذب کناف مشبک تقسیم بندی می شود. در سقف کناف یکپارچه از زیر سازه های فولادی برای ایجاد زیرساخت استفاده می شود و پس از آن صفحات کناف با استفاده از پیچ و مهره به این زیر ساز فولادی متصل می شوند. در نهایت با بتونه کاری و درزگیری صفحات، کار کناف سقف به اتمام می رسد.

برای سقف کاذب کناف مشبک از تایل های پوشالی و گچی استفاده می شود که با استفاده از آویزهای مخصوص به سقف خانه متصل می شوند. سقف کاذب کناف مشبک با سرعت بالایی اجرا می شود و علاوه بر کاربردی بودن، به سادگی نیز اجرا می شود. از مهمترین مزایای این نوع سقف کاذب می توانیم به قابلیت تنظیم ارتفاع اشاره کنیم.

کناف سقف پذیرایی

اکثر افراد برای انتخاب مدل طراحی سقف منزل وسواس زیادی به خرج می دهند و به دنبال این هستند تا سقف خانه آنها یک طرح جذاب و کم نظیر داشته باشد. کناف سقف پذیرایی می تواند بهترین انتخاب برای این افراد باشد، چون کناف این امکان را به شما می دهد تا برای تزئین سقف از طرح های شیک و جذابی استفاده کنید.

کناف سقف
کناف سقف

علاوه بر این بیشتر طراحان داخلی از سقف به عنوان مهمترین عنصر در دکوراسیون داخلی منزل یاد می کنند و زیبایی پذیرایی شما را تا حد زیادی به طراحی سقف آن وابسته می دانند. استفاده از کناف برای سقف پذیرایی شرایط بهتری برای اجرای نورپردازی سقف مهیا می کند و به مدرن تر شدن دکوراسیون پذیرایی شما کمک زیادی می کند.

خصوصیات کناف

به دلیل اینکه جنس کناف بسیار سبک است در زمان زلزله ایمن تر خواهد بود و در صورتی که در برابر آتش مستقیم قرار بگیرند در حدود ۳ ساعت از خود مقاومت نشان می دهند. از آنجایی که با کمک کناف بار مرده ساختمان کاهش پیدا می کند از هزینه های مربوط به سازه و فوندانسیون هم کاسته می شود. کناف ها در برابر صوت، رطوبت و همچنین حرارت عایق هستند و به راحتی و با سرعت قابل نصب می باشند.

یکی از مهم ترین قابلیت های کناف رنگ آمیزی آنها بالافاصله بعد از نصب می باشد و به دلیل نحوه طراحی که دارند می توان به راحتی به تاسیسات دسترسی داشته و عملیات تعمیر و تعویض  را در صورت نیاز انجام داد. انعطاف پذیری بالای معماری کناف یکی دیگر از مزیت های این مصالح است و می توان از آنها برای ایجاد سقف های دکواتیو و قوس دار استفاده نمود.

دور ریز در این مصالح بسیار کم است و می توان سطح های زیادی را با حداقل مصرف مصالح، کناف کرد و چون در اجرای کناف ضخامت دیوار ها کم می باشد، از این رو سطح مفید زیر بنای ساختمان، افزایش می یابد. توجه داشته باشید که تمیز کردن کناف با استفاده از یک پارچه مرطوب امکان پذیر خواهد بود و برای هر وضیعت آب و هوایی مناسب بوده و تغییر شکل نمی دهد.

قابلیت ترمیم و تعویض راحت و همچنین قیمت ارزان حمل و نقل کناف و صرفه جویی در نیروی انسانی باعث شده تا از آنها به عنوان یک مصالح پر کاربرد استفاده شود.

کناف سقف
کناف سقف

سایز پنل های کناف

پنل های گچی که با نام کناف می شناسیم، دارای ابعاد ۱۲۰*۲۴۰ سانتی متر است که ضخامت آنها ۶ ۹/۵  ۱۲/۵ ۱۵ و ۱۸  میلی متر می باشد. در زمان تهیه کناف از مخلوط گچ و هوا به شکل کاملا فشرده در ما بین دو سطح مقوایی استفاده می کنند که از این طریق به سبک تر و مستحکم تر شدن پنل ها کمک شود.

انواع پنل های گچی از لحاظ ضخامت

پانل های گچی کناف را گاها” گچ برگ هم می نامند و با توجه به نیاز و شرایطی که قرار است از آنها استفاده شود ضخامت آنها متفاوت خواهد بود.

پانل گچی با ضخامت ۶ میلی متر

این نوع پانل های گچی که با ضخامت ۶  میلی متر تهیه می شوند تنها برای طرح هایی قابل استفاده است که به صورت منحنی بوده یا قوس تندی داشته باشند. نکته مهم در ارتباط با این نوع پانل ها عدم استفاده آنها در دیوار و سقف های کاذب ساده می باشد و صرفا مناسب فضاهای قوس دار هستند.

پنل های گچی با ضخامت ۵/۹ میلی متر

از پانل های ۵/۹ میلی متر همانند پانل های ۶ میلی متر باید برای نواحی قوس دار استفاده کرد و به برای استفاده در دیوار و سقف کاذب مناسب نیستند.

صفحات گچی ۵/۱۲ میلی متر

پانل هایی با ضخامت ۵/۱۲ میلی متر به صورت معمول در کارخانه کناف ایران تولید می شوند که از آنها برای جدا کردن و پوشش دادن دیوار ها و سقف ها استفاده می کنند و به عنوان سقف کاذب ساده و دکوراتیو کاربرد دارند.

پانل های گچی با ضخامت ۱۵ میلی متر

از پانل هایی با ضخامت ۱۵ میلی متر برای دیوارهایی استفاده می شوند که مقاوم بودن دیوار از شروط اصلی کار محسوب می شود.

پنل ۱۸ میلی متر

پانل هایی با ضخامت ۱۸ میلیمتر برای فضاهای خاص قابل استفاده هستند، در واقع این پانل ها در محیط هایی که نیاز به استحکام بسیار زیاد باشد و حتی فضاهایی که احتمال برخورد شدید با دیوار ها وجود دارد کاربرد دارند. خمیر پودر ماستیک، سطح را کاملا” پوشش داده و صاف می کنند و عملیات رنگ آمیزی را بر روی سطح صاف و یکنواخت انجام می دهند.

مزایای کناف

کاهش بار مرده ساختمان

این نوع دیوار در مقایسه با دیوارهای بنایی ده تا پانزده برابر سبک تر است. بنابراین می تواند با کاهش بار مرده ساختمان، تأثیر نیروی زلزله را بر ساختمان کمتر کند. علاوه بر این در صورت تخریب ساختمان، به علت سبکی این نوع مصالح، خطر جانی کمتری برای ساکنان ساختمان خواهدداشت.

نحوه اتصال انعطاف پذیر پانل های گچی

سبک بودن مصالح کناف، نحوه اتصال انعطاف پذیر پانل های گچی به زیرسازی فلزی و پروفیل ها، همگی به گونه ای هستند که نیروی زلزله تأثیر مخرب کمتری بر ساختمان خواهد داشت.

حمل آسان و افزایش سرعت اجرا

همچنین سبک بودن مصالح کناف موجب حمل آسان و افزایش سرعت اجرای پروژه خواهد شد. در مسافت های طولانی با بسته بندی مناسب، می توان از میزان آسیب به مصالح جلوگیری کرد. حجم کم مصالح کناف بدلیل بسته بندی قالبی کاهش هزینه های حمل را نسبت به مصالح سنتی در بر خواهد داشت.

کناف سقف
کناف سقف
دسترسی آسان به تاسیسات مکانیکی و الکتریکی

از مزایای دیگر سیستم کناف دسترسی آسان به تاسیسات مکانیکی و الکتریکی است. در صورت ترکیدن لوله های تاسیسات و… به راحتی می توان قسمت آسیب دیده را تشخیص داده و تعمیر کرد. در صورت آسیب دیدن دیوارهای کناف در اثر ضربه نیز، قسمت آسیب دیده به راحتی تعویض و تعمیر می شوند. این دو ویژگی موجب افزایش عمر مفید ساختمان می شوند.

حذف صرف زمان برای خشک شدن مصالح

مصالح بنایی نیاز به صرف زمان برای خشک شدن دارند. در مناطق سردسیر و فصول سرد سال لازم است محیط گرم باشد زیرا در صورتی که گچ تازه در مدت معین خشک نشود در مقابل رطوبت خود طبله کرده و به صورت جدا از هم ظاهر می‌شوند و پس از آنکه رطوبت از بین رفت و محل خشک شد گچ طبله شده به حالت اولیه باز نمی‌گردد. از این رو می توان گفت سیستم کناف نیازی به صرف زمان برای خشک شدن ندارد و در فصول سرد مشکلات اجرایی کمتری دارد.

قابلیت رنگ آمیزی بلافاصله پس از نصب

همچنین دیوارهای کناف بلافاصله بعد از نصب، قابل رنگ آمیزی و رنگ پذیری هستند. این موضوع نیز باعث صرفه جویی و بالا رفتن سرعت اجرای پروژه ها می شود.

جلوگیری از ایجاد ترک در دیوار

استفاده از نوار درزگیر موجب استحکام محل درز و جلوگیری از ایجاد ترک در دیوار می شود.

مقاومت در برابر عبور صدا

یکی از مشکلات ساختمان های نوساز عایق نبودن صدا و حرارت است که موجب مزاحمت واحدهای مجاور در آپارتمان ها است. با به کارگیری دیوارهای کناف می توان مقاومت در برابر عبور صدا را افزایش داده و با استفاده از عایق های پشم سنگ و پلی استایرن دیوارها را در برابر حرارت به راحتی عایق کرد. عایق ها در بین دو پانل گچی قرار می گیرند.

از سیستم پانل های گچی کناف بدون سازه نیز استفاده می شود. در این حالت، پانل های گچی با استفاده از چسب پرلفیکس به عنوان پوشش روی دیوارهای سنتی نصب می شوند. بدین ترتیب فضایی خالی در پشت آن برای عایق کاری و عبور تاسیسات ایجاد می شود.

از دیگر مزایای سیستم کناف اجرای فرم های دکوراتیو و منحنی و افزایش سطح زیر بنای ساختمان با توجه به کاهش ضخامت دیوارهای کناف نسبت به مصالح سنتی می باشد.

قیمت کناف سقف

برای کسب اطلاع کامل از قیمت کل پروژه ‌تان باید متخصص سقف کاذب از آن بازدید کند. امکان ثبت درخواست کارشناسی و بازدید رایگان در مهندسی ساز، امکان ویژه‌ای است که ضمن دریافت مشاوره و راهنمایی از نحوه اجرای پروژه ‌تان و کیفیت اجرای کار، باعث می‌شود تا انتخاب مناسب ‌تری نیز داشته باشید.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید