هزینه اخذ پروانه ساختمان

2
7607
هزینه اخذ پروانه ساختمان
هزینه اخذ پروانه ساختمان

هزینه اخذ پروانه ساختمان

چیزهای خوب سراغ کسانی می آیند که صبر می کنند، اما چیزهای بهتر سراغ کسی می آیند که تلاش می کنند.

هزینه اخذ پروانه ساختمان: پروانه ساختمان چیست و چه اهمیتی دارد؟ پروانه ساختمان در واقع مجوز اصلی شما برای شروع ساخت‌ و ساز است. اما این تنها دلیل اخذ پروانه ساختمان نیست. رعایت اصول و آیین‌نامه‌های ساخت‌ وساز، مشاهده‌ی کروکی، قانونی بودن فرایند ساخت، امکان دریافت وام بانکی، امکان بیمه کردن ساختمان، دریافت انشعابات لازم مانند آب، برق و گاز، عقد قرارداد با گروه مهندسان و مهندس ناظر و رعایت ضوابط شهرداری از جمله مواردی است که نشان می‌دهد پروانه ساختمان تا چه اندازه اهمیت دارد.

پایان کار ساختمان چیست و چه اهمیتی دارد؟ پایان کار ساختمان در واقع مدرکی است که بعد از به پایان رسیدن فرایند ساخت‌وساز با توجه به شناسنامه فنی ملک صادر می‌شود. بعد از صدور پایان کار ساختمان مشخص می‌شود که این ملک از نظر مسکن و شهرسازی، شهرداری و دیگر ارگان‌های مربوطه کاملا قانونی ساخته شده و تمامی اصول مورد نیاز را رعایت کرده است. بنابراین خریدار باید حتما علاوه بر پروانه ساختمان، پایان کار را نیز رویت کند.

دریافت و اخذ پروانه ساختمان چقدر هزینه دارد؟ مجوزهای ساختمانی یا مجوزهای ساختمانی اسناد ضروری هستند که شما قبل از شروع کار در خانه خود از شهرداری شهر خود به دست می آورید. کدهای ساختمان در اکثر مناطق بیانگر این است که باید قبل از ساخت و سازهای جدید ، تغییرات یا اضافه شدن در سازه های موجود، مجوز دریافت شود، همچنین تغییر در کل ساختمان، کار برقی و لوله کشی ، تخریب یک سازه موجود یا نصب سیستم های اطفاء حریق انجام شود. هر منطقه دارای لیست خاص خود برای انواع مجوزها و همچنین هزینه های خاص خود است.

هزینه اخذ پروانه ساختمان
هزینه اخذ پروانه ساختمان

پروانه ساختمان در مقابل پروانه برنامه ریزی: در بعضی از مناطق ممکن است شما نیاز داشته باشید علاوه بر پروانه ساختمانی مجوز برنامه ریزی بگیرید. مجوزهای برنامه ریزی برای استفاده و توسعه خاصی از اراضی به شما اجازه می دهد و باید قبل از ارائه برنامه هایی برای استفاده از آن زمین تهیه شود. پس از اخذ مجوز برنامه ریزی ، مجوز ساخت لازم است و به شما اجازه لازم برای انجام ساخت و ساز برنامه ریزی شده را می دهد.

محاسبه هزینه اخذ پروانه ساختمان: محاسبه هزینه گرفتن پروانه ساخت متناسب با کاربری ملک متفاوت است. عواملی که در هزینه اخذ جواز ساختمان تاثیر گذارند شامل متراژ زمین، مساحت ناخالص، تعداد طبقات ساختمان، تعداد پارکینگ و قیمت منطقه‌ای ساختمان هستند.

محاسبه هزینه گرفتن پروانه ساختمان های مسکونی یا یک واحدی:
ضریب*(مساحت ناخالص زیربنا) – (تعداد پارکینگ تامین شده*۲۰) * قیمت منطقه ای
مساحت ناخالص زیربنا: مجموع کلیه بناهای موجود در ساختمان
ضریب: متناسب با متراژ بنا طبق جدول زیر محاسبه ‌می‌شود.
ضریب سطح زیر بنا
۵% تا ۶۰ متر مربع
۱۰% تا ۱۰۰متر مربع
۱۸% تا ۱۵۰متر مربع
۳۰% تا ۲۰۰ متر مربع
۴۵% تا ۳۰۰ متر مربع
۶۵% تا ۴۰۰ متر مربع
۹۰% تا ۵۰۰ متر مربع
۱۲۰% تا ۶۰۰ متر مربع به بالا

محاسبه هزینه گرفتن پروانه ساخت برای مجتمع مسکونی:
ضریب * قیمت منطقه ای* ( مساحت کل زیر بنا * زیربنای مورد تقاضا/تعداد کل واحد‌های مسکونی * ۱۰۰ )
ضریب زیربنای مورد تقاضا
۱۵% تا ۲۰۰ متر مربع
۲۰% تا۴۰۰ متر مربع
۲۵% تا ۶۰۰ متر مربع
۳۰% بیش از ۶۰۰ متر مربع

هزینه اخذ پروانه ساختمان
هزینه اخذ پروانه ساختمان

زیربنای مورد تقاضا
*پس از تایید اداره درآمد شهرداری برای پرداخت و تسویه عوارض، پروژه به مرحله پیش نویس پروانه ‌می‌رود. برای ساختمان‌های بیش از ۵ طبقه آزمایش مکانیک خاک در این مرحله و هم‌ زمان با تهیه نقشه‌های سازه، برق و مکانیک تهیه و از سازمان نظام‌ مهندسی تاییدیه گرفته ‌می‌شود.

*در این مرحله درخواست تعیین ناظر انجام ‌می‌شود و پس از قرارداد با ناظر یا ناظرین، باید برگه‌‌های سهمیه آن‌ها به انضمام قرارداد فی ‌مابین به‌ عنوان ملاک تکمیلی پیش‌ نویس پروانه به دفتر خدمات الکترونیک تحویل داده شود. علاوه بر این، برگه تعهد رعایت اصلاحی نیز از جمله مدارک پیش‌ نویس است که باید صرفاً توسط مالک (نه وکیل) تهیه شود.

مالک باید مدارک زیر را تهیه و به دفتر خدمات الکترونیک ارائه کند: نقشه‌های سازه و تاسیسات برق و مکانیک به همراه برگه‌های سهمیه خدمات مهندسی (اصطلاحاً برگه سبز چهار رشته) مهر شده به مهر مهندسین محاسب، قرارداد مالک و ناظر و برگه سهمیه ناظر، برگ تعهد رعایت اصلاحی، برگ تعهد تایید نما، فایل‌های نقشه‌های سازه، برق و مکانیک، چک لیست‌های مرتبط نظیر مبحث ۱۹، مبحث ۶ و بارگذاری، زلزله و غیره، برگه تعهد مشاور ژئوتکنیک و برگه تاییدیه گزارش خاک و چند مورد دیگر که بسته به پروژه‌های خاص ممکن است متغیر باشند.

هزینه اخذ پروانه ساختمان
هزینه اخذ پروانه ساختمان

*بعد از انجام مراحل بالا و تایید نقشه‌های چهار رشته، اخذ تأییدیه‌های دفتر خدمات الکترونیک، طرح تفصیلی و بر و کف، رئیس صدور پروانه، معاون شهرسازی و معماری و نهایتاً تاییدیه شهردار به‌ صورت سیستمی‌انجام و پروانه ساختمان پرینت ‌می‌شود.

*پروانه ساخت صادره تا دو سال اعتبار دارد و ۲ سال دیگر نیز قابل تمدید است. مهلت اتمام عملیات ساختمانی به‌عنوان یک معیار کلی حدود ۴ سال در نظر گرفته ‌می‌شود اما بر حسب متراژ و تعداد طبقات یک جدول محاسبه دارد. در صورتی که در حین ساخت به دلایل مختلف نقشه معماری اولیه تغییر کند، مراحل مشابهی نظیر صدور پروانه اولیه اما به‌عنوان پروانه تغییر نقشه با تشکیل پرونده در دفتر خدمات الکترونیک مربوطه طی می‌شود و پروانه جدیدی صادر می‌گردد. همچنین این احتمال وجود دارد که در حین فرایند ساخت و ساز مازاد بر متراژ پروانه، اضافه بنا داشته باشیم. در این صورت مراحل گواهی عدم خلاف طی ‌می‌‌شود و در صورت عدم تجاوز از مقادیر مجاز خلاف عوارض معادل آن اخذ و گواهی عدم خلاف آن صادر ‌می‌‌شود. در صورت صادر نشدن گواهی عدم خلاف، مسئله در کمیسیون ماده ۱۰۰ مطرح و معمولاً رای به تخریب داده ‌می‌شود.

هزینه اخذ پروانه ساختمان
هزینه اخذ پروانه ساختمان

*** یکی از نکات قابل توجه برای گرفتن پروانه ساختمان این است موضوع استعلام از جواز ساختمان و گواهی پایان زمانی مهمتر می‌شود که بخواهید ساختمان نوسازی را خریداری کنید. اگر با این موضوع مواجه شدید که مالک یا فروشنده از ارائه‌ی پروانه ساختمان و گواهی پایان کار طفره می رود، احتمال وجود تخلف در این ملک زیاد است و نباید آن را بخرید، بنابراین احتیاط لازم را بعمل آورید.***

2 نظرات

  1. متری ۵ میلیون ساخت در اومده چطوری حساب کردین متری ۳/۵تومن فقط مصالح میبره زمینشان جدا و پروانه و بیمه و نظام جدا متری ۱۰ تومن در میاد

  2. متری ۵ میلیون ساخت در اومده چطوری حساب کردین متری ۳/۵تومن فقط مصالح میبره زمینشان جدا و پروانه و بیمه و نظام جدا متری ۱۰ تومن در میاد

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید