تاثیر پنجره در طراحی و دکوراسیون داخلی

1
1311
تاثیر پنجره در طراحی و دکوراسیون داخلی
تاثیر پنجره در طراحی و دکوراسیون داخلی

تاثیر پنجره در طراحی و دکوراسیون داخلی

ما باید آماده باشیم که در مقابل سختی ها و مشکلات بردباری پیشه کنیم و این را بدانیم که تمام کائنات به نفع ما دست به دست هم داده اند هرچند ممکن است نفهمیم که چطور به مرادمان خواهیم رسید.

تاثیر پنجره در طراحی و دکوراسیون داخلی : پس از طراحی دقیق خانه تان ، یک پنجره معمولی نیز می تواند کل محیط منزلتان را بهبود بخشد. پنجره باعث می شود افراد به طور ناخودآگاه دراز بکشند،  و در زمانی که آفتاب به زیبایی در آسمان می تابد و وزش باد ملایم در فضا، پوست را نوازش میکند از خوردن قهوه در کنار پنجره لذت ببرند و خیلی بهتر می شود که با چند گلدان گیاه آن را تزیین کنید تا جان ببخشید به روح پنجره تان. اما صرف نظر از فرم و سبک پنجره ، مهمترین چیز این است که هر اتاق از نور طبیعی برای ایجاد یک خانه سالم و راحت استفاده کنید. و این را بدانید که اتاق های کوچکتر بهتر است حتما بالکن داشته باشند تا همیشه هوای تازه و نور در اتاق جریان داشته باشد، اگر بالکن و پنجره یکپارچه در کنار هم قرار بگیرند، به نظر می رسد نه تنها زیبایی آن دو چندان می شود، بلکه استفاده از آن نیز بسیار راحت است.

 پنجره های واقع در صفحه دیوار با روشنی و دورنمای آن توجه ما را جلب می‌کند اما محصوریت حاصل از دیوار را نیز حفظ می کنند پنجره های بزرگ و دیوارهای شیشه ای بر آن اند تا دست کم به ظاهر،فضای بیرون و درون را به هم پیوند زنند. نمود دیداری قالب پنجره می‌توانند در هر حالتی درک مرزهای فضای داخلی را تشدید کند یا از آن بکاهد. پنجره های داخلی می‌توانند به همان شیوه، ظاهرا اتاق را تا فراسوی  مرزهای فیزیکی اش گسترش و اجازه  می دهد  که به بخشی جدایی ناپذیر از فضای داخلی اطرافش بدل شود . پنجره ها و درگاه ها، سطوح دیواری را قطع میکنند که به ساختمان فرم می دهد و فضاهای داخلی را تعریف می‌کنند. آنها عناصری انتقالی در معماری و طراحی داخلی هستند که، از لحاظ دیداری و هم فیزیکی یک فضا را به دیگری و درون را به بیرون متصل می سازند. اما قبل از اینکه درباره ی طراحی پنجره خانه تان تصمیم بگیرید در ابتدا کار لازم است اطلاعاتی درباره انواع پنجره و متریال آن داشته باشید.

تاثیر پنجره در طراحی و دکوراسیون داخلی
تاثیر پنجره در طراحی و دکوراسیون داخلی

انواع پنجره‌ها در طراحی دکوراسیون داخلی و نمای ساختمان

پیش از اقدام به خرید یا تعویض پنجره‌ مناسب خانه، باید انواع آن را بشناسید. با شناخت بهتر انواع پنجره، می‌توانید مناسب‌ترین پنجره برای خانه خود را انتخاب کنید.

*پنجره‌های فلزی

قاب‌های فلزی پنجره در دو دسته کلی آهنی و آلومینیومی دسته‌بندی شده‌اند. هریک از انواع قاب‌های فلزی ویژگی‌های خاص خود را دارند. مثل سبکی، سنگینی، و مقاومت. این دسته از پنجره ها به طراحی مدرن دکوراسیون داخلی کمک میکند و تاثبر زیادی بر زیبایی دکوراسیون داخلی دارد. بیشتر از شیشه های دو جداره برای این نوع از پنجره استفاده میشود.

*پنجره آهنی

پنجره‌هایی با پروفیل آهنی رسانایی بالا و قابلیت انتقال حرارت بسیار زیادی دارند. به همین دلیل انرژی به راحتی از طریق پنجره‌ها هدر خواهد رفت. این نوع پنجره‌ها را می‌توان یک مانع بزرگ برای مدیریت انرژی خانه دانست. علاوه بر این وزن بالای پنجره‌هایی با قاب آهنی نه تنها نصب آن را دشوار می‌کند، بلکه باعث افزایش وزن ساختمان و ایجاد خطرات مختلف هنگام وقوع آتش سوزی یا زلزله می‌شود. از دیگر معایب این نوع پنجره‌ها می‌توان زنگ‌زدگی و عدم مقاومت در شرایط آب و هوایی مختلف و رطوبت اشاره کرد. بر خلاف تصور بسیاری افراد، دو جداره کردن شیشه در پنجره‌هایی با قاب‌های آهنی، تفاوتی در هدر رفت انرژی ایجاد نخواهد کرد. چرا که در هر صورت انرژی از طریق پروفیل آهنی به فضای بیرون خانه منتقل خواهد شد.

تاثیر پنجره در طراحی و دکوراسیون داخلی
تاثیر پنجره در طراحی و دکوراسیون داخلی

*پنجره آلومینیومی

آلومینیوم را می‌توان یکی از فلزات با وزن بسیار کم و دوام بسیار بالا در برابر رطوبت یا شرایط آب و هوای نامساعد دانست. بنابراین ماندگاری بالای پنجره‌های آلومینیومی باعث عمر مفید بیشتر آن‌ها خواهد شد. همچنین این نوع پروفیل‌ها استحکام و مقاومت قابل توجهی داشته و نسبت به قاب‌های چوبی پنجره ضخامت کمتری دارند. بنابراین در صورتی که بخواهید نور بیشتری به فضای داخلی وارد شود و دید وسیع‌تری به محیط بیرون داشته باشید، این نوع از قاب‌های فلزی انتخاب مناسبی در طراحی و دکوراسیون داخلی پنجره ها ی منزلتان خواهند بود. با توجه به اینکه همه فلزات رسانای گرما هستند، پنجره‌های آلومینیومی هم باعث انتقال حرارت و اتلاف انرژی می‌شوند. برای رفع این مشکل، یک پوشش پلاستیکی در سطح داخلی پنجره نصب خواهد شد. این نوع از پنجره‌ها را پنجره آلومینیومی ترمال بریک نام‌گذاری کرده‌اند که نسبت به اتلاف انرژی به خوبی عایق شده است.

*پنجره‌های چوبی

چوب را می‌توان یکی از اولین و قدیمی‌ترین پروفیل تشکیل‌دهنده در و پنجره از دهه‌های گذشته دانست. چوب طراحی زیبایی دارد و رنگ گرم آن در کنار بافت بسیار خاص در طراحی محیط داخلی ساختمان نقش بسیار مثبتی داشته و باعث ایجاد فضایی زیبا و منحصر به فرد می‌شود. گرچه تاثیرگذاری چوب با رنگ طبیعی خودش بسیار بیشتر خواهد بود؛ اما یکی از ویژگی‌های این ماده اولیه قابلیت رنگ شدن آن است. بنابراین در هر ساختمانی متناسب با رنگ، دکوراسیون و طراحی خاص آن می‌توان از پنجره‌های چوبی با رنگ‌های مختلف استفاده کرد. از ویژگی‌های مثبت چوب همچنین باید به نارسانایی آن اشاره کرد. این موضوع باعث شده است چوب نظیر یک عایق حرارتی عمل کرده و باعث کاهش انتقال حرارت و مدیریت هرچه بهتر انرژی در ساختمان شود.

علاوه بر زیبایی و نارسانایی، چوب مزایای دیگری هم دارد. مقاومت در برابر ضربه و استحکام چوب، مراحل ساخت و نصب در یا پنجره‌های چوبی را آسان کرده است؛ اما چوب کنار همه نقاط مثبت خود، معایبی هم دارد. از مهم‌ترین معایب آن می‌توان به مقاومت پایین چوب در برابر جذب و نفوذ آب یا رطوبت اشاره کرد. بنابراین با گذشت زمان کارایی چوب و کیفیت عملکرد آن پایین آمده و باعث بی‌کیفیتی پروفیل پنجره می‌شود. البته راه حل‌هایی برای این موضوع وجود دارد. بهترین راه ایجاد پوششی بدون رنگ روی چوب است که از بافت آن حفاظت کند. خبر خوب این است که با پیشرفت تکنولوژی‌های ساخت پنجره، امکان طراحی و تولید در یا پنجره دوجداره چوبی فراهم شده است. در نتیجه  با استفاده از پوشش‌های مناسب پی وی سی، فایبرگلاس یا آلومینیوم، می‌توان قاب‌های چوبی در یا پنجره را نسبت به شرایط آب و هوایی مختلف و نفوذ رطوبت مقاوم‌سازی کرد. پنجره های چوبی به فضای خانه تان گرمی خاصی می بخشد، از این سبک بیشتر برای طراحی های قدیمی و سنتی استفاده می شود که بسیار هم زیباست.

تاثیر پنجره در طراحی و دکوراسیون داخلی
تاثیر پنجره در طراحی و دکوراسیون داخلی
*پنجره‌های فایبرگلاس

این نوع پنجره‌ها ترکیبی از الیاف شیشه با مواد پلیمری هستند. فایبرگلاس ماده‌ای با استحکام بالا و مقاوم در برابر آتش است. مواد به کار رفته در ساخت قاب‌های پنجره فایبرگلاس ماندگاری بالایی داشته و در دراز مدت تغییر رنگ نخواهند داد. این نوع از پروفیل‌های پنجره نیازی به نگهداری یا پوشش خاصی ندارد. از دیگر مزایای پنجره‌های فایبرگلاس نارسانایی آن است. این موضوع باعث می‌شود انتقال گرما و حرارت از طریق این پنجره‌ها انجام نگیرد و انرژی محیط حفظ شود. پروفیل فایبرگلاس همچنین در برابر خوردگی، پوسیدگی و پیچش یا تغییر شکل مقاومت بالایی دارد. در مجموع می‌توان گفت که پنجره‌های دارای قاب فایبرگلاس عایق گرمایی و صوتی مناسبی بوده و از عبور حرارت یا صدا جلوگیری می‌کنند. یکی از ایده‌آل‌ترین حالات استفاده از پنجره‌های فایبرگلاس، ترکیب آن با قاب چوبی است. برای این منظور سطح داخلی از چوب و سطح خارجی از فایبرگلاس طراحی خواهد شد. به این ترتیب، ضمن حفظ زیبایی پروفیل چوبی در دکوراسیون داخلی خانه از آن در برابر رطوبت محافظت خواهد شد. همچنین حالت عایق صدا و گرمای فایبرگلاس بازدهی خوبی برای فضای داخلی خواهد داشت.

*پنجره‌های PVC وUPVC

مواد پی‌وی‌سی، مواد قابل بازیافتی هستند که در کارخانه تولید می‌شوند. این مواد برای طبیعت آسیب ایجاد نمی‌کنند و هزینه ساخت آن‌ها نسبت به سایر پروفیل‌ها کمتر است. پروفیل‌های PVC و UPVC دوام و استحکام بسیار خوبی دارند و در برابر پوسیدگی، گرد و غبار یا خوردگی مقاومت بالایی دارند. بنابراین نیازی به شرایط نگهداری خاصی ندارند. از دیگر مزایای این پروفیل پنجره‌ها، رنگ ثابت آن‌ها است. مهم‌ترین معیار برای هر پنجره‌ای، میزان توانمندی آن در عایق کردن محیط نسبت به عبور گرما یا صدا است که از این نظر پروفیل‎های PVC و UPVC امتیاز خوبی خواهند داشت. همچنین استفاده از قاب‌های PVC و UPVC، کارایی پنجره‌هایی با شیشه دو جداره را چند برابر می‌کند. چرا که این نوع قاب‌ها نظیر شیشه‌‎های دو جداره نسبت به انتقال صوت و حرارت مقاومت بالایی دارند. بنابراین ترکیب پروفیل PVC و UPVC با شیشه دو جداره بهترین حالت عایق فضا را فراهم می‌کند. علاوه بر این پروفیل مورد نظر از هر ماده دیگری در برابر آتش‌سوزی و حرارت مقاومت بیشتری از خود نشان می‌دهد. امروزه از این نوع فراوان استفاده می شود، و این سبک از پنجره به منزلتان یک طراحی مدرن می بخشد.

تاثیر پنجره در طراحی و دکوراسیون داخلی
تاثیر پنجره در طراحی و دکوراسیون داخلی

اندازه، شکل  پنجره ها: اندازه شکل و جایگاه پنجره ها بر یکپارچگی دیداری سطح دیوار و حس محصوریت آن اثر می گذارند. پنجره می‌تواند ناحیه‌ ای روشن درون دیوار یا صفحه ای  تیره در شب باشد .گشودگی ای باشد که دیوار قاب بندی اش می کنند یا فضای خالی که دو صفحه دیوار را از هم جدا می سازد. پنجره را میتوان آنقدر بزرگ کرد که به صفحه فیزیکی دیوار بدل ‌شود یعنی به دیوار پنجره ای شفافی بدل شود که از لحاظ دیداری فضای داخلی را به بیرون یا صفحه مجاور پیوند می دهد. مقیاس پنجره نه تنها به دیوار مجاور بلکه با ابعاد خودمان نیز مرتبط است ما به پنجره هایی خو گرفته ایم که ارتفاع بالای آنها کمی بیشتر از قد ما و ارتفاع پایین آنها برابر با کمرمان باشد. هنگامی که از پنجره ای بزرگ برای بسط ظاهری فضا، عریض کردن دورنما و تکمیل مقیاس آن بهره می جوییم می توان آن را به واحدهای کوچکتر تقسیم کنیم تا مقیاس انسانی حفظ شود. به هنگام تعیین اندازه ،شکل و جایگاه پنجره ها در اتاق باید به این موارد توجه داشت.

الف) از میان این گشودگی های  پنجره (هم از درون هم از برون )چه میتوان دید؟

ب) این مناظر چگونه قالب بندی می شود؟

پ) با حرکت در اطراف اتاق ،مناظر دیداری چگونه تغییر پیدا میکند؟

و نیز باید توجه داشت که اندازه و جهت گیری پنجره و نورگیری چند و چون نور طبیعی را کنترل کند که به فضاهای داخلی نفوذ می کند. توجه کافی به این موارد ساده می تواند طراحی دکوراسیون داخلی تان را به شدت تغییر دهد و زیباتر کند.

پنجره های ثابت و تهویه ای: پنجره ها را می توان در دو گروه عمده تقسیم بندی کرد: ثابت و تهویه ای با اینکه هر دو گروه برای فضاهای  داخلی نور و منظر فراهم می آورند و پنجره های ثابت به مانند پنجره های تهویه ای امکان عبور هوا را نمی دهند پنجره های ثابت را هرگز نمی‌توان باز کرد. ولی تهویه‌ی ها باز و بسته می شود، بنابراین به نظر می‌رسند که باید با دقت به استفاده از پنجره های ثابت تصمیم گرفت.

تاثیر پنجره در طراحی و دکوراسیون داخلی
تاثیر پنجره در طراحی و دکوراسیون داخلی

تاثیر پنجره ها بر مبلمان: پنجره ها گذشته از تصاویر زیبایی شناختی آن بر محیط داخلی چیدمان فیزیکی مبلمان درون اتاق را نیز متاثر می سازد. روشنایی شان همراه با مناظری که عرضه می دارند ما را بر آن می‌دارد که گروهی از مبلمان را در اطراف و راستای آن گرد آوریم. ارتفاع لبه پنجره با آن چیزی که زیر آن قرار میگیرد نیز اثرگذار است. لبه ای کوتاه ممکن است ایجاد کند که ناحیه کف مقابل پنجره باز رها شود. در نتیجه از میزان فضای مفید کف اتاق کاهیده می شود. وقتی جداسازی شیشه ای به خاطر ایجاد پیوستگی دیداری میان فضای درونی و بیرونی تا کف امتداد می یابند،این امر مناسبتی ویژه می یابد.

*** میدانیم که یکی از مهم‌ترین بخش‌های خانه، پنجره‌های آن هستند. پنجره‌ها دریچه خانه شما به محیط بیرون، عامل اصلی نورگیری طبیعی خانه، کانال مناسب برای تهویه و تغییر هوای فضای داخلی خانه و… هستند. ضرورت وجود پنجره در ساخت خانه بر هیچ‌کس پوشیده نیست؛ بنابراین در انتخاب و طراحی آن وسواس باشید و بهترین انتخاب را داشته باشید.  ***

1 نظر

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید