معماران معروف منطقه یک تهران

6
17732
معماران معروف منطقه یک تهران
معماران معروف منطقه یک تهران

معماران معروف منطقه یک تهران

بزرگ‌ترین ضعف ما در تسیلم‌ شدن نهفته است؛ همیشه مطمئن‌ ترین راه برای موفقیت، تلاش دوباره خواهد بود!

معماران معروف منطقه یک تهران : این حقیقت که معماری هنر است، اهمیت زیادی دارد چون دیدگاه های متمایز گوناگونی در این باره وجود دارند و تا اندازه بالایی سلیقه انسان، این  مورد را اقامه می نماید. بنابراین هیچ تعریف محض از هنر بودن معماری وجود ندارد که همه معماری را به عنوان یک تعریف و شناخت کافی و کلی از “هنر” پذیرفته باشند. البته عده زیادی هم هستند که ” هنر معماری” را با عنوان “دو وجهی” تعریف می کنند. تعریف دو وجهی برای معماری: متخصصین زیادی “معماری” را تخصصی می دانند که از دو وجه هنر و دانش تشکیل شده است. در واقع “معماری” را تلفیقی از وجوه دانش (ریاضی،فیزیک،بیولوژی و بوم شناسی،زمین شناسی،جغرافیا،، هندسه، نقشه کشی و فعالیت فنی و مهارتی مهندسی) و هنر (خلاقیت در طراحی و آفرینشگری زیبا در اجرا،ابعاد زیبا در یک سازه معماری و فرم سه بعدی در فضا، وجود زیبایی و لذت و آرامش، تحریک نیاز های انسان، انعکاس فلسفه هنر و زیبایی شناسی) می دانند. تعریف هنر  معماری می تواند محدود به مکان و زمان و فرهنگ های متمایز باشد: این حقیقت که  معماری منعکس شده زمان و فرهنگ و مکان می باشد، در هسته این واقعیت قرار دارد، باید در نظر گرفته شود که هنر معماری قویا تابع تمامی اتفاقات سیاسی در آشکارترین دوره های زمانی خود است. قالب هنری معماری نه تنها تحت تأثیر شورش های سیاسی است بلکه دوره و زمان و موقعیت فرهنگی و به خصوص مکان و مرزهای طبیعی کشورهای هم جوار به شدت در محتوا و تکوین آن دخیل هستند. به عنوان مثال، سبک های هنری در معماری مانند ، ژانر دادا، ژانر سورئالیسم، ژانر بیان گرایی نتیجه فروپاشی و حوادث سیاسی هستند. در حالی که در هنر اسلامی برخی از شخصیت های معماری در معماری (معماری خارجی و یا طراحی و اجرای هنر دکوراسیون داخلی و هنر موسیقی، حضور صدای زن در آن محتوا) به شدت ممنوع است. معماری از دیرباز در ایران وجود داشته و آثاری به جا گذاشته است که گاهی دنیا از وجود آنها حیرت می کند؛ مانند معماری بزرگ و بی نظیر تخت جمشید که توسط بهترین معماران در همان قرن به نحوه خارق العاده آفریده شده. اینکه چه معماری با ذهن خلاق م بینظر خود می توانند شگفتی بیافریند مهم است؛ شاید در امروز ایران نسبت به گذشته به معماری و علم آن کمتر اهمیت بدهند؛  اما هنوزم هستند کسانی که شگفتی های زیادی خلق کنند. ما میخواهیم در اینجا درباره فعالیت این هنر زیبا در ایران و معماران معروف منطقه ی یک تهران صحبت کنیم.

معماران معروف منطقه یک تهران
معماران معروف منطقه یک تهران

*نفر اول فرزاد دلیری :متولد 1954 و فارغ التحصیل طراحی و معماری مدنی ( شهری ) از دانشگاه علم و صنعت می باشد.

تهران، کلان شهری که نمایی سنتی و در عین حال بسیار شیک و مدرن  دارد. فرزاد دلیری یکی از معماران معروف منطقه یک تهران است.  او کسی است که در زمینه ی معماری و طراحی و ساخت ساختمان های مسکونی و تجاری زیبا با سبکی مدرن و جالب توجه تاثیر بسیاری را در زیباسازی محیط این  کلان شهر گذاشته است و به رویاها و تلاش های خود در این زمینه ادامه داده و همچنان موفق  به پیشرفت در این زمینه و پدیدآورنده ی پروژه هایی عظیم بوده است. فرزاد دلیری متولد 1954 و فارغ التحصیل طراحی و معماری مدنی ( شهری ) از دانشگاه علم و صنعت می باشد.او کارش را از سال 1358 در تهران آغاز کرده است و در زمینه ی طراحی مدنی در کشورهایی چون دبی؛  قزاقستان ،تاجیکستان و ترکمنستان هم فعالیت هایی داشته است.

* مهندس امیرحسین کلینی. جناب مهندس کلینی با طرح میدان صنعت واقع در  شهرک غرب تهران یکی از برترین و شگفت انگیزترین سازه های شهر تهران را طراحی کرد و به زودی این طرح ساخته و می تواند با اثری همانند میدان آزادی تهران رقابت کند. به همین دلیل است که شاید لقب بهترین معمار ایران برازنده “مهندس کلینی” می باشد.ایشان عنوان بهترین معمار در سال ۹۷ را به خود اختصاص دادند.

*مهندس لیلا عراقیان در سن ۲۵ سالگی در مسابقهٔ طراحی پل طبیعت شرکت کرد و طرحش برگزیده شد. وی بخاطر طراحی پل طبیعت تهران برنده جایزه آقاخان شد. لیلا عراقیان همچنین از اعضای مؤسس شرکت سازه‌های پارچه‌ای دیبا است.

معماران معروف منطقه یک تهران
معماران معروف منطقه یک تهران

*محمدرضا ساعدی: مهندس محمد رضا ساعدی  متولد سال 1348 از تهران دارای مدرک کارشناسی ارشد معماری از دانشگاه شهید بهشتی می باشد و در حدود 26 سال است که در زمینه طراحی و ساخت با هدف خلق اثر معماری فعالیت دارد.علاقه وی به معماری مدرن و پست مدرن به دلیل وجود سادگی و ایجاد آرامش در زندگی روزمره ای است که همراه با هیاهوی شهری و مشکلات عدیده اقتصادی و اجتماعی می باشد، و سالهای زیادی در رابطه با سبک های مذکور مطالعه و بررسی داشته و معماری مدرن را در طراحی های خود تا حدودی رعایت کرده است. از  کارهای برجسته وی می توان پروژه گلستان پارک، مسکونی 54 و مسکونی 42 را نام برد.

*محمد رضا حافظی :در سال 1335 به دنیا آمد.وی مدرک فوق لیسانس معماری خود را در سال 1360 از دانشگاه شهید بهشتی دریافت کرد. حافظی برای ادامه تحصیل به انگلستان رفت و در سال 1368 مدرک دکترای معماری را از دانشگاه مهندسی عمران لیدز اخذ کرد. وی طراح برج میلاد تهران است و به گفته خودش:

“سال 71 هنگامی که شهرداری تهران اعلام کرد سازمان زیباسازی درصدد انتخاب نماد جدیدی با ارتفاع 200 متر برای شهر تهران است با برخی دوستان پیشنهاد ساخت برجی مخابراتی- تلویزیونی را به شهرداری ارائه کردیم… برج میلاد با استعانت از خداوند متعال و با تکیه بر اندوخته‌های خودی و دانش بومی بنا شده است…سال 71 هنگامی که شهرداری تهران اعلام کرد سازمان زیباسازی درصدد انتخاب نماد جدیدی با ارتفاع 200 متر برای شهر تهران است با برخی دوستان پیشنهاد ساخت برجی مخابراتی تلویزیونی را به شهرداری ارائه کردیم. پروژه برج میلاد فرصتی برای به ظهور رساندن توان مهندسی کشور بود که تا زمان احداث آن، این توان به چالش کشیده نشده بود.

 *محمد ابراهیم جواهرچی: مهندس محمد ابراهیم جواهرچی متولد 1335 از تهران، دارای مدرک فوق لیسانس معماری و شهرسازی از دانشگاه ملی می باشد. ایشان فعالیت طراحی و ساخت خود را از سال 1365 شروع و شرکت خود را در سال 1380 با عنوان جواهرچی و همکاران ثبت نمود. وی همیشه این جمله را “طرح در نهایت سادگی، اجرا تا حد توان بدون ایراد” در طراحی ها و ساخت و ساز های خود، سرلوحه قرار داده است. محمد ابراهیم جواهرچی تا کنون پروژه های متعددی در کاربری های مختلف در ایران به خصوص تهران و حومه طراحی و اجرا نموده است. از پروژه های منتخب او می توان مجتمع مسکونی مریم، مجتمع اداری ولنجک، مجتمع مسکونی سنبل، مجتمع تجاری – اداری آرش، مجتمع مسکونی محمودیه، ویلای دماوند و… را نام برد.

معماران معروف منطقه یک تهران
معماران معروف منطقه یک تهران

*زاها حدید، معمار برج فرشته: زاها حدید، معمار برجسته و نخستین زن برنده جایزه پریتزکر ۳۱ اکتبر سال ۱۹۵۰ در بغداد در خانواده‌ای روشنفکر و مسلمان متولد شد. او تحصیلات دوران ابتدایی را در یکی از دیرهای کاتولیک فرانسوی‌زبان بغداد سپری کرد. پس از آن، به‌ سبب فضای فرهنگی خانواده، با حمایت والدینش و روابط گسترده‌شان به آرزوی ایام کودکی‌اش تحقق بخشید و بعد از گذراندن دوره ریاضیات در دانشگاه آمریکایی بیروت (۱۹۷۱ـ۱۹۶۸) به مدرسه معماری AA لندن رفت و به این ترتیب وارد دنیای زیبای معماری شد. او درباره ایام کودکی‌اش چنین می‌گوید: «من یک عرب عراقی‌ام و هرگز نمی‌توانم روزهای زیبایی را که در وطن  داشتم از ذهنم بیرون کنم. کودکی من در آنجا در میان منابع سرشار انسانی و تاریخی به رویا شبیه است. مدرسه ما لا‌به‌‌لای علفزارها و در دل طبیعت سبز بود که امروز از آن فقط خرابه‌هایی برجاست. شهر بغداد در آن ایام پر از آدم‌های عجیب با ملیت‌ها و مذاهب مختلف بود و پرورش در این محیط پر از تجربه‌های متفاوت شانس بزرگی برای من بود.» پدر زاها محمد، فردی فعال در زمینه اقتصاد و پیشرو در حزب سوسیال‌ دموکرات عراق بود.زاها حدید طراح ساختمان‌های صنعتی و مسکونی و شهری بسیار ارزشمندی بود. منطقه خوش آب و هوای فرشته تهران، از سال ۱۳۹۱ میزبان ساخت یکی از لوکس‌ترین و زیباترین هتل‌هایجهان با ۵۸ طبقه، ۸۱ سوئیت، ۴۰۰ اتاق با زیربنای  ۱۶۰ هزار متر مربع است. ساختمان این پروژه لوکس با ارتفاع ۲۳۰ متر، ۹ طبقه پارکینگ، ۷ طبقه مرکز خرید و فروشگاه‌های صنایع‌دستی و سالن‌های کنفرانس، ۳ طبقه تاسیسات، ۴ طبقه مراکز تفریحی و رستوران، یک طبقه لابی مجلل و ۳۴ طبقه هتل را در خود جای می‌دهد. استودیو زاها حدید، طراحی این پروژه را بر عهده داشته است. زاها حدید فاز ۲ برج میلاد را هم که قرار بود شامل  هتل و ساختمان‌های اداری و تجاری این مرکز باشد طراحی کرده بود که به‌دلیل پاره‌ای ملاحظات شهری ساخت این پروژه منتفی اعلام شد. این معمار بزرگ ۳۱ مه ۲۰۱۶ چشم بر جهان فروبست.

معماران معروف منطقه یک تهران
معماران معروف منطقه یک تهران

*ساختمان اداری تجاری سعادت آباد: محسن کاظمیان فرد معمار این ساختمان اداری تجاری در سعادت آباد است که رتبه سوم گروه عمومی جایزه معمار در سال ۹۴ را کسب کرد. لوورهای چوبی به یک ویژگی محبوب در ساختمان های جدید تهران تبدیل شده است و روشی معاصر از شیوه های سنتی و بومی معماری برای کنترل میزان نور و گرما است. این لوور ها با کاستن از شدت آفتاب در جبهه ی جنوبی و با بازی نور و سایه ، فضایی دلپذیر و متنوع برای کاربران ایجاد می کند.

*نما خانه صبا توسط رضا صیادیان و سارا کلانتری: این نما خانه صبا توسط این دو معمار طراحی شده و دارایی نمایی پویا و متحرک است. در نما از کرکره های چوبی مواج در مقابل پنجره ها استفاده شده است که توسط ساکنان بسته به نیاز او به نور ، حریم و دید ، به صورت دستی قابل تنظیم است. در این ساختمان هم از مواد و مصالح بومی استفاده شده است.

*** در برخی از مناطق و البته ساختمان های مسکونی جدید در تهران و برخی دیگر از شهرهای ایران که در طراحی آنها از نبوغ و نوآوری و ترکیب سبک های معماری نوین با معماری سنتی ایرانی استفاده شده است؛ زیبایی و پیشرفت فوق العاده را می توان دید. که این به معنای گام های بزرگ در علم و هنر معماری ست.***

6 نظرات

  1. شما بر چه مدرکی و سند میگین بهترین معماران ؟یا اطلاعات ندارید تا تازه کار هستید؟ معماران یزدی که همون دیوار کاخ نیاوران یا خود کاخ ساختن بودن.نه اینها یک دونه شون کار عملی نکردن و نه بلد هستن.خدا رفتگان شما بیامرز ه کسی که خانه شمالی و جنوبی درآورد یه معمار یزدی بود که همون کاخ دیوار کشی کرده.محله قدیم تهران ببینید یه دونه خانه شمالی و جنوبی نبوده.اولین جای که ساختن تهران پاریس یا تهران پارس کنونی بوده معمار احمد آشکذری بیسواد که طراح پله پیچ یا گرد

    • سلام لزوما بهترین نیستند و معروف و البته لیست بهترین خودمون رو معرفی میکنیم به زودی

  2. الان آیا فرزاد دلیری بهترینه؟
    جای مهندس دانشمیر با طراحی پریس گالری ملت و آوا سنتر اقدسیه توی این لیست خالی نیست عایا؟

  3. جناب آقای دکتر مصطفی نورالدین ، طراح و معمار مرکز خرید گلستان واقع در شهرک غرب ، خیابان ایران زمین ، فارغ التحصیل از آمریکا

    در سال 1401 دیده از جهان فرو بست .

    نابغه معماری ایران بود و رئیس دانشکده معماری دانشگاه علم و صنعت ایران . روحش شاد ، یادش گرامی

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید