ساخت پکیج آسانسور

0
451
ساخت پکیج آسانسور
ساخت پکیج آسانسور

ساخت پکیج آسانسور

چیزهای خوب سراغ کسانی می آیند که صبر می کنند، اما چیزهای بهتر سراغ کسی می آیند که تلاش می کنند.

ساخت پکیج آسانسور : تاریخچه آسانسور در ایران و جهان : قطعا یکی از مواردی که در علم آسانسور و مبحث نصب آسانسور پیش می آید تاریخچه آسانسور در جهان و همچنین تاریخچه نصب آسانسور در ایران می باشد. پیدایش بالابر در  جهان به بیش از چند هزار سال می رسد ولی به لحاظ تاریخی اولین آسانسور جهان که می توانست یک نفر را به ارتفاع کوتاهی بالا ببرد توسط دانشمند بزرگ ارشمیدس ساخته شد که یک آسانسور دستی بود و طبعا ابتدایی ترین نوع آسانسور بود ولی همین امر پایه گذار پیدایش و تکامل صنعت آسانسور در جهان گردید.

ولی از لحاظ تاریخی اولین آسانسوری که بصورت علمی و مدرن طراحی شد و پایه گذار آسانسور های امروزی بود آسانسوری است که توسط دانشمند بزرگ آتوود و توسط ماشین آتوود او ساخته شد. در واقع این آسانسور تقریبا سیستم تعلیق یک به یک امروزی را پایه گذاری نمود و حتی سیستم ایمنی هنگام پاره شدن طناب آسانسور نیز داشت. این آسانسور بنوعی  اولین آسانسور امروزی و مدرن جهان می باشد که پس از آن آسانسورهای مدرن امروزی بوجود آمدند.

البته طبق آمارها تولید فولاد در سال 1800 میلادی شروع شد و بسرعت اوج گرفت و همین امر باعث ساخت ساختمانهای بلند در شهرهای بزرگ شد و طبیعتا در این ساختمان ها وجودآسانسور بسیار ضروری بود و همین امر باعث سرعت گرفتن در تولید و نصب آسانسور های جدید شد و همین امر باعث شد که انواع آسانسور ها با سیستم های بالابری متنوع بوجود آید ولی در سال 1850 میلادی اولین آسانسور هیدرولیک (با فشار روغن هیدرولیک) بوسیله تامپسون ساخته شد که تا 4 طبقه کارایی داشت ولی پس از آن در سال 1854 اوتیس اولین آسانسوری که به شکل آسانسورهای امروزی بود را ساخت و همین امر باعث شد که او را پدر آسانسورهای امروزی بدانند و حتی بزرگترین شرکت تولید کننده قطعات آسانسور در  جهان بنام اوست. البته صنعت آسانسور در کشور ایران از حدود 90 سال پیش وارد شد و اولین آسانسورها در ایران توسط متخصصین خارجی نصب گردیدند ولی این آسانسورها بصورت آسانسورهای الکتریکی امروزی نبودند و در واقع اولین آسانسورهای الکتریکی به شکل امروزی از حدود 60 سال پیش وارد ایران شد و بنوعی می توان گفت که از سال 1335 به بعد دوران رشد نصب آسانسور های الکتریکی در ایران است.

ساخت پکیج آسانسور
ساخت پکیج آسانسور

ورود آسانسور به ایران

لازم بذکر است که در ابتدای ورود آسانسور به ایران آسانسور ها بصورت بسته های کامل به ایران وارد می شدند، که در اینجا فقط نصب شوند یعنی نصب آسانسور بصورت نصب مونتاژ شده وارداتی بود. ولی تقریبا حدود ده سال پس از این تاریخ کم کم شرکتهای تولید درب آسانسور و کابین آسانسور و تولید قطعات آسانسور در ایران بوجود آمدند که محصولات آسانسور را تولید نمایند. اما امروزه نیز، کشور های دیگر با ساخت پکیج آسانسور قطعات آسانسور را برای ما میفرستند. در این سالها با گسترش جمعیت در شهرهای بزرگ بدستور دولت صنعت ساختمان سازی و شهرک سازی و ساخت آپارتمانهای بزرگ بسیار پررونق شد و همین باعث بوجود آمدن نیاز بسیار زیادی به تولید مستقیم کلیه قطعات آسانسور در کشور ایران شد و همین امر باعث بوجود آمدن کارخانه تولید آسانسور ایران شیندلر در شهر  صنعتی البرز قزوین گردید که این کارخانه حدود چهل هزار متر مربع مساحت داشت و تحت لیسانس شرکت شیندلر سوئیس به تولید قطعات آسانسور در ایران پرداخت و علاوه بر تولید آسانسور با برگزاری دوره های آموزش آسانسور و آموزش نصب آسانسور نیروهای متخصصی برای نصب آسانسور و سرویسکاری و تعمیرات آسانسور وارد بازار ایران نمود. مجموعه این عوامل باعث رونق تولید قطعات آسانسور و رونق بازار نصب آسانسور در ایران در این سالها شد. همچنین پس از کارخانه ایران شیندلر کارخانه های تولید آسانسور دیگری در سالهای 1354 به بعد در ایران ظهور یافتند مانند کارخانه آسانسور و پله برقی ایران تحت لیسانس هاوس هان آلمان که در ابهر ایجاد شد و کارخانه ایران امباربا تحت لیسانس امباربا اسپانیا در شهر صنعتی رشت شروع به کار نمود و همچنین کارنجات آسانسور دیگری یکی پس از دیگری در ایران ظهور یافتند. البته همانطور که منشخص است همه این کارخانجات آسانسور بنوعی از سوی افراد خارجی و بنمایندگی از کارخانجات خارجی در ایران فعال بودند و در همین دوران علاوه بر این چند کارخانه در حدود سی الی چهل شرکت نصب آسانسور و فروش آسانسور نیز بوجود آمده بودند.

بعد از وقوع جنگ تحمیلی طبیعتا صنعت آسانسور در ایران دچار تغییرات اساسی شد زیرا تحریم های اقتصادی بر کشور ایران باعث شد که واردات آسانسور به ایران دچار مشکلات  زیادی شود و همین امر باعث شد که با همت و تلاش متخصصی داخلی صنعت بومی تولید قطعات آسانسور در کشور ما بوجود آید و در واقع قطعات آسانسور در ایران تولید شد و صنعت آسانسور نیز به رشد خود ادامه داد و هم اکنون یکی از افتخارات شرکت های ایرانی تولید انواع آسانسور بصورت بومی در کشور است. البته هم اکنون چندین شرکت به نمایندگی از  شرکتهای خارجی تولیدی آسانسور نیز در ایران فعال هستند ولی تعداد کارخانه های تولیدی آسانسور ایرانی بسیار زیاد شده است و شرکتهای نصب و فروش آسانسور نیز بسیار زیاد بوده و در اکثر استان های کشور فعال هستند.

در حال حاضر از سال 1385 به بعد نیز بدلیل عزم دولت برای ساخت شهرک های جدید و پرجمعیت تر شدن شهرهای بزرگ مانند تهران و اصفهان و تبریز و مشهد و… و به طبع آن نیاز به ساخت ساختمانهای بیشتر و شهرکهای جدیدتر صنعت آسانسور رونق بسیار زیادی در ایران گرفته است و قطعا این امر را براحتی می توان در سطح شهر مشاهده نمود.

ساخت پکیج آسانسور
ساخت پکیج آسانسور

مشخصات فنی آسانسور

در ساخت پکیج آسانسور میشه یکسری مشخصات فنی مربوط به آن وجود دارد، آسانسور ها هر یک مشخصات فنی خاص خود را دارند که در هنگام خرید لازم و ضروری است از آنها اطلاعاتی کسب کنید تا خریدی بهینه و مطلوب داشته باشید.

ساخت پکیج آسانسور

در صنعت آسانسور دو نوع پکیج وجو دارد، که یا این پکیج وارداتی ایت و تولید داخلی می باشد، واقعیت این است که کیفیت پکیج های وارداتی بسیار بهتر از داخلی می باشد. این پکیج شامل آسانسور کامل تمام وارداتی می باشد که به دلیل ساخته شدن تمامی قطعات در یک کارخانه و با یک برند از کیفیت بالاتری نسبت به آسانسور های ترکیبی داخلی برخوردار است. هم چنین سرعت عملکرد آسانسور های پکیج بالاتر،نصب سریع تر و خدمات سرویس و نگهداری در دسترس تر می باشد.

قطعات پکیج آسانسور وارداتی : قطعات اصلی شامل ( تابلوفرمان، موتور،گاورنر،کلید احضار طبقه و کابین،سیم بکسل،تراول کابل و تمامی میکروسوییچ هایی امنیتی مربوط به چاه و چاهک ) از کشور سازنده وارد شده و هیچ یک از قطعات این نوع آسانسورها در شرکت دیگر تولید نمی گردد.

قطعات آسانسور

۱- مگنت درب آسانسور : وسیله ای است که از یک سیم پیچ مغناطیسی ، یک اهرم و یک جک تشکیل شده و بر روی کابین و طرف قفل ایمنی درب زبقات نصب می شود. به این صورت که قفل درب هنگام رسیدن به طبقات با فشار این مگنت باز می شوند.

۲- دیکتاتور آسانسور

این قطعه بر روی درب آسانسور نصب شده و وظیفه ی جلوگیری از کوبیده شدن درب به کابین و روان بسته شدن آن می باشد.

۳- الکتروسیگنال : در سیستم های جدید آسانسور و در بخش شناسایی ۲ سنسور جدید جایگزین سنسور های ثابت شده اند . این سنسور ها عملیات شناسایی را انجام و سیگنال ها را به وسیله ی تراوبل کابل به جعبه فرمان ارسال میکنند . بدین ترتیب آسانسور در جایگاه مناسب در طبقات می ایستد

۳- قفل لولایی درب : قفل درب های آسانسور در طبقات و حرکت نکردن آسانسور در زمان باز بودن درب های کابین آسانسور به عهده ی این قفل می باشد.

۴- گاورنر آسانسور : یکی از متداول ترین راهکار های فعال سازی ترمز ایمنی آسانسور ( پاراشوت ) روش فعال کردن توسط گاورنر می باشد . زمان افزایش سرعت کابین از سرعت تعیین شده  ( %۱۱۵ سرعت نامی کابین ) گاورنر سیم بکسل متصل شده به ترمز ایمنی ( پاراشوت ) را متوقف کرده و باعث فعال شدن ترمز ایمنی می شود.

۵- کفشک آسانسور : به صورت کلی دو نوع کفشک آسانسور با نام های کفشک های غلطکی و کفشک های لغزشی وجود دارد ، این کفشک ها  در هر دو طرف و در بالا و پایین بر روی کادر وزنه تعادل و یوک کابین نصب می گردد و با ریل های آسانسور در تماس هیتند که با حرکت در امتداد آنها کابین و وزنه تعادل را هدایت می کنند

۶- برکت ریل آسانسور : براکت ها پایه هایی هستند که ریل ها توسط آنها به دیواره ی چاهک آسانسور متصل می شوند و بسته به اندازه و ظرفیت کابین آسانسور و همچنین نوع ترمز آنها و سرعت حرکتشان از انواع و اقسام مختلف براکت استفاده می شود ، فاصله نصب براکت ها باید اندازه ای باشد که در صورت ترمز اضطراری، مانع مشکلات ریل شود.

۷- فلکه هرز گرد آسانسور : هنگامی که فاصله ی مابین کابین و کادر وزنه و یا سیم بکسل های متصل به آنها بیشتر از طول فلکه ی کشش موتور باشد و این فلکه نتواند زاویه ی مناسبی برای سیم بکسل ها ایجاد کند از این فلکه برای به وجود آوردن اصطکاک میان کابل و فلکه ها و همچنین ایجاد تناسب زاویه سیم بکسل ها ( زاویه آلفا ) استفاده می شود.

۸- انکودر آسانسور : از مهمترین موضوعات مرتبط با ساخت پکیج آسانسور مبحث کنترل حرکت و سنجش میزان آن به صورت دقیق می باشد ، از قطعاتی که برای این منظور مورد استفاده قرار می گیرد انکودر نام دارد ، که در حال حاضر با اشکال و انواع مختلفی در سطح بازار یافت می شوند . روش عملکرد این قطعه از آسانسور به این صورت است که به ازای هر دور ۳۶۰۰ پالس تولید می کند .در نتیجه با شمارش این پالس ها مستوان میزان چرخش و میزان جابه جایی کابین را محاسبه کرد.

۹- لقمه ی ریل : لقمه ها قطعات فلزی هستند که ریل ها را به براکت متصل میکنند .

۱۰- پشت بند ریل آسانسور : صفحه ای است از جنس فلز که در محل تلاقی و اتصال دو ریل از پشت با اتصال پیچ و مهره قرار می گیرد.

۱۱- قلاب سر بکسل : کابین و وزنه های تعادل توسط سیم بکسل های معلق نگاه داشته می شوند. سیم بکسل ها از یک طرف به چهار چوب کابین (یوک) و از طرف دیگر به چهار چوب وزنه تعادل متصل می گردد . این اتصال توسط قطعه ای به نام قلاب سر بکسل صورت می گیرد که شامل یک سوکت گوه ای است که همراه یک فنر مارپیچ فولادی یا ضربه گیر لاستیکی می باشد.

۱۲- سیم بکسل : سیم بکسل کابلی است متشکل از دسته سیم ها یا رشته ها (Strand) هستند که حول سیم مرکزی پیچیده می شوند  که برای تعلیق کابین و وزنه تعادل در آسانسور ها استفاده می شوند سپس این دسته سیم ها حول مغزی (Core) فیبری یا فولادی که شامل چند لایه سیم است (wire) پیچیده می شوند.

۱۳- تابلو فرمان AC۲ : این تابلو فرمان هم مانند تابلو فرمان VVVF در موتور خانه قرار میگیرد و وظایف مختلفی از قبیل

٭  پذیرش درخواستها از کابین و طبقات

٭ تشخیص موقعیت کابین در هر لحظه

٭ پاسخگویی به درخواستها با توجه به نوع سرویس دهی

٭ حفاظت الکتریکی از تجهیزات

٭ کنترل جهت حرکت و سرعت موتور اصلی

٭ کنترل تجهیزات الکتریکی مانند : درب کابین ، ترمز و …نظارت بر حرکت بدون خطر کابین به عهده دارد.

ساخت پکیج آسانسور
ساخت پکیج آسانسور

۱۴- وزنه تعادل Counter Weight : فولادی و وزنه های داخلی از جنس چدن ، سرب ، بتن و … تشکیل شده که ضمن متعادل نمودن وزن کابین آسانسور و باری که حمل می کند باعث ایجاد کششی بین سیم بکسل و فلکه ها شده و نیروی اصطکاک مورد نیاز جهت حرکت سیم بکسل بر روی فلکه محرک را تامین می کند.

۱۵- جعبه سه فاز آسانسور : در قسمت موتور خانه آسانسور برای انتقال برق سه فاز و تک فاز به دیگر تجهیزات آسانسور از یک تابلوی توزیع با نام تابلو سه فاز استفاده می شود که از قسمت های زیر تشکیل شده است :

٭ فیوز سه فاز

٭  لامپ سیگنال

٭ فیوز تک فاز

٭ انال و سیم

٭ پریز تک فاز

٭ فیوز سه فاز

۱۶- تابلو فرمان VVVF

این تابلو در موتور خانه قرار دارد و وظیفه ی آن به شرح زیر است :

٭ پذیرش درخواستها از کابین و طبقات

٭ نظارت بر حرکت بدون خطر ٭ کابین پاسخگویی به درخواستها با توجه به نوع سرویس دهی

٭ کنترل جهت حرکت و سرعت موتور اصلی

٭ تشخیص موقعیت کابین در هر لحظه

٭ کنترل تجهیزات الکتریکی مانند  درب کابین ، ترمز و …حفاظت الکتریکی از تجهیزات

۱۷- تراول کابل : به دلیل اینکه کابین یک قسمت در حال تحرک است، می بایست برق توسط کابل های ویژه به این قسمت وصل شود که به آن تراول کابل می گویند ، نام این کابل برگرفته از ویژگی آن به معنی کابل در حال سفر می باشد. این کابل از مجموعه سیم های به هم چسبیده متشکل شده است   که جریان الکتریکی از آن عبور کرده و به کابین می رسد .در ساختمان های مرتفع و یا آسانسور های پر سرعت پوشش تراول کابل ذخیم تر بوده و در بافت کابل از رسته های مقاوم در برابر کشش و تنش استفاده می شود که معمولا با رشته هایی از سیم بکسل تجهیز می شوند.

۱۸- جعبه ریویزیون : جعبه ای است که به منظور کنترل دستی آسانسور مورد استفاده قرار می گیرد و محل نصب آن بالای کابین آسانسور  او برای سهولت کار سرویس کار یا تکنسین آساسور می باشد.

ساخت پکیج آسانسور
ساخت پکیج آسانسور

این قطعات می توانند همه در یک پکیج باشند و یا تعدادی از آنها.

به هر حال خیلی مهم است که بهترین و با کیفیت ترین قطعات در ساخت آسانسور پیاده سازی شود، البته جز کیفیت قطعات به کارگیری نیروی متخصص تیز بسیار مهم می باشد، افرادی که تجربه کافی و دانش کافی درباره ی آسانسور داشته باشند. چون حفظ جان افراد در اولویت می باشد.

٭٭٭ آسانسور‌ها بخشی حساس و خطرآفرین در مجموعه اجزای ساختمان‌ها به‌حساب می‌آیند و از نظر عملکرد و ایمنی باید دائم بررسی شوند. بنابراین نیاز به نگهداری مناسب و بازرسی ادواری دارند؛ این را مقررات ملی ساختمان هم تأیید می‌کند. بخشی از مقررات ملی ساختمان، به موضوع مراقبت و نگهداری از ساختمان‌ها اختصاص دارد. ٭٭٭

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید