صدور جواز ساخت ساختمان

0
87
صدور جواز ساخت ساختمان
صدور جواز ساخت ساختمان

صدور جواز ساخت ساختمان

میتوانم شکست را بپذیرم اما تلاش نکردن را هرگز!

صدور جواز ساخت ساختمان :صدور جواز ساختمان از مقوله های زمان بر و طاقت فرسایی است که نیاز به دانش ضوابط شهری و صبر و حوصله و پشتکار در پیگیری مدارم شما دار، در واقع از زمان اخذ دستور نقشه تا صدور جواز ساختمان حداقل ۱٠ مرحله را باید پشت سر بگذارید.

جواز ساختمان چیست: اگر ملک کلنگی(قدیمی) دارید و میخواهید ملک کلنگی (قدیمی) خود را تخریب کنید و آپارتمان جدیدی بنا کنید نیاز به صدور جواز ساختمان دارید. انجام کارهای اداری مربوط به گرفتن مجوز ساخت و اخذ پروانه ساختمان معمولا در فصل و ایامی انجام می شود که سازنده تمایل به ساخت در آن فصل ندارد و پس از اخذ مجوز ساخت و پروانه ساختمان در فصل مورد نظر (اکثرا در فصل های سرد سال) اقدام به ساخت در فصل های دیگر (اکثرا در فصل های گرم سال) خواهند نمود.

*جهت صدور جواز ابتدا مالک یا مالکین باید تصمیم قاطع خود را جهت ساخت و ساز بگیرند چرا که این راه طولانی و پر هزینه ایست و حداقل به ازای هر متر مربع باید مبلغ ده میلیون ریال هزینه بپردازند.

*در مرحله دوم جهت اخذ مجوز ساخت و پروانه ساختمان و دستور نقشه باید به مناطق شهرداری و یا دفاتر خدمات الکترونیک مراجعه نمود و مدارک مالکیت ملک و مالک و همچنین تسویه حساب عوارض شهرداری را ارائه نمود.

صدور جواز ساخت ساختمان
صدور جواز ساخت ساختمان

*در اقدام سوم از صدور جواز ساخت ساختمان (دستور نقشه تا صدور جواز) از ملک شما بازدید صورت می پذیرد و با توجه به موقعیت و متراژ ملک شما جهت صدور جواز ساختمان مشخصات ملک جدید به شما اعلام خواهد شد که مثلا n تعداد طبقات می توانید بسازید.

*در گام چهارم (دستور نقشه تا صدور جواز) موقعیت ملک شما با طرح تفصیلی شهر تطابق داده می شود و کاربری ملک (تجاری، مسکونی، اداری و…) و همچنین چک کردن ملک با طرح های شهری صورت میگیرد که در این گام از اخذ جواز ساخت ممکن است متوجه شوید که ملک شما در طرح های شهری قرار دارد.

*نوبت پنجم از صدور جواز ساختمان مسئله عقب نشینی ساختمان جهت صدور جواز ساخت مورد بررسی قرار میگیرد و به شما اعلام خواهد شد که ملک شما دارای عقب نشینی می باشد یا خیر که مسلما عقب نشینی ملک خوشایند هیچ کس نیست و این مقدار عقب نشینی از متراژ ملک شما کاسته خواهد شد.

صدور جواز ساخت ساختمان
صدور جواز ساخت ساختمان

*در گام ششم از صدور که زمان بسیار مهمی است دستور نقشه ملک جدید به شما ارائه می شود و مالک باید با توجه به دستور نقشه ساختمان، طراحی معماری و نقشه آپارتمان را با کمک مهندس معمار تهیه کند. نقشه ای که پس از اخذ دستور نقشه طراحی می شود همان نقشه ای است که فضاهای طراحی شده مثل طراحی داخلی و.. در آن در ملک جدید به همان شکل ساخته خواهد شد. بنابراین برای طراحی نقشه ساختمان پس از اخذ دستور نقشه، از مهندسین معماری (شرکت های معماری) معتبر و کاربلد بهره جویید، چرا که طراحی نقشه ساختمان شما پس از اخذ دستور نقشه، مهمترین مسئله در ساخت بنا به شمار می آید.

*قسمت هفتم  پس از اخذ دستور نقشه ساختمان رفع ایرادات احتمالی نقشه های ساختمانی می باشد که جهت رفع ایراد نقشه ساختمان باید سراغ مهندس معمارِ طراح نقشه رفت و این کار چندین بار تکرار می شود تا نقشه طراحی شده جهت اخذ جواز ساخت و صدور جواز ساختمان بدون اشکال شود.

صدور جواز ساخت ساختمان
صدور جواز ساخت ساختمان

*در مرحله هشتم از صدور جواز ساختمان باید کلیه عوارض ساخت و ساز به همراه هزینه خرید تراکم را پرداخت نمود. این قسمت از صدور جواز ساخت به گونه ایست است که در صورت عدم پرداخت عوارض ساخت و ساز و هزینه تراکم صدور مجوز ساخت با تاخیر مواجه خواهد شد. به همین دلیل در ابتدای موضوع به هزینه های پیش رو اشاره شد.

*مرحله نهم از صدور جواز ساختمان مربوط به محاسبه های مهندسی و معماری ساختمان مانند طراحی سازه ساختمان که بتنی یا فلزی و.. باشد و طراحی تاسیسات ساختمان و مواردی از این دست میباشد.

کلیه نقشه های معماری طراحی شده مجددا در این بخش مورد بازنگری و محاسبه قرار می گیرند و آخرین محاسبات مهندسی بر روی نقشه های معماری برای اخذ مجوز ساخت و صدور جواز ساختمان صورت می پذیرد. در این قسمت نکات مربوط به بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان و همچنین اصول استاندارد استراکچر و اسکلت بندی ساختمان از طرف شهرداری به مالک ارائه خواهد شد.

*آیتم دهم آیتم پایانی اخذ جواز ساختمان پس از اخذ دستور نقشه می باشد. اگر کلیه مراحل قبل را به درستی پیش رفته باشید در این بخش مجوز ساخت و صدور جواز ساختمان برای شما صادر میشود و باید پس از این سراغ اجرای ساختمان مورد نظر بروید.

صدور جواز ساخت ساختمان
صدور جواز ساخت ساختمان

پس از طی کلیه مراحل فوق جهت صدور مجوز ساخت و ساز شما تنها تا ۲ سال اعتبار جهت ساخت خواهد بود و اگر از این زمان قراتر برود مشمول عوارض تعویق خواهد شد. به طور کلی اقدام برای صدور جواز ساخت همیشه بالاست اما تنها ۳٠ درصد از کسانی که برای صدور جواز ساخت اقدام نموده اند موفق به اخذ جواز ساخت و ساز می شوند به همین دلیل نیاز است که حتما این مراحل توسط یک شرکت معتبر معماری انجام شود تا مالک یا مالکین بدون دغدغه و با اطمینان از صدور جواز ساختمان، خود را درگیر پروسه بروکراسی اخذ جواز ننماید. بهترین راهکار برای کاهش آمار متقاضیان دریافت دستور نقشه تا صدور جواز ساختمان که منجر به ادامه مسیر تا کسب مجوز نمی گردد آگاهی سازی جامعه نسبت به پروسه ای که در این راه باید طی شود خواهد بود تا کسانی که تقاضای این کار را دارند به مشکلات و روند اداری و قانونی و زمان این کار پی ببرند. دلیل این کار صرف هزینه و گرفتن وقت از سایر اشخاصی که تا انتهای پیش خواهند رفت خواهد بود زیرا همین مراجعه بالا یکی از عوامل طولانی شدن زمان اخذ مجوز ساخت است و نارضایتی زیادی را برای اقدام کنندگان حقیقی به همراه دارد البته بهتر آنست در همه بخشها این اتفاق بیفتد مثلا درباره طراحی نمای ساختمان و کمیته نمای شهرداری نیز روند بر همین منوال استوارست از این رو شایسته است ترتیبی اتخاذ گردد تا از ترافیک کاذب مراجعین کاسته شود.

صدور جواز ساخت ساختمان
صدور جواز ساخت ساختمان

*** سرعت در صدور جواز ساخت‌ وساز یکی از مهم‌ ترین عواملی است که برای شروع ساخت‌ و ساز مطرح می‌شود؛ چرا که اگر زودتر جوازساخت را بگیرید شروع کار شما نیز سریع‌تر خواهد بود و دچار هدر رفت زمان و سرمایه نخواهید شد. یادتان باشد شما بدون جواز ساخت نمی‌توانید برای هیچ کاری در ساخت‌ وساز اقدام کرده و در واقع حتی قدم از قدم نمی‌توانید بردارید؛ امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شود.*** سپاس

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید