20 نمونه نمای ساختمان مسکونی

0
1808
20 نمونه نمای ساختمان مسکونی
20 نمونه نمای ساختمان مسکونی

20 نمونه نمای ساختمان مسکونی : طراحی نما ساختمان مسکونی نکته ای مهم است که باید به آن توجه ای ویژه داشت زیرا در هنگام وارد شدن به ساختمان اولین چیزی که جلب توجه می کند نمای خارجی ساختمان است. توجه داشته باشید که نمای بیرونی ساختمان اگر بدرستی انجام شود باعث افزایش کیفیت و درجه مادی ساختمان می شود و علاوه بر این نمای ساختمان اگر زیبا و خاص باشد در ذهن هر بیننده ای به صورت اثری به یاد ماندنی ثبت می شود بنابراین بهتر است در هنگام انتخاب نما برای ساختمان مسکونی توجه لازم را به خرج دهید. نما ساختمان همچنین باعث زیباسازی و افزایش عمر ساختمان های مسکونی می شود. در ادامه اصول و ضوابط طراحی نما را بررسی می کنیم و 20 نمونه نمای ساختمان مسکونی که با توجه به ضوابط طراحی ساخته شده اند را نشان می دهیم.

طراحی نمای ساختمان

طراحی نمای ساختمان یکی از مهمترین و وقت گیرترین مراحل یک ساخت و ساز می باشد به گونه ای که امروزه بسیاری از معماران و طراحان ساختمان، به دنبال طرحی بهترین و شگفت انگیزترین نمای ساختمان هستند تا از این طریق قدرت تفکر و خلاقیت خود را به نمایش گذاشته و توجه بسیاری از کارفرمایان را به سوی خود جذب کند.طراحی نمای ساختمان می تواند تاثیر بسیار زیادی را در زیبایی و قیمت ساختمان به دنبال داشته باشد و بایستی به گونه ای باشد که از اصول ارائه شده در کمیته نما پیروی کرده و در عین زیبایی، بتواند عمر ساختمان را نیز افزایش داده و از اتلاف انرژی جلوگیری کند.

طراحی نمای ساختمان مسکونی

ساختمان های مسکونی به مراتب بسیار بیشتر از سایر ساختمان ها مثل تجاری، اداری، ورزشی، فرهنگی و… در سطح شهر ها هستند. به همین دلیل در بیشتر خیابان ها جلوه گر اصلی شهر هستند. طراحان نمای ساختمان بیشتر طراحی های خود را برای ساختمان های مسکونی انجام می دهند. همانطور که در سطح شهر ها مشاهده می کنید اکثر نماهای ساختمانی سنگ معمولی هستند. نمای سنگ با وجود اینکه بسیار پرکابرد و پر طرفدار است اما چنانچه طراحی آن با خلاقیت انجام نشود نمایی زیبا نخواهد شد. یکی از روش هایی که میتوان نماها را از یکنواختی خارج کرد و نمایی خاص و زیبا را ایجاد کرد، استفاده از روش نمای ترکیبی است.

20 نمونه نمای ساختمان مسکونی
20 نمونه نمای ساختمان مسکونی

اصول طراحی نمای ساختمان

طراحی نمای ساختمان نیاز به یک سری از مهمترین اصول و نکات دارد که بایستی در نمای ساختمان خود آنها را مورد توجه قرار داد. از مهمترین اصول طراحی نمای ساختمان می توان به موارد زیر اشاره داشت:

استفاده از متریال های مناسب

حتما به نوع و جنس متریال های مورد استفاده در طراحی نمای ساختمان توجه ویژه ای را داشته باشید به طوری که متریال مناسب می تواند میزان اهمیت کار و طراحی شما را مشخص کند.

ترکیب رنگ در نمای ساختمان

استفاده از رنگ های بسیار مناسب و زیبا می تواند تاثیر فوق العاده ای را در کیفیت بصری به وجود آورده و زیبایی طراحی نمای ساختمان را دو چندان نماید.

به کارگیری یک ریتم مشخص

تمام اجزای تشکیل دهنده نمای ساختمان بایستی از یک ریتم بی نظیر و مناسبی پیروی کند به گونه ای که چشم هر بیننده ای را نواخته و انسجام لازم میان عناصر ساختمان حفظ شده و رابطه ی بسیار عمیقی میان آنها وجود داشته باشد.

حفظ سادگی در نمای ساختمان

از دیگر مهمترین نکاتی که بایستی در طراحی نمای ساختمان مورد توجه قرار بگیرد، می توان به حفظ سادگی اشاره کرد. نماهای ساده زیبایی و جذابیت خاصی را به دنبال دارند به همین جهت حتما به این امر توجه ویژه ای شود.

لحاظ قدرت مالی کارفرما

معماران و طراحان نمای ساختمانی بایستی به بودجه و قدرت مالی کارفرما در طراحی نمای ساختمان توجه لازم را داشته باشند و قبل از اجرای پروژه حتما در مورد هزینه های احتمالی بر آوردی را داشته باشند و آن را به اطلاع کارفرما برسانند.

طراحی نمای ساختمان مطابق با شرایط اقلیمی منطقه

لازم به ذکر است که کشورمان از شرایط آب و هوایی بسیار متنوعی برخوردار می باشد که با توجه به امر بایستی از مصالح و پلان های مختلفی برای ساختمان سازی و نمای ساختمان استفاده شود. برای مثال استفاده از پنجره های بزرگ در نما ساختمان های شهرهای شمالی بسیار مرسوم بوده در حالی که در مناطق کوهستانی این امر به ندرت قابل مشاهده است.

طراحی نما با توجه به کاربری ساختمان

قبل از طراحی نمای ساختمان حتما از کاربری ساختمان اطلاع پیدا کنید چون بسیار مهم است که ساختمان تجاری ، اداری و یا مسکونی است. اگر کاربری مسکونی دارد ریز فضاهای مختلف در چه چیدمانی طراحی شده اند یا به طور کلی نمای ساختمان به نحوی طراحی شود که با یک نگاه کاربری آن ساختمان حدس زده شود. هنگامی که کاربری را در طراحی در نظر بگیرید قطعا استفاده از متریال نیز دست خوش تغییر پیدا می کند.

20 نمونه نمای ساختمان مسکونی
20 نمونه نمای ساختمان مسکونی

انواع سبک های طراحی و اجرای نمای ساختمان

روش های طراحی و اجرای نمای ساختمان متفاوت است و بهتر است که بهترین سبک طراحی و اجرای نمای ساختمان با توجه به محیط پروژه انتخاب شود.

عوامل موثر در طراحی و اجرای نمای ساختمان

یکی از موارد بسیار مهم برای طراحی و اجرای نمای ساختمان خواسته کارفرما است. برخی از افراد علاقمند به استفاده از سبک های کلاسیک برای طراحی و اجرای نمای ساختمان هستند و عده ای سبک های اشرافی را گزینه زیبا می دانند. عده ای استفاده از متدهای رنگی را درست می دانند و عده ای دیگر روش های بدون عنصر رنگ را زیباتر می دانند به این ترتیب نیاز است که ارزیابی دقیق و درستی در زمینه طراحی و اجرای نمای ساختمان صورت بگیرد.

از دیگر عواملی که در طراحی و اجرای نمای ساختمان اهمیت دارد کاربری ساختمان است. کاربری ساختمان بر اساس محل قرارگیری ساختمان و همینطور مساحت و سبک طراحی آن بررسی می شود.

همجواری ها در طراحی و اجرای نمای ساختمان نیز بسیار مهم است اینکه در اطراف ساختمان چه ساختمان های دیگری قرار دارد می تواند در طراحی و اجرای نمای ساختمان بسیار تاثیرگذار باشد.

بررسی اقلیم ساختمان نیز بسیار مهم است و در انتخاب جنس و سبک به کار رفته بسیار اهمیت خواهد داشت به عنوان مثال برخی از سبک ها برای مناطق مرطوب مناسب نبوده و برخی دیگر برای مناطق خشک گزینه جالبی نیستند.

 

طراحی و اجرای نمای ساختمان به صورت کلاسیک

در طراحی و اجرای نمای ساختمان به سبک کلاسیک از متریال های سنتی استفاده می شود و قرار است که فضای بومی و سنتی حفظ شود. در این سبک ها اغلب بازی با آجرها دیده می شود و استفاده از شیشه های فرنگی نیز انتخاب های جالبی خواهد بود. طراح های ایرانی کلاسیک عموماً بسیار زیبا و همه پسند هستند. فضاسازی طراحی و اجرای نمای ساختمان بسیار مهم است باید سایه گیرها به درستی طراحی شود و همه چیز رعایت شود. استفاده از سبک های کاخ و عمارت های بزرگ نیز می توان طراحی و اجرای نمای ساختمان نیمه کلاسیک نام نهاده شود در این سبک ها از جداره های سنگی استفاده می شود و سرستون ها و ستون های قوسی شکل از دیگر بخش های زیبا در بدنه های نما هستند.

20 نمونه نمای ساختمان مسکونی
20 نمونه نمای ساختمان مسکونی
طراحی و اجرای نمای ساختمان به سبک مدرن

در طراحی و اجرای نمای ساختمان مدرن آنچه بسیار مهم است توسعه علم است یعنی نگاه مهندسی بسیار دقیقی در بخش های مختلف سازه دیده می شود و عموماً مصالح نوینی استفاده می شود که در نهایت شاهد یک سبک جدید و نوین خواهیم بود. در نظر داشته باشید که در طراحی و اجرای نمای ساختمان جزئیات بسیار مهم هستند و یک دست بودن طراحی از اهمیت بالایی برخوردار است.

20 نمونه نمای ساختمان مسکونی
20 نمونه نمای ساختمان مسکونی20 نمونه نمای ساختمان مسکونی
متداول ترین انواع طراحی و اجرای نمای ساختمان

نمای آجری یکی از روش هایی است که برای ظاهر ساختمان به کار می رود. آجر یکی از مصالح ساختمانی است که از زمان های قدیم مورد استفاده قرار گرفته است. عموماً آجرهایی که در این سبک از نما استفاده می شود رنگ های قرمز و بهی و ابلق دارند. این سیستم نمای خشک نامیده می شود. برای اتصال آجرها عموماً از تجهیزات فلزی مانند ریل استفاده می شود و استفاده از ملات کمتر دیده می شود. ضریب انتقال حرارت در آجر کم است و به عنوان یک عایق حرارتی خوب عمل می کند. ثبات رنگ و تنوع در این محصولات زیاد است. سرعت اجرای این روش بالا است اما از نظر زیبایی گزینه خوبی نبوده و برای محیط های مرطوب نیز نمی تواند جالب به نظر برسد.

20 نمونه نمای ساختمان مسکونی
20 نمونه نمای ساختمان مسکونی

طراحی و اجرای نمای ساختمان سنگی که بسیار نیز دیده می شود عموماً از سنگ های تراورتن برای آن استفاده می شود. طرح و رنگی بندی سنگ ها بسیار زیاد است. با توجه به اینکه در سنگ ها خلل و فرج وجود دارد نصب این نما به نسبت سایر گزینه ها آسانتر است. در این روش از ملات استفاده می شود که پشت سنگ ها در داخل شیارهای موجود وارد شده و منابع از جدا شدن سنگ از نما می شود. در این روش تغییر رنگ سنگ کمتر دیده می شود و در صورتی که از رنگ های بهتری استفاده شود جذب گرد و غابر نیز کمتر خواهد بود. مقاومت در برابر رطوبت آن زیاد است. اجرای این روش سریع است. اما یک نکته مهم اینکه استفاده از نمای سنگی بسیار تکراری است و هر چه قدر نیز مانور صورت بگیرد نمی توان انتظار یک ایده جدید و خلاقانه در این روش داشت.

 

طراحی و اجرای نمای ساختمان شیشه ای

ماشین آلات ساخت شیشه پیشرفته زیادی کرده است به طوری که امروزه طراحی و اجرای نمای شیشه ای ساختمان با رشد روزافزونی همراه است و طبق مطالعاتی که در سال 2018 صورت گرفته است نمای شیشه ای زیباترین گزینه محسوب می شود. برای نمای شیشه ای سبک های مختلفی وجود دارد که نمونه های مشهور آن فریم لس، اسپایدر، کرتین وال و نمای دو پوسته است.

استفاده از نمای شیشه ای سبب می شود که بارهای مرده در ساختمانی های بلند تا حد زیادی کاهش یابد. به اجرای کار سرعت بخشیده می شود. سبب می شود که یک دید یکپارچه از مناظر بیرون برای ساکنین ایجاد شود و حس ظرافت و سبکی همیشگی در این سری از نماها دیده می شود. شیشه لوکس ترین طراحی و اجرای نمای ساختمان است. در نظر داشته باشید که جنس شیشه به کار رفته برای بسیار مهم است و در صورتی که این روال به درستی انجام نشود ضریب هدایت حرارتی زیاد سبب می شود که مصرف زیاد انرژی صورت بگیرد و شاهد اتلاف انرژی باشیم بنابراین طراحی و اجرای نمای ساختمان باید به دست افرادی خبره صورت بگیرد تا میزان اشتباه به حداقل برسد. یک موضوع بسیار مهم را از یاد نبرید که در طراحی و اجرای نمای ساختمان باید در ابتدا یک ماکت کلی از طرح فراهم شود.

20 نمونه نمای ساختمان مسکونی
20 نمونه نمای ساختمان مسکونی

می توانید با مطالعه مقاله نمای بیرونی ساختمان و انواع آن به طور کامل با انواع نماهای ساختمان آشنا شوید و نوع نما ساختمان مسکونی خود با توجه به مزایا و معایبی که دارد را انتخاب کنید.

شیوه ی طراحی بهتر نمای ساختمان

اغلب در مناطق مرکزی شهر، از نماهای ترکیبی استفاده شده است، به همین دلیل است که نمای آن ها نقش مهمی را در زیبایی خیابان ها و به کل شهر ایفا می کند. در واقع چندین مورد دست به دست هم می دهند تا در ایجا ظاهری برجسته، نقش داشته باشند، از جمله:

  • مصالح کیفیت بالا
  • پنجره ها و بالکن های بیرون زده و فرورفته
  • نور

به منظور فراهم آوردن و تامین نور طبیعی باید در طراحی از ویژگی هایی مانند سایبان، سکوهای انعکاس نور و پنجره های جلو آمده استفاده کرد. روش دیگر ایجاد بالکن های بیرون آمده و تو رفته برای کنترل نور خورشید مناسب است که هم نقش سایبان را ایفا می کنند و هم در زیبایی نما تاثیر چشم گیر دارند.

در طراحی نما باید به بالکن ها و پنجره ها توجه ویژه ای کرد

می توان برای وصل کردن نماها و بهبود مراقبت انفعالی از بالکن ها و همچنین پنجره های گوشه ای و پنجره های جلو آمده استفاده کرد.

20 نمونه نمای ساختمان مسکونی
20 نمونه نمای ساختمان مسکونی
بالکن های تو رفته

و همچنین در جاهایی که امکان استفاده ازبالکن های تو رفته وجود دارد می توان ازآن استفاده کرد، زیرا بالکن های تو رفته به نسبت بالکن های بیرون آمده از حریم خصوصی بهتر، حفاظت بهتر در برابر آب و هوا و ظاهر متناسب تری برخوردار است.

بالکن های شیشه ای

این بالکن ها متناسب با مکان های خاص هستند، مخصوصا در جاهای که بادهای شدید و سروصدا مشکل زا باشند، بالکن ها باید دارای شرایط زیر باشند:

  • بالکن ها باید بخشی از منطقه نشیمن داخلی باشند.
  • پوشش کف باید در برابر آب و هوا مقاوم باشند.
  • باید بالکن از فضای کافی برای گذاشتن میز و صندلی برخوردار باشند.
  • اکثر شیشه ها باید کشویی باشند تا امکان بازتر شدن فضا فراهم شود.
قسمت پشتی ساختمان

به قسمت پشتی ساختمان نیز باید توجه کرد،مخصوصا زمانی که ارتفاع ساختمان از ساختمان ها اطراف بلندتر باشد در نتیجه قسمت پشتی ساختمان نیز در معرض دید می باشد. فضای بین بالکن ها که در قسمت پشتی ساختمان وجود دارند باید به گونه ای متناسب تعیین شود که مشکلی بابت اشراف بین آپارتمان ها وجود نداشته باشد. طراحی توری و نرده می تواند به بهبود حریم شخصی کمک کند.

20 نمونه نمای ساختمان مسکونی
20 نمونه نمای ساختمان مسکونی

قیمت نمای ساختمان مسکونی

همانطور که مشاهده کردید عوامل بسیار مختلفی از جمله نوع نما، نوع مصالح به کار برده شده، سلیقه شخصی شما و بسیاری از موارد دیگر در قیمت نهایی طراحی و ساخت نما تاثیر گذارند در نتیجه برای طلاع دقیق از هزینه ها می توانید با شماره تماس بالای صفحه تماس بگیرید تا تیم مهندسی ساز سما را راهنمایی کنند.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید