آینه کاری

0
2891
آینه کاری
آینه کاری

آینه کاری

با شنیدن آینه کاری ناخودآگاه تصویری از مکانی پرنور و پرتشعشع در ذهن تداعی می گردد. اینه کاری که پیشینه ای ایرانی دارد از روش های متداول برای زیبا سازی فضا می باشد. این ترفند زیبا ، علاوه بر افزودن جنبه های زیباشناختی، فضا را نیز بزرگنمایی می کند.

آینه کاری از هنرهای زیبا سازی فضا است که در دکوراسیون اکثر تالار های پذیرایی به جهت وسیع و منوربه نظررسیدن محیط کاربرد دارد. آینه در فرهنگ ما اِلمانی از خلوص و پاکی است؛ شاید به همین خاطراست که اکثر اماکن مذهبی و عبادتگاه ها با آینه مزین می گردند.

از این هنر به منظور پارتیشن نیز می توان بهره برد. این بدعت در آینه کاری، مخاطبان بسیاری را به خود جذب کرده است.

همیشه کاربرد آینه به عنوان عنصری شاخص به فضا شخصیت و هویت می بخشد. درواقع هنری است که به همین منظور شکل گرفته است.

تعیین محل مناسب برای این کاراز فاکتورهای فوق مهم است؛ چرا که محل نامناسب برای آینه کاری غیر از صرف هزینه عایدی دیگری نخواهد داشت.

رابطه ای برابر میان تعداد قطعات آینه و نتیجه ی کار وجود دارد. به این شکل که هر چه تعداد قطعات آینه بیشتر باشد، شکوه و تلالو آینه کاری نیز بیشتر خواهد بود.

آینه کاری دیوار راه پله، پتانسیل نهفته ای دارد که با این هنر بالقوه گردیده و موجب عریض تر به نظر رسیدن راه پله می گردد.

این سبک هنری کهن با رویکردی نوین است که کاربرد بسیاری در تمامی ساختمان های امروزی دارد.

آینه کاری
آینه کاری

آینه کاری چیست؟

هنری ایرانی است که در آن هنرمند آینه کار، قطعات مختلف آینه  که به اشکال هندسی است را بر روی سطوح به کار برده و فضایی زیبا و متشعشع را می آفریند .

نحوه انجام کار به چه صورت است؟

ابتدا هنرمند گچ بر، طرح نقش برجسته را انجام می دهد؛ سپس اندازه قطعات مورد نظر آینه از روی الگوی مقوایی بریده می شوند( قطعات یک سانتی متری ) و توسط هنرمند آینه کار با استفاده از خمیر ( مرکب از گچ و سریش ) به سطوح چسبانده می شود . در این بخش هنرمند آینه کار با استفاده از فشار دست قطعات آینه را بر سطوح گچ بری می چسباند. در پایان کارآینه پاک کن سطحوح آینه کاری شده را پاک و تمیز می نماید.

ایده این هنر زیبا از کجا نشات گرفته است؟

در سده 10 هجری آینه جزء اقلام وارداتی محسوب می گردید. در آن زمان بارهای آینه ای که از اروپا و بالاخص ونیز وارد ایران می شد، می شکستند. هنرمندان خلاق ایرانی راهکار را دراستفاده از آینه با ترکیب هنر گچ بری یافتند. و بدین گونه این هنر متولد گردید. هنر آینه کاری تنها در تزیین سقف و سطوح دیوارها خلاصه نمی شود.

آینه کاری مدرن چیست؟

معمولا همه ی ما در طی روز با آینه سروکار داریم وتقریبا در هر مکانی آینه وجود دارد. منظور از آینه کاری مدرن ، نوع دستکاری شده آینه کاری سنتی می باشد که در آن آینه معنا و کارکردی فراتر از آینه های معمولی دارد. این نوع برای سقف و دیوارهای اتاق پذیرایی، راهرو ها، اطراف میز غذا خوری و… کاربرد دارد.

آینه کاری
آینه کاری

انواع هنر آینه کاری

این هنر نیز نیز مانند تمامی رشته های هنری دارای زیر شاخه هایی می باشد. در ذیل انواع هنر آینه کاری نام برده خواهد شد.

* قاب سازی یا قاب بندی

* گره سازی

* رسمی سازی

* یاقوتی

* اینه کاری مدرن یا کلاسیک

آینه کاری
آینه کاری

* آینه کاری سنتی

مکان های پیشنهادی برای آینه کاری

قاعدتا تعیین محل مناسب برای این کار به اندازه تعیین محل ستون ها و تیغه های ساختمان اهمیت دارد. در این بخش محل های مناسب ساختمان ( خواه مسکونی یا تجاری ) را که آینه کاری برایشان پیشنهاد می گردد را بر خواهیم شمرد.

* اتاق نشیمن

برای مدرن و فاخر به نظر رسیدن اتاق نشیمن منزل تان می توانید از این سبک استفاده نمایید. تشعشع و انعکاس نورآینه در اتاق نشیمن حتی در مصرف انرژی ( الکتریکی) نیز تاثیرگذار است.

* دیوارهای راه پله

دیوارهای راه پله نیز محل مناسبی برای اینه کاری می باشند. این ترفند ساده اما کاربردی موجب عریض به نظر رسیدن راه پله می گردد.

* ورودی خانه

آینه کاری ورودی خانه و به ویژه دیوار مقابل درب ورودی القا کننده حس خوب و متمایز بودن به فرد وارد شونده دارد.

آینه کاری
آینه کاری

* شومینه

شومینه ازعناصری است که در هر خانه ای وجود ندارد. بنابراین با وجود شومینه و به کارگیری این هنر به بهترین شکل ممکن می توان فضا یی متفاوت و لوکس خلق نمود.

آینه کاری با پلکسی گلس

امروزه آینه های دکوراتیو بسیاری برای هنر آینه کاری در بازارعرضه می گردند. آینه های پلکسی گلس یکی از انواع آینه های دکوراتیو است که از بسیاری جهات متناسب با هنر آینه کاری است. از مزایای آینه های پلکسی گلس میتوان به موارد زیر اشاره نمود.

* سبک و کم وزن

* ارزان

* نصب آسان

* مقاوم در برابر رطوبت

* جابجایی آسان ( با باد سشوار قابل جابجایی هستند)

* مقاوم در برابر نور شدید

* در سه رنگ لوکس : مشکی ، نقره ای ، طلایی

* مقاوم در برابر ضربه

معایب آینه های پلکسی گلس

هر محصولی به فراخور جنس، روند تولید و بسیاری فاکتورهای دیگر دارای مزایا و معایبی می باشد. در بخش بالا مزایای آینه های پلکسی گلس را برشمردیم. در این بخش به معایب عمده این آینه های دکوراتیو خواهیم پرداخت .

از آنجا که آینه های پلکسی گلس جنسی مابین آینه و طلق دارند. کارکرد اینه در آن ها از فاصله یک  متری امکانپذیر است.

از سوی دیگر باید عنوان نمود که بیس آینه های پلکسی گلس از آکریلیک می باشد. نقطه ذوب پلاستیک آکریلیک 160 درجه سانتیگراد است؛ بنابراین در برابر شعله های آتش از مقاومت پایینی برخوردارند.

در روند برش دادن پلکسی گلس ( آکریلیک ) گازهای سمی تولید می شود. اکریلیک در طول زمان پلیمریزاسیون مستعد انفجار است. بنابراین مرحله برش لیزر پلکسی گلس نیاز به تهویه قدرتمند دارد.

محصولات اکریلیک و از جمله پلکسی گلس در طبیعت تجزیه ناپذیر است .

نکات طلایی

یکی از مفیدترین عناصر قابل دسترس برای طراحان داخلی جهت به جلوه در آوردن محیط چیست؟!

آینه (کاری)

آیینه ها ابزارو مصالحی چند منظوره هستند. می توانید از آنها برای محصور نمودن نور در فضا استفاده کنید؛ به اتاق ها یا راهرو ها عمق دهید؛ دیوار را مزین کنید و..

این سبک مناسب تزیین داخلی و بیرونی  می باشد و دستتان در میزان کاربرد آن باز است. و شما بنا به سلیقه و نیازتان میزان استفاده ازآن را تعیین می نمایید.

* آینه کاری راهرو

بی شک وجود آینه کاری و آیینه در راهروها ضروری است. جدای از کاربردی بودن آن ( که امکان وارسی خودتان را پیش از مواجهه به دیگران میسر می سازد) تشعشعات آیینه نور کافی برای تاریکترین نقطه ساختمان را فراهم می آورد .

آینه کاری
آینه کاری

* اشکال مختلف را امتحان نمایید

فراموش نکنید که قادرید از اشکال و سایزهای مختلف آیینه کاری بر روی دیوار به عنوان اثری هنری بهره ببرید. فقط به خاطر داشته باشید که ایینه کاری را در نقطه ای به کار ببرید که انعکاس دهنده زیبایی ها نیز باشد.

* آیینه کاری مناسب مکان های کوچک

آیینه کاری به فضاهای کوچک ابعاد وسیع می افزاید. بهره بری از این هنر را در فضاهای کوچک فراموش نکنید.

* سالن های ورزشی

استفاده از آیینه کاری در سالن های ورزشی توصیه اکید می باشد. برخی از ساختمان ها دارای سالن ورزشی نیز هستند که این سبک برای آن ها نیز توصیه می گردد.

فلسفه استفاده از آیینه کاری در آسانسورها

مطمئنا آینه کاری در برخی آسانسورها را مشاهده نموده اید. در پشت این زیبایی افزونی، فلسفه ای تاریخی و دلایلی حاشیه ای نهفته است.

— بیماری کلاستروفوبیا، بیماری است که فرد در آن از جاهای تنگ و باریک خوف واحساس خفگی می کند. استفاده از آیینه کاری در آسانسور موجب خطای دید و عریض به نظر رسیدن فضای داخلی آسانسور می گردد.

— سرعت پایین برخی آسانسورها ( به ویژه انواع اولیه) باعث گردید تا  فن آوران این تکنولوژی به فکر راهکاری برای القا گذر سریع زمان بیفتند. چه راهکاری بهتر از ایجاد سرگرمی !

— بودن در فضای تنگ و تاریک، موجب هجوم افکار منفی به ذهن می گردد. آیینه کاری داخل آسانسور و دیدن چهره خود، مشغول شدن با اجزای چهره و… ناخود آگاه افکار منفی را حذف می کند.

— اکثر ما با باز شدن درب آسانسور انتظار دیدن چهره خود را داریم و اگر این اتفاق نیفتد، مطمئنا اشکالی در کار است. گاهی اوقات در صورت بروز مشکلات فنی، آسانسور در بین طبقات جابجا نمی شود اما درب آسانسور با فشردن کلید راهنما باز می شود. آنچه در مقابل فرد است چاله آسانسور است و نه اتاقک آن !!! وجود آیینه کاری باعث می گردد تا فرد در صورت ندیدن خود وارد آسانسور نشود.

— وجود آیینه کاری در آسانسور موجب می گردد تا افراد به راحتی کنترل فضای داخلی را در اختیار داشته باشند ( ی حس نگران نباش، همه چیز تحت کنترله به آدم دست میده !)

جلوه بخشی بی نهایت

بدون شک آیینه کاری یکی از هنرهای بی بدیل دنیای دکوراسیون می باشد. هر چه از مزایای این هنر زیبا بخشی گفته شود باز هم جان کلام بیان نگردیده است. آیینه و آیینه کاری از آن دست هنرهایی است که اگر به نحو درست و در جای خود استفاده گردد، بازتاب مثبتی فرای تصور دارد. در این مقاله سعی شد تا مطالبی مفید ارایه گردد. سپاس از همراهی شما.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید