پیمانکار کابینت

0
477
پیمانکار کابینت
پیمانکار کابینت

پیمانکار کابینت

آشپزخانه قلب یک خانه است، زیبایی آن موجب زیبایی کل فضای خانه می‌شود و جلوه ویژه‌ای به آن می‌دهد. زیبایی و چشم نوازی آشپزخانه بستگی به کابینت‌ها، رنگ و چیدمان آن دارد. طراحی کابینت و سیستم آشپزخانه باید به‌گونه‌ای باشد که علاوه بر زیبایی، کارایی هم داشته باشد و در آن از فضا به بهترین شکل استفاده شود، تا هم تعداد کابینت به اندازه نیاز باشد و هم فضای خالی برای کار در آشپزخانه وجود داشته باشد.

فضای حساسی مانند آشپزخانه باید بهترین نحوه چیدمان مخصوصا در موردطراحی و ساخت کابینت ها را داشته باشد، به‌طوری‌که بهترین کاربری را ایجاد کند.

کابینت آشپزخانه شامل جعبه‌ها و قفسه‌هایی است که برای ذخیره سازی مواد غذایی و نگهداری تجهیزات و ابزار آشپزخانه به‌کار می‌رود. هدف از طراحی و ساخت کابینت استفاده بهینه از فضای آشپزخانه و در دسترس بودن تمامی موارد مورد نیاز برای انجام یک آشپزی لذت بخش است. مهم ترین معیار بررسی یک آشپزخانه تمام عیار و کارا نوع طراحی کابینت، ساخت و در نهایت  اجرای آن است.

طراحی و ساخت کابینت ها به دو قسمت تقسیم می‌گردد.

مرحله اول تهیه بهترین مواد اولیه برای ساخت قسمت‌های مختلف یک کابینت

مرحله دوم شامل استاندارد طراحی کابینت بر اساس مقیاس‌های استاندارد و محلی که قرار است کابینت در آنجا نصب گردد.

وقتی خیالتان از بابت مراحل طراحی ساخت آسوده شد، باید استانداردهای طراحی کابینت را در نظر بگیرید. که شامل مراحل زیر است.

ارتفاع استاندارد کابینت آشپزخانه

  متراژ آشپزخانه و دیوارهای آن

  نسبت اندازه شیرآب و سینک ظرفشویی

  اندازه استاندارد وسایل مختلف آشپزخانه (یخچال، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی و …)

 

انواع کابینت بر اساس کاربرد آن

کابینت ها بر اساس موارد کاربردشان به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند.

قبل از اینکه به تعریف هر کدام از انواع کابینت های آشپزخانه و پیمانکاری آن بپردازیم لازم است تا کلمه‌ای به نام یونیت را معرفی نماییم. یونیت به یک جعبه مکعبی اطلاق می‌شود که دارای تمام اجزای لازم برای نگهداری شی خاصی درون خود باشد. قطعات یونیت عبارتند از بدنه، سقف، کف، پشتی و در. در واقع یونیت ها واحدهای سازنده یک مجموعه کابینت هستند.

 

انواع کابینت آشپزخانه

☆ کابینت زمینی: کابینت زمینی به مجموعه یونیت‌هایی اطلاق می‌شود که کف و یا پایه آن‌ها بر روی زمین قرار دارد. این کابینت ها می‌توانند در دار یا کشویی باشند. ابعاد استاندارد کابینت زمینی ارتفاع ۹۰cm و عمق ۶۰cm است.

☆ کابینت دیواری: منظور از کابینت  دیواری یا هوایی، یونیتی است که به دیوار متصل می‌گردد و هیچ برخوردی با زمین ندارند. این کابینت در بیشتر موارد در دار است و امکان قرار دادن کشو برای آن‌ها سخت است. ابعاد استاندارد کابینت دیواری ارتفاع ۷۰cm و عمق ۳۰cm است.

☆ کابینت نیمه ایستاده: کابینت ایستاده شبیه به یونیت زمینی است اما دو تفاوت اساسی دارد: اول اینکه این کابینت ارتفاع بلندتری نسبت به یونیت زمینی دارد. فرق دوم این یونیت با مدل زمینی آن این است که از روی آن نمی‌توان به عنوان سطح کار استفاده کرد.

کابینت ایستاده: یونیت‌های ایستاده که بعضا کمد نیز نامیده می‌شوند، بر روی زمین قرار می‌گیرند و ارتفاع آن‌ها به اندازه کابینت دیواری است.

کابینت ویترین دار: یونیت‌های ویترینی همانطوری که از نامشان مشخص است قابلیت نمایش وسایل درونشان را از چند زاویه مختلف دارند و معمولا از نوع کابینت های دیواری یا ایستاده هستند.

کابینت کانتر: کانتر یا همان اپن بخشی است که آشپزخانه را از پذیرایی جدا می‌سازد.

 

جنس کابینت

کابینت ها بر اساس جنس چوب و سبک طراحی نام‌های مختلفی در بازار دارند، مانند کابینت ممبران، کابینت ام دی اف، کابینت های گلاس، کابینت تمام چوب و… . مساله مهم تفاوت بین هر کدام و مزایا و معایب آن‌ها می‌باشد.

کابینت ام دی اف

کابینت ام دی اف با استفاده از چوب ساخته می‌شود. بهتر بگوییم ضایعات دور ریختنی چوب.  کابینت ام دی اف مقاوم و مستحکم است و معمولا از چوب‌های نرم ساخته می‌شود. یکی از خصوصیت‌های ویژه این نوع کابینت، توانایی روکش کردن آنها است.

پیمانکار کابینت
پیمانکار کابینت

کابینت های گلاس

یکی از مدل‌هایی که امروزه در طراحی و ساخت کابینت آشپزخانه بسیار پرطرفدار شده است کابینت های گلاس است. این نوع کابینت در واقع از جنس ام دی اف ساخته می‌شود اما با استفاده از یک روکش پلکسی (پلاستیکی) ظاهری شفاف همچون شیشه پیدا می‌کنند. براق بودن سطح این کابینت ها جلوه ویژه‌ای به نورپردازی آشپزخانه شما می‌دهد.

پیمانکار کابینت
پیمانکار کابینت

کابینت وکیوم

کابینت وکیوم جز کابینت های کلاسیک به شمار می‌رود.طراحی کابینت وکیوم به سبکی است که طرح‌های منبت که روی بدنه و درب کابینت هک گردیده با استفاده از دستگاه سی ان سی ایجاد می‌شود و به همین دلیل نسل جدید کابینت کلاسیک نام گرفته‌اند، چرا که در طرح‌های کلاسیک نقش و نگارها معمولا با دست بر روی کابینت شکل می‌گرفت.

پیمانکار کابینت
پیمانکار کابینت

اکسسوری ها و یراق آلات کابینت

در طراحی و ساخت کابینت، تجهیزات و لوازم جانبی مورد نیاز است که می‌توان آن‌ها را در دو دسته جای داد. دسته اول یراق آلات و ابزار فنی برای نصب و پیاده سازی کابینت هستند که شامل لولاها، جک، ریل ها، پیچ و رولپلاک، گونیا، پریزهای توکار، مگنت و … می‌باشند.

دسته دوم که اکسسوری نامیده می‌شوند ابزاری هستند برای جلوه بخشیدن به نمای کابینت و کاربردی‌تر کردن آن‌ها. دستگیره‌های خلاقانه، کشوهای داخل هر یونیت، آویزهای داخلی و پایه‌های کابینت همگی از عواملی هستند که هم باعث جذاب شدن بیشتر کابینت ها و هم کاربردی‌تر کردن آن‌ها می‌شوند.

هنگام استعلام قیمت کابینت موارد زیر را در نظر داشته باشید

جنس کابینت: دقیقا مشخص کنید که کابینت از چه جنسی (چه نوع چوبی یا ساخت کدام کشور) باشد.

انتخاب نوع دقیق طرح (در طرح‌های کلاسیک اگر نیاز به استفاده از طراحی خاص با دستگاه سی ان سی  باشد، هزینه اضافی در فاکتور منظور می‌گردد)

متراژ کابینت: اندازه کابینت ها بر اساس متر طول قیمت یراق آلات کابینت

اکسسوری‌ها: نوع و جنس هر کدام از یراق آلات و اکسسوری‌ها قبل از سفارش مشخص گردد. (گاها اتفاق افتاده که با تغییر اندازه دستگیره یا پایه کابینت ها نیز مبلغی اضافه می‌گردد)

هزینه حمل و نقل: اگر شرکت پیمانکار هزینه‌ای برای این منظور دریافت می‌کند حتما هزینه آن را قبل از عقد قرارداد بپرسید.

هزینه نصب و پیاده سازی: دستمزدی که نصابان برای اجرای کابینت دریافت می‌کنند بر اساس درصدی از کل فاکتور محاسبه می‌شود.

زمان اجرای کار: به هیچ وجه کیفیت کار را فدای سرعت نصب و اجرای کابینت ها نکنید و از پیمانکار بخواهید که تمامی موارد را به دقت و ظرافت انجام دهد زیرا گاهی شل بستن یک پیچ در یونیت حین کار، ممکن است ایمنی و کارایی سیستم کابینت شما را بعد از مدت کوتاهی به‌هم بریزد.

پیمانکار کابینت
پیمانکار کابینت

نحوه ی قرار داد ساخت کابینت

معمولا جهت ساخت کابینت پس از طی مرحله طراحی و تعیین طرح رنگ و جنس بدنه و دربهای آن، وفت عقد قرارداد میرسد.

برای تضمین هر معامله ای وجود قرارداد و ذکر کلیه جزئیات در آن حقوق هر دو طرف معامله تضمین میکند. اگر جزئیات بسیاری که در ساخت و پرداخت کابینت مهم است در قرارداد لحاظ نشود چه بسا دو طرف احسلس کنند ضرر کرده اند.

موارد مهم در قرارداد

۱- عنوان قرارداد: چون ساخت کابینت درواقع، انجام دادن کار مشخص و معینی است، با جنس و نقشه مشخص، پس هیچ موردی در آن وجود ندارد که در حین کار به وجود آید و موجب تغییر در قرارداد شود. پس قرار داد انجام کار مشخص و معین بهترین عنوانی است که متضمن جنبه های حقوقی قضیه نیز می باشد.

۲- سفارش دهنده: کسی که سفارش ساخت کابینت را به کابینت ساز می دهد باید مشخصات دقیق شامل نام و فامیل و محل تولد و کد ملی و تلفن و آدرس محل سکونت و محل کار ایشان به عنوان سفارش دهنده در ابتدای قرار داد قید شود.

۳- مجری: شخصی که مسئولیت ساخت و پرداخت کابینت را بر عهده می گیرد، خواه استادکار باشد، خواه مدیر شرکت به عنوان مجری باید مشخصات دقیق خود را همانند سفارش دهنده در بند دوم قرارداد قید نماید.

۴- مورد قرارداد: در این قسمت باید مشخصات دقیق سفارش شامل متراژ حدودی یا دقیق،متریال مختلف شامل نوع بدنه و درب وصفحه و تاج زیرچراغی پاخور و حدالامکان نام شرکت سازنده متریال مثلا های گلاس یا ام دی اف ایرانی ذکر شود. این مورد باید با دقت و بر اساس محتویات نقشه که به تایید مشتری رسیده تکمیل گردد. بحث تایید مشتری باید در زیر نقشه ها به طور واضح مشخص شود و این مورد باید کتبا به تایید مشتری برسد.

۵- قیمت قرارداد: در اینجا علاوه بر ذکر قیمت واحد مثلا هر متر کابینت A ریال، قیمت کل نیز بر اساس متراژ حدودی و یا متراژ دقیق نوشته شود.

۶- شرایط پرداخت وجه قرارداد: در صورت هر گونه توافق اعم از نقدی، نقد و اقساط و یا پیش پرداخت و تسویه حساب، به صورت واضح با ذکر شماره و تاریخ چکهای دریافتی و حتی نحوه رسید، دریافت وجه توسط مجری در این بند ذکر گردد.

۷- مدت قرارداد: تاریخ شروع یا نحوه ی شروع قرارداد مثلا به محض دریافت پیش پرداخت و نیز تاریخ تحویل سفارش به عنوان پایان قرارداد، همچنین ذکر موارد احتمالی مثلا در صورت عدم دسترسی به متریال خاص و یا پیشامدهای طبیعی و یا اجتماعی مانند شورش و غیره که ازتوان مجری خارج است، باید به صراحت قید گردیده و زمان یا فرجه اضافی برای مجری در نظر گرفته شود.

۸- جریمه عدم تحویل و عدم پرداخت به موقع: در این بند، متناسب با مبلغ قرارداد، مبلغی به صورت روزانه برای جریمه دیر کرد تحویل سفارش برای مجری در نظر گرفته می شود. متعاقبا همین مبلغ برای دیرکرد تسویه مشتری باید منظور گردد.

۹-نحوه ی محسابه قیمت یراق آلات و اینکه به عهده ی چه کسی باید باشد و حتی تعداد و حدود قیمت آن در این بند به صراحت باید قید شود.

۱۰- دستگاه نظارت: در این بند می توان یک شخص ثالث یا یک کارشناس مورد توافق دو طرف و یا نماینده اتحادیه مربوطه را به عنوان دستگاه نظارت معرفی و نظر ایشان در مورد عیوب احتمالی و یا پایان کا  نافذ می باشد.

۱۱- درصورتی که دستگاه نظارت نباشد می توان از مرجع حل اختلاف برای موارد احتمالی نام برد مانند اتحادیه مربوطه و یا یک همکار و حتی چند نفر که مورد وثوق طرفین باشند. این مسئله در زمان بروز مشکل احتمالی از نظر کمی یا کیفی نمود بیشتری پیدا می کند.

۱۲- شهود قرارداد: در صورت امکان دو یا سه نفر را به عنوان شهود دد قرارداد نام ببرید با ذکر شغل و آدرس.

در آخر

تمام موارد ذکر شده بالا در یک کاغذ بنام متن قرارداد بین طرفین ( مشتری و فروشنده ) به صورت مکتوب و رسمی برای عقد قرارداد داده می شود.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید