شیشه در نما

0
562
شیشه در نما
شیشه در نما

شیشه در نما : در عصر حاضر از مهمترین ویژگی ها و خصوصیات معماری در سرتاسر جهان شفافیت و روشنایی می باشد. این خصوصیت شفافیت و روشنایی از دیرباز تاکنون بسیار پر کاربرد بوده است. بنابراین برای رسیدن به این مهم از شیشه در طراحی نمای ساختمان استفاده می شود. و در این میان ترکیب ظرافت شیشه و استحکام فلز بسیار زیبا و جذاب به نظر می رسد و می توان بناهایی فوق العاده زیبا ، مقاوم و هنری با استفاده از نماهای شیشه ای خلق کرد.

شیشه در نما یکی از نماهای پرطرفدار است. این نماها که بیشتر برای جاهایی که نور و میزان روشن بودن محیط در اولویت است، استفاده می گردد. این نماها که دست طراح را درطراحی خلاقانه و ابتکاری باز می گذارد، همیشه نتایج خوبی را در اختیار ما خواهد گذاشت. معمولا برای جلوگیری از اتلاف انرژی و آلودگی صوتی سعی می گردد از شیشه های دوجداره در طراحی نما استفاده گردد. شیشه های چندجداره از اتصال چند شیشه معمولی با یک لایه پلاستیکی تولید می گردد. در معماری مدرن، شیشه در نما از نوین ترین نماهای به کار رفته در ساختمان ها است. شیشه در نما مزایای زیادی دارد از جمله اینکه میزان امنیت و ایمنی ساختمان افزایش می یابد.

روش های اجرای شیشه در نما

  • نمای شیشه ای فریم لس
  • نمای شیشه ای اسپایدر
  • نمای شیشه ای کرتین وال
  • نمای شیشه ای دو پوسته ای

نمای شیشه ای فریم لس

در نمای فریم لس نمای ساختمان توسط شبکه های پروفیلی از جنس فلز شبکه بندی می شود سپس شیشه ها که توسط لاستیک های مخفی آب بندی و هوا بندی شده اند در این شبکه ها که  دارای رنگ بندی متنوعی هستند قرار می گیرند.

شیشه در نما
شیشه در نما

نمای شیشه ای اسپایدر

نمای اسپایدری در حقیقت شیشه های دو جداره ۶ میلی متری هستند و یک لایه پلاستیکی ۴۰ میلی متری در بین این دو لایه شیشه قرار می گیرد. این نوع نما در فروشگاه ها و نماهای ساختمانی تجاری کاربرد بسیاری دارد. این نماها به صورت خود ایستا هستند که بصورت اتصالات نقطه ای به سازه نمای متصل می شوند. علت نامگذاری نمای اسپایدری این است اتصالاتی که صفحات شیشه را به هم وصل می کند حالت عنکبوتی دارد. اگر شما می خواهید قطعات بزرگ شیشه را بدون نیاز انصالات فلزی برای یک دهنه بزرگ مغازه نصب کنید نوع اسپایدر بهترین نوع اتصال است.  قیمت نمای اسپایدر تابع شرایط مختلفی مانند شکل و ساختار پروفیل، نوع سیستم مانند فریملس ، فیس کپ و غیره و میزان مواد و لوازم مصرفی است.

نمای شیشه ای کرتین وال

دیوار پرده ای یا Curtain wall مدرن ترین نوع نمای شیشه ای هستند که بسیاری از معایب نماهای شیشه ای را پوشش می دهند. برای آشنایی بیشتر با کرتین وال شما می توانید مقاله ی دیوار پرده ای یا Curtain wall که در این خصوص نوشته شده است مطالعه کنید.

شیشه در نما
شیشه در نما

نمای شیشه ای دو پوسته ای

در این نما که بیشتر برای ساختمان های ویلایی و یا بطور کلی ساختمان های ۱ تا ۳ طبقه کاربرد بسیار بالایی دارد. در این نوع ساختمان دارای ۲ نمای شیشه ای است به فاصله بیش از ۴۰ سانتی متر تا ۲ متر اند که این فضا برای ایجاد محیطی عایق حرارتی نقش دارد.

انواع شیشه

خود شیشه نیز دارای انواع و اقسام است:

شیشه های چند لایه

شیشه های چند لایه که از ترکیب شیشه و پلاستیک استفاده می شود این نوع شیشه بیشتر برای پنجره های باز شو استفاده می شوند. از انواع دو جداره شروع تا چندین لایه ختم می شوند معمولا با توجه به کاربردی که دارند فضای بین ۲ لایه شیشه پلاستیک یا گاز ارگون به منظور کاهش رسانایی مقاومت حرارتی استفاده می شود.

شیشه های سکوریت

شیشه های سکوریت نیز نوع دیگری از شیشه هستند که شیمیدانان و دانشندان برای پوشش معایب نمای شیشه ای اختراع شده اند یکی از معایبی که نماهای شیشه ای دارند مقاومت ناچیز انها در برابر شکستن اند. شیشه های سکوریت به دلیل تغیراتی که در آنها ایجاد شده اند عملا احتمال شکستن آنها به ۰ نزدیک شده اند.

شیشه های رفلکس

و در نهایت شیشه های رفلکس که بخش دیگری معایب نمای شیشه ای را پوشش می دهد. همانطور که در قسمت معایب نمای شیشه ای گفتیم یکی از مشکلات این نوع نماها ورود نور به صورت کنترل نشده است که برای افرادی که در  نزدیکی شیشه ها قرار دارند باعث صلب آسایش آنها می شوند از این نظر شیشه ها رفلکس توسط شیمیدانان و دانشمندان اختراع شدند تا بخشی از نوری از جانب آفتاب به ساختمان می تابد را بازتاب دهد از این نظر نور کمی کنترل شده تر وارد محیط ساختمان می شود.

شیشه در نما
شیشه در نما

طراحی اجرای شیشه در نما

اجرای نمای شیشه ای در بخش طراحی نیز یکی دیگر از موضوعات بسیار مهم است که بررسی آن نیاز به رعایت یک سری قوانین دارد.

سیستم های نمای شیشه ای می بایست به صورتی طراحی شود که بارهای موجود به سازه نما منتقل شود از طریق طراحی باید به صورتی باشد که از نفوذ آب و هوا به داخل پوشش های ساختمان جلوگیری شود. به طور کلی در اجرای نمای شیشه ای آنچه بسیار اهمیت دارد بارهای وارده بر سازه است که نیاز به بررسی های بنیادی دقیق است. بارهایی که در نمای شیشه ای اعمال می شود از طریق یک سری المان های مخصوص به بخش اسکلت ساختمان منتقل خواهد شد بنابراین در اجرای نمای شیشه ای باید اصولی در نظر گرفته شود که تحمل در برابر این بارها به حد بیشتری برسد.

وزن عناصر ساختمانی بار مرده نامیده می شود که از دسته ویژگی های ثابت سازه هستند. در خصوص اجرای نمای شیشه ای بارهای مرده شامل مهارها و همینطور وزن مصالح پرکننده است. در نظر داشته باشید که این مصالح می تواند شیشه، مصالح کامپوزیت و … هستند. یک سری بارهای مرده دیگر که بارهای اضافی نام دارد مانند سایبان ها نیز اعمال می شود که در محاسبه مهارها یک گزینه بسیار خوب به شمار می آید.

شیشه در نما
شیشه در نما

اجرای شیشه در نما

اصول مهم اجرای شیشه در نما

اصل های مهم در اجرای نمای شیشه ای باید به طور دقیق و اصولی رعایت شود و نیاز است که دیدگاه های مختلف در زمینه اجرای نمای شیشه ای به طور دقیق رعایت شود. در نظر داشته باشید که برای اجرای نمای شیشه ای و نصب آن نیاز است که یک سری پارامترهای مهم در ابتدا ترتیب اثر داده شود در این مقاله قصد داریم پارامترهای مهم اجرای نمای شیشه ای را به طور دقیق مورد ارزیابی قرار دهیم.

مهمترین اصول اجرای شیشه در نما

در اجرای شیشه در نما باید به سیستم rain screen توجه شود. به طور کلی اصل رین اسکرین در اجرای شیشه در نما یک اصل بسیار مهم محسوب می شود. در این اصل تعادل در فشار هوای ما بین رین اسکرین های خارجی و داخلی سبب می شود که آب به داخل ساختمان نفوذ نکند و مبرهن است که این روش به نوبه خود از ارزش بالایی برخوردار است. در این روش شیشه ها بیم واشرهای خارجی و داخلی در یک فضای مشخص به نام فاق قرار می گیرند اغلب معماران نام این فضا را فاق شیشه ای نامیده اند.

در چنین شرایطی هوایی که در بین این فاق وجود دارد به بیرون کشانده می شود و به نوعی تهویه صورت می گیرد. فشارهای موجود از زاویه های داخلی و خارجی واشر به صورت یکسان هستند. زمانی که فشارهای هوا در بین واشر در وضعیت برابر قرار بگیرد دیگر آب نمی توان از طریق اتصالات موجود به داخل راه یابد همینطور از ورود آب در زمان خرابی واشرها نیز جلوگیری می شود. این روش به نوبه خود یکی از قوانین مهم اجرای شیشه در نما محسوب می شود و مهندسان خبره و کاربلد باید بتوانند به خوبی از پس این بخش برآیند.

شیشه در نما
شیشه در نما

اجرای شیشه در نما به صورت سیستم های دوگانه از دیگر قواعد مهم اجرای شیشه در نما محسوب می شود. این سیستم ها سعی می کنند نماهایی که به صورت یکپارچه طراحی شده اند را بهبود بخشند. در نظر داشته باشید که اصل جداسازی در این سیستم ها بسیار مهم است. میزان اتکا سازه و همینطور آب بندی های کامل و بی نقص در این روش به میزان زیادی بهبود می یابد.

یکی از رکن های اصلی در نمای شیشه ای ساختمان جنس شیشه به کار رفته است. شیشه ها در واقع یک نوع پر کننده در نمای شیشه ای ساختمان هستند که از نظر رنگ و ضخامت بسیار متنوع می باشند. میزان مات بودن شیشه در نما ساختمان نیز از دیگر نکات مهمی است که این بخش به آن اختصاص می یابد.

ویژگی های شیشه در نمای شیشه ای ساختمان

در اجرای نمای شیشه ای ساختمان باید به میزان ضخامت و مات بودن شیشه استفاده شده توجه نمود. در واقع شیشه ها دارای طیف های نامحدودی هستند که هر یک دارای ویژگی های مخصوص به خود می باشند. اگر دقت نمایید برای ساختمانی تجاری عموماً میزان ضخامت شیشه به میزان یک چهارم اینچ است این رویه در سیستم های یکپارچه و شیشه هایی عایق کاری به میزان یک اینچ می رسد. بنابراین ضخامتی که برای نمای شیشه ای ساختمان تعیین می شود بستگی به محیط پروژه دارد. در صورتی که شیشه در نما ساختمان دارای بخش قوسی شکل باشد از شیشه های یک چهارم اینچی برای آن استفاده می شود. این در حالی است که در بخش های دیگ استفاده از شیشه های عایق کاری شده گزینه های مناسبی هستند.

شیشه در نما
شیشه در نما

هوای داخل شیشه ها هوای اتمسفریک بوده و گاهاً از یک سری گازهای دیگر مانند آرگون برای منتقل شدن بهتر وضعیت حرارتی استفاده می شود. در صورتی که شیشه استفاده شده دارای ضخامت بیشتری باشد انتقال صوتی بیشتری خواهد داشت. استفاده از این گزینه ها برای آزمایشگاه ها و همینطور استودیو های ضبط صدا مورد مناسبی است. در واقع از شیشه هایی که انتقال صوت بیشتری دارند برای فضایی استفاده می شود که درجه حرارت و رطوبت نسبی بالاتری دارند.

شیشه هایی که برای شیشه در نما ساختمان استفاده می شود شفاف ، نیمه شفاف و یا مات هستند در هر صورت درجه بندی مختلفی برای آنها دیده می شود. شیشه شفات از دسته مواردی که از نظر دید از هم دو سمت وضوح وجود دارد. گاهاً گزینه نیمه شفاف بهتر از شفاف بوده و از نظر زیبایی و امنیت می تواند بهتر باشد. استفاده از شیشه های مات و کدر برای مکان هایی که می خواهیم بخشی را بپوشانیم یک گزینه بسیار عالی است. در نظر داشته باشید که استفاده از جعبه آینه برای پوشاندن محل قوسی شکل در نمای شیشه ای ساختمان بسیار دیده می شود. این روش سبب می شود که فضای عمیق پشت شیشه به طور دقیق فراهم شده و یک نوع فضای تاریک دقیق به صورت شفاف و نیمه شفاف فراهم می سازد.

سبک های شیشه در نما ساختمان

فابریک یکی از سبک های به کار رفته در نمای شیشه ای ساختمان است که از نظر هزینه در وضعیت بهتری قرار دارد. این گزینه برای استفاده های دائمی گزینه خوبی نخواهد بود. نصب این گزینه سریع است و تعمیر آن نیز ساده از شیشه و سنگ است. نمای فابریک جنبه فانتزی بیشتری به نسبت سایر گزینه ها دارد و مبرهن است که از نظر استحکام نیز نمی تواند گزینه بالای محسوب شود.

نمای سنگی از دیگر سبک های نمای شیشه ای ساختمان است. در این روش از قالب و بلوک هایی نازک استفاده می شود که اغلب به ضخامت 3 الی 4 اینچ هستند. این گزینه از نظر معماری نمای شیشه ای ساختمان را بسیار زیباتر می کند. علت استفاده از این سنگ ها این است که دارای شکل و سایزهای مناسبی بوده و سبب می شود که از نظر استقامت نیز بسیار زیبا به نظر برسد. سنگ ها از جنس آریس کرفت، گرانیت، مرمر و سنگ آهک هستند. استفاده از سنگ های طبیعی بر روی دیوارها سبب می شود که وزن کلی کاهش یابد و استحکام نیز بیشتر شود. سنگ های طبیعی به دیواره ای با پوشش های آلومینیومی چسبانده شده و به طور کلی یک نوع سیستم سنگ چند لایه ایجاد می نماید.

شیشه در نما
شیشه در نما
پنل های نمای شیشه ای ساختمان

پنل که نام دیگر آن صفحه است در نمای شیشه ای ساختمان موارد مهمی محسوب می شود. صفحات فلزی در شکل های مختلفی وجود دارد. به عنوان مثال ورقه های آلومینیومی یکی از جنس هایی است که در نمای شیشه ای ساختمان دیده می شود. صفحات نازک کامپوزیت ها از دو ورقه آلومینیومی تشکیل می شود که با لایه های پلاستیکی ترکیب شده و جنس پلاستیک به کار رفته برای آنها نازک است. در نظر داشته باشید که پلاستیک ها اغلب با فیبر و الیاف تقویت می شوند. اینطور که مشخص شده است فولادهای ضد زنگ از دیگر صفحات نمای شیشه ای ساختمان هستند که جنس و نمای مات و کدر داشته به طوری که میزان دید در آنها تنها 17 درصد است. تراکوتا یکی از پنل های نمای شیشه ای ساختمان است. این صفحات در ابتدا در اروپا استفاده شده است و از نظر هزینه بسیار گران بوده و تنها برای برخی از کارخانه ها استفاده می شود.

کیفیت کار این گزینه بالا بوده و دارای شکل مدرن هستند. چند لایه بودن شیشه در نما ساختمان از دسته موارد بسیار مهم است و باید بررسی شود اینطور که شواهد نشان می دهد لایه بندی های مختلفی که برای نمای شیشه ای ساختمان استفاده می شود به صورتی است که باید یک عایق صوتی و حرارتی بسیار قدرتمند محسوب شوند. همینطور شکل مدرنی که برای نمای شیشه ای ساختمان در نظر گرفته می شود با توجه به فیبر و الیاف به کار رفته می تواند از سه درجه مختلف تشکیل شود درجه یک آن بسیار باکیفیت است اما از نظر هزینه کمی گران محسوب می شود. درجه دوم آن از نظر کیفیت قابل قبول است اما زمان زیادی برای اجرای آن بوده و درجه سوم آن از نظر کیفیت بسیار معمولی است اما اجرای آن سریع بوده و به نوبه خود دارای شکلی بسیار مدرن است. دقت نمایید که هوای خروجی برای نمای شیشه ای ساختمان باید با توجه به فضای ساختمان ارزیابی شود و هرگز نمی توان اینطور تصور کرد که هرچه هوای خرجی کمتر باشد اجرای نمای شیشه ای ساختمان صحیح تر است گاهاً فضای ساختمان به صورتی است که سبب می شود نیاز به هوای خروجی بیشتری دارد و باید این مورد رعایت شود.

قیمت شیشه در نما

قیمت شیشه در نما با توجه به معیارهای مختلفی مورد بررسی می باشد اگر شما نیازمند اجرای یک نمای شیشه ای می باشید باید بدانید که هزینه اجرای این نماها به موارد مختلفی بستگی دارد از جمله مواردی که می تواند در قیمت نمای شیشه ای تاثیر گذار باشد می توان به نوع شیشه، تعداد شیشه (تک جداره ، دوجداره)، نوع نمای شیشه ای (کرتین وال ، فریم لس و…)، ارتفاع و عرض نمای شیشه ای و یراق مورد استفاده است.

در نتیجه برای اطلاع دقیق از هزینه ها با شماره تماس بالای صفحه تماس حاصل کنید تا کارشناسان تیم مهندسی ساز شما را راهنمایی کنند.

 

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید