اپوکسی کف

0
390
اپوکسی کف
اپوکسی کف

انتخاب زیبا می تواند شما را زیباتر کند ، بنابراین اینکه چگونه انتخاب کنید مهم است اما قبل از انتخاب مهم است چقدر می دانید! تا انتخابی عالی داشته باشید.

اپوکسی کف : کفپوش اپوکسی : اپوکسی نام کلی گروهی از محصولات ساخته شده از پلیمرهای سنتزی ترموست است که دارای ترکیبات اپوکساید هستند و می‌توانند به شکل پلاستیک، چسب، رنگ، روکش ، کفپوش یا سایر کاربردها استفاده شوند. سیستم های کفپوش اپوکسی بر مبنای ترکیب رزین و سخت کننده ها عمل می کنند. وقتی این ترکیب شکل می گیرد، رزین و سخت کننده با هم واکنش شیمیایی می دهند و محصول نهایی را به صورت یک مادهء پلاستیک سخت و صلب ایجاد می کنند. این محصول دارای استحکام، ماندگاری و مقاومت بسیار بالاست و به خوبی می تواند به لایه های زیرین با جنس های متفاوت چسبانده شود. به دلیل استحکام بالای اپوکسی کف از آنها اغلب در اماکن پر رفت و آمدی نظیر محیط های صنعتی ، بیمارستان ها یا اماکن ورزشی استفاده می‌شود.

کفپوش های اپوکسی بسیار بادوام هستند، شرایط نگهداری آنان ساده است و به مواد شیمیایی مقاومت بالایی دارند، از همین رو مدتها ست از این محصولات در گسترهء وسیعی از کاربردها در مراکز پزشکی، هتل ها، مدارس، بیمارستان ها، کف پارکینگ ها، آزمایشگاه ها و ساختمان های اداری استفاده می شود. در چندین سال اخیر هم استفاده از این کفپوش ها برای زینت بخشیدن به کف بخش های مختلف واحدهای مسکونی، از جمله آشپزخانه، رواج یافته است. رزین های اپوکسی در مقابل رشد باکتری و نیز مواد و محلول های خورنده نظیر اسیدها، روغن ها، و مواد شوینده مقاومت بالایی دارند.

روش نصب کفپوش اپوکسی

کفپوش اپوکسی محصولاتی هستند که عمدتاً به شکل روکش بر روی کف بتنی ساختمان نصب می شوند. روند نصب این کفپوش ها با آماده سازی سطح مورد نظر برای چسباندن اپوکسی شروع می شود. کف ساختمان با استفاده از ماشین های مختلف سنگ زده می شود تا به صافی و همواری مطلوب برسد و شرایط لازم برای چسبیدن کامل رزین به بتن مهیا شود. اپوکسی کف از ترکیب رزین و سخت کننده ساخته می شود که پس از ترکیب بر روی سطح مورد نظر اعمال می شوند. برای ایجاد مقاومت بالاتر به سایش، معمولاً یک لایه یورتان هم بر روی اپوکسی افزوده می شود. وقتی این روند تکمیل شود و اپوکسی به خوبی خود را گرفته باشد، محصولی نهایی با سطحی صیقلی، بادوام، و فوق العاده سخت کف ساختمان را می پوشاند که آمادهء کار در انواع کاربردهای صنعتی، انبارها، اماکن تجاری و مسکونی است. این کفپوش به ضربه و گرما مقاوم است و ظرفیت تحمل وزن های سنگین را بدون خراشیده شدن دارد.

اپوکسی کف
اپوکسی کف

مزایای کفپوش اپوکسی

☆ قابلیت چسبندگی فوق العاده به بتن، از اپوکسی کفپوشی بسیار مناسب برای اماکنی با کف بتنی ساخته است که حتی می توان لایهء رویی آن را با پلیمرهای نظیر پلی اسپارتیک و یورتان پوشاند تا مقاومت آن به سایش و خراش بیشتر هم بشود. این کفپوش ها مزایای دیگری هم دارند که در ادامه به آنها اشاره می شود.

☆ قیمت مناسب : کفپوش های اپوکسی گزینه ای نسبتاً ارزان قیمت برای محافظت از کف بتنی اماکن گوناگون هستند که با توجه به استحکام و دوام بالا، هزینه های تعمیر و نگهداری پایینی هم دارند. استفاده از این کفپوش اپوکسی کف در درازمدت هزینه های مربوط به محافظت و نگهداری کف ساختمان ها را به شدت کاهش می دهد.

☆ مقاومت به مواد شیمیایی و خورنده : ترکیب کفپوش های اپوکسی را می توان با افزودن مواد مختلف در مقابل انواع مواد شیمیایی مقاوم ساخت. چنین قابلیتی به خصوص در اماکن صنعتی که با مواد شیمیایی خطرناک سر و کار دارند می تواند در محافظت از سطح و نیز ایمنی کارگران بسیار مؤثر باشد.

☆ ایمنی : علاوه بر داشتن داشتن مقاومت بالا به سایش و ضربه، و اصطکاک کافی برای جلوگیری از سر خوردن، می توان کفپوش های اپوکسی را در انواع مقاوم به آتش سوزی هم تهیه کرد. همچنین سطح براق و صیقلی این کفپوش ها می تواند روشنایی کلی هر فضایی را تا سه برابر افزایش دهد.

☆ رنگ پذیری : کفپوش های اپوکسی را به راحتی می توان در رنگ های مختلف به کار برد. از این قابلیت به عنوان مثال می توان در محیط هایی که از یک ساختمان با فضای وسیع برای مقاصد گوناگون استفاده می شود برای تفکیک فضای مخصوص به امور مختلف استفاده کرد و هر منطقه را با کفپوشی در رنگ متفاوت از سایر نقاط متمایز کرد

☆ ماندگاری : کفپوش های اپوکسی مقاومت بسیار بالایی در مقابل آسیب هایی که در اثر کاربرد درازمدت ممکن است به آن وارد شود، از خود نشان می دهد. این ویژگی باعث کاهش هزینه های مربوط به تعمیر و نگهداری مرتب کفپوش می شود.

☆ زیبایی : با توجه به قابلیت اپوکسی در داشتن طرح ها و رنگ های مختلف، استفاده از این کفپوش ها می تواند به خوبی نیازهای مربوط به دکوراسیون و زیبایی مورد انتظار را برآورده کند. سطح نهایی این کفپوش ها صاف و صیقلی است که می توان در کنار رنگ ها و سایه های مختلف جلوهء آن را بیشتر کرد.

☆ نگهداری : سطوح کفپوش اپوکسی یکپارچه و بدون درز است و این باعث ساده تر شدن روند نگهداری از آن می شود. بر روی سطح کفپوش هیچ فضای اتصال و نیز پستی و بلندی که امکان آلودگی را بیشتر کند وجود ندارد و همین ویژگی باعث آسان بودن نظافت و نیز کاهش هزینه های مربوط به نگهداری آن می شود.

☆ عملکرد عالی : سطوح بتنی خود به اندازهء کافی محکم و مقاوم هستند و کفپوش اپوکسی آن را قوی تر هم می کند. این مصالح برای اماکنی که در آنجا اجرام سنگین زیاد جا به جا می شوند و نیز رفت و آمد زیادی وجود دارد بسیار مناسب هستند.

اپوکسی کف
اپوکسی کف

قیمت کفپوش اپوکسی : اپوکسی کف با ضخامت های مختلف و به دو صورت خود تراز و پوست پرتقالی قابلیت اجرا را دارند. قیمت کفپوش اپوکسی پوست پرتقالی به دلیل ضخامت کمتر و فرمولبندی صورت گرفته قیمت کمتری نسبت به کفپوش خودتراز دارد. قیمت کفپوش اپوکسی بسیار مقرون به صرفه تر بوده و رقیب نزدیک بتن سخت است. اما طول عمر بیشتر و عدم نیاز به نگهداری این نوع کفپوش را اقتصادی تر می کند. قیمت کفپوش های اپوکسی وابسته به عواملی همچون ابعاد مکانی که قرار است کفپوش در آنجا نصب شود میباشد. همچنین آماده سازی و تعمیر  سطح نیز از جمله موضوعاتی است که میتواند روی قیمت تمام شده تاثیر گذار باشد.

اجرای کفپوش اپوکسی

بعد از تولید پوشش های اپوکسی از مواد اولیه با کیفیت بالا برای داشتن کفپوش اپوکسی با بهترین کیفیت برای پوشش سطح مورد نیاز خود نوبت به اجرای کفپوش بر روی بستر دلخواه میرسد. اجرای کفپوش اپوکسی نیز مثل انتخاب کیفیت پوشش اپوکسی از اهمیت بالایی برخوردار است. و این کار باید توسط افراد با تجربه و کار بلد انجام شود. چرا که در صورتی که این کار توسط  یک تیم غیر حرفه ای و آماتور انجام شود، کل کیفیت زیر سوال میرود. اجرای درست و مناسب میتواند باعث زیبایی هر چه بیشتر کار شود و کیفیت را افزایش داده و طول عمر کفپوش را افزایش میدهد.

مراحل اعمال کفپوش اپوکسی : در ابتدا بایستی سطح مورد نظر کاملا تمیز شود و با استفاده از ابزار مناسب پوشش های قدیمی با چسبندگی ضعیف، نقاط سست سطح و برآمدگی های روی سطح از بین بروند. سپس با استفاده از گروت اپوکسی شکاف های عمیق و ناهمواری های سطح پر خواهد شد. در صورت وجود ناهمواری بر روی گروت اپوکسی اجرا شده، با استفاده از ساب الماسه نقاط دارای ناهمواری را هم سطح دیگر نقاط کرده و همچنین سطح را متخلخل یا مضرس می کنیم تا بعد از اعمال کفپوش اپوکسی چسبندگی خوبی بین کفپوش اپوکسی و سطح زیرین برقرار شود. بعد از همسان سازی و مضرس شدن سطح، نوبت به اعمال لایه اول یعنی پرایمر اپوکسی می رسد. وظیفه اصلی این لایه افزایش چسبندگی لایه بعدی به سطح زیرین می باشد که در مورد سازه های فلزی لایه پرایمر باید به شکلی فرموله شود که از فلز در برابر خوردگی نیز محافظت کند. بعد از پرایمر نوبت به لایه ماستیک یا میانی میرسد. وظیفه این لایه ایجاد مقاومت فیزیکی و مکانیکی در کفپوش اپوکسی می باشد. به شکل کلی بخش اعظم ضخامت کفپوش اپوکسی، مربوط به این لایه می باشد. با توجه به کاربرد ممکن است نیاز باشد تا بر روی کفپوش اپوکسی، رنگ رویه نیز اعمال گردد که با توجه به شرایط کاربری، برای لایه نهایی می توان از رویه پلی یورتان نیز استفاده کرد. پیش از اعمال کفپوش اپوکسی به شرایط دمایی توجه شود و طبق دستورالعمل تولید کننده مراحل اعمال دنبال شود. اگر دمای محیط در زمان اعمال کفپوش اپوکسی در محدوده مجاز دمای پیشنهاد شده توسط تولید­ کننده نباشد، منجر به ایجاد عیوبی مانند حباب­ زدگی و پوسته پوسته شدن می شود. همچنین پس از مخلوط کردن اجزا زمان مشخصی فرصت دارید تا رنگ را بر روی سطح اعمال کنید، پیش از آنکه رنگ شروع به سخت شدن کند، به این زمان Pot Life یا مدت زمان کاربری پس از اختلاط می گویند، بین اعمال لایه آستری و لایه­ دوم نیز لازم است چندین ساعت صبر کرد تا حلال ­ها و مواد فرار درون آستری تبخیر شود. برای اعمال، تمام رنگ را بر روی زمین بریزید و با استفاده از غلطک یا لیسه، رنگ را به صورت لایه­ ای نازک بر روی تمام سطح اعمال نمایید. زمانی که آستری خشک شود، زمان اعمال لایه بعدی خواهد بود که این زمان توسط تولید کننده با عنوان Dry to over coat یا مدت زمان لازم برای اعمال لایه بعدی داخل دیتاشیت محصول گذاشته شده است. لایه نهایی نیز در شرایطی مشابه بالا اعمال می­ شود.

اپوکسی کف
اپوکسی کف

معایب کفپوش اپوکسی

کفپوش های اپوکسی دارای مزایای بسیاری هستند. علاوه بر این مزایا، کفپوش های اپوکسی دارای معایبی نیز هستند. بزرگترین عیب اپوکسی کف این است که این پوشش ها خاصیت کشسانی کمی دارند. همین امر موجب میشود که در صورت ترک خوردگی یا شکستن بستر سیمانی زیرین این کفپوش نیز آسیب خواهد دید. البته با اجرای صحیح زیر ساخت و استفاده از بتن مستحکم این مشکل حل می شود. یکی دیگر از معایب این کفپوش ها حسایت زیاد مواد اپوکسی به رطوبت در مرحله اجرا است. در این مرحله باید دقت شود که بستر به خصوص اگر سیمانی باشد کاملا خشک و عاری از رطوبت باشد.

▪▪▪ اپوکسی را نمی‌توان روی آسفالت اجرا کرد ولی سطوحی مانند سنگ، بتن یا موزاییک برای اجرای اپوکسی مناسب هستند. در نتیجه اگر سطح شما دارای پستی بلندی بالایی است پیشنهاد می کنیم قبل از اجرای کفپوش اپوکسی، زیرایند را با بتن ماله پروانه یا موزاییک پوشش دهید. البته در این شرایط موزاییک همواره به صرفه تر است. ▪▪▪

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید