نصاب کرتین وال

0
369
نصاب کرتین وال
نصاب کرتین وال

نصاب کرتین وال :طراحی و ساخت سازه های شیشه ای مانند کرتین وال آمیزه ای از هنر و تکنولوژی روز دنیا می باشد که در معماری نوین امروزی با دیدگاهها و روشهای متفاوتی انجام می گیرد. نمای شیشه ای کرتین وال اصطلاحا همانند پوشش غیر سازه ای نمای خارجی ساختمان می باشد که علاوه بر وظیفه جداکننده ای از بار مرده وارد بر ساختمان نیز می کاهد. امروزه کرتین وال کاربردهای گوناگونی دارد واز لحاظ نصب سریع و زیبایی داخل و بیرون رواج بسیاری یافته است. یکی از مزایای مهم سازه کرتن وال استفاده همزمان از مقاطع مولیون های کرتن وال جهت ساب فریم پانل کامپوزیت لوور آلومینیومی و نمای سرامیک می باشد. پیش از این نمای شیشه ایی با شبکه بندی آهنی و قاب های آلومینیومی اجرا می شود که از داخل چهره زیبایی نداشته و همچنین به دلیل وجود لاستیک های P.V.C هوابندی و آب بندی مرغوب نداشته و ضعف های فوق توسط سازه کرتن وال – نمای شیشه ایی و لاستیک های EPDM و مرغوبیت کرتن وال و استفاده از تنوع رنگ مرتفع شده است.

تاریخچه نمای شیشه ای یا کرتین وال (Curtain Wall): تا قبل از قرن نوزدهم ساختمان ها را با دیوارهای بیرونی از جنس خشت می ساختند و این دیوارها تکیه گاهی برای بار کل سازه بودند. با نگاهی بر تاریخچه نمای شیشه ای پی میبریم که با توسعه ی استفاده از فولاد ساختمانی، این امکان به وجود آمد که ستون های نسبتاٌ کوچک بارهای سنگین سازه را تحمل کنند و دیگر نیازی به اینکه از دیوارهای بیرونی به عنوان تکیه گاه استفاده شود نباشد. با غیر باربر شدن دیوارهای بیرونی، این دیوارها بسیار سبک تر و بزرگ تر از دیوارهای باربر خشتی نسبت به قبل شدند. این امر در طول تاریخچه نمای شیشه ای باعث شد که استفاده از شیشه به عنوان نمای بیرونی افزایش یابد و سیستم نمای شیشه ای به وجود بیاید.

نصاب کرتین وال
نصاب کرتین وال

نصب کرتین وال: نمای کرتین وال یکی از انواع نماهای مدرن با ترکیب پروفیل های آلومینیومی به عنوان استراکچر و یک متریال پوشش دهنده مانند شیشه، ورق و یا اسپندریل اجرا می شود و اصطلاحا به نوعی نمای شیشه ای و سبک با استراکچر تمام آلومینیومی اطلاق میگردد .نمای کرتین وال شیشه ای در انواع گوناگونی تولید میشود که میتوان به دو گروه اصلی آن یعنی سیستم یونیتایز و سیستم لامل اشاره کرد. قابل ذکر است که در اکثر نقاط دنیا سیستم لامل را به نام سیستم استیک (Stick)میشناسند

نمای کرتین وال به سه رده ی اصلی تقسیم می شود
۱- نمای کرتین وال قاب دار یا فیس کپ (face cap)
۲- نمای کرتین وال بدون قاب یا فریم لس (frameless)
۳- نمای کرتین وال نیمه قاب دار یا سمی فریم (semi frame)

نصاب کرتین وال
نصاب کرتین وال

سیستم قاب دار (face Cap): در روش کرتین وال فیس کپ زیر سازی توسط پروفیل های عمودی و افقی موسوم به ترنسم و مولیون که با یکدیگر یک شبکه را تشکیل می دهند انجام می شود. شیشه ها مستقیماً بر روی ساختار لامل قرار گرفته و یک درپوش فشاری آن را از بیرون بر روی لامل آلومینیومی محکم می کند و به جهت زیبایی کار فیس کپ هایی با عرض مشخص اما طرح و طول دلخواه بر روی آن قرار میگیرد.

سیستم بدون قاب (Frameless): در روش کرتین وال فریم لس اگر به سطح شیشه نگاه کنیم یک سطح صاف خواهیم دید اما فریم های شیشه به شکل سایه از زیر شیشه مشخص خواهد بود. یکی از مزیت های این شیشه سهولت در نگهداری و نظافت و همچنین سرعت نصب بالا است.

سیستم نیمه قاب دار (Semi Frame): در روش کرتین وال سمی فریم یکی از قسمت های افقی یا عمودی حذف می شود و از لاستیک های عایق و چسب های مخصوص پایه سیلیکونی استفاده می شود.

نصاب کرتین وال
نصاب کرتین وال

۲- سیستم Semi Unitized: در این حالت پروفیل های عمودی به صورت جزیی است بنابراین شبکه بندی نما که شامل پروفیلهای افقی و عمودی به صورت قاب هایی با عرض یک شیشه و ارتفاع ۱ یا ۲ طبقه در کارخانه تولید و سپس در محل پروژه مونتاژ می شود و شیشه ها در آن نصب می شود. از آنجا که قاب ها بدون شیشه به محل پروژه منتقل می شود راحت می توان آن قاب ها را به طبقات بالایی منتقل کرد. بنابراین سرعت اجرای نما سریع تر از حالت قبل است. و در مقابل ارتعاشات و زلزله مقاومت بالایی دارند. و عموما ابعادی معادل ۱۷۰ در ۱۸۰ سانتی متر است.

۳- سیستم Unitized: در این حالت از آنجا که پروفیل ها از زمان اجرای پروژه در محل پروژه انجام می شود سرعت اجرا و تکمیل بالایی دارد. شیشه ها نیز با بسته بندی مناسب همزمان با اجرای پروژه به محل پروژه منتقل می شود. از مزیت های بسیار مهم این روش بدون نیاز نصب داربست قابل اجرا است.

نصاب کرتین وال
نصاب کرتین وال

نماهای کرتین وال بر حسب نوع اجرا و نصب به سه گروه زیر تقسیم بندی می شوند:
۱- نوع قاب، قاب ۶۰ میلیمتری: این پروفیل ها با پهنای ۶۰ میلی متر و عمق متغیر که پارامترهایی نظیر محاسبات فشار باد و ارتفاع سازه ها در تعیین عمق پروفیل نقش دارد. همچنین قابلیت اجرا و نصب در انواع سطوح مسطح، چند ضلعی، سقف های بازشو شیشه ای به صورت تک جداره، دوجداره ، چند جداره را دارد.
قاب ۵۰ میلیمتری: این پروفیل ها با پهنای ۵۰ میلی متر و عمق متغیر که پارامترهایی نظیر محاسبات فشار باد و ارتفاع سازه ها در تعیین عمق پروفیل نقش دارد. همچنین نصاب کرتین وال نصب و اجرای آن را در انواع سطوح مسطح، چند ضلعی، سقف های بازشو شیشه ای به صورت تک جداره، دوجداره ، چند جداره را انجام می دهد.

نصاب کرتین وال
نصاب کرتین وال

قاب فریم لس ۶۰ میلیمتری: این پروفیل ها با پهنای ۶۰ میلی متر و عمق متغیر که پارامترهایی نظیر محاسبات فشار باد و ارتفاع سازه ها در تعیین عمق پروفیل نقش دارد. همچنین قابلیت اجرا در انواع سطوح فریملس مسطح، چند ضلعی، سقف های بازشو شیشه ای به صورت تک جداره، دوجداره ، چند جداره را دارد. در این حالت شیشه ها دو جداره روی فریم با چسب مخصوص در کارخانه چسبانده و توسط یراق آلات و اتصالات روی نما نصب می شود.

قاب فریم لس ۵۰ میلیمتری: این پروفیل ها با پهنای ۶۰ میلی متر و عمق متغیر که پارامترهایی نظیر محاسبات فشار باد و ارتفاع سازه ها در تعیین عمق پروفیل نقش دارد. همچنین قابلیت اجرا در انواع سطوح فریملس مسطح، چند ضلعی، سقف های بازشو شیشه ای به صورت تک جداره، دوجداره ، چند جداره را دارد. در این حالت شیشه ها دو جداره روی فریم با چسب مخصوص در کارخانه چسبانده و توسط یراق آلات و اتصالات روی نما نصب می شود.

نصاب کرتین وال
نصاب کرتین وال

قاب فریم لس ۶۰-۵۰ میلیمتری تایپ اس: مشخصات فنی سیستم های فوق مانند قاب فریم لس ۵۰ میلی متری می باشد. با این تفاوت که مکانیزم نصاب کرتین وال نصب شیشه های بدون استفاده از قاب آلومینیومی را توسط یراق آلات لامل های عمودی و افقی انجام می دهند.

مزیت های کرتین وال
۱- دارای ساختار سبک و باری که ساختمان متحمل می شود کاهش می یابد.
۲- نور بیشتری وارد ساختمان می شود.
۳- انرژی کمتری مصرف می شود.
۴- اجرای سیستم با سرعت بیشتری انجام می شود.
۵- رطوبت و حرارت و صوت به طور کامل عایق بندی می شود.
۶- ترکیب آن سیستم های پوشش نما آسان می باشد.
۷- اجرای آن می تواند به صورت پیش ساخته و یا نیمه پیش ساخته باشد.
۸- ویژگی ها و آپشن های ظاهری سیستم دارای تنوع بیشتری هستند.
۹- می توانیم به سیستم جلوه های خاص برای شب و روز بدهیم.
۱٠- نصب انواع مدل های بازشو بر روی آن امکان پذیر است.
۱۱- هزینه های بهره برداری و نگهداری ساختمان کاهش می یابد
۱۲- دارای قطعات با کیفیت مطلوب است.
۱۳- آسایش ساکنین را تامین می کند.
۱۴- در مقابل نیروی زلزله مقاوم بوده و رفتار تنشی دارد.

نصاب کرتین وال
نصاب کرتین وال

معایب کرتین وال: در فصل گرما به دلیل شفافیت شیشه و تابش مستقیم نور خورشید به داخل بنا، دمای داخل بنا بالا می رود و باعث مصرف بیشتر انرژی می شد، اما با استفاده از شیشه های رنگی و ایجاد پرده های داینامیک می توان این عیب را برطرف کرد. به هنگام بارش باران و گرد و خاک، آلودگی به نما چسبیده و زیبایی خود را برای افراد داخل ساختمان از دست میده و افراد کمتر از منظره پشت نما لذت میبرند، اما با ایجاد سایبان مناسب در بعضی نماها که به طور جزیی از نمای شیشه استفاده کرده اند، می توان این عیب را به حداقل رسانید. البته لازم به ذکر است که تمیزکردن نمای شیشه بسیار آسان و ساده می باشد که حداقل هر ۶ ماه یکبار نمای شیشه باید شستشو و تمیز شود.

خصوصیات نمای کرتین وال
*میتوان از شیشه ۲ یا ۳ جداره استفاده کرد
*میتوان سطح عایق دما ایجاد کرد
*میتوان از در پوش های مختلف استفاده کرد
*میتوان سیستم را به صورت تمام آلومینیوم اجرا کرد
*هیچ محدودیت رنگی در آن وجود ندارد
*می توان از مقاطع و ابعاد متفاوت با توجه به نیاز پروژه استفاده کرد

نصاب کرتین وال
نصاب کرتین وال

روش های اجرای نمای کرتین وال
سیستم استیک: پرکاربردترین روش اجرای این نمای ساختمان روش استیک است، به این صورت که اجزای ساختار اصلی یعنی پروفیل عمودی و افقی در محل پروژه برش داده شده و هریک جداگانه بر روی بدنه ساختمان نصب می شوند و شیشه یا مصالح پرکننده دیگر در داخل فریم های آلومینیومی قرار می گیرند.

سیستم یونیتایز: در این روش تقریبا تمامی کارهای ماشینکاری و مونتاژ و … در داخل کارخانه انجام می شود و در قطعات کوچکتری که بتوانیم آن ها را نصب کنیم به صورت آماده به کارگاه حمل می شود. در این روش کیفیت اجرا مدام کنترل می شود و نتیجه بهتری در اجرای کار به ما می دهد.

نصاب کرتین وال
نصاب کرتین وال

نصب و نصاب کرتین وال : نصاب و مجری پروژه در نصب کرتین وال پس از مشخص شدن نقشه نما و محل قرارگیری ستون های عمودی، پس از علامت گذاری و شاقول و تراز بودن محل قرارگیری لامل، بست هایی بسیار قوی به نام براکت که در دو نوع آلومینیومی آهنی میباشد، به پودرها و دیواره ها در امتداد لامل روی هر پودر نصب میکند. عملکرد براکت ها شبیه کلیپس بوده و دو طرف لامل را فرا میگیرد روی براکت ها محل پیچ قرار دارد که به صورت بیضی شکل یا لوبیایی بوده که با سوراخ کاری روی لامل پیچ و مهره میشود. در لامل های عمودی به دلیل جلوگیری از انضباط و انبساط و لرزهای سازه های دو حرکت انجام میشود. اولین کار مجری و نصاب کرتین وال نصب براکت با جای پیچ های لوبیایی بوده که باعث حرکت حدود” یک سانتی متری به جلو و عقب سازه میشود و دیگر اینکه ستون ها عمودی در هر پودر فاصله ای یک سانتی متری با لامل پایین و بالای خود داشته که به صورت کشویی با هم حرکت کرده و می توان گفت با این حرکت کشویی لامل های عمودی هر طبقه برای خود حکم واحد دارد و طبقات فشار و وزنی بر روی هم ندارند فاصله یک سانتی متری بین هر لامل عمودی از داخل پشت پودر و از نما پس از نصب شیشه مشخص نمی باشد. پس از نصب لامل های عمودی نوبت به لامل های افقی بوده که لامل های افقی توسط بست هایی ثابت و یا کشویی که از قبل روی لامل های عمودی نصب گردیده، به ستون های عمودی نصب می گردد.

نصاب کرتین وال
نصاب کرتین وال

در انتخاب نصاب کرتین وال دقت کنید: نصاب کرتین وال بسته به شرایطی که مشتری برایش تعیین می کند، می تواند برای نصب و اجرا هر یک از روش های استیک و یا یونیتایز را گزینش نماید، البته لازم به ذکر است زمانی که تقاضا برای یک خدماتی بالا می رود کسانی که واقعاً این کاره نمی باشند برای اینکه از چرخه گرفتن پول در این زمینه بی بهره نباشند هم ادعای کرتین وال کار بودن دارند پس بهتر است که کارفرمایان هوشیار باشند. بهتر آن است که کار را به صورت اجرتی به نصاب قرارداد کنید و پس از آن آن فرد مشاور شما در خرید جنس و ابعاد نصب و مشخصات نصب باشد. همچنین با دوستان دیگری در این زمینه مشورت نمایید.

قیمت کرتین وال: همه خدمات مهندسی مورد نیاز از طراحی ساختمان گرفته تا تهیه گزارش‌های معمول قابل انطباق با کدها و استاندارد های ساختمانی توسط تیم های حرفه ای ارائه می شوند. هر چه قدر اندازه گیری ها و محاسبات دقیق تر باشند برآورد بهتری از هزینه نمای کرتین وال از جمله قیمت سازه کرتین وال و نوع شیشه مصرفی بدست می آید. سیستم های کرتین وال با توجه به نوع آن ها اعم از استیک و یونیتایز بسته به نوع داخلی و یا خارجی بودن پروفیل ها و اکسسوری ها قیمت های متفاوتی دارند که قیمت سیستم های کرتین وال استیک معمولا کمتر از سیستم های یونیتایز است و سیستم های یونیتایز با سرعت بالایی که به اجرای نما می دهند صرفه جویی زیادی را در زمان اتمام پروژه و کاهش هزینه های جانبی پروژه ایجاد می نمایند . این قیمت ها در بالاترین سطح خود تا متر مربعی دو میلیون تومان در متر مربع هم برآورد شده اند.

نصاب کرتین وال
نصاب کرتین وال

سازه پشتیبان: در نمای کرتین وال از گستره وسیعی از بنا های حفظ کننده نما می توان استفاده نمود که بسته به وزن و نیروهای وارده و سیستم بنا ای بکار رفته قادر است در بهای تمام شده نما دوچندان تاثیرگذار باشد . از آن جمله می شود به استفاده از لوله تحت عنوان بنا حفظ کننده اشاره نمود که معمولی ترین گونه سیستم های سازه ای نما بوده و در نماهای کوتاه و علی الخصوص در جمهوری اسلامی ایران به دلیل کاهش مخارج نما بسیار کاربرد دارد . این لوله ها میتواند از کالا استیل یا این که آهن و یا این که آهن با روکش استیل باشد که هر کدام از دید هزینه متعدد میباشد. مورد بعد دسته یراق آلات است به عنوان مثال یراق آلات مورد به کارگیری در سیستم کابلی از یراق آلات بکار رفته در سیستم لوله ای گرانتر می‌باشند. سو‌مین مورد موثر در گزینش نوع یراق آلات و تاثیر آن بر بها آخری نما سایز مصرف شده یراق آلات میباشد که بسته به وزن نما و گونه بندی شیشه ها می توان از بزرگتر (و مسلما گرانتر) بهره مند شد. مورد انتها از تاثیر یراق آلات بر نمای کرتین وال در نما هست که گاهاٌ کارفرمایان با دقت به حالت زیبای این یراق آلات درخواست ارتقا تراکم آنان در نما را می نمایند که مسلما سبب ارتقاء قیمت می شود.

تفاوت نمای شیشه ای کرتین وال و نمای فریم لس: نمای شیشه ای کرتین وال و نمای شیشه ای فریم لس از بسیاری جهات به هم شبیه و در بسیاری جهات هم تفاوت هایی باهم دارند.

نصاب کرتین وال
نصاب کرتین وال

شباهت های این دو نما عبارتند از: استفاده از شیشه ( شیشه ها نیز به انواع مختلفی تقسیم می شوند که در ادامه به آنها اشاره می گردد.)
*استفاده از پروفیل های آلومینیومی
*استفاده از پروفیل های آهنی
*استفاده از چسب و لاستیک جهت آب بندی
تفاوت های این دو نما عبارتند از:
*تفاوت در ساختار نصب
*تفاوت در میزان استفاده از پروفیل آهنی
*تفاوت در میزان استفاده از پروفیل آلومینیومی
*تفاوت در ابعاد شیشه ها (نمای فریم لس محدودیت بیشتری در ابعاد شیشه دارد)
*مقاومت بیشتر نمای کرتین وال نسبت به نمای فریم لس
*هزینه اجرای کمتر نمای فریم لس نسبت به نمای کرتین وال
*دیده نشدن فریم در نمای فریم لس

نمای کرتین وال انواع مختلفی دارد که عبارتند از:
*نمای کرتین وال فیس کپ: در سیستم فیس کپ، شیشه مستقیما بر روی استراکچر لامل قرار می گیرد و درپوش های نگهدارنده از بیرون شیشه را روی لامل فیکس می کند. لاستیک های EPDM استفاده شده در این سیستم شیشه ها را در محل های اتصال کاملا هوابندی و آب بندی می نماید. در اجرای نمای شیشه ای که خطوط آن ها به صورت نمایان طراحی شده از سیستم درپوش دار استفاده می شود که خود به دو بخش نیمه درپوش دار (افقی یا عمودی) و درپوش دار کامل (افقی و عمودی) تقسیم می شود.

*نمای کرتین وال فریم لس: در این سیستم به غیر از سازه آلومینیومی شیشه با یک قاب آلومینیومی دیگر به زیرسازی وصل می شود.

*نمای کرتین وال یو چنل: این سیستم عموما به عنوان یکی از سیستم های سبک و مقرون به صرف شناخته شده که به لحاظ فنی ، اجرای آن در ساختمان های با ارتفاع بالا توصیه نمی شود و با توجه به نوع اتصال شیشه و میزان تحمل بار در این سیستم ابعاد مدول ها می بایست به صورت محدود و حدالامکان با ارتفاع کم در نظر گرفته شود.

نمای فریم لس: ابتدا سطح نما توسط پروفیل های فلزی ۴۰*۴۰ با دقت شبکه بندی گردیده و سپس فریم نما در داخل این شبکه ها قرار می گیرد. وجود لاستیک های هوابندی و آب بندی در اطراف فریم و شیشه باعث گردیده سطح نما کاملاً ایزوله گردد. از مزیت های سیستم های فریم لس ظرافت دید فریم نگهدارنده شیشه از خارج و همچنین امکان بهره گیری از بازشو مخفی در نما می باشد. این فریم هم به صورت بازشو و هم به صورت فیکس قابل اجرا می باشد.

نصاب کرتین وال
نصاب کرتین وال

انواع شیشه های کرتین وال: شیشه هایی که در نمای کرتین وال و نمای فریم لس به کار میرود توسط نصاب کرتین وال برای نصب و اجرا باید با دقت کامل انجام شود،این شیشه ها انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

*شیشه سکوریت: در شیشه سکوریت هنگام شکست، شیشه ها به تکه‌ها و ذرات کوچک و ریزی تبدیل می‌شود که فاقد لبه‌های تیز و خطرناک بوده و بی‌ضرر می‌باشد.
*شیشه لمینیت: در فرآیند لمینیت میان دو یا چند لایه شیشه میان لایه‌های پلیمری قرار گرفته و کل مجموعه تحت فشار و حرارت به صورت دائمی یکپارچه می شوند. مهم‌ترین ویژگی شیشه‌های لمینت الگوی شکست آنهاست. شیشه‌ها در اثر ضربه می‌شکنند اما تکه‌های شکسته به میان لایه چسبیده و شیشه یکپارچگی خود را حفظ می‌نماید.
*شیشه دو جداره: شیشه دوجداره و یا چند جداره شامل دو یا چند لایه شیشه است که به طور موازی در فواصل مساوی ازیکدیگر قرار می گیرند و توسط اسپیسر از هم جدا می شوند. در فضای بین شیشه ها از گاز آرگون یا کریپتون با فشاری تقریباً معادل هوای خارج وجود دارد. در حقیقت همین فضای مملو از هوا اساس تشکیل شیشه دوجداره (عایق) می باشد.

نصاب کرتین وال
نصاب کرتین وال

*شیشه تک جداره
*شیشه ساده یا رنگی
*شیشه رفلکس یا معمولی

شیشه ها از لحاظ ابعاد متفاوت هستند و بر اساس کاربری پروژه می توان از سایزهای مختلفی استفاده کرد مانند: ۶ و ۶ میلیمتر، ۶ و ۸ میلیمتر و…

*** نمای کرتین وال از جمله نماهای زیبا و با مقاومت بالا و وزن کم است و می تواند گزینه ی مناسب برای شما باشد. انتخاب نصاب متخصص در نصب نماهای شیشه ای بسیار مهم است تا نمای زیبا و اصولی را برای ساختمان تان انجام دهد. امروزه کرتین وال در بیشتر ساختمان های ادرای انجام می شود، انجام این نما چهره ی مدرنی به محیط کار و زندگی خواهد داد. ***

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید