قیمت اجرای نمای خشک سنگ

0
1424
قیمت اجرای نمای خشک سنگ
قیمت اجرای نمای خشک سنگ

نمای ساختمان جلوه ای زیبا و جذاب به ساختمان و سیمای شهر می بخشد و علاوه بر این نمای خارجی ساختمان می تواند در افزایش عمر ساختمان تاثیرگذار باشد بنابراین بهتر است در انتخاب مصالح و رنگ و طرح نمای خارجی ساختمان های مسکونی و تجاری دقت لازم را داشته باشیم.

 قیمت اجرای نمای خشک سنگ

 قیمت اجرای نمای خشک سنگ: سنگ از جمله مصالحی است که هم در نمای خارجی ساختمان و هم در نمای داخلی آن مورد استفاده قرار می گیرد. این متریال از دوام و زیبایی منحصر بفردی برخوردار است و به دلیل عدم نیاز به هزینه نگهداری جزء محبوب ترین مصالح ساختمانی به شمار می آید. سنگ هایی که برای نمای بنا انتخاب می شوند از استحکام و قابلیت های بیشتری در مقایسه با سنگ های مخصوص دکوراسیون داخلی برخوردار هستند. پایداری سنگ نما باید در برابر تغییرات آب و هوایی، بارش باران، آلودگی، فرسایش، سائیدگی، نور خورشید و …. بالا باشد تا عمر سازه را افزایش دهد. اجرای نمای ساختمان با استفاده از سنگ باید بر اساس اصول و ضوابط و رعایت یکسری نکات صورت گیرد تا نمایی مقاوم و پایدار ایجاد شود.

سنگ به دو صورت تر (با ملات) و خشک (بدون ملات) در نمای ساختمان نصب می‌گردد. روش نصب خشک که با عنوان روش نصب مکانیکی نیز شناخته شده است، با استفاده از پیچ و مهره فلزی انجام می‌پذیرد. در این روش ملات و سیمان به کار برده نمی‌شود بلکه سنگ با استفاده از پیچ و مهره فلزی بر روی دیوار نمای ساختمان نصب می‌گردد. در روش نصب خشک باید سنگی که برای نمای ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد، ضخیم باشد، چرا که در این روش، نیاز به سوراخ کردن سنگ است و چنانکه سنگ از ضخامت مناسبی برخوردار نباشد ترک خواهد خورد. با این همه، نصب خشک  سنگ نما دارای مزایایی است که موجب ترجیح این روش بر روش‌های دیگر می‌شود.

قیمت اجرای نمای خشک سنگ
قیمت اجرای نمای خشک سنگ

مزایای نصب نمای خشک سنگ : نصب نما به روش خشک،روشی کاملاً مطمئن و رایج است. در این روش برخلاف روش تر(با ملات) فضایی خالی بین دیوار و سنگ نما وجود دارد که این فضای خالی در مواقع تغییرات آب و هوایی مانع ترک خوردن و شکستن سنگ نما می‌شود. در صورتی که در روش نصب سنگ نما با ملات فضای بین دیوار و سنگ کاملاً با ملات پر می‌شود و سنگ به دیوار می‌چسبد و در صورت انقباض و انبساط سنگ، احتمال ترک خوردن و شکستن آن بسیار بالا می‌رود. در نصب خشک سنگ نما، فضای خالی‌ای به میزان تقریبی 30 تا 45 میلی متر بین جدار خارجی دیوار و سنگ نما واقع می‌شود که منجر به وجود یک لایۀ هوایی بین دیوار و سنگ نما می‌شود و به عنوان عایق حرارتی عمل می‌کند. نصب خشک سنگ نما، ما را در ایجاد نمایی کامل و بی نقص و دارای زیبایی دلخواه در سریع‌ترین زمان ممکن یاری می‌رساند. با این روش شدیداً در زمان ساخت بنا  صرفه جویی می‌شود.

معایب روش نصب نمای خشک سنگ : در نصب خشک سنگ نمای ساختمان به دلیل سوراخ کردن سنگ، احتمال ترک خوردگی و یا شکستن سنگ در حین این عمل وجود دارد. بنابراین انجام این روش نیاز به  مهارت و توجه یژه دارد. چرا که سوراخ کردن نادرست سنگ‌ نما منجر به خراب شدن سنگ می‌شود. هر چندنصب خشک سنگ نما مانع ترک‌خوردگی و شکستگی بعد از نصب سنگ می‌شود امّا در حین نصب چنانکه دقت و مهارت لازم وجود نداشته باشد به سنگ آسیب وارد خواهد شد. بنابراین این روش به نیروی کار ماهر و در عین حال گران نیازمند است و هزینۀ نصب را مقداری افزایش خواهد داد.

قیمت اجرای نمای خشک سنگ
قیمت اجرای نمای خشک سنگ

شرح گام به گام نصب خشک سنگ نما

مرحلۀ اول تهیه مواد مناسب است. در نصب خشک سنگ نما به بست و پین نیازمند است. بست و پین‌ها در ابعاد و انواع مختلفی موجود هستند. بسته به اینکه از کدام نوع استفاده می‌شود ابعاد آن نیز متغیر خواهند بود. باید دقّت شود که حتماً از بست فولادین و ضد زنگ استفاده شود.

مرحلۀ دوم آماده‌سازی سطح دیواری که نما بر روی آن اجرا می‌شود. تمام سطح سطح دیوار باید تمیز شود و خاک و گچی بر روی آن وجود نداشته باشد.. اگر دیوار تازه ساخته شده باشد، باید مطمئن شد که دیوار خشک شده و سطح آن سخت می‌باشد تا پین محکم در حفرۀ ایجاد شده بر روی دیوار بایستد و احتمال درآمدن پین وجود نداشته باشد.

مرحلۀ نهایی و اصلی نصب سنگ است. دقیقاً محل سوراخ بر روی سنگ و دیوار مشخص می‌شود. می‌توان از گوشه سمت چپ یا راست دیوار آغاز به سوراخ کردن دیوار نمود. اندازۀ این حفره‌ها باید حداقل 2 میلی متر باشد و عمق و ضخامت آن مناسب و با توجه به اندازه بست ​​انجام می‌گیرد. پیچ و بست با زاویه‌ای مطابق با سوراخ ایجاد شده در سنگ نما بر روی دیوار قرار گرفته و به سنگ بسته می‌شود، به گونه‌ای که حداقل 2 میلیمتر فضای خالی بین سنگ‌های نصب شده و دیوار وجود داشته باشد و به همین‌گونه کل دیوار پوشانده می‌شود.

نکاتی کاربردی در خصوص انتخاب سنگ ساختمانی مناسب

انتخاب سنگ ساختمانی مناسب که با شرایط آب و هوایی محیط سازگاری بیشتری داشته باشد تا دوام سازه را تضمین کند. نکته حایز اهمیتی است که باید از سوی خریداران آن در نظر گرفته شود. به دلیل نبود اطلاعات کافی در خصوص سنگ‌های ساختمانی در بین مصرف کنندگان، در اینجا سعی شده به اختصار اطلاعاتی کاربردی جهت انتخاب سنگ ساختمانی مناسب ارائه شود.

خریداران سنگ‌های ساختمانی معمولاً با مشکل انتخاب سنگ مناسب روبرو هستند و در اغلب موارد انتخاب خود را بر اساس شنیده‌های خود از دیگران و معیارهای غلط انجام می‌دهند. در صورتی که با یک انتخاب درست می‌توان ماندگاری، زیبایی و دوام سازه را افزایش داده و هزینه‌های تعمیرات و بازسازی در آینده را  کاهش داد.

اولین نکته‌ای که در خرید سنگ‌های ساختمانی باید به آن توجه کرد این است که سنگ یک ماده طبیعی است و از دل زمین استخراج می‌شود. بنابراین نباید توقع این را داشت که مانند نئوپان، سرامیک، موزاییک و … با یک محصول یکدست و بدون تغییر در بافت و رنگ و طرح که مصنوع دست انسان هستند مواجه باشیم. سنگ زیبایی نهفته در دل طبیعت را در خود دارد و کسی که سنگ را به عنوان یک محصول طبیعی انتخاب می‌کند، باید بازی رنگ و طرح آن را نیز بپذیرد.

قیمت اجرای نمای خشک سنگ
قیمت اجرای نمای خشک سنگ

اجرای نمای سنگی

نمای سنگی به دو شکل نمای چسبانده شده و نمای مهار شده اجرا می گردد. نماهایی که در اجرای آنها برای اتصال سنگ به دیوار پشتیبان از وسایل اتصال به همراه چسب و یا ملات استفاده می شود نمای چسبانده شده نام دارند. وسایلی که برای اتصالات به کار می روند باربر نیستند و وظیفه آنها نگهداری سنگ بر روی دیوار است اما وظیفه چسب یا ملات تحمل بار ثقلی است. در مقابل نماهایی که در آنها سنگ نما توسط سازه پشت بند یا اجزای باربر به دیوار پشتیبان نصب می شود، به نمای مهار شده معروف هستند. در این نماها بارهای جانبی و ثقلی به وسیله مهار تحمل می شوند. شکل قرارگیری مهار، نوع و تعداد آنها به عواملی نظیر نوع سنگ مصرفی، ضخامت سنگ، جنس دیوار پشتیبان و نوع بارهایی که به آن وارد می شود، بستگی دارد. دیوار پشتیبان ممکن است از جنس بلوک، آجر و یا بتن بوده و باری که به مهار وارد می شود می تواند بار سیکلی، بار مرده و یا ترکیب هر دو بار باشد. در نمای سنگی منظور از سازه پشتیبان، سازه ای است که با استفاده از آن بارهایی که به مهارها و سنگ نما وارد می شوند، به ساختمان منتقل می گردند. در طراحی سازه پشتیبان یا پشتبند باید موارد مختلفی نظیر بارهای ثقلی، تجهیزات اتصال سنگ، نحوه نصب، سکوی نگهدارنده و … مورد توجه واقع شوند. دیوار پشت بند در طراحی بنا، دیوار حائل محسوب می شود و ابعاد سنگ باید به نحوی باشند که برای اتصال نما نیازی به سازه اضافی نبوده و تنها به یک دیوار بنایی برای پشت بند کافی باشد.

قاب فلزی در نمای سنگی

برای اتصال نمای سنگی به دیوار پشت بند از دو نوع قاب فلزی با نام های استاد و خرپا استفاده می شود. به قابی که از اعضای مجزا برای اتصال به سازه تشکیل شده استاد و به مجموعه پیش ساخته ای که با ابعاد بزرگ به پشت بند متصل می گردد خرپا گفته می شود. هر دو قاب فلزی را می توان از مقاطع فولادی گالوانیزه سنگین، مقاطع سازه ای استاندارد نورد شده و یا مقاطع پیش ساخته آلومینیومی ساخت. استادها به منظور حداکثر جابجایی نسبی مجاز طبقات طراحی می شوند و طول آنها به اندازه ارتفاع طبقه است اما خرپاها بر اساس عرض دهانه‌های سازه و یا ارتفاع طبقه ساخته می شوند. گاهی اوقات به جای اینکه سنگ ها جداگانه بر روی سازه پشتیبان قرار گیرند، می توان آن ها را به قاب خرپایی فولادی نصب کرد. پانلی که توسط سنگ و قاب شکل می گیرد با جرثقیل بلند شده و به سازه متصل می گردد. این پانل ها فاصله بین دو ستون را پر می کنند. اصولاً از سیستم پانلی در شرایط نامطلوب آب و هوایی و هنگامی که هزینه کارگر بالاست استفاده می گردد.

در نماهای سنگی بین سنگ ها یکسری درز وجود دارد که این درزها باید متناسب با عواملی مانند تغییرات ابعادی، درزگیرها، میله پشتیبان، جا به جایی های سازه ای، رواداری‌های اجرایی و رواداری‌های ابعادی سنگ باشند. منظور از جا به جایی سازه ای تغییر طول ستون، پیچ و خیز تیر پیشانی و تغییر مکان های جانبی سازهاست و تغییرات ابعادی به تغییراتی که در اثر کرنش، تغییر دما و جذب رطوبت ایجاد می شوند اشاره دارد.

هزینه‌ها

باید به دستمزد اجرا و همچنین هزینه خرید مصالح مورد نیاز، هزینه اجرای داربست را نیز اضافه کرد. دستمزد پرسنل اجرایی بستگی به طرح کار و نقشه نما متغیر می‌باشد. می‌توان محدوده قیمتی بین 25 تا 40 هزار تومان را در نظر گرفت.

قیمت اجرای نمای خشک سنگ
قیمت اجرای نمای خشک سنگ

قیمت اجرای نمایی خشک سنگ

قیمت انواع سنگ های نمای ساختمان در ایران بسیار متفاوت می باشد ولی سنگی که قابل اجرا برای نمای ساختمان باشد از حدود متری 80هزار تومان شروع می شود که به توجه به نوع و کیفیت آن تا متری 250 هزار تومان نیز می باشد. اجرت سنگ کاران نیز با توجه به کیفیت اجرا، نوع طرح و حجم پروژه از متری 40 هزار تومان شروع و تا متری 100 هزار تومان متفاوت می باشد. هزینه های مصالح و ملات مصرفی نیز از متری 8000 تومان تا 2000 تومان می باشد. طبیعی است که مقداری از سنگ پرت می گردد و هزینه های خرده ریزه دیگری نیز می باشد. با این تفاسیر برای اجرای نمای ساختمان معمولی قیمت از متری 140 هزار تومان شروع و تا متری 250 هزار تومان می باشد. با این تفاسیر برای اجرای نمای ساختمان معمولی قیمت از متری 140 هزار تومان شروع و تا متری 250 هزار تومان می باشد. البته ممکن است مشتری بخواهد سنگ نمای خود را با طراحی های خاص نصب کند که هزینه و دستمزد این سبک کار نیز باید توافقی حساب شود. قیمت اجرای سنگ کلاسیک یا نمای رومی از متری 150 شروع و تا متری 300000  تومان می باشد.اما یک نمای کلاسیک معمولی را می توان با حدود متری 230 هزار تومان اجرا کرد. در صورت استفاده از سنگ های سی ان سی هر متر  مربعی 500 تا 700 هزار تومان اضافه می گردد.اما گروه ایناب می تواند سنگ های نقش برجسته و cnc شده را به صورت صنعتی تولید و با کیفیت بهتر و قیمت مناسبتر عرضه نماید.

▪▪▪ سنگ هنوز هم خواهان و هواداران خوو را دارد، ویژگی‌های منحصر به فرد و خواص فیزیکی و شیمیایی سنگ‌ها و همچنین در دسترس بودن آنها باعث شده که به عنوان یکی از مصالح با دوام و پر کاربرد در ساختمان سازی در قسمت‌های مختلف داخلی و خارجی و کف‌ها کاربرد داشته باشد. ▪▪▪

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید