اجرای نمای اسپایدر

2
594
اجرای نمای اسپایدر
اجرای نمای اسپایدر

اجرای نمای اسپایدر : یکی از مدرن ترین و زیباترین نماهای ساختمانی، نمای اسپایدری می باشد. در اجرای این مدل نما، شیشه را به صورت شبکه ای با کمک اتصالات به سازه متصل می کنند. ایجاد نمای خاص و جذاب برای ساختمان ها، مخصوصا مراکز اداری و تجاری از مهم ترین کاربرد های شیشه اسپایدر است.

با پیشرفت تکنولوژی های مربوط به ساخت شیشه و فرآیند شیشه بری، استفاده از شیشه ها برای ساخت دکوراسیون های داخلی و نمای بیرونی ساختمان ها افزایش چشمگیری پیدا کرده است. در گذشته برای به کاربردن شیشه در نمای ساختمان ، باید از فریم و قاب استفاده می شد. اما امروزه نمای مدرن ساختمان ها را بدون هیچ فریمی و تنها با استفاده از اتصال دهنده ها می سازند.

شیشه اسپایدر چیست؟

شیشه اسپایدر (Point-fixed glass facades) به نماهای کاملا شیشه ای گفته می شود که بدون قاب و به کمک استراکچر یا اسکلت های فلزی نصب می شود. شیشه اسپایدر که از آن با نام اسپایدر گلس (spider glass) هم یاد می شود، یکی از مدرن ترین و زیبا ترین نماهای ساختمانی است. نمای شیشه اسپایدر امکان دید بسیار وسیع و گسترده ای را فراهم می آورد. جالب است بدانید علت نام گذاری این نوع نما (Spider) به دلیل عنکبوتی شکل بودن ساختار این نما است.

از آنجایی که نمای اسپایدر قاب ندارد، هیچ گونه محدودیتی برای اجرای سازه به وسیله آن وجود ندارد. با استفاده از شیشه اسپایدر می توان پیچیده ترین طرح های معماری و پنل های شیشه ای را در هر ابعاد و با هر انحنایی پیاده سازی کرد. نمای اسپایدر مقاومت بالایی داشته و به دلیل ظاهر فوق العاده و منحصر به فردی که برای ساختمان ایجاد می کند، می تواند ساختمان را به یک بنای ماندگار تبدیل کند.

مزیت های استفاده از نمای شیشه اسپایدر

نمای اسپایدری را می توان با استفاده از انواع سازه های فلزی و کابلی ایجاد کرد و با توجه به هزینه در نظر گرفته شده برای انجام کار، شرایط محیطی و نوع کاربری ساختمان جنس شیشه و سایر قطعات سازه را انتخاب کرد. از جمله مزایای این نوع نمای ساختمانی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کم بودن وزن نما و اتصالات اسپایدر
  • ایجاد شفافیت و دید وسیع و یکپارچه
  • امکان اجرای سریع نمای اسپایدر
  • توانایی پیاده سازی طرح های پیچیده و انواع فرم ها
  • انعطاف پذیری و مقاومت بالا در برابر حوادث طبیعی مانند زلزله و طوفان

 

انواع روش اجرای نمای شیشه اسپایدر

اجرای نمای شیشه اسپایدر فرآیند بسیار پیچیده ای است که نیازمند اندازه گیری های بسیار دقیقی می باشد. پیش از اقدام برای نصب شیشه های اسپایدر، لازم است تمام اندازه گیری ها با دقت میلیمتری انجام شود، زیرا در صورت وجود کوچکترین اشتباهی ممکن است در اجرای تمام پروژه مشکل به وجود آید.

اجرای نمای اسپایدر
اجرای نمای اسپایدر

این مدل از نمای ساختمان را می‌توان به ۳ نوع تقسیم و دسته‌بندی کرد:

سیستم باربری کشش یا فولاد ضد زنگ

ستون شیشه‌ای بر روی استیل ضد زنگ (استیل رنگی اپوکسی یا استیل ضد زنگ) و لوله‌های ضد زنگ نصب می‌شود. لوله‌ها با سری متحرک ساخته می‌شوند تا تنش روی شیشه را تحمل کرده و آن را به ساختار فولادی منتقل کند. ناگفته نماند، کلیه نماهای شیشه ای عنکبوتی در مواقع خطر جهت جلوگیری از شکستن و ریزش باید از شیشه لمینت استفاده کنند.

سیستم باربری از طریق قاب شیشه ای

حامل‌ها از عناصر شیشه ای با مقاومت بالا تشکیل شده‌اند. این شیشه‌ها که به صورت عمودی و افقی از طریق دستگاه مخصوص در سازه اصلی به یکدیگر متصل می‌شوند، با حفاری در چهار گوشه شیشه از طریق میله‌های ضد زنگِ مخصوص ساخته می‌شوند. شیشه‌های این نوع سیستم نیز لمینت هستند.

سیستم باربری کابلی یا خرپایی

در این سیستم دیگر خبری از لوله‌های استیل و قاب شیشه ای نیست! و سیستم باربری کاملاً از طریق کابل تحمل می‌شود. ساختار این نما همانند خرپا است و تحلیل دقیق آن نیاز به دانش مهندسی دارد. با این حال، این سیستم نسبت به دو مورد قبل به دلیل اجرای تخصصی و دشوار، قیمت بالاتری دارد.

اجرای نمای اسپایدر
اجرای نمای اسپایدر

اجرای نمای اسپایدر

نقشه برداری

حساسیت کار و لزوم دقت زیاد در اجرا مستلزم اندازه گیری های دقیق می باشد. این امر ضرورت نقشه برداری دقیق را نشان میدهد. قبل از شروع کار می بایست تیم نقشه بردار در محل حضور پیدا کنند و همه جوانب را سنجیده و زاویه های دقیق و ابعاد دقیق را برداشت نمایند. با توجه به سوراخکاری روی شیشه ها چند میل خطا هم میتواند باعث بروز مشکلات عمده گردد.

ترسیم نقشه ها

حال نوبت به این رسیده که ابعاد و اندازه های برداشتی را بر روی کاغذ آورده و تبدیل به نقشه های ازبیلت نماییم. در این مرحله ابعاد دقیق شیشه ها، محل ستون ها، جای سوراخ ها و هرچه برای زیرسازی احتیاج هست مشخص می گردد.

شروع مرحله زیرسازی

با توجه به نوع ستون ها (پایپ، فین گلس، نیم فین، قوطی و …) زیرسازی مناسب انجام می گردد. پس از آن ستون ها با رعایت فواصل استاندارد جاگذاری می گردد. پس از این مرحله امکان انجام مراحل نازک کاری پروژه مهیا می گردد.

نصب قطعات اسپایدر بر روی ستون ها

هر نوع ستونی که برای اجرای کار در نظر گرفته شده باشد قطعات مخصوص به خود را دارد. به عنوان مثال در اسپایدر پایپ که بسیار رایج هم هست از اتصال پیچ و مهره استفاده می گردد یا اگر از ستون آهن استفاده شود معمولا از قطعاتی که روی سازه جوش می شوند استفاده می گردد. در این مرحله کلیه قطعات با رعایت ضوابط خاص روی سازه نصب می گردد.

نقشه برداری مجدد

در این مرحله مجدد مراحل اندازه برداری کنترل می گردد و نقشه ازبیلت ستون ها ترسیم می گردد. با توجه به خطای نیروی انسانی و شرایطی که هنگام اجرا در محل کارگاه پیش می آید ضرورت این کار بیشتر نمایان می گردد. پس از این مرحله قطعا محل سوراخها و ابعاد شیشه دچار کمی تغییرات می گردد که این ابعاد جدید مبنای کار ما برای شروع پروسه تولید شیشه می شود.

تولید شیشه

طبق ابعادی که در نقشه برداری مجدد به دست آمد نقشه تولید شیشه ها تهیه شده و برای تولید به کارخانه ارسال می گردد. شیشه مناسب برای نماهای اسپایدر معمولا از دولایه شیشه سکوریت تشکیل می گردند که توسط طلقی به ضخامت ۱٫۵۲ میلی متر با یکدیگر لمینیت شده اند. با توجه به اینکه بزرگترین مزیت نماهای اسپایدر ابعاد بزرگ شیشه ها می باشد؛ لذا ضرورت انجام عمل سکوریت در شیشه ها به شدت احساس می گردد.

نصب شیشه

پس از آماده سازی شیشه ها و ارسال آن به محل کارگاه پروسه نصب شیشه ها شروع می شود. قطعات اسپایدر در داخل شیشه ها فیکس شده و سپس رگلاژ می شود.

آب بندی

پس از رگلاژ کامل شیشه ها درز بین آنها می بایست پوشش داده شود. این کار طبق سلیقه کارفرما می تواند با انواع چسب سیلیکون، لاستیک و یا ورق استیل انجام گیرد. استفاده از سیلیکون فوق شفاف برای درز بین شیشه ها پیشنهاد می شود.

اجرای نمای اسپایدر
اجرای نمای اسپایدر

در ادامه به توضیح انواع روش های اجرای نمای شیشه اسپایدر از نظر نوع قطعات به کار رفته در سازه می پردازیم:

روش اجرای Spider Truss و Spider Pipe

در این دو روش اجرای نمای شیشه اسپایدر،  از لوله های استنلس استیل و لوله های فولادی به عنوان اسکلت اصلی سازه استفاده می شود. ضخامت و قطر این لوله ها با توجه به وزن بار تحمیل شده بر نما متفاوت است.

روش اجرای نمای اسپایدر Space Frame

این روش ساخت نمای مدرن از ترکیب سازه های فضا کار  و نمای اسپایدری ایجاد می شود. از این نوع نما معمولا برای ایجاد پوشش بر روی سقف ها استفاده می شود.

روش اجرای Tension Cable و Tension Rod

در این روش اجرای شیشه اسپایدر به جای لوله، از کابل و میله جهت تحمل بار سازه استفاده می شود. با کمک اتصال دهنده یا آداپتور ها، این قطعات به شیشه متصل شده و یک شبکه از سازه ها را ایجاد می کنند. برای اجرای نمای شیشه اسپایدر به این روش لازم است از علم مهندسی Cable Tension meter استفاده شود.

روش اجرای نمای اسپایدر Glass Fitting

نمای Glass Fitting با استفاده از شیشه های لمینیت دو لایه ای ساخته می شود که وظیفه تحمل بار سازه را بر عهده دارند. این نوع نمای شیشه اسپایدر را می توان برای ساخت سازه هایی تا ارتفاع حدودا ۷ متر استفاده کرد.

روش اجرای نمای Spider Clamp

در این روش اجرایی نمای شیشه اسپایدر، از قطعات استیل به جای روتیل و دسته های اسپایدر استفاده می شود. نگهدارنده ها در این روش اجرا، معمولا لوله می باشد که از طریق کابل نیرو را به تکیه گاه اصلی انتقل می دهد.

اجرای نمای اسپایدر
اجرای نمای اسپایدر

فواید نمای شیشه ای اسپایدر

انعطاف‌پذیری: با توجه به نیازها می‌توان طرح‌های متنوعی را برای سایبان‌ها و ورودی‌های کم فریم از طریق نمای اسپایدر ایجاد کرد.

شفافیت: حداکثر شفافیت و روشنایی، مهم‌ترین مزیت نمای اسپایدر است. از آنجا که این سیستم دارای طرح‌های منحصر به فرد است، امکان بهینه‌سازی نور و درخشندگی در فضا وجود دارد.

نصب و نگهداری آسان: به دلیل نصب و نگهداری آسان، سیستم شیشه ای عنکبوتی به طور گسترده در دفاتر و مجتمع‌های ساختمان استفاده می‌شوند. همه درها و پنجره‌های UPVC به راحتی در این نما قابل نصب هستند.

دوام: در ساخت این نما از متریال باکیفیت همانند شیشه و فولاد ضد زنگ استفاده می‌کنند و نتیجه آن عملکرد مناسب برحسب دوام بالا است.

ضد زنگ: وجود اجزایِ استیل ضد زنگ در ساخت این نما، از بروز هرگونه مشکلات اعم از زنگ‌زدگی جلوگیری می‌کند.

ظاهر زیبا: یکی دیگر از مزایای نمای شیشه‌ای اسپایدر، ظاهر بی‌نظیر و زیبای آن است که به عنوان معماریِ مدرن دنیای امروز شناخته می‌شود.

اجرای نمای اسپایدر
اجرای نمای اسپایدر

قیمت نمای اسپایدر

قیمت نمای اسپایدر بر اساس متر مربع می باشد. در برآورد قیمت نمای اسپایدر نوع شیشه اسپایدر و سازه نگهدرانده شیشه ها کیفیت یراق آلات اسپایدری و ارتفاع نما تعیین کننده هستند.

نمای اسپایدر شیشه ای یک سیستم تمام شیشه ای پیشرفته است که هزینه آن بر اساس عوامل مختلفی تعیین می شود. برای همین امکان تعیین قطعی قیمت شیشه اسپایدر بدون مشخص شدن ظاهر و ساختار کلی نمای ساختمان و کیفیت اجزا و قطعات آن وجود ندارد. این کار پس از طراحی کلی نما و اطلاع از میزان بودجه در نظر گرفته و تعیین سیستم اجرای نمای اسپایدر مشخص می شود.

در واقع قیمت نمای اسپایدر یا به طور کلی قیمت اسپایدر به اندازه بسیار زیادی به کیفیت اتصالات و یراق آلات نگاه دارنده شیشه بستگی دارد.

شیشه به کار رفته در نمای اسپایدر یه عامل مهم در محاسبه هر متر مربع قیمت نمای اسپایدر است. اگر شیشه انتخابی شما لمینت باشد قیمت نمای اسپایدر هزینه بالاتری خواهد داشت که بر اساس ابعاد پنل های شیشه ای، رنگ شیشه ها قیمت شیشه اسپایدر متفاوت خواهد بود.

نوع سازه نمای اسپایدر در مدل یراق آلات تاثیر می گذارد برای مثال قیمت اسپایدر نمای فین گلس از مدل های دیگر نما سپایدر گرانتر است.

قیمت اجرای نمای اسپایدر

در نحوه بر آورد قیمت اجرای نمای اسپایدر مواردی چون نوع و کیفیت شیشه به کار رفته در نمای ساختمان از نظر سکریت یا لمینت و تک جداره یا دو جداره بودن و ابعاد شیشه ها و ضخامت شیشه ها و همچنین کیفیت یراق آلات اسپایدری از این لحاظ که ساخت کدام کارخانه و برندی هستند و چند شاخه بودن یراق آلات اسپایدری و از همه مهمتر در ساخت سازه پشتیبان نمای اسپایدر از چه متریالی و چه نوع سیستمی استفاده شده باشد تاثیر گذار هستند.

2 نظرات

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید