نما خشک بیمارستان

1
225
نما خشک بیمارستان
نما خشک بیمارستان

نما خشک بیمارستان : نمای بیمارستان و طراحی و اجرای آن نیاز به حساسیت بالایی از سوی طراحان و مجریان و کارفرمایان دارد. چرا که در شرایط بجرانی از قبیل زلزله و سیل و موارد دیگر یکی از ساختمان های اصلی که می بایستی مورد استفاده قرار گیرد و همچنان وضعیت خود را برای ارائه خدمات درمانی به آسیب دیدگان حفظ نماید بیمارستان است. بنابراین سطح تامین ایمنی در همه بخش های بیمارستان از جمله نمای ان می بایستی مورد توجه قرار گیرد. در سال های گذشته استفاده از نمای آلومینیوم کامپوزیت در نمای بیمارستان های بزرگ کشور رایج شده بود که پس از کاهش اقبال عمومی آلومینیوم کامپوزیت در صنعت ساختمان کشور، استفاده از نما خشک بیمارستان برای بیمارستان های بزرگ کشور می تواند به عنوان گزینه مناسبی مد نظر قرار گیرد. به شرط آن که لوازم اجرایی آن به طور دقیق پیاده سازی گردد.

مصالح نما خشک بیمارستان

مصالح نمای خشک در دنیای امروز به دلیل مزایای بالایش نسبت به سایر مصالح نما ارجعیت دارد. وجود تفاوت در روش اجرایی مابین سیستم نمای سنتی و سیستم صنعتی کنونی، و نیز تنوع بالای مصالح نما که انتخاب هر یک از آنها، تعیین کننده نوع پایان کار نمای خارجی ساختمان می باشد. معماری، هنری عملکردی است. ما برای نما بیمارستان به نمایی نیازمندیم که از ما در برابر شرایط سخت آب و هوایی محافظت کند، در حالیکه در مقابل ورود آب نفوذ ناپذیر است، به عبارتی دیگر، به نمای پایداری نیاز داریم که هم از لحاظ زیبایی شناسی مورد پسند باشد و هم آسایش را فراهم سازد.

نما خشک بیمارستان
نما خشک بیمارستان

به طور خلاصه ، عملکرد مصالح نما شامل موارد زیر می باشد:

  • حفاظت مناسب از ساختمان در برابر همه عوامل خارجی
  • تامین آسایش داخلی بیمارستان برای بیماران و کادر درمان
  • تصویر زیبایی از نما بیمارستان
  • هماهنگی نما با عملکرد ساختمان و محیط

و…

هرچند، به علاوه همه این عملکرد های بیان شده، این نیاز را احساس می کنیم که بایستی سایر جنبه های عملکردی نما، مثل اجرای صحیح نما، بحث زیست محیطی، پایداری نما، یکپارچگی عملکرد مناسبش در سرتاسر زمان و… حتما در نظر گرفته شوند.

چه نوع مصالحی به روش نمای خشک قابل نصب است؟

هر گونه مصالحی که قابلیت استفاده در نمای داخلی و خارجی ساختمان را داشته باشد و با هر ابعادی ( البته متعارف ) از ضخامت 5 میلیمتر تا 50 میلیمتر به روش نمای خشک قابل نصب است. البته باید به این موضوع توجه داشت که هر چه مصالح رویه در ابعاد بزرگتری استفاده شود، میزان هزینه مصالح زیرسازی کاهش می یابد.

نما خشک بیمارستان
نما خشک بیمارستان

حالت بهینه دیوار جهت اجرای نمای خشک، دیوار های پیوسته با طول و ارتفاع زیاد و با حداقل تعداد و ابعاد بازشو می باشد. در این حالت از کمترین میزان مصالح جهت زیر سازی نما استفاده میشود. هر اندازه که میزان سطوح بازشو بیشتر شود میزان مصرف مصالح زیرسازی برای هر متر مربع افزایش یافته و در نتیجه هزینه تمام شده نما بیشتر می شود. به گونه ای که برای دیوارهایی که با شیشه های با ابعاد بزرگ پوشیده شده اند و نما فقط در قسمت های باریکی انجام می شود، اجرای نمای خشک بسیار پرهزینه تر است.

از مصالح متفاوت برای اجرای سنتی نمای ساختمان می توان به: آجر، ملات تک لایه، سرامیک ها و… اشاره کرد

و اما مصالح نما خشک بیمارستان عبارت اند از : سرامیک خشک پرسلانی ، ورق کامپوزیت ، کرتین وال ها و تایل تراکوتا و…

اجزا نما خشک بیمارستان

سیستم‌ های نمای خشک شامل اجزای زیر است:

  • عایق حرارتی

عایق حرارتی به طور مستقل با اتصال مکانیکی یا چسب به زیر کار محکم می‌شود.

  • چهارچوب نگهدارنده

این چهارچوب می‌تواند از چوب اشباع شده، فولاد یا آلومینیوم ساخته شود. فواصل و اندازه‌ها و نوع اتصالات زیر به گونه‌ای طراحی می‌شود که در برابر عوامل مخرب از جمله باد مقاوم باشد.

  • فضای خالی تهویه

در اغلب سیستم‌های نمای خشک به منظور جلوگیری از ورود نم یا رطوبت به داخل ساختمان، یک فضای خالی تهویه بین نما و عایق ایجاد می‌کنند.

  • نمای خشک و اتصالات

برخی از مصالح که برای نمای خشک می‌توان استفاده کرد عبارتند از: صفحات رزین اشباع شده، پشم معدنی فوق‌العاده فشرده، الیاف سیلیکات کلسیم، ورقه‌های آلومینیوم و کاشی‌ها و آجرهایی سفالین که گستره‌ای وسیع از رنگ و بافت را در برمی گیرد. نمای خشک را می‌توان با اتصالات آزاد اجرا کرد. که در این صورت در مقابل باران قابل تنظیم خواهد بود.

نما خشک بیمارستان
نما خشک بیمارستان
متریال سرامیک خشک پرسلانی
تایل سرامیک خشک پرسلانی Porcelain tile

تایل پرسلانی یک محصول سرامیکی است که بدنه متراکمی دارد که خصوصیت اصلی آن خلل و فرج بسیار پایین آن است ( چیزی کمتر از 1%) ، این امر سطح استحکام بسیار بالایی را برای تایل ایجاد می کند و از لحاظ تکنیکی و فنی خواص بالایی را به این متریال جهت اجرای نمای ساختمان می بخشد.

تایل های پرسلانی معمول در ابتدا ترکیب و خشک می شوند و سپس در دمای 400 kg/cm2 تحت فشار قرار می گیرد. پروسه پخت تایل ها در دمای بالای 1200 درجه سانتی گراد انجام می شود. این آجر های سرامیکی پرش شده خشک ، به راحتی قابل رقابت با انواع مختلف سرامیک هستند. با لول جذب آب کمتر از 0.5 درصد و بر اساس استاندارد های ISO 13006 و UNE 67-087 می باشد.

در سازه ی نما خشک بیمارستان از چهار چوب ها و اتصالاتی استفاده می شود که در برابر رطوبت، باران، تغییرات و نوسانات شدید دمایی، گازهای موجود در هوا مقاومت داشته باشند. همچنین فشار مکانیکی و تحمل بار چهار چوب و اتصالات تست می شود و از چهارچوب و اتصالاتی استفاده می شود که در برابر نیروهای فیزیکی چون باد، طوفان و زلزله مقاومت دارند.

انواع نمای خشک

نمای خشک با توجه به نوع قرارگیری اتصالات مورد استفاده در آن به دو دسته مشهود ( نمایان، Visible ) و نامشهود (غیر نمایان، Invisible ) تقسیم می شوند.

سیستم Visible یا نمایان: در این سیستم، تایل ها توسط یک کلیپس که به وسیله پیچ یا پرچ بر روی پروفیل های زیر سازی متصل شده اند ، سوار می شوند.لازم به ذکر است که این کلیپس ها کاملاً تایل سرامیک پرسلانی را احاطه کرده و از پایین و بالا آنها را سر جای خود نگه می دارد. کلیپس های بخصوصی برای بستن تایل های سرامیک پرسلانی وجود دارد که در زیر و بالای تایل ها از آنها استفاده می شوند.

سیستم Invisible یا کیل : این سیستم، یک سیستم نمای تهویه شونده است با زیرساختی شامل پروفیل های افقی که توسط شبکه ای از ریل های عمودی محکم سر جای خود نگه داشته شده است.

Anchor (انکر) یک نوع پیچ است که با فرو رفتن داخل تایل ها باز خواهند شد و جای خود را محکم می کند. Anchor ها برای اتصال کلمپ به سرامیک پرسلانی طراحی شده است. کلمپ (Clamp) یک پروفیل آلومینیومی است که به تایل ها میچسبند و آهسته درون شیار های ریل افقی می روند. در نهایت تایل سرامیک پرسلانی از پروفیل های افقی زیرسازی آویزان می شود.

زیرسازی نمای سرامیک خشک

زیرسازی نمای سرامیک خشک با استفاده از پروفیل های آلومینیومی و یا فلزی انجام می شود. در اکثر مواقع از آلومینیوم برای زیر سازی استفاده می شود زیرا هم طول عمر بیشتری دارد و هم باعث سبک تر شدن نما می شود. برای اجرای نمای سرامیک خشک ابتدا باید زیرسازی به صورت شبکه ای متناسب با ابعاد سرامیک انجام شود سپس سرامیک ها به روش های مربوط به اجرای نما، روی زیرسازی نصب و اجرا می شوند. از آنجایی که هیچ گونه متریال چسبنده ای در زیرسازی استفاده نمی شود و نما کاملا خشک اجرا می شود، می توان تضمین کرد که به هیچ عنوان پنل های سرامیکی از نما جدا نمی شوند.

نما خشک بیمارستان
نما خشک بیمارستان
اهمیت اجرای صحیح نمای سرامیک خشک

نمای سرامیک خشک از جدیدترین نماهای ساختمانی است و اجرای آن نیاز به افراد متخصص و کاردان دارد. در صورتی که اجرای نمای سرامیک خشک به درستی انجام نشود، مشکلات زیادی به همراه خواهد داشت و باعث از بین رفتن سرمایه و وقت ما خواهد شد. مشکلاتی مثل عدم زیبایی، عدم مقاومت کافی سرامیک در نما، جداشدگی سرامیک از نما، عدم عایق بودن نما و مشکلاتی دیگری که به وجود خواهد آمد. از این رو بایستی اجرای نمای سرامیک خشک که کاری کاملا تخصصی است، توسط افراد متخصص انجام شود.

مراحل اجرا نمای خشک

  • صفحات ال شکل در امتداد یکدیکر بر روی دیوار ساختمان نصب می‌شوند.
  • نصب صفحه عایق بر روی دیوار ساختمان
  • پروفیلهای حامل عمودی با استفاده از میخ پرچ بر روی صفحات ال شکل نصب می‌شوند.
  • نمای خشک مورد استفاده درقابهای آلومینیومی قرار داده می‌شود و از هر چهار طرف درزگیر قرار می‌گیرد.
  • نمای خشک مورد استفاده بنا به نوع اتصال با بدنه ساختمان استحکام می‌یابد

مزایای اجرا نما خشک بیمارستان

سرعت اجرای بالا؛ با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساختمان، زمان نقش اساسی و بسیار مهمی را در این صنعت ایفا می نماید و روشهایی که توسط متخصصین ساختمان طراحی و پیشنهاد شده اند همگی با این فاکتور مهم سنجیده و شاید بتوان گفت که با محک این فاکتور مهم ماندگار شده و یا از بین رفته اند.

با اندکی تأمل درمی یابیم که اجرای نما بیمارستان به روش خشک می تواند تا ۵۰ درصد از زمان اجرا را کاهش دهد و حتی تأثیرات منفی دمای محیطی را به حدود صفر برساند و بخاطر عدم وجود ملات و روشهای سنتی با امکان فعال نمودن چندین جبهه کاری بطور همزمان در بخشهای بالادست و پایین کار بیش از پیش بر سرعت اجرا افزود و البته موارد دیگری مانند استفاده از اکیپ های آموزش دیده بجای نیروهای سنتی و غیر فنی و فاقد آموزش لازم در روشهای قدیمی و سنتی و همچنین استفاده از ابزار و ماشین آلات صنعتی در انجام کارها در روشهای مدرن ضمن تأثیر مستقیمی که بر زمان اجرا و جلوگیری از دوباره کاری های احتمالی خواهند داشت قطعاً در افزایش کیفیت اجرا نیز تاثیر قابل توجهی خواهد داشت. البته از دیگر مزایای روش های خشک که تأثیر زیادی بر زمان اتمام پروژه ها دارد امکان شروع نما با فاصله ای اندک از پایان یافتن اسکلت ساختمان می باشد.

نما خشک بیمارستان
نما خشک بیمارستان

اجرا نما خشک بیمارستان سبک‌ تر است و بار وارده به ساختمان را کاهش می‌دهد؛ در این روش بر خلاف روش نماکاری با ملات، ساختمان هیچ باری متحمل نمی‌شود و در نتیجه در مقابل بادهای شدید و زلزله ایمن‌تر است.

خیالتان از آسیب‌ های ناشی از تابش آفتاب و بارش باران راحت باشد؛ استفاده از نما خشک بیمارستان به نوعی از ساختمان بیمارستان و دیواره‌ی اصلی آن در مقابل تغییرات آب و هوایی و شرایط جوی محافظت می‌ کند.

نگران نم و رطوبت ساختمان نباشید؛ به دلیل تهویه‌ پذیر بودن فضای میانی در روش اجرا نما خشک بیمارستان ، خشک شدن هر گونه نم و رطوبت از روی دیواره‌ی ساختمان حتمی است.

عایق‌ کاری حرارتی و صوتی در این روش امکان‌ پذیر است؛ در روش اجرا نما خشک بیمارستان به دلیل وجود فضای میانی بهترین روش برای اجرای عایق‌ کاری حرارتی و صوتی ساختمان بیمارستان است.

در روش اجرا نما خشک بیمارستان می‌ توانید هر طرحی که خواستید اجرا کنید؛ طراحی نمای خشک در مقایسه با طراحی نما با ملات انعطاف‌ پذیری بیشتری دارد. چطور؟ یعنی می‌توانید با آزادی عمل بسیار بیشتری تورفتگی‌ ها و بیرون‌ زدگی‌ ها در طراحی نما را اجرا کنید.

می‌ توانید در یک چشم به هم زدن ناصافی‌ها را صاف کنید؛ با استفاده از اجرا نما خشک بیمارستان به راحتی می‌توانید ناشاقولی در دیوارهای ساختمان را برطرف کنید. در حالی که این کار در اجرای نما با ملات بسیار سخت می‌باشد.

می‌ توانید نمای بیمارستان را خیلی سریع و راحت ترمیم و بازسازی کنید؛ نگران هزینه ترمیم نمای ساختمان نباشید؛ با استفاده از این روش در صورت خرابی بخشی از نما به راحتی می‌توانید آن قسمت را باز و تعویض نمایید. با اجرای نمای خشک هزینه بازسازی نما به شدت کاهش می‌یابد.

می‌ توانید به راحتی اقدام به تغییر در طراحی نما کنید؛ امکان تغییر در طراحی نما در روش اجرا نما خشک بیمارستان به راحتی امکان‌ پذیر می‌باشد. چرا که می‌ توانید نما بیمارستان را به طور کامل جمع‌ آوری و نمای جدید را اجرا نمایید.

 نما خشک بیمارستان
نما خشک بیمارستان

قیمت اجرا نما خشک بیمارستان

پارامتر های مختلفی در هزینه تمام شده نمای خشک تاثیر گذار هستند که مهم ترین آنها عبارتند از:

  •  قیمت مصالح سطح رویه
  • نوع سیستم مورد استفاده جهت نصب
  • نوع سازه ساختمان
  • ابعاد مصالح رویه و میزان برشکاری مورد نیاز آنها
  • شکل معماری و حجم ساختمان و میزان شکستهای موجود در سطح نما
  • ارتفاع ساختمان
  • موقعیت جغرافیایی پروژه

برای اطلاع دقیق از هزینه ها با شماره تماس بالای صفحه تماس بگیرید تا مشاورین ما در مهندسی ساز شما را راهنمایی کنند.

1 نظر

  1. آلومینیوم در صنعت ساختمان کشور، استفاده از نما خشک  برای بیمارستان های بزرگ کشور می تواند به عنوان گزینه

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید