پیمانکار سقف کاذب

0
630
پیمانکار سقف کاذب
پیمانکار سقف کاذب

باید توانایی روبروشدن با تغییرات را داشته باشیم.

پیمانکار سقف کاذب : سقف کاذب چیست؟ سقف کاذب پوشش غیرباربری است که بعد از سقف سازه ای اجرا می گردد. نقش این سقف به عنوان یک عنصر معماری پوشاندن تاسیسات زیر سقف اصلی سازه، آکوستیک نمودن فضا، ایجاد حجم های دکوراتیو، جلوگیری از رطوبت و اتلاف دما، ایجاد بستر نورپردازی مدرن متناسب با فضا و … می باشد. از جمله مواردی که در انتخاب سقف کاذب برای فضاهای مسکونی، تجاری، اداری و … از اهمیت ویژه  ای برخوردار است می توان به  سبک بودن، دسترسی آسان به تاسیسات پشت سقف کاذب در صورت بروز اشکال تاسیساتی، عدم آسیب به ساکنین فضا در زمان وقوع حادثه اعم از زلزله، سیل و آتش سوزی و  همچنین توجه به جذابیت های معماری این عنصر ساختمانی نظیر تنوع بافت و رنگ، قابلیت انعطاف پذیری در اجرا و …. اشاره کرد. در ادامه به معرفی انواع سقف کاذب و بررسی مزایا و معایب برخی از متداول ترین آن ها می پردازیم. سقف چوبی، سقف کاذب آلومینیومی، سقف کاذب پلکسی(طلقی)، سقف کاذب رابیتس سیمان و رابیتس گچ، سقف های گریلیوم، سقف کناف آرمسترانگ و کناف پنل گچی،سقف کاذب PVC و …

پیمانکار سقف کاذب
پیمانکار سقف کاذب
انواع سقف کاذب

٭ سقف کاذب با رابیتس و اندود : این سقف پرکاربردترین نوع سقف کاذب می باشد. رابیتس ورق فولادی مشبکی است که با مفتول یا سیم آرماتور بندی به شبکه فرعی متصل می شود. ویژگی مهم رابیتس آن است که اکثر ملات ها به آن می چسبند و ترک برنمی دارند. رابیتس در دو نوع مسطح و برجسته ساخته می شود . نوع مسطح در دهانه های کوچک و نوع برجسته در دهانه های بزرگتر بکار می رود ، برای اندودکاری روی کانال های کولر و تأسیسات نیز از رابیتس استفاده می شود. سازه این سقف عموماً  از میلگرد و نبشی و سطح آن از تورهای گالوانیزه و گچ ساخته شده است.

مزایا : قابلیت اجرای طرح های قوسی و هندسی، دسترس بودن مصالح مورد استفاده معایب : وزن بالا، محدودیت اجرایی در شرایط آب و هوایی، سرعت نصب متوسط.

٭ سقف کاذب آکوستیک : آکوستیک نوعی ایزولاسیون صوتی است، که با مصالح مختلف نظیر پارچه چین دار، پلاک های گچی، پلاک های چوبی یا ورقه های مقوایی فشرده سفید رنگ و سوراخدار ساخته شده و در مکان هایی مانند سالنهای سخنرانی، سینما و … که باید از انعکاس صوت جلوگیری شود استفاده می شود.

پیمانکار سقف کاذب
پیمانکار سقف کاذب

٭سقف کاذب پی وی سی نوع دیگر از سقف کاذب که به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرد سقف کاذب پی وی سی است جنس این دسته از سقف های کاذب پی وی سی می باشد که زیبایی بی نظیری را به محیط می بخشد.

٭ سقف کاذب کناف (Knauf) : کناف رایج‌ترین نوع سقف کاذب در سالهای اخیر است. این سقف کاذب که نامش از روی برند بنیانگذار این نوع سقف برداشته‌شده (شرکت آلمانی Knauf تاسیس ۱۹۳۲) از یک بستر یا زیرساخت فلزی گالوانیزه و روکش‌هایی بصورت صفحات عمدتا گچی و در بعضی موارد سیمانی، ساخته‌شده‌است. صفحات گچی بر روی بستر فلزی پیچ‌می‌شوند و اسکلت با بتون پرشده و سطح یکنواخت نهایی را شکل‌می‌دهند. محبوبیت بیشتر این سقف کاذب کناف علاوه بر سبکی قابلیت رنگ‌آمیزی و نقاشی آن با سلیقه دلخواه مشتری است. از کناف در ساخت دیوارهای کاذب یا جداکننده نیز استفاده‌می‌شود که نتیجه کار عموما ۱۰ تا ۱۵ برابر سبک‌تر از دیوارهای سنتی است. با سقف کاذب خیلی کارهای دکوراتیو هم می‌شود کرد. مثلا می‌شود روی سقف کاذب گچبری های پیچیده کار کرد و یا حتی رنگ زدن تزئینی سقف کاذب هم می‌تواند  جذاب باشد.

پیمانکار سقف کاذب
پیمانکار سقف کاذب

٭ سقف کاذب رابیتز و اندود :این یکی از جدیدترین روش‌های پنهان کردن سیم‌کشی‌ها و کانال‌های کولر است. یک شبکه مفتولی آرماتوربندی کار و روکش گچی روکار این نوع سقف کاذب را تشکیل‌می‌دهند.

٭ سقف کاذب چوبی : این نوع سقف کاذب، در دو مرحله ساخته و نصب می‌شود. در مرحله اول یک چارچوب چوبی بر روی اسکلتی از فولاد یا چهارتراش به عنوان قاب یا بستر کار نصب‌می‌شود. در مرحله بعدی صفحات و تخته‌های چوبی که عموما از نوع درختان نراد یا چوب روسی هستند به عنوان رویه کار نهایی نصب و پولیش می‌شوند.

٭ سقف کاذب آلومینیومی یا ترکیبی : این نوع سقف کاذب جزو ارزان‌ترین و طبیعتا یکی از پرکاربردترین سقف‌های کاذب، در فضاهای تجاری یا کارگاهی هستند. بستر و اسکلت‌بندی آلومینیومی را صفحاتی از جنس شیشه، پلکسی گلس و یا پلاستیک همراهی می‌کند. نصب سریع و آسان این سقف کاذب و هزینه به صرفه آن از دیگر دلایل کاربرد زیاد این سقف‌ها هستند. البته همانطور که چوب یکی از قدیمی‌ترین و در خیلی از کشورهای جزو محبوب‌ترین مصالح ساختمانی محسوب می‌شود، در تزئینات سقف کاذب با چوب هم می‌شود  کارهایی کرد که هم به زیبایی کمک کند و هم با کارکردهای عملی مثل آکوستیک کردن سقف به ارزش فضا افزود.

٭ دسته بندی های دیگر سقف کاذب : سقف کاذب دسته بندی دیگری هم در بازار دارد که ترکیبی از نوع اجرا و متریال آن می باشد. انواع سقف کاذب با سازه نمایان یا با تایل گچی و یا انواع سقف کاذب تصویر دار از این جمله اند.

پیمانکار سقف کاذب
پیمانکار سقف کاذب

عوامل موثر بر هزینه ساخت و اجرای سقف کاذب : قیمت اجرا و نصب سقف کاذب، به نوع سقف و همچنین میزان کار مورد نیاز برای نصب آن بستگی دارد. سقف کاذب یکی از عناصر معماری فضاهای داخلی ساختمان است که دارای دو جنبه عملکردی است. علاوه بر ایجاد عایق هدررفت انرژی و یا عایق صوتی، بهره‌وری زیبایی و ارزش افزوده‌ آن در دکوراسیون داخلی، باعث استفاده بیشتر این عنصر در فضاهای مسکونی یا تجاری شده است. سهولت و تنوع نورپردازی و یا قراردادن تجهیزات صوتی و امنیتی به طوری که دیگر اختلالی در زیبایی فضا بوجود نیاورد، از دیگر دلایل استفاده از سقف کاذب است.  سقف کاذب در مرحله پایان کار ساخت بنا به آن اضافه‌می‌شود و محل عبور المان‌های تاسیساتی و الکتریکی نیز می‌باشد. هزینه ساخت و نصب سقف کاذب، که در بسیاری از موارد بخشی از پروژه بازسازی و نوسازی فضاهای قدیمی‌تر نیز می‌تواند باشد، با توجه به نوع سقف تنوع زیادی دارد. انواع سقف کاذب گچی، چوبی و فلزات رنگین، سقف کاذب پی وی سی، شیشه ای و آهنی، سقف کاذب آلومینیومی و سقف کاذب کامپوزیت در بازار موجود هستند و مورد استفاده قرارمی‌گیرند.

پیمانکار سقف کاذب
پیمانکار سقف کاذب

مزایای استفاده از سقف های کاذب : همانطور که در بالا ذکر کردیم، سقف های کاذب دارای خرابکاری در محیط نیستند، و به سرعت نصب خواهند شد، به علاوه اینکه این نوع سقف ها در برابر رطوبت مقاوم بوده و دیگر در سقف شاهد ترک های گوناگون نخواهید بود. سقف کاذب از سقف اصلی پایین تر بوده و همچنین فشاری از بالا به آن وارد نمی شود، و عموما برای علل مختلف از جمله کاهش ارتفاع بدلیل جلوگیری از اتلاف حرارت و رطوبت، عبور تاسیسات، آکوستیک نمودن صدا، نور پردازی های توکار مثل نور مخفی و یا پوشاندن تیرهای سقف اصلی از آن استفاده می شود. در صورت عدم اتصال مناسب فریم سقف کاذب با سقف اصلی ویا دیوارهای جانبی در صورت فشارها و یا خطراتی همچون زلزله، ممکن است به سقف کاذب و یا سقف اصلی آسیب وارد شود.

از دیگر مزایای سقف های کاذب می توان به کاهش تعداد نیروی کار در پروژه، هزینه پایین نسبت به دیگر سقف های کاذب ( گچ ورابیتس ، چوب و … )، دقت بالا، کاهش مصرف انرژی در ساختمان، مقاوم دربرابر زلزله به دلیل ساختار مفصلی، پوشش تأسیسات زیر سقف اصلی ساختمان، دسترسی آسان به تأسیسات در مواقع نیاز به تعمیر و باز سازی، سبک سازی در ساختمان بخصوص در برج ها، قابلیت اجرای انواع پوشش روی سقف تمام شده ( بلکا ، رنگ ، کاغذ دیواری و … )، امکان اجرا به صورت دکوراتیو ( اشکال دایره ، منحنی و غیره )، قابل استفاده بودن فضا بلافاصله پس از اتمام اجرا اشاره کرد.

پیمانکار سقف کاذب
پیمانکار سقف کاذب

نحوه اجرای سقف های کاذب : در سقف های کاذب کناف (کناف در واقع نام خانوادگی دو برادر می باشد، که شرکت آنها توسط برادران کناف، کارل و آنفوس کناف در سال 1932 شروع به کار کرده است. شرکتی با فعالیت بین المللی که بیش از 60 سال است در صنایع ساختمانی به عنوان یکی از پیشرو ترین و بهترین شرکتها در برخورد با موانع و مشکلات قابلیت خود را ثابت کرده است.) یکپارچه از سه مدل پروفیل که از ورق های گالوانیزه 6 میلیمتری ساخته و فرم داده شده اند بهره گرفته می شود، و عموما در شاخه های 4 متری تولید می شوند. تمامی اجزای این سازه به وسیله پیچ و میخ به هم متصل شده و پانل های موجود در آن به واسطه پیچ های مخصوص پانل روی سازه سوار می گردند، که درست پس از نصب پانل ها عملیاتی همچون نصب چراغ و نور مخفی انجام می شود. ارتفاع سقف کاذب کناف با توجه به فضای مفید مدنظر قابل تنظیم خواهد بود.

پیمانکار سقف کاذب
پیمانکار سقف کاذب

نگهداری و تعمیرات کناف :  سیستم های ساخت و ساز خشک، با توجه به ماهیت این سیستم نیاز به رویه نگهداری نداشته و در صورت نیاز به تعمیر و یا تعویض کلی یا جزئی، این امر به سادگی هر چه تمام تر با حداقل زمان و هزینه قابل انجام است. این یک مزیت عالی است.

٭٭٭ سقف های کاذب این روزها بیش از پیش مورد استقبال سازندگان و افراد مختلف قرار گرفته اند؛ به طوری که این روزها شاهد تعداد افراد بیشتری هستیم که برای زیبا سازی و دکوراسیون منزل و یا محل کار خود روی به استفاده از این نوع سقف ها آورده اند. ٭٭٭

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید