قیمت کابینت

0
269
قیمت کابینت
قیمت کابینت

قیمت کابینت

در طراحی داخلی یک واحد مسکونی مهمترین بخش که همواره مد نظر معماران و طراحان دکوراسیون داخلی می باشد و به نوعی آن را به قلب خانه تشبیه کرده اند آشپزخانه است. طراحی داخلی آشپزخانه و به طبع آن طراحی کابینت آشپزخانه  در واقع یکی از مهمترین بخش ها در روند طراحی یک ساختمان محسوب می شود اما آنچه  طراحی یک آشپزخانه را متمایز می کند اطلاعات کامل و کافی طراح در زمینه متریال های رایج در طراحی آشپزخانه ، روش های اجرایی موجود جهت ایجاد طرح هایی با قابلیت اجرایی و همچنین در نظر گرفتن بودجه در نظر گرفته شده و توجیه اقتصادی طرح می باشد.

در مقاله پیش رو به چگونگی نحوه صحیح محاسبه قیمت در کابینت آشپزخانه می پردازیم.

نحوه ی درست محاسبه ی قیمت کابینت آشپزخانه

در نحوه محاسبه  کابینت زمینی و دیواری با متراژ طول محاسبه می شوند که۶۰ درصد هر متر طول به کابینت های زمینی و ۴۰درصد به کابینت دیواری تعلق می گیرد. یعنی در مجموع یک متر کابینت دیواری (۴۰%) و یک متر کابینت زمینی (۶۰%) را یک متر کابینت می نامیم.

این جمله ای است که تقریبا همه کسانیکه یک بار به دنبال تعویض  و یا خرید کابینت بوده اند شنیده اند و از اصول اولیه نحوه محاسبه می باشد ولی شاید برای شما هم پیش آمده باشد که طبق این فرمول متراژ زمینی و دیواری خود را حساب کرده اید و با مبلغی که سازنده به شما اعلام نموده قیمت کابینت خود را محاسبه کرده اید، ولی با قیمت محاسبه شده توسط سازنده همیشه فرق دارد و شما دچار سر درگمی می شوید.

تفاوت اولیه را می توان در نحوه محاسبه قیمت کابینت های خارج از سایز استاندارد دانست یعنی اگر یونیت های کابینت زمینی و دیواری از ابعاد استاندارد خارج شود بر حسب اضافه شدن عمق و ارتفاع طبق جدول شامل ضریب می شود، و اما دومین اختلاف بزرگ که دچار اختلاف محاسباتی شما می شود بحث درب نما است.

قانون ۴۰و ۶۰ درصد اولین قانون قیمت کابینت آشپزخانه است که استاندارد اولیه محاسبه است. حال می خواهیم نحوه ریز محاسبه را به شما آموزش دهیم تا آگاهانه بتوانید بهترین قیمت را برای خود برآورد کنید و بدانید سازنده چگونه برای شما محاسبه می کند.

قیمت کابینت
قیمت کابینت

کابینت زمینی:

ابعاد استاندارد برای کابینت زمینی عمق ۵۵ و ارتفاع ۷۲سانتی متر است (که با پایه و صفحه به ارفاع ۹۰ سانتی متر می رسد).

اگر ابعاد یونیت های زمینی شما از این استاندارد بیشتر نباشد شامل ضریب یک می شود و شما می توانید با متراژ طول قیمت کابینت خود را محاسبه کنید که این مقدار به جز هزینه درب نما و دیگر جزئیات است.

در کابینت های ایستاده،عمق آن ها از ۵۵ سانتی متر بیشتر است و ارتفاع آن ها معمولا ۲۴۰ سانتی متر می باشد با توجه به عمق ۵۵سانتی متر به عنوان کابینت زمینی محاسبه می شود و ضریب آن از جدول کابینت زمینی تبعیت می کند و یا کمد بالای یخچال اگرعمق آن ۵۵باشد شامل زمینی می شود.

کابینت دیواری:

ابعاد استاندارد برای کابینت دیواری عمق ۳۰و ارتفاع ۷۵سانتی متر است. اگر ابعاد یونیت های دیواری شما از این استاندارد بیشتر نباشد شامل ضریب یک می شود و شما می توانید با متراژ طول قیمت کابینت خود را محاسبه کنید که این مقدار به جز هزینه درب نما و دیگر جزئیات است. در دیگر کابینت های دکوری کوچک با عمق های کمتر از ۵۵ سانتی متر جزو این گروه محاسبه می شود.

قیمت کابینت
قیمت کابینت

نکته مهم:

اگر ابعاد کابینت زمینی و یا دیواری از ابعاد فوق کمتر باشد با ضریب یک محاسبه می شود. یعنی مثلاً اگر عمق کابینت دیواری شما ۲۵ سانتی متر و ارتفاع آن ۴۰ سانتی متر باشد در محاسبه آن از ضریب یک استفاده می شود، و علت آن هم پرتی ورق در این ابعاد است.

در محاسبه متراژ کابینت زمینی از ابتدا تا انتهای کار را متر می کنیم. اگر کابینت به صورت ال شکل باشد یعنی کنج دیوار که کابینت بر روی دیوار بعدی ادامه پیدا می کند متر از دو طرف گرفته می شود (یعنی کنج کابینت از دو طرف محاسبه می شود).

چنانچه در متراژ زمینی ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی و گاز مبله باشد از متراژ طول کابینت زمینی کسرمی شود که ابعاد استاندارد برای آن ها ۶.سانتی متر می باشد.

در محاسبه کابینت دیواری همانند کابینت زمینی با متراژ طول محاسبه می شود. بدین شکل که متر از ابتدای کار تا انتها گرفته می شود. حال آنکه اگر در فضای دیواری نیز کابینتی به شکل ال(کنجی) داشته باشیم این فضا نیز از دو طرف در متراژ محاسبه می شود، حال اگر در فضای کابینت دیواری جای هود وجود داشته باشد و کابینت و یا قابی برای آن نصب نشود از متراژ طول کار کسر می شود.

اگر کابینت شما دارای ابعاد استاندارد است می توانید متراژ کل دیواری و زمینی خود را با درصد های بالا محاسبه کنید.

نکته

کابینت های ایستاده که معمولا بعنوان سوپر مارکت، کمد، جای فر و مایکروفر استفاده می شوند به دلیل اینکه ابعاد آن ها تغییر می کند طبق جدول زیر شامل ضریب ۳ می شوند یعنی اگر طول آن ۶۰ سانتی متر باشد و ارتفاع کابینت ۲۴۰ سانتی متر باشد با ضریب ۳محاسبه می شود.

قیمت کابینت
قیمت کابینت

درب نما چیست؟

قبل از اینکه توضیح دهیم درب نما چیست باید بدانید منظور از یک متر کابینت چیست و شامل چه چیزهایی می شود. اگر یک متر کابینت دیواری یا زمینی داشته باشیم شامل دو عدد دیواره و یک کف و تاق می شود به همراه یک درب.

دیواره ها، کف و تاق قانونا از جنس ام دی اف و یا لترون (طبق توافق با مشتری) سفید رنگ معمولی می باشد و درب کابینت ازجنس و رنگی است که شما برای کار خود انتخاب می کنید به همراه لولا و دستگیره (که برای کابینت های زمینی شامل صفحه روی کابینت، پایه ها، ریل کشو ها) می شود

در گذشته که بدنه کابینت ها فلزی بود بدنه های کابینت آشپزخانه را یکدست رنگ می کردند و هزینه ای را متحمل نمی ساخت ولی در ساخت کابینت های آشپزخانه جدید امروزی ام دی اف، بدنه هایی که در دید قرار می گیرند را نمی توان رنگ کرد و یا سفید گذاشت.

پس می بایست برای زیبایی کار آن را همرنگ با ام دی اف رنگی که مشتری انتخاب می نماید پوشاند یعنی یک بار دیواره قرار می گیرد و بعد از آن دیواره دیگری که به آن درب نما می گویند روی کار اضافه می شود. این بحث اصلی درب نماست و هزینه آن بر حسب متر مربع محاسبه می شود.

از دیگر جاهایی که درب نما استفاده می شود می توان به کاور دور هود فضاهایی که دکوری ساخته می شود، نماهای پشت اوپن ها یا جزیره ها که رو به پذیرایی قرار می گیرند و کاور های دور یخچال که در آن ها ام دی اف های رنگی (صرفاً جهت زیبایی می باشنداستفاده می شوند) نام برد.

قیمت کابینت
قیمت کابینت

خلاصه ی حاسب  قیمت کابینت 

۱– کابینت ایستاده در آشپزخانه

کابینت ایستاده که عموما برای جا نمایی  سبد های ریلی, مایکروفر وفر … ساخته می شوند که  دارای ارتفاع و عمق زیادی هستند و مانند سه کابینت زمینی هستند که بر روی هم قرار گرفته اند. برای  محاسبه قیمت آن طول کابینت ایستاده  محاسبه گردیده و در ۳ضرب می شود.

مثال: اگر یک کابینت ایستاده با طول ۵۰ سانتیمتر  و عمق ۵۵ داشته باشیم، برای  محاسبه  قیمت، طول کابینت  ایستاده معادل ۱۵۰ سانتیمتر کابینت زمینی محاسبه می گردد یعنی  کابینت ایستاده ۱۸۰% کابینت زمینی محاسبه می شود.

۲– صفحه کابینت خالی

در یک طراحی کابینت آشپزخانه همیشه  بخش هایی وجود دارد که کابینت  ندارد ولی صفحه روی کابینت وجود دارد، مانند محل قرار گیری  لباسشویی و ظرفشویی که در این موارد قیمت صفحه به شکل جداگانه محاسبه می گردد.

۳– نماهای اضافه یا درب های نما در کابینت آشپزخانه

برای دیده نشدن بخش های از بدنه کابینت ها که سفید است، بر روی برخی از نماهای کابینت ها، ورق هایی زده می شود تا آنها را بپوشانند. محاسبه این نماها نیز جداگانه و بر اساس مبلغ ورق خام محاسبه می شوند.

۴– کاور یخچال در آشپزخانه

کابینت بالای ساید یا یخچال و نماهای اطراف آن به اندازه یک متر کابینت کار می برد  مانند یک متر کابینت محاسبه می شود.

 ۵- ویترین

☆ هزینه ی ساخت ویترین های هوایی

%۶۰ هزینه کل کابینت محاسبه می شود.

☆هزینه ساخت ویترین های رو صفحه ای ۸۰% هزینه کل کابینت محاسبه می شود.

☆ هزینه ی ساخت ویترین های ایستاده ۱۵۰% هزینه ی کا کابینت محاسبه می شود.

۶- سایر هزینه های دیگر: شامل نقل و انتقال کابینتها  و هزینه نصب آنها توسط نصاب

قیمت انواع کابینت در سال ۹۸

نوه کابینت قیمت به تومان توضیحات
نئوپان، روکش ملامینه ۵۰۰،۰۰۰ تا ۷۵۰،۰۰۰ ورق های نئوپان با روکش ملامینه
کابینت فلزی گالوانیزه ۵۰۰،۰۰۰ تا ۸۰۰،۰۰۰ کابینت فلزی با ورق های گالوانیزه
کابینت فلزی استیل ۱۴۰۰،۰۰۰ تا ۱۹۰۰،۰۰۰ کابینت تمام استیل
کابینت ام دی اف ایرانی ۷۰۰،۰۰۰ تا ۱۰۰۰،۰۰۰ کابینت با ورق های ام دی اف ایرانی
کابینت ام دی اف خارحی ۸۰۰،۰۰۰ تا ۱۲۰۰،۰۰۰ کابینت با ورق های ام دی اف خارجی
کابینت های گلاس ایرانی ۹۰۰،۰۰۰ تا ۱۲۰۰،۰۰۰ کابینت با ورق های گلاس ایرانی
کابینت های گلاس خارجی ۱۲۰۰،۰۰۰ تا ۱۵۰۰،۰۰۰ کابینت با ورق های گلاس خارجی
کابینت ممبران یا وکیوم ۱۵۰۰،۰۰۰ تا ۲۲۰۰،۰۰۰ بستگی به طرح دارد
کابینت پی وی سی ۱۳۰۰،۰۰۰ تا ۱۷۰۰،۰۰۰ کابینتی با بدنه و درب های پی وی سی
کابینت روکش چوب ۱۸۰۰،۰۰۰ تا ۲۵۰۰،۰۰۰ بستگی به نوع چوب روکش و طرح
کابینت چوبی ۲۵۰۰،۰۰۰ تا ۴۰۰۰،۰۰۰ بستگی به نوع چوب و انتخاب طرح

 

پارامترهای قیمت کابینت

قیمت کابینت تمام شده، شامل متغیر هایی است که اگر بخواهیم به قیمت در سال جدید برسیم باید میزان تغییرات در هریک از این متغیر ها رو بررسی کرده و در نهایت میزان تغییر و افزایش قیمت کلی رو به دست بیاریم. این متغیر ها شامل این 3 مورد است.

1) قیمت متریال کلی شامل ورق کابینت، صفحه کابینت، یراق آلات و …

2) میزان دستمزد نصاب ها و کابینت ساز ها و هزینه حمل و نقل و سایر هزینه های جاری

3) میزان سود ( سود خالص مربوط به کابینت ساز )

قیمت ورق کابینت در سال گذشته و به دنبال نابسامانی های ارزی موجود در بازار، افزایش قیمت زیاد و بی سابقه ای را تجربه کرده است  و می توان  گفت اوج افزایش قیمت رو تجربه کرد و در سال آینده با اینکه مقداری افزایش پیدا میکند اما شاید به شدت پارسال زیاد نشود، ولی احتمالا ثابت هم نمی ماند. میتوانیم افزایش قیمتی حدود 15 درصد رو برایش درنظر بگیریم، که امیدوار هستیم بیشتر نشود.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید