دریل

0
531
دریل
دریل

دریل

دریل یکی از لوازم پرکاربرد در مصارف ساختمانی و عمرانی می باشد. این وسیله تقریبا نیاز به هیچگونه آموزشی نداشته و هر فردی قادر به استفاده از آن می باشد. انواع مختلف خانگی و صنعتی آن در هر جایی قابل مشاهده می باشد. دریل وکاربرد آن حائز رعایت مسائل ایمنی می باشد که بایستی توسط کاربر مورد رعایت و توجه قرار بگیرد.

انواع دریل های دستی و الکتریکی برای تسهیل در سوراخکاری مورد استفاده قرار می گیرند.

دریل ها دارای انواع متفاوتی از مته با قطرهای مختلف هستند که بسته به قطر سوراخ مورد نظر مورد استفاده قرا می گیرند.

با افزودن سری های مختلف به دستگاه دریل می توان از آن به عنوان ابزاری دیگر نظیر گردبر یا عمودبر و… استفاده نمود.

یکی از انواع باتری که برای دریل های الکترونیکی استفاده می شود نوع لیتیوم ی آن است؛ این نوع باتری دارای وزن سبکی و عمر طولانی می باشد.

اگر از آن به عنوان پیچ گوشتی برقی استفاده می کنید؛ حواستان باشد که فشار بیش از اندازه ای به آن وارد نکنید چرا که موجب شکستن چوب می گردد.

چکش برقی نیز همانند مابقیع ابزرا عمرانی دیگر پرکاربرد می باشد که انواعی نظیر روغنی، گریسی و… دارد.

چکش های برقی یا چکش های تخریب دارای انواع متنوع32 -6 کیلوگرم می باشند.

به تمامی ابزارهای تخریب بُتن و سنگ مکانیکی که با نیروهای محرکه بنزین، باد، هیدرولیک کار می کنند از جمله چکش برقی، پیکور می گویند.

ابزارهای دوکاره نظیر بُتن کن ها ( چکش های بُتن کن) که هم سوراخکاری و هم تخریب می نمایند؛ دارای وزن های مختلف  11-3 کیلوگرم می باشند

دریل
دریل

دریل چیست؟

ابزاری است برای ایجاد سوراخ بر روی دیوار، چوب، فلز، سیمان و… توسط مته هایی با قطرهای مختلف. دریل به عنوان پر کاربردترین ابزار خانگی و صنعتی کاربرد دارد که با اتصال سری های مختلف قابلیت تغییر کاربری نیز دارد. با تغییر سری دریل می توان از آن به عنوان پیچ گوشتی، جلا دهنده، برش زن، سمباده زن و… استفاده نمود.

دریل از چه اجزایی تشکیل شده است؟

اجزاء مختلف دریل عبارتند از:

* سوئیچ روشن/ خاموش

* سوئیچ تنظیم سرعت چرخش

* سوئیچ فعال/ غیرفعال نمودن حالت چکشی

* سوئیچ قفل برای روشن نگاه داشتن دریل

* سوئیچ تعویض جهت چرخش

* دسته نگهدارنده

* سه نظام

در قسمت جلویی دریل، قطعه ای وجود دارد که مته در آن جای می گیرد؛ غالبا سه نظام ها دارای دو نوع : * سه نظام آچاری، * سه نظام اتوماتیک می باشند.

* عمق سنج جهت ایراد تنظیمات پیمایش مته در سطح مورد نظر

انواع دریل

دریل ها به طور کلی به 4 دسته تقسیم می شوند :

+  ساده الکترونیک

دریل های ساده بیشتر مورد مصرف خانگی دارند و قدرت زیادی ندارند. این نوع دریل ها قابل استفاده بر روی چوب و فلز می باشند. غالب این دریل ها فاقد حالت چکشی بوده و تنها دارای حالت دورانی می باشند. این نوع دریل ها از سه نظام 6 میلی متری تا 32 میلی متری تولید و در بازار عرضه می گردند. این دریل ها توانایی چپ گرد و راست گرد را نیز دارند.

+  چکشی

شکل ظاهری و کاربرد این نوع دریل همانند انواع ساده می باشد. تنها وجه تمایز دریل چکشی با نوع ساده در دارا بودن حالت چکشی می باشد. از دریل چکشی می توان برای سوراخ نمودن مواد سخت نظیر سنگ و…  نیز استفاده نمود . از قابلیت های دیگر دریل چکشی می توان به قدرت این نوع دریل در ایجاد سوراخ هایی با قطر بالا می باشد. نوع چکشی نسبت به انواع خانگی کمی قوی تر می باشد.

دریل های چکشی بر اساس نوع مته نیز دارای تقسیم بندیهایی به شرح زیر می باشند:

— ساده 6.5 میلی متری

— ساده 10 میلی متری

— چکشی ( ضربه ای) 10 میلی متری

—  ساده 13 میلی متری

— چکشی ( ضربه ای) 13 میلی متری

—  چکشی ( ضربه ای) 13 میلی متری گیربکسی

دریل
دریل

+ بُتن کن

این نوع همانند دو نوع قبلی و با کارایی های آن ها نیز می باشد. تفاوت در نوع سیستم محرکه آن ها می باشد. دریل های ساده و چکشی در اثر درگیری چرخ دنده ها فعال شده و کار می کنند؛ حال آنکه انواع بُتن کن ها توسط یک پیستون و رینگ نیروی محرکه چرخش را ایجاد می نمایند. این نوع دریل ها از قدرت بالایی برخوردار بوده و برای ایجاد سوراخ های بسیار بزرگ و یا ایجاد تخریب،  مناسب می باشند. دریل های بُتن کن دارای دو نوع دسته بندی از لحاظ قلم می باشند : * دریل بُتن کن چهار شیار و دریل بُتن کن * پنج شیار .

+ چکش تخریب ها

این نوع از دریل ها که با نام پیکور نیز نامیده می شوند، شباهت زیادی به انواع دیگر ندارند. قابلیت این نوع در ایجاد کوبش و حالت چکشی محکم برای تخریب در حجم های وسیع است. این نوع دریل نیز نیروی محرکه خود را ازسیستم رینگ و پیستون تامین می نماید . قلم این نوع دریل فاقد حالت دورانی بوده و تنها به جلو و عقب حرکت کرده و عمل تخریب را انجام می دهد.

دریل ها بر اساس نوع منبع تغذیه نیز به دسته های زیر تقسیم می شوند :

+  بادی

ابزرا آلات بادی از جمله ابزارهای رایج در صنعت می باشند؛ این ابزار با ورود گاز و تبدیل آن به نیروی محرک مکانیکی کار میکند.

+ دستی

+  برقی

+  شارژی

نوع شارژی، منبع تغذیه شارژی نظیر باتری دارند. انواع باتری که برای شارژ دریل استفاده می شود عبارتند از * باتری نیکل کادمیوم و * باتری یونِ لیتیوم .

چکش برقی چیست؟

چکش برقی عبارت است از ابزاری برای قرار دادن میخ و پیچ در دل چوب ویا هر متریال دیگری. از نامش پیداست که چکشی است که با نیروی محرکه برق کار می کند. شاخص سنجش قدرت این ابزار، تعداد ضرباتی است که در دقیقه یا BPM بر سطح وارد می آورد. انواع قدرتمند چکش های برقی می توانند تا 10 هزار BPM بر سطح وارد آورند. نوع مذکور چکش برقی در کارهای ساختمانی و دکوراسیون داخلی بسیار پر کاربرد هستند.

کارکرد چکش برقی بسیار به دریل برقی و انواع دیگر چکش های برقی نزدیک می باشد. در صورت نیاز می توان از چکش برقی به جای انواع دیگر استفاده نمود که نتیجه بهتر با راندمان بالاتری خواهد داشت.

چکش های برقی با توان 1100-600 وات کار می کنند. در نمونه هایی که با استاندارهای جهانی مطابقت دارند، نیروی تولیدی در سمت عقب و جلو برابر است و نتیجتا با استفاده از این ابزارهای فوق استاندارد، هیچ گونه مشکل و آسیبی برای اپراتور به وجود نخواهد آمد.

انواع چکش برقی

چکش های برقی در شکل کلی به دو نوع * چکش برقی بُتن کن و * چکش تخریب تقسیم می شوند.

ویژگیها و مزایای کلی چکش های برقی

* هزینه نگهداری پایین

* کارکرد طولانی مدت

* قابلیت تخریب فضاهای وسیع

* دارای سیستم ضد لرزش

* دارای انواع سنگین و نیمه سنگین

* استهلاک نسبتا پایین

* دارای سیستم های ضربه زن * روغنی و *گریسی

انواع چکش برقی ( پیکور برقی) و مصارف استفاده از آن

# چکش برقی 7 کیلویی

این نوع مناسب تخریب های سبک و ظریف می باشد. این چکش برقی در رسته چکش های کوچک قرار می گیرد و قابل استفاده جهت تخریب کاشی، سرامیک، دیوار و… می باشد. همچنین این نوع مناسب تخریب یا مضرس کردن گچ و خاک ی ملات دیوار، حفر چاه و تمامی کارهای سبک می باشد.

# چکش برقی 10 کیلویی

این نوع از چکش برقی برای تخریب دیوارهای ساخته شده از مصالح مختلف نظیر سنگ، آجر، انواع بلوک، هبلکس، انواع ملات به غیرازدیوارهای بُتنی مسلح، کندن خاک و چاه مناسب می باشند.

# چکش برقی17-15 کیلویی

این مدل متناسب انواع و اقسام تخریب ها می باشد. با این مدل می توان دیوار آجری، دیوار بُتنی، تخریب کفسازی سنگ و سرامیک واحدهای مسکونی و غیر مسکونی، تخریب انواع سقف جهت بازشو و داکت و… را انجام داد.

دریل
دریل

این مدل مناسب انواع تخریب ها به جز تخریب های ظریف و سبک ، می باشد.

# چکش برقی 30-32 کیلویی

این نوع چکش مناسب تخریب بُتن های حجیم بسیار مستحکم ومقاوم، فندانسیون آسفالتی، تخریب سقف تیرچه، سقف های دال بُتنی، سقف کامپوزیت، کفسازی مسلح / غیر مسلح ، سقف متال دک یا عرشه های فلزی می باشد.

پیکور ( چکش ) برقی 30 کیلویی بسیار قدرتمند بوده و از نظر توانمندی با پیکور بادی قابل رقابت می باشد. پیکور برقی 30 کیلویی از پیکور بادی ارزانتر بوده و سهولت جابجایی ان باعث گردیده تا کارفرمایان و پیمانکاران ساختمانی و عمرانی آنرا در اولویت انتخاب شان قرار دهند.

هر ابزاری را برای کاری ساختند !

چکش برقی، هر یک کارایی خود را در ساختمان سازی دارند. در زمان انجام کارهای ساختمانی بهتر است که از وسیله متناسب استفاده نماییم. دریل و چکش برقی هر یک در جای خود بهترین کارایی را خواهند داشت. از جابجا استفاده نمودن وسایل برای کاهش هزینه ها اولیه، هزینه ثانویه برای خود نتراشید.

سپاس که تا پایان با ما همراه هستید.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید