ویبراتور

0
760
ویبراتور
ویبراتور

ویبراتور

ویبراتور: استفاده از ویبراتور قوی برای خارج سازی هوای موجود در بُتن بسیار حائز اهمیت است. البته که استفاده از ویبراتور، نوع آن، میزان آن و در کل حواشی مرتبط با آن به نظر و تشخیص یک کارشناس خبره احتیاج دارد. توصیه کارشناسان کاربرد بُتن محکم و مستحکم است که در مقابل فشارها دارای مقاومت کافی باشد، است.

ویبراتورها با موتور کار می کنند و به همین جهت انواع ویبراتورها بر مبنای نوع موتور تقسیم بندی می شوند.

ویبراتورها با سوخت های مختلفی کار می کنند که بسته به امکانات موجود در مکان پروژه از آن ها بهره می برند.

هوای موجو در بُتن در حین تولید از استحکام بُتن در زمان مصرف می کاهد؛ به همین جهت هواگیری بُتن از طریق ویبراتورها انجام می پذیرد.

ویبراتورهای نوع برقی که با نیروی الکتریسیته کار می کنند؛ با قدرت های 2 اسب بخار و 3 اسب بخار تولید و عرضه می گردند.

ویبراتورهای بدنه در دو نوع بادی و برقی موجود هستند که با نصب به بدنه و انتقال لرزش موجب هواگیری بُتن می گردند.

ویبراتورهای برقی دارای انواع شاسی ثابت و گردون می باشند که هر یک دارای مزایای یونیک خود می باشند.

با سِرچی در اینترنت امکان یافتن شماره های تماس مشاوران مختلف در این زمینه میسر است که به بهترین نحو ممکن کاربران را در راستای انتخاب نوع ویبراتور مصرفی، راهنمایی می کنند.

مدت زمان استفاده از ویبراتور بسته به ظاهر شدن شیره بُتن بر روی سطح بُتن متغییر می باشد؛ اما متوسط زمان استفاده از ویبراتوربین 15-5 ثانیه می باشد.

ویبراتور
ویبراتور

ویبراتور چیست؟

ویبراتور دستگاهی است که با به لرزه انداختن باطوم شلنگ ویبره کار هواگیری بُتن مورد استفاده در ساختمان و راه سازی را انجام می دهد. بُتن ها در پُرسه تولید و اختلاط مواد اولیه با هوا مخلوط گردیده و دارای حباب های هوایی بسیاری هستند.

وجود این حباب ها موجب سست شدن بُتن می گردد. راهکار، هواگیری بُتن می باشد که این کار توسط  لرزش وارد شده از طریق ویبراتور به بدنه دستگاه انجام می گردد. نیروی دورانی وارد شده توسط موتور با یک واسطه گلدونی به شلنگ ویبره منتقل می گردد.

ویبراتور شامل چه اجزایی می گردد؟

ویبراتور نیز مانند بسیاری از تجهیزات دیگر دارای اجزا مختلفی می باشد. در این بخش اجزا ویبراتور به همراه توضیحات مبسوط و لازمه خدمتتان ارائه می گردد.

# موتور

در ساخت ویبراتورازموتورهای مختلفی استفاده می شود. موتورها برمبنای قدرت، نوع سوخت وفاکتورهای دیگر دارای انواع مختلفی می باشند.

  1. موتور احتراقی

در طی مراحل تولید ویبراتور با ظرفیت لرزش شلنگ باطومی 2 اینچ از موتورهای بنزینی و دیزلی با قدرت 5/5 تا 5/6 اسب بخار بهره برده می شود. موتورهای مذکور چهارزمانه هستند و دارای مخازن روغن مجزا می باشند.

در غالب موتورهای احتراقی، راه انداز هندل می باشد و سوخت موتور از طریق کاربراتور سوزنی تامین می گردد. همچنین موتورها دارای کلید خاموش کن، ساسات و گاز دستی هستند. بدنه موتورها از آلیاژ آلومینیوم ساخته شده است و تک سیلندر با دو سوپاپ می باشند.

2.موتور الکتریکی یا الکترو موتور

در مکان هایی که امکان اتصال الکتریکی وجود داشته باشد، می توان از الکتروموتور برای تامین نیروی ویبراتور استفاده نمود. موتور ویبراتور با شلنگ 2 اینچی بایستی قدرت 3 اسب بخار داشته باشد.

دور الکتروموتور از 3000-1000 دور می تواند باشد.

# دو شاخ و گلدونی

دو شاخ ویبراتور بُتن در واقع محل اتصال کوپلینگ شلنگ ویبراتور است. از سوی دیگر گلدونی به عنوان گردگیر، محافظ کوپلینگ و دو شاخ به حساب می آید.

# شاسی

ویبراتورها از دو نوع شاسی بهره می برند. شاسی ویبراتورها ثابت یا گردون می باشد.

  1. شاسی ثابت

شاسی ثابت عبارت از چهارچوبی فلزی است که موتور ویبراتور بُتن بر رویش پیچیده می شود.

  1. شاسی گردون

شاسی گردون نیز دارای چهارچوبی فلزی استبا این تفاوت که بر روی صفحه ای گردون سوار شده است. این شاسی امکان چرخش 360 درجه شلنگ به اطراف ویبراتور را فراهم می آورد.

# موتور ویبراتور بادی

از ویبراتور با موتور بادی جهت نصب بر روی قالب های بتون استفاده می شود. با اتصال باد به ویبراتور، قالب ویبره می گردد.

# موتور ویبراتور برقی

در مدل های ویبراتور برقی، از برق به جای با استفاده می گردد.

ویبراتور
ویبراتور

کمپرسور چیست؟

کمپرسور، دستگاهی مکانیکی است که که با ایجاد نیروی مکش لازمه جهت مکیدن گاز مبرد از اپراتور کاربرد دارد؛ در مرحله بعدی گاز متراکم شده و سپس به داخل کندانسور منتقل گردیده و در آنجا تبدیل به مایع می شود.

# انواع کمپرسور

کمپرسورها بر اساس فاکتورهای فنی مورد دسته بندی قرار می گیرند. انواع کمپرسورها به شرح ذیل می باشند.

  1. انواع کمپرسور دینامیکی

1-1 کمپرسور سانتریفوژ

2-1 کمپرسور محوری

2.کمپرسور جا به جایی مثبت

1-2 کمپرسور دورانی

2-2 کمپرسور رفت و برگشتی شامل:

* کمپرسور اسکرو

* کمپرسور اسکرو بدون روغن

* کمپرسور پیستونی

ماله پروانه ای/ موتوری یا برقی چیست؟

ماله پروانه ای/ موتوری یا برقی عبارت است از ماله ای که با نیروی محرکه برق کار کرده وجهت یکدست سازی بُتن به صورت حرفه ای به کار می رود. برای ایجاد سطح بتنی مقاوم، صیقلی و مستحکم بویژه در پروژه های ساختمانی کاربرد دارد.

علت نامیدن این ماله به ماله پروانه ای به دلیل وجود چهار پره این ماله است که نقش تعیین کننده ای در یکدست و صاف سازی سطوح ایفا می کند.

انواع ماله پروانه ای

ماله های پروانه ای از چند زاویه و بر مبنای چندین فاکتور دسته بندی می شوند. مثلا بر اساس داشتن یا عدم داشتن سرنشین، بر مبنای نوع سوخت، قطر سینی و… دارای انواع متفاوتی هستند که همگی هدفی واحد را دنبال می کنند. یکدست، صیقلی، مستحکم سازی بُتن به جهت داشتن بُتن ی مقاوم و فشرده شده.

ویبراتور
ویبراتور

# دسته بندی انواع ماله پروانه ای بر مبنای سرنشین

* ماله پروانه ای سرنشین دار

نوعی از ماله پروانه ای است که دارای دو قسمت می باشد. بخش ماله پروانه ای و بخشی که شامل محل استقرار اپراتور است که اپراتور در این قسمت نشسته و با اهرم های موجود ماله را هدایت می نماید.

* ماله پروانه ای بدون سرنشین

شکل ظاهری این نوع ماله پروانه ای همانند جاروهای دسته بلند می باشد. اپراتور با استفاده از دسته بلند ماله را هدایت می نماید.

# دسته بندی انواع ماله بر اساس نوع سوخت موتور

قاعدتا موتور ماله ها بایستی با سوخت به حرکت در آیند اینکه موتور ماله با چه سوختی کار می کند نیز یکی از مقیاس های تقسیم بندی ماله پروانه ای می باشد.

* ماله پروانه ای برقی

نیروی محرکه این ماله ها انرژی الکتریسیته می باشد، و دقیقا به همین خاطر به ماله پروانه ای برقی خوانده می شود.

* ماله پروانه ای دیزلی

نیروی محرکه این نوع، گازوئیل می باشد لذا به آن ها ماله پروانه ای دیزلی گفته می شود.

* ماله پروانه ای بنزینی

پرواضح است که سوخت این ماله ها بنزین می باشد.

# دسته بندی انواع ماله پروانه ای بدون سرنشین

ماله پروانه ای بدون سرنشین خود دارای انواع مختلفی هستند. این ماله ها بر اساس قطر سینی ماله تقسیم بندی می شوند. قطر 90 ماله پروانه ای بدون سرنشین متداول ترین نوع می باشد.

* ماله پروانه ای 60 سانت

* ماله پروانه ای 75 سانت

* ماله پروانه ای 90 سانت

* ماله پروانه ای 120 سانت

# کاربرد انواع ماله

— کاربرد ماله پروانه ای سرنشین دار

ماله پروانه ای سرنشین داربا دو موتور یا پروانه کار می کند که توسط اپراتور هدایت می شود.

ماله پروانه ای سرنشین دار در پروژه های وسیع که دارای حداقل 1000 متر زیربنا باشند مورد استفاده قرار می گیرد. سطح مورد نظر بایستی یکدست و بدون مانع باشد تا فضا برای حرکت ماله پروانه ای مهیا باشد.

کیفیت  وسرعت کار با این ماله بسیار بالا می باشد؛ چرا که با فشار وارده از سوی وزن دستگاه و اپراتور بر سطح بُتن، بُتنی مستحکم و کاملا صیقلی سطح را پوشش خواهد داد.

— کاربرد ماله پروانه ای 120 سانت

ماله پروانه ای 120 سانت نیز همانند نوع سرنشین دار عمل می کند. این نوع مناسب متراژهای حداقل 1000 متری است وبه دلیل وزن بالای ماله، شیره بُتن به سطح آمده و موجب صیقلی شدن سطح کار می گردد.

— کاربرد ماله پروانه ای 90 سانت

متداول ترین نوع ماله می باشد؛ چرا که هم کارایی ماله 120 سانت و هم قابلیت نوع 60 سانت را داراست. 8 جابه جایی آسان، * حمل و نقل راحت، * در دسترس بودن متعلقات از مزایای این ماله پروانه ای پرکاربرد به حساب می آید.

— کاربرد ماله پروانه ای 75 و60 سانت

ماله پروانه ای 75 و 60سانت با نام ماله پروانه ای کناره زن و گوشه زن خوانده می شوند. به دلیل اینکه انواع دیگر ماله قابلیت نزدیک شدن به کناره ها و گوشه ها را ندارند، از این انواع ماله برای یکدست سازی بهره برده می شود.

به کارشناسان اطمینان کنید

در باب استفاده از انواع تجهیزات و لوازم ساخت و ساز بایستی حتما از نظرات یک کارشناس خبره بهره برده شود. در این زمینه بدون مشورت حتی گامی بر ندارید. ضمن اینکه در صورت انتخاب نیروی کار مجرب به آن ها اعتماد نموده و کار را به شکل 100% به آنها بسپارید. تهیه و کاربرد لوازمی نظیر ویبراتور، کمپرسورو انواع ماله پروانه ای نیازمند داشتن دانش و تحربه مکفی در این زمینه است.

امید که مطالب ارائه شده مفید واقع گردیده باشد. از همراهی تان سپاسگزاریم.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید