تصفیه آب

0
90
تصفیه آب
تصفیه آب

 

تصفیه آب

تصفیه آب به چه منظوری انجام می گیرد؟ لزوم استفاده از دستگاه تصفیه آب چیست؟ دستگاه تصفیه چه عملیاتی بر روی آب انجام می دهد؟ آب هایی که به طور معمول در طبیعت وجود دارند در موارد بسیار کمی از استانداردهای لازم برای کاربردهای خاص برخوردارند. بارزترین نمونه از کاربرد آب، آب آشامیدنی می باشد که زلال، بدون رنگ، بدون بو، بدون مزه، خنک و کاملا عاری از موارد سمی و بیماری زا می باشد. محیط طبیعی در موارد بسیار نادری از آب هایی با ویژگی آب آشامیدنی برخوردار است و این آب ها جوابگوی مصرف عامه مردم نخواهند بود. آب مورد نیاز صنایع نیز باید مطابق با ویژگی هایی خاصی باشد تا ضمن عدم آسیب رسانی به دستگاه ها و محصولات تولید شده آنها، تضمین کننده کیفیت مورد نظر نیز باشند. پس صنایع نیز برای مصرف خود، نیازمند آب تصفیه شده و غیرطبیعی هستند.

انسان نیز با دخالت خود در طبیعت باعث بروز آلودگی هایی به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم در آب های طبیعی می گردد. این مورد بیشتر در آب های سطحی صدق می کند و بنابراین آب های سطحی بیشتر از آب های زیرزمینی نیاز به تصفیه و پاکسازی دارند. آب های زیرزمینی برای رسیدن به شاخص های استاندارد مصرف، حداقل بایستی ضدعفونی گردند ولی نمونه هایی از آنها نیاز به مراحل تصفیه بیشتری دارند تا ترکیبات مضر آب خارج شده و سختی آن نیز کاهش یابد. آب های سطحی علاوه بر موارد آلودگی موجود در آب های زیرزمینی، دارای موجودات آبزی از جمله آلگ ها و نیز فاضلاب های انسانی می باشند که باید با روش های اصولی، پاکسازی شده و سپس در مصارف مختلف به کار روند.

بر طبق مطالب عنوان شده می توان گفت که آب های طبیعی چه سطحی و چه زیرزمینی، دارای مواد و ناخالصی هایی با ویژگی های نامطلوب هستند. این ناخالصی ها قبل از مصرف و در تصفیه خانه های آب تصفیه شده و از بین می روند. تصفیه خانه هایی بزرگ با اعمال برخی تغییرات در آب سطحی، آن را مناسب مصارف انسانی و به ویژه آب آشامیدنی می نمایند. ای تصفیه خانه ها آب تمیزرا وارد شبکه آب شهری نموده و ما از آنها به عنوان آب لوله کشی یاد می کنیم. تمامی ناخالصی هایی که در آب طبیعی وجود دارند در تصفیه خانه های شهری تصفیه نمی شوند و آلاینده هایی مانند آرسنیک، آلومینیوم، نیتریت و نیترات از جمله این مواد هستند. برای تصفیه کامل آب و نیز سالم نمودن آن، بایستی از دستگاه های تصفیه کننده آب خانگی استفاده نمود. این دستگاه ها به روش اسمز معکوس، تمامی آلاینده های آب را از آن خارج نموده و آن را سالم و قابل آشامیدن می نمایند.

تصفیه آب
تصفیه آب

لزوم استفاده از دستگاه تصفیه کننده خانگی چیست؟

میزان هیدراتاسیون بدن، عاملی است که به جهت بهره مندی از زندگی شاد و سالم بسیار مهم است. مصرف حداقل 8 لیوان آب سالم و تصفیه شده در شبانه روز، امری ضروری برای انسان است و می تواند تاثیرات شگفت انگیزی در سلامت انسان ایجاد نماید. برخلاف زمان های قدیم که دسترسی به آب سالم بسیار بیشتر از امروز بود، این روزها داشتن آبی سالم و تصفیه شده امری بسیار حیاتی می باشد. دستگاه های تصفیه خانگی برای نیل به این هدف انتخاب های بسیار مناسبی هستند که آبی کاملا سالم را در اختیار انسان قرار می دهند. در ادامه به بررسی و ذکر برخی از مزایای تصفیه کننده ها می پردازیم:

  • جلوگیری از ابتلا به برخی بیماری های خاص؛
  • از بین بردن خطرات ناشی از آلودگی آب؛
  • ایجاد آگاهی در قبال محیط زیست؛
  • کاهش هزینه ها.

جلوگیری از ابتلا به برخی بیماری های خاص: صنعتی شدن جوامع و پدید آمدن کارخانه های بزرگ صنعتی، علاوه بر مزایا و پیشرفت هایی که در زندگی بشر ایجاد کرده است، در بسیاری از مواقع باعث بروز خرابی ها و آلودگی های شدید زیست محیطی و خصوصا در منابع آب طبیعی گشته اند. این کارخانه ها با رهاسازی فاضلاب ها و پسماندهای خود در مجاورت آب های طبیعی، آنها را آلوده نموده و باکتری ها، ویروس ها و عوامل بیماری زای گوناگونی را وارد بستر آب می نمایند. این آب ها ضمن اینکه هزینه های بسیاری را برای شبکه تصفیه آب شهری فراهم می آورند، در برخی مواقع به طور کامل تصفیه نشده و برخی از مواد مضر داخل آب به منازل راه می یابند. دستگاه ها و سیستم های تصفیه کننده خانگی آب می توانند تمامی این آلودگی ها را از بین برده و آبی کاملا سالم و استاندارد را برای انسان فراهم آورند. بایستی دقت نمود که تمامی فعالیت های انسانی نظیر پخت و پز، مصارف بهداشتی و … نیز، نیاز به آب کاملا سالم و بهداشتی دارند.

تصفیه آب
تصفیه آب

از بین بردن دغدغه های ناشی از آلودگی آب: بسیاری از افراد به خاطر نگرانی در مورد بهداشت آب آشامیدنی شبکه های شهری، اقدام به جوشاندن آب و یا استفاده گسترده از بطری های آب معدنی می نمایند که مستلزم صرف وقت و هزینه های قابل توجهی می باشد. دستگاه های تصفیه آب خانگی، با برطرف نمودن این مشکلات، آب سالم و کاملا بهداشتی را برای مصارف مختلف فراهم آورده و دغدغه های ناشی از آلودگی آب را از بین می برند.

ایجاد آگاهی در قبال محیط زیست: علاوه بر تخریباتی که صنایع و کارخانجات بزرگ در محیط زیست ایجاد می نمایند، انسان ها نیز می توانند با برخی رفتارهای نادرست، صدمات جبران ناپذیری را ناخواسته برای طبیعت به وجود آورند. برخی از افراد با داشتن نگرانی درست و به جا در مورد بهداشت آب، اقدام به استفاده از بطری های آب معدنی می نمایند. جنس این بطری ها از پلاستیک می باشد و همگی می دانیم که زباله های پلاستیکی تا چه اندازه برای محیط زیست زیان آور هستند. دستگاه های تصفیه آب خانگی ضمن ایجاد تاثیرات مثبت در روند سالم سازی آب، از انتشار بیش از حد زباله های پلاستیکی نیز جلوگیری می نمایند.

کاهش هزینه ها: جایگزینی دستگاه خانگی با بطری های آب معدنی، علاوه بر تاثیرات مثبتی که بر محیط زیست و کاهش پسماندهای پلاستیکی دارد، می تواند برای خود افراد نیز بسیار سودمند و مقرون به صرفه باشد. کاربرد دستگاه تصفیه آب می تواند هزینه پنهان بطری های پلاستیکی را به صورت اجباری بر افراد تحمیل می شود، از بین برده و بدین ترتیب ضمن تاثیرگذاری بر سلامت فردی و عمومی جامعه به لحاظ اقتصادی نیز برای آنها بسیار مناسب باشد.

مکانیسم عمل 

در ادامه به بررسی و توضیحی عواملی می پردازیم که تصفیه کننده ها به وسیله آنها می توانند بهداشت آب را فراهم آورده و آب طبیعی را به آب آشامیدنی تبدیل نمایند.

تصفیه آب
تصفیه آب
  • حذف رسوبات: اولین قدم در تصفیه کاهش رسوبات موجود در آب می باشد که طعم ناخوشایندی را به آب می دهند. فیلترهای مکانیکی که قابلیت تعویض دارند می توانند برگ ها، خاشاک، شن، خاک و دیگر رسوبات را از آب جدا نمایند. جنس این فیلترها از فلز، سرامیک، پارچه و یا کاغذ هستند.
  • کاهش میزان مواد معدنی: وجود مواد معدنی از جمله آهن، کلسیم و منگنز به لحاظ بهداشتی، تهدیدی برای سلامت انسان محسوب نمی شود ولی طعم آب را تغییر می دهند. این مواد در هنگام استفاده از آب برای شستشو نیز موجب ایجاد لکه هایی رنگی در لباس و یا تغییر رنگ ظروف می شوند. این مواد در طول زمان نیز می توانند با رسوب در مسیر لوله کشی آب، لوله ها را مسدود نموده و افت فشار آب را نیز به دنبال داشته باشند، میزان این مواد معدنی به طور قابل ملاحظه ای در ترکیبات آب، کاهش داده می شود.
  • حذف پاتوژن ها: منظور از پاتوژن ها، عوامل بیماری زایی هستند که آب را آلوده می کنند. در طول روند تصویه و کاربرد فیلترهای میکرونانو، این عوامل بیماری زا از بین رفته و از ترکیبات آب حذف می شوند. از جمله این پاتوژن ها می توان به باکتری هایی نظیر ژیاردیاسیس و یا انگل کریپتوسپوریدیوم اشاره کرد.
  • کاهش میزان کلر: در تصفیه خانه های شهری آب، به منظور تصفیه از کلر استفاده می کنند چرا که قیمت بسیار پایینی دارد و می تواند در از بین بردن انواع مختلفی از باکتری های داخل آب مفید واقع شود. در مقابل کلر می تواند طعم نامطلوبی را در آب ایجاد نموده و همچنین با واکنش با برخی فلزات، ترکیبات خطرناکی را ایجاد نماید. در دستگاه های خانگی با کاربرد فیلتر کربن، بو و طعم کلر از آب، تصفیه می شود.

رسوب زدایی و حذف آفت کش ها از دیگر عواملی هستند که در روند تصفیه به منظور دست یابی به آبی سالم . قابل آشامیدن صورت می پذیرند. امروزه با گسترش و شیوع انواع بیماری ها و باکتری ها، موضوع تصفیه و استفاده از آن به امری بسیار مهم در جوامع بشری تبدیل شده است. تهیه آب سالم چه برای آشامیدن و چه برای مصارف بهداشتی و یا صنعتی ضرورتی بی بدیل برای انسان ها بوده و به دغدغه ای اساسی برای دولت ها در سطح کلان و نیز افراد عادی در سطح خرد تبدیل گشته است. آب مایه حیات انسان ها و از ضروری ترین نیازها می باشد و بنابراین بایستی در تصفیه و مصرف آن دقت لازم به عمل آید.

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید