روف گاردن

9
2702
روف گاردن
روف گاردن

روف گاردن

روف گاردن یا بام سبز به بامی اطلاق می شود که تمام یا قسمتی از آن توسط فضای سبز پوشیده شده باشد و در واقع یک سیستم سبک وزن مهندسی ساز است که رشد گیاه را در بام میسر ساخته و درعین حال در برابر اشعه ی خورشید، اتلاف انرژی و … از بام محافظت می کند ، روف گاردن ها نیاز به مراقبت داشته و به هیچ عنوان نباید به اینکه سیستم آبیاری اتوماتیک، آب را تعمین می کند تکیه کرد.

روف گاردن ها یک فضای الحاقی زیبا و محیط زیست دوستانه برای خانه های شهری هستند. اگر در آپارتمان یا خانه ای که دسترسی به حیاط ندارد زندگی میکنید، روف گاردن ها گزینه مناسبی برای داشتن درختان، گل ها، گیاهان زینتی و حتی خوراکی هستند. روف گاردن میتواند از قراردادن چند گلدان روی پشت بام آغاز و به اجرای باغ و فضاهای سبزی همچون پارک ختم گردد. انتخاب نوع طراحی روف گاردن بستگی به عوامل مختلفی همچون، سازه ساختمان، کاربری، ویژگی های اقلیمی و حتی سلیقه شما دارد! عوامل ذکر شده در روش های گوناگون اجرایی به نام های روف گاردن گسترده، روف گاردن متمرکز و روف گاردن پرتابل و مدولار خلاصه میشوند.

روف گاردن یا بام باغ به مساحت قابل ساخت یک پروژه افزوده و مکانهای جدیدی برای اجتماع درون محیطی فراهم می آورد که این امـر در سالهای اخیر با توجه به ارائه راهـکارهای اجرایی مناسب، مورد توجه مهندسین مشاور، معماران و سازندگان در صنعت ساختمان کشورمان گردیده است.

بام سبز ها یکی از المان های زیبا سازی نمای ساختمان ها می باشند. بام سبز ها در واقع عمکردی شبیه حیاط دارند با این تفاوت که در ارتفاع قرار می گیرند و ساخت آن ها نیاز به زهکشی دارد. بام سبز ها علاوه بر ایجاد طراوت و زیبایی، کاهش آلودگی هوا، سبب کاهش هزینه های گرمایشی ساختمان نیز می شود.

بام های سبز مدرن

در دهه هفتاد در آلمان رواج یافتند و از آن زمان به بعد در بسیاری از کشورهای اروپایی شیوع یافتند. امروزه تخمین زده می شود که در حدود ۱۰% از همه سقف ها در آلمان از نوع سبز بوده باشند. البته ایالات متحده آمریکا نیز بام های سبز دارد اما نه آن اندازه که در اروپا رواج دارد.

مصالح ساختمانی سنتی اشعه های خورشیدی را به خود جذب کرده و آنها را به شکل گرما، منعکس به داخل می نمایند و باعث می شوند مناطق شهری حداقل ۷ درجه گرمتر از نقاط اطراف خود باشند. در مقایسه در تالار شهر شیکاگو که ویژگی یک بام سبز را داراست دمای هوا در یک روز بسیار گرم ۲۵ تا ۸۰ درجه فارنهایت خنک تر از ساختمان های اطرافش است که سقف سنتی دارند.

بام سبز تالار شهر شیکاگو یکی از قدیمیترین و شناخته ترین مثالهای بام سبز در امریکا می باشد. با مطالعاتی که انجام گرفت تخمین زده شده که اگر بامها در یک شهر بزرگ همگی سبز باشند دمای هوا را می توان تا ۱۲ درجه کاهش داد. هم چنین بامهای سبز بهبود و پیشرفت دراماتیکی در مقدار عایق بودن سقف ساختمان ایجاد مینمایند. علاوه بر آن با سبز سازی یک سقف انتظار می رود طول عمر سقف ساختمان ۲ یا ۳ برابر شود.

سرانجام اینکه بامهای سبز نوعی زیستگاه برای گیاهان و حشرات به وجود می آورند که فضای طبیعی محدودی در شهرها را به خود اختصاص می دهند. در مناطق شهری دارای ارتفاع بالا نیز می توان فهمید که بامهای سبز می توانند حشرات، پرندگان، زنبورها و پروانه ها را به خود جذب نمایند.

روف گاردن
روف گاردن
بام سبز گسترده

متاسفانه برخی از شرکت ها فقط مدعی اجرای روف گاردن در کشور هستند اما با اجناسی نامرغوب و ارزان قیمت و سود کلان و کامل ننمودن همه ملزمات در اجرا و چیدن بعضی اجناس کنار هم بدون در نظر گرفتن همه نیازها، باعث می شود طرح اجرا شده تنها چند ماه زیبا و کارآمد باشد. اما بدون تردید بعد از مدتی به علت اجرای غیر اصولی تبدیل به انبوهی از زباله می شود.

هیچ وقت در اجرا به دنبال قیمت پایین تر یا برند خاصی نباشید، بلکه از طریق تحقیق و اعتماد و مسئولیت پذیری تیم مقابل تصمیم بگیرید تا باغی زیبا برای استراحت و خالی نمودن استرس درآپارتمان خود داشته باشید.

درگام اول ابتدا نیازها و امکاناتی که کارفرما نیاز دارد با توجه به نوع سازه مورد بررسی قرار می گیرد سپس به فاز طراحی و نمونه سه بعدی می انجامد.

بطور کلی تهیه نقشه های اجرایی، نقشه های مربوط به زیرساخت مناسب جهت المان های معماری موجود در طرح از قبیل آب نما، آتشدان، آلاچیق، مبلمان فضای باز، همچنین طراحی سیستم آبرسانی مناسب با توجه به پوشش گیاهی، جهت نگهداری گیاهان و آبیاری منظم در فواصل مشخص و با توجه به محدودیتهای نیروی انسانی در مراقبت و باغبانی در پشت بام، آبیاری اتوماتیک و یا آبیاری قطره ای هوشمند جزء ضرورتهای اجرای روف گاردن محسوب می گردد. هزینه اجرای آبیاری اتوماتیک در مقایسه با عملکرد آن بسیار مقرون به صرفه و اقتصادی خواهد بود. همچنین نصب لایه های بام سبز و نظارت بر اجرای پروژه، از ملزومات طراحی و ساخت روف گاردن میباشد.

آماده سازی، برق کشی، لوله کشی، نصب سیستم های کنترل مراقبت، زهکشی، نصب محصولات سیستم روف گاردن و گیاهان که مثلا فضای سبز روی بام میتواند به صورت گیاهان پوششی و یا ترکیبی از درختان و درختچه باشد، هرچه میزان درختچه و درخت و تراکم و تعداد آنها بیشتر، قاعدتاً هزینه اجرای آن بالاتر خواهد بود.

 

روف گاردن
روف گاردن

طراحی روف گاردن

لایه ها ی روف گاردن به شرح زیر است:

  1. لایه پوشش گیاهی Plant Layer: از آنجایی که بامهای سبز تا حد امکان سبک طراحی می‌شوند، اغلب شامل گیاهانی هستند که بتوانند در خاک کم عمق و با مراقبت و نگهداری کم رشد کنند.
  2. محیط کشت Growing Medium: فضایی که گیاهان در آن شروع به رشد و نمو می‌کنند. محیط کشت به واسطه الزامات خاص سازه‌ای باید وزن کمی داشته باشد به همین دلیل نسبت به خاک معمولی تفاوتهایی دارد. در این حالت باید از محیطی برای کشت استفاده کرد که حتی الامکان سبک بوده و وزنش حدود ۹۰۰ کیلوگرم در هر متر مکعب در حالت مرطوب باشد. یک مخلوط معمولی مرکب از یک سوم ماسه، یک سوم سنگ‌های متخلخل و یک سوم گیاخاک مصنوعی (ترکیبی از چوب پوسیده و کود نباتی) محیطی مناسب را تشکیل می‌دهد.
  3. لایه زهکش: لایه زهکش خود می‌تواند مجموعه پیچیده‌ای از لایه‌های دیگر به شرح زیر باشد:
  • لایه صافی Filter Layer: در بین محیط کشت و لایه زهکش فیلتری قرار دارد که رطوبت را از محیط ریشه‌ها دور می‌کند و مانع از گندیدگی ریشه‌ها می‌شود. این فیلتر می‌تواند شامل یک بافت پارچه‌ای باشد. این فیلتر حتی می‌تواند لایه‌ای از شن و ماسه باشد.
  • لایه مانع ریشه‌ها Root Barrier: لایه‌ای است که به خوبی از نفوذ ریشه‌ها و آسیب زدن آن‌ها به عایق کاری و غشاء سقف جلوگیری می‌کند.
  • صفحه زهکش Drain Board: یک صفحه سه لایه است که لایه بالایی عمل فیلتر را انجام می‌دهد و آب اضافی را از قسمت ریشه‌ها دور می‌کند. این لایه همچنین به عنوان لایه محافظ ریشه‌ها عمل می‌کند. لایه وسطی که به شکل کاسه‌های مخروطی شکل است آب اضافی را از ریشه‌ها دریافت کرده و در خود نگه می‌دارد. لایه پایینی یک فیلتر پارچه‌ای است که مانع از آسیب دیدن غشاء و عایق می‌شود.

۴. لایه محافظ: این لایه شامل پوشش‌هایی است که بام و سیستم عایق کاری از نشت کردن و نفوذ آب حفاظت می‌کنند. این صفحه می‌تواند باریکه‌ای از بتن سبک، صفحه‌ای از عایق محکم، ورقه ضخیم پلاستیکی، ورق مسی، یا ترکیبی از اینها، بر حسب ویژگی‌های طراحی و کاربرد بام سبز باشد.

۵. ساختار سقف، غشاء بام یا لایه عایق کاری رطوبتی Water Proofing: بام را از نشت کردن و چکه کردن محافظت می‌کنند.

 

طراحی و اجرا روف گاردن یا بام باغ ، طراحی روف گاردن

برای اینکه بتوانید روف گاردن مورد علاقه خودتان را داشته باشید نیاز به طی کردن چند مرحله دارید که به ترتیب عبارتند از :

  1. تعیین بودجه و تمامی نیازهایی که می خواهید با ساخت روف گاردن برآورده شوند
  2. طراحی روف گاردن
  3. ساخت
روف گاردن
روف گاردن

مرحله ساخت یا همان ایجاد روف گاردن دارای دو مرحله بوده که مرحله اول به صورت عمرانی، عملیات ایزولاسیون و زهکشی انجام می شود و مرحله دوم لنداسکیپ است که در این مرحله فضای سبز ایجاد می شود و تجهیزات فضای باز مانند آلاچیق، سایبان، مبلمان باغی، باربیکیو و … اضافه می شود.

اجرا روف گاردن

اجرا روف گاردن در نظر ما چیست

ساخت روف گاردن , چگونه روف گارنی زیبا در عین حال عملکردی داشته باشیم

پس از این که بودجه مورد نظرتان را تعیین کردید و با توجه به سلیقه و نیازهایتان طراحی مربوطه انجام شد نوبت به مرحله ساخت می رسد.

روف گاردن
روف گاردن
چند نکته قبل از اجرای روف گاردن

عدم دقت در زیرسازی پشت بام باعث نشت و استفاده از متریال ارزان و نامناسب و افراد کم تجربه باعث ایجاد خسارت های زیادی به ساختمان می شود. جهت اجرای روف گاردن نیاز به آماده سازی سطح تمام شده بام وجود دارد. در روش پرتابل-مدولار زیرسازی استاندارد بام شامل ایزوگام (در دو جهت مختلف)، یک لایه ملات ماسه – سیمان روی ایزوگام، و یا موزائیک می باشد. پس از اجرای زیرسازی اولیه، به مدت دو شبانه روز تست آب باید انجام گیرد و در روشهای گسترده با عایق هایی که در بخش ایزولاسیون گفته شده میتوان زیرسازی مناسب جهت کاشت داشته باشیم.

کفسازی در پشت بام به دو صورت کف چوبی و شن و قلوه سنگ تزئینی می باشد. هر چه میزان مسیرهای چوبی در کف بیشتر باشد هزینه اجرا بالاتر و هرچه میزان شن تزئینی افزایش یابد هزینه اجرای روف گاردن کاهش خواهد یافت. چرا که در کفسازی چوبی علاوه بر بالا بودن هزینه متریال اولیه چوب پلاست، هزینه زیرسازی و دستمزد جزء هزینه های اضافه می باشد. اما شن تزئینی نیاز به زیرسازی و نصب نداشته و قاعدتاً در کم کردن هزینه اجرا بسیار مؤثر است. نکته مهم در بام سبز، انتخاب گل و گیاه متناسب با شرایط آب و هوایی است و همچنین باید به عایق کاری مناسب بام و استفاده از متریال مرغوب، طراحی درست و اصولی و شرایط مکانی پروژه (پر نور، کم نور بودن،دید از ساختمانهای اطراف، دید از خود پشت بام به اطراف) توجه کرد.

 

نکاتی برای ساخت روف گاردن

 

  • در روف گاردن حتما گیاهان در گلدان تعبیه شوند.
  • در انتخاب فلاورباکس حتما از ظروف پلاستیکی یا چوبی استفاده کنید. به هیچ وجه از ظروف با جنس تراکوتا یا سفالی و سرامیک استفاده نشود.
  • ظروف باید از لحاظ وزن سبک و عمق مناسب برای جای دادن ریشه های گیاهان داشته باشند.
  • می توانید نهال یا بذرهای گیاهان را بکارید.
  • برحسب علاقه خود میتوانید بذر گیاه یا نهال مورد نظر را بکارید.اما نهال ها مقاوم تر هستند هرچند بذر گیاهان ارزانتر است.
  • نهال ها مقاومت بیشتری در برابر باد، تابش و یا سرما دارند و اگر تمایل به کاشت بذر داشتید میتوانید با کمک متخصصین این کار را انجام دهید.
  • در روف گاردن بادشکن ها را نصب کنید (داربست های چوبی)
  • داربست های چوبی برای محافظت گیاهان از رایج ترین تجهیزات مربوط به روف گاردن می باشد. آنهارا در مسیر وزش شدید باد بگذارید.
  • میتوانید آنها را با پیچک های خودرو یا برگ نخود شیرین ، رزهای بالا رونده و نیلوفرپیچ تزئین کنید.
  • مبلمان مخصوص روف گاردن یا فضای بیرونی با وزن سبک استفاده کنید.
  • بعد از کاشت گیاهان با توجه به بودجه و نقشه از قبل تعیین شده مبلمان را جایگذاری کنید.
  • مبلمان تاشو مانند صندلی های لانج (تخت آفتابگیری)، سبک و مناسب روف گاردن هستند.
  • برای محافظت از آنها در برابر وزش شدید باد از مبلمان ثابت استفاده کنید یا آنها را در زمان هایی که استفاده نمیشود جمع آوری نمایید.
  • از فضای باز استفاده کنید.
  • به جای ازدحام در کف، سعی کنید از اقلام عمودی استفاده کنید. هر متر از فضای شما باید با هدف خاصی آرایش شود.
  • استفاده از عناصر عمودی باعث گرم تر و سبز تر جلوه دادن فضای شما میشود. تمرکز بیش از حد بر کف پشت بام باعث تنگ جلوه دادن روف گاردن شما میشود.
  • استفاده از فضای کانونی در روف گاردن : حتما از فضاهای مرکزی در طراحی روف گاردن استفاده کنید، چون باعث هارمونی و بالانس بیشتری میشود.
  • در مرکز کانونی از گیاهان بزرگتر استفاده کنید که باعث نشان دادن تراکم فضایی می شود.
  • یک ویژگی به خصوص مانند تفاوت رنگ یا سایز، در نظر بگیرید تا عناصر باهم تداخل نکنند.
  • مبلمان چند عملکردی استفاده کنید.
  • به دلیل محدود بودن فضا از اجناس برای اهداف گوناگون استفاده کنید.از صندلی مخصوص برای نشستن دونفر کنار هم و نوشیدن چای روبروی هم، استفاده کنید.
  • از نیمکت هایی استفاده کنید که برای مبلمان جمع شونده شما هم مناسب باشند. و اگر هم از مبلمان ثابت و غیر قابل جمع شدن استفاده میکنید باید ببینید آیا آن فضا ارزشش را دارد یا خیر.
روف گاردن
روف گاردن

ساخت روف گاردن

 

باغ بام‌ها را بر اساس سیستم اجرایی به چهار دسته اصلی تقسیم می‌کنند:

 

روف گاردن
روف گاردن

بام سبز گسترده

وزن کم ٫ هزینه ساخت و اجرای مناسب، هزینه نگهداری پایین تراز جمله ویژگیهای این مدل از روف گاردن ها و بام سبز ها می باشد. سیستم ویژه لایه بندی برای این گروه از بام سبز های یکی هز بهترین راه حل های موجود می باشد.

 

 

روف گاردن
روف گاردن

بام سبز نیمه متراکم

بام سبز نبمه متراکم یا روف گاردن ترکیبی به بام سبزی اطلاق می شود که از هر دو تکنیک بام سبز گسترده و بام سبز متراکم استفاده شود. در این گونه از بام ها تنوع گیاهی بیشتری نسبت به بام های گسترده می توان ایجادکرد.

 

 

روف گاردن
روف گاردن

بام سبز متراکم

بام سبز متراکم به آن دسته از بامهای سبز گفته می شود که عمق بستر کشت در آنها زیاد بوده و قابلیت کاشت هر گونه گیاهی بر روی آن امکان پذیر است. روف گاردن متراکم دارای هزینه های اجرایی و نگهداری بالاتری نسبت به سایر مدل ها می باشد.

 

 

روف گاردن
روف گاردن

بام سبز شیب دار

به طور کل روف گاردن ها بر شیبی حدود ۲ سانت بر متر طول ایجاد می شوند. در صورتی که میزان زاویه کف بام به بالای ۱۰ درجه تغییر یابد باید از تکنیک های بام سبز های شیب دار استفاده نمود. این بام سبز ها بر اساس زاویه شیب بام به گونه ها و دسته های متفاوت تقسیم می شوند و برای هر بام باید راه حل ویژه آن را استفاده نمود.

 

مکان اجرای بام سبز

محل اجرای روف گاردن لزوما بام ساختمان نیست. لابی سـاختمانها، با توجه به اینکه اصولا روی سـقف اجرا می شوند یکی از گزینه هایی هستند که سیسـتم باغ بام یا روف گاردن روی آنها قابل اجراست. پاسـیوها نیـز از ایـن قاعـده مستثنی نیستند و مکان مناسبی بـرای اجـرای روف گاردن هستند. تراس ها نیز به علت خصوصی بـودن، یکی از اولین هدفهای اجرای سیستم روف گاردن هستند. پوشیده بودن سقف تراسها باعث ایجاد محیطی متفاوت با بام از نظر عملکرد هستند.

 

مرحله  1 ساخت روف گاردن : آگاهی از میزان بار زنده قابل تحمل توسط پشت بام

از میزان تحمل بار پشت بام خود توسط مهندسین آگاهی پیدا کنید، حجم بار تحمیلی به پشت بام شما چقدر است، این عناصر شامل: ظرف های گیاهان، گیاهان، مبلمان، تجهیزات، بار برف و تعداد افرادی است که از بام استفاده میکنند. مهندسین مهندسی ساز طرح اولیه روف گاردن شما و همچنین نحوه پوشاندن عناصر بد چشم فضای پشت بام شما را نیز طراحی میکنند.

 

مرحله 2 ساخت روف گاردن : انجام امور شهرداری برای گرفتن مجوز و باقی کارها

قبل از شروع کار ممکن است در ارتفاع اقلام به کار برده در پشت بام محدودیت هایی باشد که این باعث استفاده بهینه از فضای پشت بام میشود. اگر خانه ای اجاره ای باشد حتما قبل از اجرای روف گاردن به مالکان آن اطلاع دهید.

 

اگر ساختمان کنار بنای تاریخی است حتما با مهندسین و مسئولین میراث فرهنگی برای جلوگیری از آسیب احتمالی تماس حاصل فرمائید.

 

 

مرحله 3 ساخت روف گاردن : موقعیت ساختمان بر اساس تابش نور خورشید را بسنجید که گیاهان روف گاردن نور خورشید را به میزان کافی داشته باشند.

 

مرحله 4 ساخت روف گاردن :جهت باد را در نظر بگیرید.

معمولا برروی پشت بام، باد قوی تر از پایین ساختمان می وزد، مخصوصا اگر در برج زندگی می کنید. وزش شدید باد ممکن است گیاهان را از بین ببرد. همچنین می توانید جهت وزش باد را تشخیص داده و از خشک شدن زود هنگام خاک گیاهان به موقع و با آبیاری منظم جلوگیری به عمل آورید.

 

مرحله 5 ساخت روف گاردن تهیه طرح اولیه روف گاردن

مهندسین ابتدا اندازه دقیق پشت بام شما را برداشت میکنند و بر اساس موارد فوق طرح اولیه تهیه میکنند، که پس از تاییدیه مالکین محترم به مرحله اجرا در می آورند.

مقوله ی مهم بعدی ایزولاسیون و حسن انجام است و ایزوگام به همراه پلی استر

ایزوگام پدیده‌ای است صنعتی و متکی به دانش، آزمودگی (تجربه) و فناوری در راستای ایمن‌سازی سازه‌ها در برابر نم و رطوبت پیش آمده از بارش برف و باران. ایزوگام که گونه‌های گوناگونی دارد، پس از گذر از آزمون‌های گوناگون، در آزمایشگاه‌های کارخانه‌های فرآوری، ضریب پایداری‌ اش را افزایش خواهند داد. شرح این آزمونها در استاندارد ملی ایزیری 3-3885 آورده شده‌است.

روف گاردن
روف گاردن

لایه‌های تشکیل دهنده ایزوگام

لایه‌های گوناگون به ترتیب از رو به کف به شرح زیر می‌باشد:

  • لایه پلی‌اتیلن (polyethylene film) یا پودر معدنی(mineral powder) یا فویل آلومنیوم (aluminum foil)
  • بافت (tissue)
  • پلی‌استر (polyester)
  • مواد افزودنی ویژه
  • لایه پلی‌اتیلن (polyethylene film)

فرایند تولید ایزوگام توسط دستگاه خط تولید ایزوگام

بسته به نوع محصول (تک لایه یا دو لایه) تیشو و پلی آستر وارد تشتک قیر می‌گردند. سپس با مواد پرایمری یا قیر دمیده آغشته می‌گردد. همچنین ضخامت لایه توسط مجرای خروجی تعبیه شده در بالای تشتک قیر تنظیم میگردد. سپس ورق آلومینیم به لایه آغشته به مواد، چسبیده و وارد حوض آب می‌گردد. لایه پس از طی حوض آب و عبور از بین غلطکها، سرد میگردد. در مرحله بعد پلاستیک پشته لایه به آن اضافه می‌گردد و لایه ایزوگام وارد آسانسور ذخیره‌سازی میگردد. آسانسور باعث ذخیره‌سازی موقت لایه ایزوگام در دستگاه، و جلوگیری از توقف تولید می‌شود. همچنین فن‌های خشک‌کننده، عملیات خشک کردن ایزوگام را انجام می‌دهند. در پایان ایزوگام وارد رول کن می‌گردد و به طول ۱۰ متر حول میله‌ای مخروطی شکل، رول (اصطلاحاً توپ) میگردد. بعد از رول شدن، لایه بریده و توسط پرتاپ‌کننده به بیرون پرتاپ می‌گردد.

 

آهن کشی در روف گاردن

شاید مهمترین قسمت یک کار در پشت بام سبز یا بام سبز یا روف گاردن شاسی کشی آهنی یا همان آهنگ کشی باشد آهنگری زیر بنای کار و به مانند فونداسیون یک ساختمان میباشد و اسکلت کار شما در صورتی که در این کار بسیار حرفه ای نباشد و تحقیق لازم برای اتصالات توسط شرکت مجری صورت نپزیرد و کار تمیز انجام نشود مسلماً کار شما را خراب می کند.

آهن کشی ای قابل استفاده خواهد بود که در آن شاسی کشی تمیز بوده و اپوکسی به صورت کامل تمامی آهن آلات را شامل شده باشد در صورتی که قسمتی از آهن کشی مشکل داشته باشد به سرعت به لایه های شما و سقف شما نفوذ می کند.

تمیز نبودن و ناصاف بودن قسمتی از آهن کشی، خرابی پروفایل شاخه ای وارد شده در کارگاه تمامی مواردیست که در ابتدا باید رعایت شود. در زمینه استفاده از پروفیل حتماً به محاسبات رجوع کنیم، با تکیه به تجربه قبلی از پروفیل های ۴ در ۴ یا ۴ در۶ موجود در بازار استفاده نکنیم چرا که این سبک از کار اشکال بالایی خواهد داشت، به دلیل اینکه در صورتی که وزن متمرکز قسمتی از گل و گیاه و خاک بالا باشد در آن محل ایجاد نیروی برش کرده و آهنک کشی خراب خواهد شد.

روف گاردن
روف گاردن
انتخاب خاک مناسب

برای ایجاد بام سبز نیاز به خاک مناسب بوده و انتخاب دقیق خاک یکی از مهم ترین مواردی است که باید به آن توجه کرده و نحوه آماده سازی آن را با کمک کارشناسان انجام داد. خاک مخصوص بام سبز از محدودیت هایی برخوردار است، بنابراین باید خاکی را انتخاب کرد که قدرت جذب آب بیشتری را دارد و وزن کمتری داشته باشد. با وجود اینکه می توان با کود دهی مناسب نیاز غذایی گیاهان موجود را برطرف نمود، اما به خاطر دردسر هایی که تعویض خاک دارد، باید خاک مخصوصی که دارای مواد غذایی باشد را انتخاب کنید که در طول زمان نه تنها دانه بندی گیاهان را بهبود بخشیده، بلکه نیاز آنها به مواد غذایی را برآورده کند.

خرید گیاهان برای ساخت روف گاردن

گیاهان مناطق گرم و مقاوم به گرما به علات مقاومت به تابش آفتاب و وزش باد در الویت انتخاب هستند. نهال هایی با این ویژگی ها مناسب هستند. اگر ساختمان در جهت وزش بادهای شدید است باید بادشکن یا سایبان برای آن در نظر گرفت. پیچ مین الدوله، ماگنولیا گیاهان مربوط به مناطق گرم هستند. حتما در آبیاری به موقع دقت فرمایید، حتی اگر گیاهان مناطق خشک هستند.

 

انتخاب گیاهان بومی در روف گاردن

گیاهان مربط به همان اقلیم را انتخاب کنید، چون باعث بهتر ماندن گیاهان میشود و همین امر زیبایی روف گاردن شما را پایدار مینماید. حتی با ساخت لانه پرندگان یا جذب پروانه ها، ماهیت ارگانیک به روف گاردن خود بدهید.

روف گاردن
روف گاردن

انتخاب گیاهان تزئینی و درختچه ها دررون گاردن

گیاهان بزرگ و درختچه ها برای پرکردن و زیبایی پشت بام شما عالی هستند. اما باید به تحمیل بار احتمالی نیز توجه شود که خود نیازمند تخصص مربوطه است. به مرتب کردن و هرس کردن گیاهان اهمیت بدهید تا همیشه در یک سایز بمانند.

 

در روف گاردن از گیاهان با برگها درشت استفاده نکنید

گیاهان با برگهای درشت تمایل به خرد شدن در گرما و زرد شدن در سرما را دارند به همین سبب مناسب روف گاردن نیستند. یک شلنگی که به اندازه باشد، برای آبیاری گیاهان در نظر بگیرید. اگر به هردلیلی تمایل به آبیاری خودکار ندارید حداقل با چند بشکه پلاستیکی و شلنگ و شیر آب یک سیستم آبیاری درست کنید.

 

روف گاردن
روف گاردن
دکوراسیون روف گاردن

برای تزئین کردن فضایی به واسطه‌ی راه‌اندازی روف گاردن در پشت بام ایجاد می‌شود، راه‌های گوناگونی وجود دارد. معمولا وجود آلاچیق، یکی از بایدها در طراحی هر روف گاردن است و اساسا روف گاردنی که آلاچیق نداشته‌باشد، روف گاردن نیست. وجود یک آلاچیق خوب و باصفا در پشت بام خانه می‌تواند ساکنان را به دورهم جمع شدن در این فضای جذاب ترغیب کند و امکان لذت بردن از چشم‌انداز شهری را افزایش دهد.

در کنار یک آلاچیق، می‌توان از سازه‌هایی مثل پرگولا (Pergola)، آب‌ نما، آتش‌دان، مبلمان فضای باز و مواردی از این دست هم استفاده کرد. کارهایی از این دست، آن‌قدر زیاد هستند که عملا نمی‌توان تمام آنها را در یک لیست این‌چنینی گنجاند. استفاده‌ی هر چه بیشتر از تزئینات در روف گاردن علاوه بر اینکه محیط جدید را زیباتر می‌کند، هزینه‌ها را به شکل زیادی افزایش می‌دهد.

استفاده از نیمکت یکی از آن کارهای خوبی است که می‌تواند ارزش یک روف گاردن را چندبرابر کند. یک نیمکت چوبی خوب می‌تواند حس راحتی و آرامش را در فضای سرسبز پشت بام به شما انتقال دهد و خستگی را از تن‌تان در کند. استفاده از نیمکت‌های چوبی که از چوب مقاوم ترمووود (Thermowood) ساخته می‌شوند، یکی از بهترین راهکارها برای نیمکت کردن است. البته می‌توانید از نیمکت‌های فلزی با روکش پارچه‌ یا چرم هم برای انجام این کار استفاده کنید. برای کفپوش می‌توان از سنگ یا موزاییک استفاده کرد. گاهی هم بنا به خواسته مشتری، از سنگ‌ریزه برای تزئئین برخی از بخش‌ها استفاده می‌شود. به تازگی از کفپوش‌های ترمووود هم برای این کار استفاده می‌شود؛ کفپوش ترمووود در عین زیبایی، نسبت به آفتاب و باران کاملا مقاوم است و می‌تواند سال‌ها بدون تغییر در ظاهر و کیفیت برایتان کار کند.

نورپردازی یکی دیگر از مباحثی است که در طراحی روف گاردن نقش دارد. وجود نورهای مناسب خصوصا در طول شب می‌توان زیبایی و شکوه یک روف گاردن را بیشتر کند. برای نورپردازی معمولا از نورهای مخفی و چراغ‌های باغی/ پارکی استفاده می‌شود.

روف گاردن
روف گاردن

مزایای روف گاردن

  • تأمین فضایی سازگار و مطبوع برای کاربران ساختمان
  • بهبود مناظر اطراف ساختمان با فراهم کردن یک فضای سبز زیبا
  • ایجاد محیطی سبز، زیبا ونیمه عمومی (مشاعی) برای ساکنین ساختمان و بالا بردن کیفیت زندگی
  • ایجاد منظره شهری سبز و کاهش آلودگی
  • کاهش بار گرمایش (با افزودن توده و لایه عایق حرارتی) و سرمایش بنا (از طریق سرمایش تبخیری)
  • کاهش اثرات گرمایش و تغییرات آب و هوایی شهری
  • افزایش محدوده زندگی
  • کاهش سیلاب
  • تصفیه هوا و کاهش CO2 هوا
  • کاهش و تعدیل شدت صداهایی که تا db18 وارد ساختمان می‌شود و به میزان db3 یا بیشتر خارج می‌شود.
  • بهبود مناظر اطراف ساختمان با فراهم کردن یک فضای سبز زیبا.
  • بالا بردن طول عمر غشای بام (دو یا سه بار بیشتر) با محافظت از آن در برابر اشعات UV مضر و صدمات آب و هوایی.
  • افزایش ارزش ملک
  • کاهش هزینه نگهداری از سقف، کشت روی بام به شکل گسترده، نوعی پوشش محافظ را تداعی می‌کند، سطح کاشته شده خود محافظت و نگهداری می‌شود و به عبارت دیگر، نگهداری از بام به حداقل می‌رسد.
روف گاردن
روف گاردن

روف گاردن باعث می شود تا :

  • کاهش یافتن بار سیستم فاضلاب به واسطه هدایت بخش اعظمی از آب باران در خود.
  • آلودگی هوا را به خود جذب می نماید، ذرات حاصل از سوختن هوا را جمع آوری کرده و کربن را در خود جمع میکند.
  • بعنوان یک راه حل جذاب، بجای بام های سنتی جایگزین شده و نشانه هایی از تفکر رو به رشد در خصوص کیفیت زندگی شهری را در خود دارد.
  • باعث کاهش یافتن نفوذ سر و صدا به داخل ساختمان میشود.
  • اساسا بواسطه خنک نگه داشتن داخل ساختمان به هنگام تابستان باعث عایق شدن ساختمانها در برابر دماهای شدید می شود.
  • کاهش دادن گرما (با افزودن بر مقدار مقاومت گرمایی و حجم مقاومت در برابر گرما) و سرما (با خنک کنندگی از نوع تبخیر آب) سازی در یک ساختمان مخصوصا اگر با شیشه پوشش داده شده باشد می تواند همچون یک دریافت کننده منفعل انرژی خورشیدی باشد.
  • طول عمر بام ساختمانها را افزایش می دهد.
  • جدای از ظاهر جذاب یک بام سبز چندین مزیت بخصوص اقتصادی و اکولوژیکی وجود دارند که باعث شده اند یک بام سبز از نظر فنی کامل بوده و موفقیتی پردوام و طولانی را تضمین نماید.

 

مزایای اقتصادی روف گاردن

  • افزایش زمان حفظ آب در چرخه مصرف
  • افزایش قیمت ملک
  • کاهش هزینه های مربوط به نوسازی و تعمیرات اساسی
  • افزایش مدت زمان مورد انتظار عمر و دوام لایه ی ضد آب
  • کاهش هزینه های انرژی
  • کاهش هزینه های فاضلاب : یک بام سبز هدر رفتن و راه افتادن آب حاصل از بارندگی ها را ۱۰ تا ۵۰ درصد کاهش می دهد.
  • کاهش هزینه های بازسازی
  • کاهش هزینه های مصرف انرژی
  • جذب گرد و غبار و ذرات معلق

 

مزایای اکولوژیکی روف گاردن

 

  • کاهش اثر گرمایی در شهر ها

سطوح بامهای سبز موجب تصفیه ی گرد و غبار میشوند. علاوه بر این پوشش گیاهی این بامها بصورت محدود و در ابعاد کوچک با خنک سازی و ایجاد رطوبت هوای اطراف خویش را بهتر می نمایند.

  • کاهش سر و صدا

بدلیل وجود سطح نرم گیاهی که روی بامهای سبز وجود دارد و علاوه بر این عایق صوتی یک ساختمان را می توان تا ۸ دسی بل کاهش داد.

روف گاردن
روف گاردن

هزینه ساخت روف گاردن

با توجه به مطالب ذکر شده، هزینه اجرای روف گاردن طیف وسیعی از متر مربعی 700000 تومان تا 3000000 تومان را شامل می گردد. جهت برآورد هزینه واطلاع بیشتر با هزینه های نمونه های اجرایی روف گاردن می توانید با شماره تماس بالای صفحه تماس حاصل نمایید.

در زمینه اجرای روف گاردن و بام سبز و هزینه های اجرای آن تیم مهندسی ساز با توجه به تجربه های خود توصیه های بسیاری دارد و بیشتر از همه توصیه به سازندگان عزیز، در بسیاری موارد دیده شده است که سازندگان با توجه به عادت استعلام گیری و قیمت گیری برای کالا ها و مصالح خود و تجربه ی خوب خود در این زمینه شروع به گرفتن استعلام قیمت کار روف گاردن بر حسب متر مربع و هزینه ی هر متر مربع کار می کنند که بدون در نظر گرفتن چند نکته این کار اشتباه است، در ابتدا حتما از مجری لزوم اجرای کار روف گاردن با اجرای لایه ی ژئو درین و ژیو تکستایل و ضد ریشه را بخواهید بدلیل اینکه در واقع عدم استفاده مناسب و درست از این لایه ها هم آسیب جدی به بام می زند و هم عمر گل و گیاه را کاهش می دهند و نکته ی بعدی داشتن پلی استر در لایه ی عایق رطوبتی است، به هیچ عنوان به این مسئله که در هر متر مربع عدد خاصی برای تمامی هزینه ها قید شود را در نظر نگیرید و همیشه جز به جز پلان و طرح را با احتساب هزینه پیگیر شوید، حتی برای گرفتن راهنمایی نیز می توانید با ما در ارتباط باشید، باعث دلگرمی تیم ما خواهد بود که در مرحله ای از کار چه شروع و چه در حین انجام پروژه به شما کمک کنیم و از خرابی های بعدی جلوگیری کنیم.

در انتها تیم مهندسی ساز آماده ارایه تمامی خدمات بام سبز یا روف گاردن و طراحی و اجرای لنداسکیپ و اجرای عایق بام و پوشش های دارای پلی استر می باشد.

 

9 نظرات

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید